Şu sıralar sergilediğimiz performans pek iç açıcı olmasa'da genel olarak o kadar karamsar bir tablo yok ortada.Kenan-Ömer-Melih-Metecan akılları bir karış havada olduğu sürece savunmada dış adamları durdurma konusunda sıkıntı yaşarız.Beni üzen nokta bu saydığım oyuncular savunma yapabilecek durumda fakat konsantrasyon eksikliği mi diyeyim ne diyeyim tam bilmiyorum ama bir sorun var.Kleiza 2010 yılımda Oly'de hem savunma hem hücumda gerçekten çok iyi bir performans sergilemişti.Ayrıca transfer yapmak o kadar kolay değil.Gelecek oyuncu ligde oynatılamayacak,eğer ligde oynatılacaksa şu halde bir yabancının lig lisansı iptal edilmesi gerekecek.Ayrıca Hackett'ın Siena'da sergilediği performansı bizde sergileyebileceğini düşünmüyorum.
Kenan, Ömer, Melih, Metecan bu seviyenin oyuncuları değiller.
Top 16'da Kenan 15 dakika civarı süre alır, diğerleri havlu sallar diye tahmin ediyorum.
Bo-Emir-Bojan-Kenan hariç dış oyuncu yok elimizde.
4 kişiyle koca Top 16 geçmez, eski format olsa belki ama yeni formatta imkanı yok.
Transfer yapmamak intihar olur, Ülker paraya kıyar, üst düzey birini alır bence.
Ligde Zoric veya Vidmar'dan feragat edilecek artık, yapacak bir şey yok.
Ki zaten mevcut durumda da ligde ikisinden biri dışarda kalıyor.
Transfer sonrası değişen fazla bir şey olmaz, dönüşümü kısalarda yapmaya başlarız sadece.
Hackett hakkında yapılan en büyük yanlış, kendisini bu seneki performansıyla değerlendirmek.
Hackett önceliği hücum olan bir oyuncu değil, önceliği savunmadır.
Topu elinde isteyen, oyunu yönlendirmeyi seven, sorumluluğu üstlenen biri değil, yıldız karakterinde biri değil.
Bu sene Siena'da sorumluluk alacak başka kimse olmadığı için mecburen öyle oynuyor.
Yoksa takıma ne gerekiyorsa onu yapan biridir, gerekmedikçe ben atçam takıntısı yoktur.
Daha çok rakip yarı sahaya hızlı giderek geçiş hücumlarında katkı verir.
İyi penetre eder, çok faul alır...
Uzun boy ve kollarından ötürü ikili oyunlarda pas kanallarını iyi görür.
Fantasy takımımda olduğu için takip ederim, bu yıl şut yüzdesi baya düştü mesela.
Sete set kalındığında hem organize eden, hem atan rolünde çünkü.
Taşıyamıyor bunu...
Bizim takımda Emir ile oynarken ona destek veren, Bo ile oynarken hücumu organize eden rolü gayet uygun olur kendisine...
Bence dünkü maç açıkca gösterdi ki Emir'den her maç 35 dakika oynamasını istersek bu tempoyu kaldıramayabilir(biliyorum 35 yaşındaymış gibi davrandım ama muhtemelen son 2-3 senedir doğru düzgün çalışmamasının sonucu bu), bu yüzden 5 numara yerine kesinlikle 1-2 oynayan takımı oynatabilecek bir guarda ihtiyacımız var. Aynı zamanda kısa savunmacılarımız penetrelerde bazen o kadar kolay yeniliyor ki sonra bütün suçlu Vidmar/Zoriç'miş gibi oluyor. İster konsantrasyon diyin isterse kısa oyuncuların savunmadaki yetersizliliği bence takımın en büyük sorunu kısa savunması 2-3 sene önceki Ömer olsa, ya da Marko Tomas ya da Kinsey mesela bu kadar düşmezdi galiba savunmamız her maç kazanalım/kaybedelim bir kısa oyuncuyu yıldız yapıyoruz. Maalesef buna takım içinden çözüm öneremiyorum ben. Rotasyonumuz da sınırlıyken (10 dakika üstü süre alan 7 oyuncu vardı mesela dün) acaba bunu 7.yabancıyla çözmeye çalışabilir miyiz? Aranan profil(combo guard olacak, tercihen oyun kurma rolünü Emir yokken üstlenecek bir de üstüne defansif olarak iyi olacak) öyle kolay bulunabilecek bir profil değil zaten piyasada da öyle ahım şahım bir isim yok, artık D-League ya da yeni kolej mezunları mı olur bilemiyorum ama hedef daha yukarılarsa bu hamle şart bence.
Tarif ettiğin kişi tam olarak Hackett...