Overrated yorumuna çok katılmıyorum...
Spanoulis'in olduğu takım her zaman, her turnuvada şampiyonluk adayı olur,
Yeter ki yanında Spanoulis'i tamamlayan parçalar olsun.
Yoksa Olympiacos'un kadro kalitesi elbette Real Madrid, CSKA, Barcelona ve hatta bizimle mukayese edilmez.
Ama yaklaşık 15 senedir Euroleague izliyorum, 2 oyuncuyu diğerlerinden tamamen ayırırım; Spanoulis ve Bodiroga.
Bu 2 oyuncunun yanına skora destek verece ve pis işleri yapacak 3-4 kişi koyduğun zaman doğrudan şampiyonluk adayı oluyorsun.
Olympiacos'un yaptığı da bu...
Yalnız takım kimyaları o kadar mükemmel ki, overrated tabirine en çok bu yüzden katılmıyorum.
Öncelikle tabi ki şampiyonluklarını küçük görmüyorum ve tebrik ediyorum, back-to-back şampiyonluk övülecek ve saygıyı hak edecek bir başarı.
Ama Olympiakos'un övüldüğü kadar diğer takımlar da eleştirilmeli.
Öncelikle İstanbul'daki ilk şampiyonluk gerçekten 20 yılda bir olacak bir şans ve piyango idi, benim açımdan o senenin şampiyonu CSKA'dır.
Geçen sene, Olympiakos final maçını kazanmayı gerçekten hak etti, geriden gelip 3.periyotta yakaladı ve bir daha Real'in geçmesine izin vermedi, ama dikkat edin
o maçı kazanmayı hak etti. Eğer şampiyonluk 3 maç üzerinden oynanıyor olsa idi, bence Real hatalarından ders alarak diğer 2 maçı kazanacaktı.
Avrupa'daki iyi takımlar NBA'dekiler kadar net değiller ve yoldan daha kolay çıkarılıyorlar. Tabi bunda vasat üstü nedeyse her avrupa'lı oyuncunun NBA'e gitmesinin de etkisi var
Spaonulis ve Bodiroga konusunda son 15 yılı baz alırsınız (1998 sonrası),
Bodiroga yorumuna katılırım ama Spanolis'i başka bir kaç oyuncu ile birlikte Bodiroga'nın altında söylerim.
Ama biraz daha aralığı genişletirsek, yine Bodiroga ile aynı dönemde oynayan Danilovic'i herkesin üstünde sayarım.
Bodiroga ve Danilovic aynı anda sahnede iken sahne Danilovic'indir. Zirve yıllarını NBA'de geçirdiği için (NBA'e gitmeninz zor olduğu zamanlar) Avrupa'da daha az bilinir. Tabi ayrıca cins bir adam olduğu için euroluague finalini kaybettiği sene basketbolu 31 yaşında bıraktı
Petrovic ve Kukoc'u gerçek manasıyla seyredemediğim için ayrı tutuyorum ve ilk 2 sıraya koyuyorum