Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 521404 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
  • Yer: İstanbul
Overrated yorumuna çok katılmıyorum...
Spanoulis'in olduğu takım her zaman, her turnuvada şampiyonluk adayı olur,
Yeter ki yanında Spanoulis'i tamamlayan parçalar olsun.

Yoksa Olympiacos'un kadro kalitesi elbette Real Madrid, CSKA, Barcelona ve hatta bizimle mukayese edilmez.
Ama yaklaşık 15 senedir Euroleague izliyorum, 2 oyuncuyu diğerlerinden tamamen ayırırım; Spanoulis ve Bodiroga.
Bu 2 oyuncunun yanına skora destek verece ve pis işleri yapacak 3-4 kişi koyduğun zaman doğrudan şampiyonluk adayı oluyorsun.

Olympiacos'un yaptığı da bu...
Yalnız takım kimyaları o kadar mükemmel ki, overrated tabirine en çok bu yüzden katılmıyorum.

Öncelikle tabi ki şampiyonluklarını küçük görmüyorum ve tebrik ediyorum, back-to-back şampiyonluk övülecek ve saygıyı hak edecek bir başarı.
Ama Olympiakos'un övüldüğü kadar diğer takımlar da eleştirilmeli.

Öncelikle İstanbul'daki ilk şampiyonluk gerçekten 20 yılda bir olacak bir şans ve piyango idi, benim açımdan o senenin şampiyonu CSKA'dır.

Geçen sene, Olympiakos final maçını kazanmayı gerçekten hak etti, geriden gelip 3.periyotta yakaladı ve bir daha Real'in geçmesine izin vermedi, ama dikkat edin o maçı kazanmayı hak etti. Eğer şampiyonluk 3 maç üzerinden oynanıyor olsa idi, bence Real hatalarından ders alarak diğer 2 maçı kazanacaktı.

Avrupa'daki iyi takımlar NBA'dekiler kadar net değiller ve yoldan daha kolay çıkarılıyorlar. Tabi bunda vasat üstü nedeyse her avrupa'lı oyuncunun NBA'e gitmesinin de etkisi var

Spaonulis ve Bodiroga konusunda son 15 yılı baz alırsınız (1998 sonrası),
Bodiroga yorumuna katılırım ama Spanolis'i başka bir kaç oyuncu ile birlikte Bodiroga'nın altında söylerim.

Ama biraz daha aralığı genişletirsek, yine Bodiroga ile aynı dönemde oynayan Danilovic'i herkesin üstünde sayarım.
Bodiroga ve Danilovic aynı anda sahnede iken sahne Danilovic'indir. Zirve yıllarını NBA'de geçirdiği için (NBA'e gitmeninz zor olduğu zamanlar) Avrupa'da daha az bilinir. Tabi ayrıca cins bir adam olduğu için euroluague finalini kaybettiği sene basketbolu 31 yaşında bıraktı

Petrovic ve Kukoc'u gerçek manasıyla seyredemediğim için ayrı tutuyorum ve ilk 2 sıraya koyuyorum
Fenerbahçe

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
Futboldaki dünya kupasını zaten bir karnaval gibi düşünmek lazım. Futbolda şampiyon lig ile belli olur. dünya 3.sü olurken, gruplar dahil hiç avrupa takımı ile oynamadık ve brezilya'ya 2 kere yenildik. tam düşeşti.

euroleague, bu final-4 formatını korudukça daha çok bu sözleri söyleriz. En kötü 2 maç kazanan şampiyon olsa yine daha adaletli olacak.

Basketbol futbola göre daha rasyonel bir spor, ama voleybol (ya da tenis) kadar net değil. Genelde iyiler kazanır ama bunu bir seri üzerinden başarırlar.

top16 yı 14 maça çıkartıyorsun, üzerine 5 maç üzerinden çeyrek final yaptırtıyorsun, ama hala şampiyonu tek maç üzerinden belirliyorsun

Şampiyonun tek maç üzerinden belirlenmesi bence de saçma ama geçen seneki Olympiakos Real Madrid'i kaç maç üzerinden olursa olsun yine eleyip şampiyon olurdu. CSKA finali için aynı şeyi söyleyemem ama orada da kesin CSKA olurdu da diyemiyorum. Çünkü tek maç üzerinden yapılmamış olsaydı ev sahibi-deplasmanlı bir seri olacaktı ve Yunan takımları evinde kolay kolay kaybetmiyor malumunuz.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
demek ki ben yanlış biliyorum :(
ama law ve Peteway yokmuş sanırım

FBtv'de maçla ilgili haber ardından bohannon_1907 nickli arkadaşımızın Begic'in cezası için 3 maç deyince az biraz araşırdım.
Cezanın indirildiğine dair birşey bulamadım.
Begic'in bugün sahada olmaması gerekiyor.
Şahsen Begic'ten ziyade bizlere karşı can sıkıcı performanslar sergileyen Printezis'in cezasının devam etmesini isterdim.
...

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Euroleague resmi sitesine göre Printezis, Begic, Dunston oynuyorlar
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı seckin88

• Üye
Slm arkadaşlar ilk mesajım, herkese iyi forumlar .Maça gelecek olursak acie law bana göre kilit oyuncu,driblingleri çok etkili ve spanulisin işinide çok kolaylaştıryor. Obradovic farkıyla kazanacağımızı düşünüyorum.Dileğim koçu çok kızdırmazlar yada kendileri bilir :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Slm arkadaşlar ilk mesajım, herkese iyi forumlar .Maça gelecek olursak acie law bana göre kilit oyuncu,driblingleri çok etkili ve spanulisin işinide çok kolaylaştıryor. Obradovic farkıyla kazanacağımızı düşünüyorum.Dileğim koçu çok kızdırmazlar yada kendileri bilir :)

hoşgeldin kardeşim :)
Law sakatlandı 8 hafta kadar oynayamayacak ..

Çevrimdışı seckin88

• Üye
Hoşbulduk abi, fark yaratan bi oyuncu hele ki, hızlı hücum takımı için büyük kayıp spanulisin şutlarıda bu maç girmeyiversin :)

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Ben kadrolarının bizim ayarımızda olduğunu düşünüyorum. Barcelona, Real ve CSKA'yı biraz önde tutmak mümkün. Oly bize çok yakın bir yapıya sahip. Bana kalırsa, illa bir sıfat koyacaksak, iki şampiyonluğa rağmen, underrated derdim. Gereken önem hala daha verilmiyormuş gibi geliyor. Spanoulis'in yanındaki parçalar sadece tamamlayıcı değil. Ellerinde çok kaliteli oyuncular var. Asıl sinir bozucu olan kısım da, giden her adamın yerini bir şekilde dolduruyorlar ve kaliteleri de düşmüyor. Şu an ufak, tamamlayıcı parça olarak gözüken adamlar, bir iki sene sonra yıldız sıfatıyla büyük takımlara pazarlanacaktır.

Başka takımlarda rol oyuncusunun ötesine geçecek birini görmüyorum kadrolarında.
Spanoulis ve Dunston dışında bizim takımda isteyeceğim kimse yok.
Law, Sloukas, Lojeski, Printezis iyi oyuncular ama hepsi o kadar, iyi oyuncular.
Dunston dahil hiçbiri takımlarına seviye atlatacak türde isimler değiller.

Gidenin yerini rahatlıkla doldurabilmelerinin sebebi rol tanımlarının belli olması.
Olympiacos kadar rol tanımlarının net belirlendiği bir takım yok Avrupa'da,
Spanoulis dışında kim giderse gitsin, benzer oyun karakterine sahip birini bularak aynı seviyede devam edebilirler.
Sonuçta sistemlerinde her parçanın yapması gereken işler belli,
Gidenin yerine sadece aynı işi yapacak karakterde birini bulmak kalıyor geriye.
Papanikolaou-Lojeski, Hines-Dunston, Antic-Petway, Powell-Simmons ve Shermadini-Begic hep benzer özellikte oyuncular...

Çevrimdışı pikenrol

• Üye

Öncelikle tabi ki şampiyonluklarını küçük görmüyorum ve tebrik ediyorum, back-to-back şampiyonluk övülecek ve saygıyı hak edecek bir başarı.
Ama Olympiakos'un övüldüğü kadar diğer takımlar da eleştirilmeli.

Öncelikle İstanbul'daki ilk şampiyonluk gerçekten 20 yılda bir olacak bir şans ve piyango idi, benim açımdan o senenin şampiyonu CSKA'dır.

Geçen sene, Olympiakos final maçını kazanmayı gerçekten hak etti, geriden gelip 3.periyotta yakaladı ve bir daha Real'in geçmesine izin vermedi, ama dikkat edin o maçı kazanmayı hak etti. Eğer şampiyonluk 3 maç üzerinden oynanıyor olsa idi, bence Real hatalarından ders alarak diğer 2 maçı kazanacaktı.

Avrupa'daki iyi takımlar NBA'dekiler kadar net değiller ve yoldan daha kolay çıkarılıyorlar. Tabi bunda vasat üstü nedeyse her avrupa'lı oyuncunun NBA'e gitmesinin de etkisi var

Spaonulis ve Bodiroga konusunda son 15 yılı baz alırsınız (1998 sonrası),
Bodiroga yorumuna katılırım ama Spanolis'i başka bir kaç oyuncu ile birlikte Bodiroga'nın altında söylerim.

Ama biraz daha aralığı genişletirsek, yine Bodiroga ile aynı dönemde oynayan Danilovic'i herkesin üstünde sayarım.
Bodiroga ve Danilovic aynı anda sahnede iken sahne Danilovic'indir. Zirve yıllarını NBA'de geçirdiği için (NBA'e gitmeninz zor olduğu zamanlar) Avrupa'da daha az bilinir. Tabi ayrıca cins bir adam olduğu için euroluague finalini kaybettiği sene basketbolu 31 yaşında bıraktı

Petrovic ve Kukoc'u gerçek manasıyla seyredemediğim için ayrı tutuyorum ve ilk 2 sıraya koyuyorum

Danilovic'i izlemedim.
Avrupa basketbolunu 96'da falan başlamıştım izlemeye ama anlayarak izlemeye başlayışım 99'dan itibaren.
15 yıl civarı geçmiş dediğim gibi.
Bodiroga sonrası dönemde Saras, Navarro, Diamantidis ve Papaloukas kraldılar, takımlarını 1 seviye yukarı çıkaran oyuncular oldular.
Ama gerek milli takımlar seviyesinde, gerek Euroleague seviyesinde zaten şampiyonluk seviyesinde kadroları 1 seviye yukarı çıkardı bu isimler.
Hiçbiri için Spanoulis'in yaptığı gibi ortalama bir kadroyu 2 seviye yukarı çıkardı diyemem...

Geçen yıla kadar Bodiroga sonrası en iyiler sorusuna cevabım Saras, Diamantidis ve Navarro olurdu ama Spanoulis geçen yıldan itibaren Bodiroga seviyesine ulaştı benim gözümde...
Halen aynı şekilde de devam ediyor...

Çevrimdışı haktan87

• Üye
  • Yer: ERZURUM
Abiler bu forumun alt yarpısını sağlam tutun, olası bir F4'te burası yıkılır. maçı izleyemeyeceğim ama inşallah kazaniriz herkes çok ümitli,  kim kazanır bilemem ama yüksek bir skor bizi bekliyor gibi 90-89 yeneriz :)
"BEN FENERBAHÇEYE ikinci olmak için gelmedim"
Zeljko OBRADOVİC.

Çevrimdışı Gökhan Bulut

• Üye
Allah utandırmasın..Saldır Fenerbahçe
biz hayatta en çok Fenerbahçe'yi sevdik....

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
Bomboş yürüye yürüye turnike atıyorlar.Ne uzun ne kısa savunabiliyoruz.Kleiza felaket

Çevrimdışı burak karacay

• Üye
  • Yer: İstanbul / Beylikdüzü
Spa elini kolunu sallaya sallaya yavaş adımlarla içeri giriyor basketi buluyor ..

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
Potaya gittikleri her hücum sayı oldu. 12-4

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Spanoulis yürüyerek turnike atıyor. Boyalı bölge savunmamız delik deşik. Diğer yandan Bojan'a yapılan net bir faulü çalmadılar. Bunu çalmamak için ya kör, ya satılmış olmak gerek. Bence ikincisi. 12 - 4 gerideyiz.