Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 522004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Panathinaikos'un bugün 19:30'da Ntv Spor'un da canlı yayınlayacağı Olympiakos maçı var. Yunanistan Liginde karşılaşıyorlar ve maç Atina'da.

Bizim maçtan evvel böyle bir maç oynamaları bize ayrıca bir artı sağlar mı?  Yoksa dezavantajımız mı olur?

Perşembe günü bizimle maçları var ama her ne olursa olsun kendi evlerinde Olympiakos'a kaybetmeyi taraftarlarına izah edemezler. Dolayısıyla kıran kırana bir maç oynayacaklarına eminim. Hele kazanırlarsa taraftarın gazını alıp epey rahatlamış olarak gelirler. Ama bu aynı zamanda bir motivasyon kaynağı da olabilir. Yok, kaybederlerse, bizim maçı telafi maçı görüp daha agresif oynarlar.

Ben yine de maçın sertlik derecesini düşünüp bizim lehimize olacağı kanaatindeyim. Her ne olursa olsun yıpranık gelecekler. Zor bir maçtan çıkıp gelecekler.

Bizim için avantaj olacaktır, çok efor sarfedecekleri bir maç olucak. İnşallah uzatmaya da gider :D

Çevrimdışı 78ers

• Üye
  • Yer: Ankara
3'te 0'dan sonra iç sahada bizim için olmazsa olmaz, 3'te 3'ten sonra deplasmanda onlar için olmasa da olur. Ne yapıp ne edip kazanılmalı, ancak sadece kazanmak yetmez. Hem kendimiz için özgüven sağlayacak, hem de rakiplere gözdağı verecek iyi bir oyun oynamak şart.

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Bizi yenmek için kafadan 80  sayıya ihtiyaçları var.Kötü savunma performansımıza rağmen bu sayılara çıkmalarına ihtimal vermiyorum. 0/3 konumunda  olmamızın baskısı altında ezilmezsek rahat bi' galibiyet alırız diye düşünüyorum.

Bu takımın ihtiyacı olan şey sadece bir galibiyet,kazanalım ve ayağa kalkalım artık.
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Bizi yenmek için kafadan 80  sayıya ihtiyaçları var.Kötü savunma performansımıza rağmen bu sayılara çıkmalarına ihtimal vermiyorum. 0/3 konumunda  olmamızın baskısı altında ezilmezsek rahat bi' galibiyet alırız diye düşünüyorum.

Bu takımın ihtiyacı olan şey sadece bir galibiyet,kazanalım ve ayağa kalkalım artık.
Haklısınız üstat.Esasında Malaga maçında kötü savunma yapmıyorduk,4.periyot ortasına geldiğimizde anlık bir akıl tutulması yaşadık,orada koptu.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
    • basarbukucu
Kleiza'nın artan performansı devam ederse, Emir ve Bojan bildiğimiz gibi oynarsa rahat kazanırız. Takımdan özellikle savunmada ekstra mücadele bekliyorum bu maç.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı burak karacay

• Üye
  • Yer: İstanbul / Beylikdüzü
Valla Pao 80 li sayılara çıkamaz gibi bir şey yok.  Diamantidis gibi bir oyuncuları oldugunu unutmayalım.. Diamantidis bizim meşhur kısa savunmasını görünce deli gibi oynatabilir takımı.

Bence tek avantajımız bugün oynayacaklar derbi. Çok fazla yıpranıp gelecekler..  Diamantidis kenardayken zaten saçmalayan bir takım birde Diamantidisi yorgun yakalamışken ona uygulayacağımız baskı ile yıpratmalıyız. Maç başı yapacağımız yıpratıcı baskı oyunun içine girememesini sağlar, onun oyuna giremediği her dakikada biz ciddi bir oyun farkı yakalarız.

Büyük ihtimal yine salon full olacak şimdiden 1, 2 ve 3. kategori biletleri bitmiş.. Sadece üst katlar var

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
    • basarbukucu
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)
« Yanıtla #1776 : 20 Ocak 2014, 18:56:49 »
Bojan - Emir - Zoric. Birisi maçın kırılma anında saçma sapan faullerle ibreyi onlara döndürdü. Diğerleri zaten maçta yoktu. Bojan ciddi maçlarda sinmeye devam ediyor. Bu yüzden hiçbir zaman büyük oyuncu olamayacak. Mümkünse sözleşme falan yenilemeyelim. Zaten çok yüksek ücretler isteyecektir. Emir de sözleşmeyi kaptı, yatışa başladı. Obra sayesinde adam oldu sanmıştım ama kontrat senesi olduğundan sezona iyi başlamış belli ki. Emir ve Bojan bu takımın yarısı. Bu oyuncular iyi oynamazsa kazanma şansın çok düşük. Yabancı sınırı kalkmadığı sürece Emir yatmaya devam eder. Biz de sövmeye...

Maçtan sonra anlık sinirle bunları yazdım. Yanlış bir üslup kullanmışım. Bu yüzden forumdaki herkesten özür diliyorum. Yazdıklarımı tekrar okudum da özellikle Bojan'a biraz haksızlık etmişim. Sonuçta ilk turda en önemli hücum silahlarımızdan biriydi ve geçen sene ayakta kalan tek oyuncumuzdu. Formsuz bir dönem geçiriyor ve bu dönem en kritik maçlara denk geldi. Şut sokamadıkça biraz da strese giriyor gibi geldi bana. Kısa sürede bildiğimiz Bojan'ı tekrar izleyeceğiz bence.

Emir konusunda düşüncelerim sabit. Yeni sözleşmeyi kaptığından beri lig maçları dahil iyi oynadığı maç sayısı maksimum 2'dir. Umarım ben yanılırım ve Emir'deki durum da Bojan'da olduğu gibi geçici bir formsuzluktur.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı tecessus

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1777 : 20 Ocak 2014, 19:19:13 »
Buraları okuyup yazıncaya kadar biraz vakit geçmiş ama aklında kalacağına kağıtta kalsın demişler

Bojan kötü oynadı ama bu maçta Bojan kötü oynadı diye kaybettik demek bence yanlış olur. Tersi durum, Bojan iyi oynasa kazanırdık denebilir.

Bojan'dan ne bekliyoruz, yüksek yüzdeyle skor üretmesini. Hayatının hiç bir döneminde lider olmayan bir oyuncuya niye lider değilsin diye kızıyoruz, en büyük yıldızı olduğu Hırvatistan milli takımında bile lider değil. Hücumda 1.opsiyon olmak ile lider olmak farkı şeyler.

Bojan bu maçta skor üretememiş olabilir ama o üretirken üretemeyen oyuncular üretti ve bizim Bojan'dan beklediğimiz katkının fazlası geldi.

Melih ve Kleiza 4/6 ikilik, 8/11 üçlük ile 36 sayı üretmişler, Bojan'ın performansı da eklenirse 6/11 ikilik, 8/14 üçlük ile toplam 40 sayı eder.

normal sezonda bu üçlünün toplamı daha düşük yüzdelerle 31.7

Bojan skor üretemezken Melih daha iyi yüzdeyle aynı skoru üretmiş (ölü zaman sayıları değil); Bojan hücumda 1.opsiyon diye devreye giremediğini düşündüğümüz Kleiza yüksek yüzdeyle 17 sayı üretmiş (ölü zaman sayıları değil).
Zaten skoruyla var olan bir oyuncunun her zamankine göre az zaman aldığı bir oyunda skor üretemedi kaybettik demek bence yanlış olur. Kritik şut da fazla kaçırmadı. Kritik şutları Melih ve Kleiza başarıyla soktu yeterince.

Bu maç özelinde sorun Bojan değil, Emir'in formu düştüğünden beri zorlanıyoruz zira liderimiz o ve Obradovic de zaten lider sıkıntısından devamlı bahsediyor
Ayrıca bu maçta ex-factor oyuncumuz Bjelica her alanda koca bir 0 çekti ama hiç sözü bile edilmiyor. Bjelica'nın her maç ex-factor katkısı bizim için hayati.
Emir, kazanırken gösterdiğimiz liderliği yapamadı, onun yerine Bo devreye girdi ama Bo'nun girişi bireysel patlama ve parlamalar.
Ve uzunlarımızdan yine yeterli verim alamadık, Zoric'in arka arkaya 2 hücum faulü maçın kırılma anı idi.
Öne geçtikten sonra arayı açarız diyordum, rakibin hamlesine cevap veremedik. 4.periyotta bir anda dağıldık.
Alternatif oyuncuların aynı katkıyı vermesi yetmedi yani.

Genel olarak da bizim ana sorunumuz Bojan değil. Öncelikle artık gizemli bir takım değiliz, rakipler bizi tanıyorlar. Oyuncuların rakip takım oyuncularından daha fazla yıpranması da menfi etki yapıyor.
Emir mesela 9s 6r 8a yapıp; Bojan da %60 civarı yüzdeyle 20+ sayı attığında kazanıyoruz. Bu bizim kazanma formülümüz, çünkü işlerin doğru gittiği anlamına geliyor. Ama artık bilinen ve önlem alınabilen takımız. En tahmin edilemeyen oyuncumuz Bjelica ve sonra da Bo.
bu ikisinden ektra katkılar önemli.

Ve tabi ki liderlik sorunu, Emir iyi oynarsa iyiyiz, o kötü oynadığında Bojan da kötü oynuyor ve takım da bireyselliğe ve saman alevi performanslara ihtiyaç duyuyor. Emir'in yükünü paylaşacak oyuncu transferi şarttı ama fırsatı kullanamadık.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2014, 19:21:06 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe

Çevrimdışı FeNeRiM669

• Üye
  • Yer: Almanya
adamlar ukicle-Gist le Oly e kafa tutuyor arkadas..

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Pao-Oly maçından kemik sesleri geliyor, sayı olsa gol diye bağıracak kadar az skor var sahada.
Spa ilk yarı itibari ile parkeye gömüldü, ikinci yarı devreye girebilir belki.
Her seyrettiğimde aynı fikre varıyom, Oly sıradan takımdan biraz fazlası.

Avrupa basketbolünün NBA'e üstün tarafı bu maçta ortaya çıkıyor. İnanılmaz sertlik ve taktik savaşı, rakibin zaafları ve artıları üstüne oynamak.
Tabi NBA deki kalite yok, ordan kaybediyor.

NBA de Jordan zamanlarında kalitenin yanında bu kadar sertliğe sahipti
Fenerbahçe

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
« Yanıtla #1780 : 20 Ocak 2014, 20:34:35 »
Foruma bilerek uzun süre uğramadım. Şimdi girdim, toptan okudum ve yine biraz kötü hissettim.

İki yönden bakmaya çalışıyorum. Kimseye kızmak benim haddime değil ama değerlendirmek lazım.

Birincisi, eleştiren adama -gerçekten- bir şey demeye pek hakkımız yok. Belirli nedenler gösterip de eleştirilecek bir sürü şey oluştu. İyi bir başlangıç sonrası geldiğimiz nokta ve oyuncu performansları konuşulmalı. Kritik anlarda ve maç sonlarında neden bu kadar zorlandığımız konuşulmalı. Emir'in en kritik yerde, eski hallerinden sinyaller vermesi konuşulmalı. Bunlara hiç lafım yok.

Fakat, bu kadar acımasız olmanın bir getirisi olacağını da düşünmüyorum. Bojan'ın çok büyük bir skorer olduğunu düşünüyorum hala daha. Çok büyük bir oyuncu olup olmadığını konuşmak için de erken olduğunu. Hala daha genç ve mental olarak güçlenebilir. Önümüzde daha sıkı engeller olacaktır. Çıkıp Barcelona deplasmanında hiç beklemediğimiz bir performans da gösterebilir. Emir bu takımın liderli oldu. Obradovic'in sene başından beri söylediği 'liderimizi kendimiz çıkartacağız' lafındaki kişi o oldu yani. Kendi çıktı ve sorumluluk aldı. Belli ki çok çalışıyor. Şu dönemlere kadar da durumu gayet iyiydi. Asmak için çok erken.

Biz çok yeni bir takımız. Koçun geldiği dönemde, takımda mevcut bulunan oyuncular vardı. Planını tam olarak uyguladığını bile düşünmüyorum. Elimizdeki parçalara göre, en iyi şeyi oluşturmaya çalışıyor. Benim takıma güvenim tam. Bir şekilde toparlanıp, en kötü ihtimalle 3. olarak bitireceğimizi düşünüyorum. Buraları daha önce oynayamadık bile. Çok büyük paralar harcandı ama buraların psikolojisini anlamak için daha fazlasına ihtiyacımız var. Misal, diğer sene en tepedeki takım olabiliriz. Şu an o kadar bütün değiliz. Obradovic'in doğru olduğunu düşündüğü yolda yürümeye devam. Bu eleştiriye kapalılık değil, güvenle bağlı olmak demek. Biraz farklı şeyler.

Her neyse, şu maç ile birlikte bir yükselişe geçeceğiz. Başka bir olasılık göremiyorum. Enseyi karartmayalım.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
« Yanıtla #1781 : 20 Ocak 2014, 20:34:53 »
Genel itibari ile katiliyorum.  Bir iki noktada hemfikir degilim:

(1) Liderlik ile hucumda birinci opsiyon olma ayni sey degil. Ikisi tek kisi de toplanabilir ama Bojan icin soz konusu degil.  Bu dogru ama takimda zaten lider yok ki.  Obra da buna dikkat cekmedi mi?  O yuzden liderlik ile Bojan'i ayni cumlede kullananlar, sayi liderligini kasdetmis olabilir.

(2) Ben de ayni seye dikkat cekmistim ve cok dogru: Bojan atmadi ama onun yerine Melih ve Kleiza ekstra oynadi (ekstradan kastim, onceki performanslarina oranla daha skorlu oynama).   Ancak, bu Bojan'in performansini mazur gosteren bir unsur degil.  Sanirim, Top 16'da daha uclugu yok. Ucluk nedir ki deme; bir ucluk ile Barca'yi devirebilirdik.  Keza, kirilma anlarinda gelen ekstra bir sayi ile Malaga maci cikmazdan kurtulabilirdi.  Yukarida da belirttim.  Bojan'i elestirdigimiz husus son zamanlarda belli ASGARI standartlarin altina dusmesi.  Savunmasi da olmayinca, hucumda az bucuk bir seyler istemek bence fazla degil.

Emir hususunda katiliyorum ama ben hala Emir'in kalitesinin yeterli oldugunu dusunmuyorum.  Turk olmasi buyuk avantaj olmakla birlikte istikrarsiz oyunu ve kumas kalitesi, her ne kadar kalbur ustu olsa da, Fenerbahce'nin artik dahil oldugu elit seviyenin altinda.

Evet ikisi aynı insanda toplanabilir ama bu Bojan değil ve şu ana kadar da olmadı, bundan sonra da olacağı şüpheli. İyi oynarken de oyunun lideri değildi.
Hırvatistan yıllar sonra Bojan'ın yıldızlığı ile ilk 4 e kalırken de lider değildi. Oyun sıkışınca orda liderliğe Simon soyunuyordu. Bence bu maddede aynı fikirdeyiz
Bojan ile başlayıp Kleiza ile bitirme taraftarıyım, yani koç Bojan'a sen bu takımın yıldızısın derken; Kleiza'ya da yıldız kim olursa olsun bu takımı sen kurtaracaksın diyebilir

Bojan zaten kötü oynadı dedim ama Bojan kötü oynadı diye kaybetmedik dedim, ondan gelecek katkı zaten geldi. Ama Bojan iyi oynasa kazanabilirdik derken de sizin dediğiniz katkıdan bahsettim. Ama bu katkıyı daha çok Bjelica'dan beklerdim, onun her anlamda 0 çekmesi tölere edilemedi.

Emir için de, kendisi kabul eder mi bilmiyorum ama yeterli bir oyun lideriniz varsa, Emir çok iyi bir 6.adam olabilir. Zaten oyunu basit oynamıyor, oyunun sıkıştığı, rakibin yıprandığı anlarda o özel meziyetleri ile ciddi katkı yapabilir. 6.adam basketbolda çok önemli
Ama bunu zihinde kabul etmesi lazım önce ve tabi alternatif bir oyun lideriniz (tercihen pg) olması lazım
Fenerbahçe

Çevrimdışı tecessus

• Üye
58-48 Pao kazandı. Gerçekten zevkli bir maçtı.
Diamantidis büyük oyuncu, biraz daha skorer olabilseydi Bodiroga ayarında diyebilirdik.
Spa 3 sayı ve sanırım 1/8 veya 1/9 gibi bir oranla oynadı, son çeyrek hiç oynamadı.
Spa enerjisinin bir kısmını takımından alırken; Dia takımına enerji veriyor, 4 kişiyi de devreye sokuyor

Pao'nun koçu herhalde her maç bir gömlek bir kravat heba ediyordur. Gözlerinden alev çıkıyor resmen

ilk maç da 55-45 imiş. kazanan 60'ı; kaybeden 50'yi bulamıyor
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2014, 21:28:49 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Pao-Oly maçından kemik sesleri geliyor, sayı olsa gol diye bağıracak kadar az skor var sahada.
Spa ilk yarı itibari ile parkeye gömüldü, ikinci yarı devreye girebilir belki.
Her seyrettiğimde aynı fikre varıyom, Oly sıradan takımdan biraz fazlası.

Avrupa basketbolünün NBA'e üstün tarafı bu maçta ortaya çıkıyor. İnanılmaz sertlik ve taktik savaşı, rakibin zaafları ve artıları üstüne oynamak.
Tabi NBA deki kalite yok, ordan kaybediyor.

NBA de Jordan zamanlarında kalitenin yanında bu kadar sertliğe sahipti

Maçı Panathinaikos kazandı. Panathinaikos: 58 - Olympiakos: 48   . Spanoulis 4. çeyrek oyuna bile girmedi nerdeyse. Diamantidis ve Gist çok iyi oynadılar. Kıran kırana bir maç oldu, umarım bizim maçda böyle oynamazlar. Spanoulis inanılmaz kötüydü 3 sayıyla bitirdi 1/10 şut isabeti var sanırım, garezi bizeymiş.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2014, 21:34:03 Gönderen: Solamnus »

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
Ülker Arena'ya Avrupa Yakası'ndan nasıl gidebilirim en kolay? Metrobüs veya metro filan tercihimdir. İlk defa panath maçına gidicem :)