Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 253026 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • RWB0 & SC30
Ynt: BBL 20. Maçı, 03.03.2014 - [20.00] Fenerbahçe Ülker-Tofaş
« Yanıtla #1500 : 04 Mart 2014, 13:45:59 »
Blejica, dün  maçı kazanmak için bir tarafını yırtan Bo'ya o lafı etmişse; o gönderilişi de haketmiştir.
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #1501 : 04 Mart 2014, 14:17:46 »
Senelerdir bu şubeyi çiftliğe çeviren, sadece şube değil, bütün branşlarda bu kulübü çiftlik gibi gören sporcu geleneğinin yaşattığı acılardan sonra reyisin bu tavrı içimin yağlarını eritti. Ve olması gereken tavır ve mesajı da gösterdi. Büyüksün reyis. Onurunu düşünen oyuncu arkadaşına küfür edip herkesin içinde onun onurunu kırmaz; eğer kırarsa reyis devreye girer ve onur öyle kırılmaz böyle kırılır der.

Herkesin alacağı bir ders var. Bütün oyuncuların... Hatta Fenerbahçe yönetiminin... Mesela Meireles bu şubede olsaydı reyis ona ne yapardı; merak ediyorum. Kuru kuru...
« Son Düzenleme: 04 Mart 2014, 14:19:40 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı thamerist

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #1502 : 04 Mart 2014, 14:59:44 »
"Onurunu düşünen oyuncu arkadaşına küfür edip herkesin içinde onun onurunu kırmaz; eğer kırarsa reyis devreye girer ve onur öyle kırılmaz böyle kırılır der" abi bu dediğinden ben şunu çıkarıyorum Bjelica'nın hatasını Obra kendi hatasıyla kapatmıştır ve doğrudur ...

Evet bjelica'nın Bo'ya yaptığı yanlıştır . Bo'nun iyi yada kötü oynaması da önemli değil kötü oynasa dahi Bjelica'nın o şekilde davranma hakkı yoktur .
Ama koçunda oyuncusuna o tavrı sergileme hakkı yoktur . Sahanın komutanı olması hiç kimseye o hakkı vermez . Maç içinde sözle soyunma odasına yollayıp maç sonu gerekeni yapması daha doğruydu . Zaten maç sonu sadece Bjelica'ya değil tüm takıma ültimatom vermiş ve egoistlikle suçlamış .
Obra'yı bende çok seviyorum hatta tapılacak koçtur kendisi ama bu onun yanlışları görmemezlikten gelmem anlamına gelmiyor . Daha öncede söylemiştim "Obra dediyse doğrudur, Obra'dan iyimi bileceğiz, Obra'nın vardır bir bildiği" tarzı dogmacı yaklaşımlar doğru değildir . En iyi koç olması hatasız olduğunu göstermez . Bence Tofaş maçında Bjelica'yı soyunma odasına yollayarak doğru bir karar almıştır ama yollama esnasındaki tavırları kesinlikle yanlıştır .

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #1503 : 04 Mart 2014, 15:07:44 »
Genc bir oyuncu; macin stresi ile olabilir boyle seyler.  O anda, mantikli ve 40 yasindaki bir adam olgunlugunda kararlar vermesini bekleyemezsiniz.

bjelicanın o sözünün arkası da vardır hocam. Sana iyi niyetle birseyler anlatmaya calısan adama durup duruken s.ir git demezsin
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #1504 : 04 Mart 2014, 15:18:48 »
"Onurunu düşünen oyuncu arkadaşına küfür edip herkesin içinde onun onurunu kırmaz; eğer kırarsa reyis devreye girer ve onur öyle kırılmaz böyle kırılır der" abi bu dediğinden ben şunu çıkarıyorum Bjelica'nın hatasını Obra kendi hatasıyla kapatmıştır ve doğrudur ...

Evet bjelica'nın Bo'ya yaptığı yanlıştır . Bo'nun iyi yada kötü oynaması da önemli değil kötü oynasa dahi Bjelica'nın o şekilde davranma hakkı yoktur .
Ama koçunda oyuncusuna o tavrı sergileme hakkı yoktur . Sahanın komutanı olması hiç kimseye o hakkı vermez . Maç içinde sözle soyunma odasına yollayıp maç sonu gerekeni yapması daha doğruydu . Zaten maç sonu sadece Bjelica'ya değil tüm takıma ültimatom vermiş ve egoistlikle suçlamış .
Obra'yı bende çok seviyorum hatta tapılacak koçtur kendisi ama bu onun yanlışları görmemezlikten gelmem anlamına gelmiyor . Daha öncede söylemiştim "Obra dediyse doğrudur, Obra'dan iyimi bileceğiz, Obra'nın vardır bir bildiği" tarzı dogmacı yaklaşımlar doğru değildir . En iyi koç olması hatasız olduğunu göstermez . Bence Tofaş maçında Bjelica'yı soyunma odasına yollayarak doğru bir karar almıştır ama yollama esnasındaki tavırları kesinlikle yanlıştır .

Bjelica'yı yakından tanıyor musunuz? Nasıl bir insan olduğunu, neleri kaldırıp neleri kaldıramayacağını biliyor musunz?

Bu adam neredeyse 9 aydır her gün Bjelica'yla.. Sizin bilmediğiniz bu soruların cevaplarını onun bilmesi kadar doğal bir şey var mı?

Ben koçun bu sert hareketi yaparken Bjelica'nın bunu kaldırıp kaldıramayacağını bilerek hareket etmiştir.

Çünkü koçun sözlerinden bunun takımda bir çok oyuncu tarafından sürekli yapıldığını çıkartıyoruz. Koç başka oyuncularından bunu kaldırabileceğini düşünse aynı hareketi yapardı. Ama bunun yerinde bu hareketi kaldırabilecek bir kişiye yaparak tüm takıma mesaj vermiş oldu.

Unutmamalı ki her zaman en sevdiğimiz kişilere yanlış yaptıklarında daha çok kızarız..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı thamerist

• Üye
« Yanıtla #1505 : 04 Mart 2014, 16:26:20 »
Saha içindeki gözle görünen bir durum hakkında yorum yapmak için Bjelica'yı tanımam gerekmiyor . Varsayım üzerinden yola çıkıp yapılanın doğruluğunu savunmak doğru değil . Bende Bjelica'yı savunmak için siz Bo'nun idmanlarda neler yaptığını biliyor musunuz bu adam hergün Bo ile beraber idmanda bence Bjelica öyle bir küfür yada hakaret ettiyse Bo'nun kaldıracağını düşündüğü için etmiştir derim ve tartışma varsayımlar üzerinden uzar gider . Ben sadece gördüğüm gerçeklikler üzerinden yola çıkarak Bjelica hata yapmıştır ve bedelini ödemesi gerekir koçun burada verdiği karar doğrudur ama kararı uygulama tavrı kesinlikle yanlıştır ve aşağılayıcıdır diyorum .
Obra agresif saldırgan bir koç ve bunu takımada yansıtmaya çalışıyor . Saha içinde sporcu hata yapar bağırırsın çağırırsın ama bir sporcuyu onunda ötesinde bir insanı bu şekilde sahadan kovmak hiç bir şekilde savunulacak birşey değildir bana göre . Aynı olayı kendinizin yaşadığını düşünün Bjelica'nın yerinde olsanız neler hissederdiniz ?
Oyuncunun karakteriyle falan alakası yok bunun az buçuk karakteri olan her insan bu şekilde sahadan kovulduktan sonra onuru kırılır ve iş spor boyutundan çıkar .

Özetle demem odur ki Bjelica takım arkadaşına haddi olmayarak hakaret ederek hata yapmıştır ama koçta aynı hatayı hata ile çözmeye çalışmıştır .

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1506 : 04 Mart 2014, 16:26:41 »
Koçun böyle bir hakkı yok minvali bir şey gördüm sanırım. Yahu Bjelica kısa şortla dolaşırken bu adam Avrupa'da terör estiriyordu. Koçun ellerine sağlık.

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #1507 : 04 Mart 2014, 16:36:48 »
Saha içindeki gözle görünen bir durum hakkında yorum yapmak için Bjelica'yı tanımam gerekmiyor . Varsayım üzerinden yola çıkıp yapılanın doğruluğunu savunmak doğru değil . Bende Bjelica'yı savunmak için siz Bo'nun idmanlarda neler yaptığını biliyor musunuz bu adam hergün Bo ile beraber idmanda bence Bjelica öyle bir küfür yada hakaret ettiyse Bo'nun kaldıracağını düşündüğü için etmiştir derim ve tartışma varsayımlar üzerinden uzar gider . Ben sadece gördüğüm gerçeklikler üzerinden yola çıkarak Bjelica hata yapmıştır ve bedelini ödemesi gerekir koçun burada verdiği karar doğrudur ama kararı uygulama tavrı kesinlikle yanlıştır ve aşağılayıcıdır diyorum .
Obra agresif saldırgan bir koç ve bunu takımada yansıtmaya çalışıyor . Saha içinde sporcu hata yapar bağırırsın çağırırsın ama bir sporcuyu onunda ötesinde bir insanı bu şekilde sahadan kovmak hiç bir şekilde savunulacak birşey değildir bana göre . Aynı olayı kendinizin yaşadığını düşünün Bjelica'nın yerinde olsanız neler hissederdiniz ?
Oyuncunun karakteriyle falan alakası yok bunun az buçuk karakteri olan her insan bu şekilde sahadan kovulduktan sonra onuru kırılır ve iş spor boyutundan çıkar .

Özetle demem odur ki Bjelica takım arkadaşına haddi olmayarak hakaret ederek hata yapmıştır ama koçta aynı hatayı hata ile çözmeye çalışmıştır .
neler hissedersiniz demişsiniz bakın bende diyorum ki siz yada ben kişilik olarak etkilenebilirim belki bu olayda ama mesela benim bir takım arkadaşım vardı çocuk her hafta takımdan kovulurdu ki küfürlerle kovulurdu çocuk ancak 30 atıyorsa gider diğer maçta 40 atardı bebe inadına..
O yüzden kişilikler çok önemli.

Varsayımlar üzerinden savunmak yanlış demişsiniz de doğruluğunu sadece yarım dakikalık olan bir olay üzerinden eleştirdiğiniz bir olay var. Öncesini bilmiyorsunuz, sonrasını da bilmiyorsunuz sadece yarım dakikalık bir video var..  Benim kendi düşüncem de bazen varsayımlar görünenlerden daha gerçektir.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı thamerist

• Üye
« Yanıtla #1508 : 04 Mart 2014, 16:41:58 »
3 - 5 ay önce oyuncusuna küfür eden Fatih Terim'e sallamıyor muyduk biz yahu ? Ne çabuk tavrımız Bjelica kısa şort giyerken Obra terör estiriyordu olarak değişti ...

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
« Yanıtla #1509 : 04 Mart 2014, 16:46:37 »
vallahi reis, değil Bjelica tribündeki bana git dese ben giderim. o kadar güveniyorum kendisine. tavır vs geçeceğiz bunları. daha evvelce de kaç TD yedik bu şubede.  ne bu şube, ne de FB oyuncuların çiftliği değil. ayrıca bjelica kırılmış vs. yaklaşımı tam olarak doğru gelmiyor. aynı bjelica barca giderken telefon geldi ve obradovic idi arayan. ona hayır demek imkansız diyen kişidir. bence sorun olmaz bu durumlar. ayrıca maç sonu beyanatında reis, benzer olayların takım içinde daha evvelce de yaşandığını belirtmiş. bence bu hareketle sadece bjelica ya değil daha evvelce de benzer hareketleri yapan herkese racon kesmiş oldu. biz başarı için getirdik reisi. ona şubenin anahtarını da vermek boynumuzun borcu. eti senin kemiği benim hesabı
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı thamerist

• Üye
« Yanıtla #1510 : 04 Mart 2014, 16:55:56 »
neler hissedersiniz demişsiniz bakın bende diyorum ki siz yada ben kişilik olarak etkilenebilirim belki bu olayda ama mesela benim bir takım arkadaşım vardı çocuk her hafta takımdan kovulurdu ki küfürlerle kovulurdu çocuk ancak 30 atıyorsa gider diğer maçta 40 atardı bebe inadına..
O yüzden kişilikler çok önemli.

Varsayımlar üzerinden savunmak yanlış demişsiniz de doğruluğunu sadece yarım dakikalık olan bir olay üzerinden eleştirdiğiniz bir olay var. Öncesini bilmiyorsunuz, sonrasını da bilmiyorsunuz sadece yarım dakikalık bir video var..  Benim kendi düşüncem de bazen varsayımlar görünenlerden daha gerçektir.

Arkadaşınızla ilgili verdiğiniz örneğe cevap vermeyeceğim çünkü olay yanlış noktaya gidebilir ama sıkıntılı bir durum olduğu aşikar .
Ben zaten o yarım dakikalık videoda olanları eleştiriyorum öncesini yada sonrasını değil . Koçun o tepkiyi vermesini sağlayan daha önceden olmuş olan ama bizim bilmediğimiz şeyler olabilir bu ayrı bir konu . Ancak Obra'nın Bjelica'yı daha öncesinde her ne olursa olsun ite kaka tünele doğru götürüp soyunma odasını göstererek sahadan kovması ahlaki değildir .

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #1511 : 04 Mart 2014, 17:00:42 »
Ahlaki olarak farklı düşünüyoruz o zaman..

Ancak çok rica edicem Fatih Terim'ın oyuncusunu küfür etmesiyle Obradovic'ın oyuncusunu soyunma odasına göndermesini aynı noktaya koymayalım. Çünkü ahlaki olarak arada dağlar kadar fark var.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
« Yanıtla #1512 : 04 Mart 2014, 17:04:22 »
3 - 5 ay önce oyuncusuna küfür eden Fatih Terim'e sallamıyor muyduk biz yahu ? Ne çabuk tavrımız Bjelica kısa şort giyerken Obra terör estiriyordu olarak değişti ...

Obra oyuncusuna küfür mü etti?

kızmadı bile sakince tuttu kolundan soyunma odasına gönderdi ki dikkatli arkadaşlar Bjelicanın orada hocayı dinlemeyip Bo McCalebbe küfrettiğini yazdı.

Obra kendisi de söylemiş. bu takım benim takımım, iyiyi de kötüyü de ben söylemekle mesulüm. Bjelica olayı kızım sana söylüyorum gelinim sen anladır. OBradovic orada Bjelica'yı değil, takım arkadaşına saygısızlık yapan egoist düşünceyi kolundan tutup dışarı atmıştır.

Türk Milli TakımTDliği yapan topuklu kabadayı ile Obradovic'in de adını aynı cümlede bile anmam. Şahsen bu tarz mesnetsiz yorumlara ifade özgürlüğü hoşgörüsü ile bakamıyorum şahsen.

Obradovic'in ahlakına laf edenlere şu videoyu öneririmm: https://www.youtube.com/watch?v=8r82ArJJJUc

Bu mantıkla bu videoda hem ahlaksız hem de vatan haini. Çünkü burada bir oyuncuyu salon dışına göndermiyor, bir ülkenin en önemli sporunun 12 yıldız ismini ismen cismen itin mabadına monte ediyor

Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı thamerist

• Üye
« Yanıtla #1513 : 04 Mart 2014, 17:04:28 »
Ahlaki olarak farklı düşünüyoruz o zaman..

Ancak çok rica edicem Fatih Terim'ın oyuncusunu küfür etmesiyle Obradovic'ın oyuncusunu soyunma odasına göndermesini aynı noktaya koymayalım. Çünkü ahlaki olarak arada dağlar kadar fark var.

Arasında fark olduğuna katılıyorum o örneği senin için vermedim zaten .
Ama şunun altını çizmek istiyorum soyunma odasına göndermeyi değil sahadan kovmayı eleştiriyorum ben . Sahadan göndermesini doğru buluyorum ama koç göndermemiştir kovmuştur .

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
« Yanıtla #1514 : 04 Mart 2014, 17:12:12 »
Konuyla ilgili taze tweet

İlker'den

Hocam, koç basın toplantısında açıklama yaptı dün. Bir problem de yok, merak etmeyin. Derdimiz Barcelona. Selamlar :)
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.