Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 252844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Emir ve Bojan yazın turnuva oynadılar ve takıma girdikleri andan itibaren EL ve TBLde hemen her maç 30 dakika civarı süre alıyorlar. Bence düşüşün en büyük sebebi bu mental ve fiziksel yorgunluk. Kleiza da oynadı diyeceksiniz ama ilk 2 ay Kleiza için 2.Giricek diyenler çoğunluktaydı. Kleiza ilk 2 ay fiilen yatarak hem sakatlığını hem de yorgunluğunu giderdi.

Emir ve Bojan'ı gerçekten dinlendiremiyoruz. En büyük sorun bu. İkisinin aynı anda düşüp aynı anda çıkmalarını iyi arkadaş olmaları ile açıklayamayız. Keşke imkan olsa da Emir'le Bojan'ı iki hafta basketbolla ilişkilerini keserek dinlendirebilsek. Daha iyi olacaklarını inanıyorum. Şu an dalakları mental ve fiziksel anlamda şişmiş durumda. Bunun dışında Bojan bariz biçimde yanlış yükleme kurbanı. Kas yaptığı kadar şut çalışma imkanı olmadığı için şut mekaniğini bozdu. Durum öyle gösteriyor ki Bojan'dan bu sene sonuna kadar bir kaç maç hariç istenen katkıyı vermesi zor. Ha kolu daha da şişecek değil. Bir noktada normal şut ritmine döndüğü an Le Bron Jr. gibi bir adam olacak. Hem şut, hem post up hem de topu vurup çembere gidecek bir ufak yaratık yani. Ha bu dönüşümü iki sene önce yapmalıydı ama bizim şubenin durumu malum.

Bu arada Bojan ve Emir dışında performans anlamında düşüşde bir oyuncu da bence yok. Aynı yorgunluk illeti bir ara Zoric'i de vurdu. Zoric Sekulic ve Oğuz geldikten sonra biraz daha rahatladı. Son maçlarda hem savunmada hem hücumda daha diri

Mesela şu anda yorgunluk tehlikesi en çok Bjelica'da var en çok. Banvit maçında bile 28 dakika oynamak zorunda kalmış ki 4-5 oynuyor bu adam. Malaga maçında da 30 oynamıştı. Burada rotasyonun önemi daha fazla anlaşılıyor. 12 kişilik kadronun en az 10u sahada 10+ dakika oynayabilecek düzeye gelirse şansınız artıyor.

Okan hocam Emir'in sorunu bence fiziksel ve mental yorgunluk değil,ruhsuz olması.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Okan hocam Emir'in sorunu bence fiziksel ve mental yorgunluk değil,ruhsuz olması.

Ruhsuzluk katalog bir suç. Kanıt olmasa da istediklerimizi yapmazzsa öyle olduğunu söyleyebiliyoruz.
maç içindeki hallerinden ruhsuz olmadığını söyleyebiliyorum. Emir çabalıyor sürekli ama fiziken üstesinden gelemiyor. Maçlara iyi başlayıp üç dört periyodlarda s.çmasının temel sebebi bu
 Bizim aslında maç içinde kurmamız gereken denge şu:

Maça Emir+Bojan+Zoric başlayacak (skor ve oyun liderliği anlamında)
Bo+Kleiza+Bjelica bitirecek

zaten şu 6nın 60 sayıyı geçtiği maçı kaybedeceğimizi sanmıyorum. Kalan tüm oyuncular da tam anlamıyla rotasyon katkısı verecek: Melih Ömer Oğuz Sekuliç Jackson
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

• Üye
Ruhsuzluk katalog bir suç. Kanıt olmasa da istediklerimizi yapmazzsa öyle olduğunu söyleyebiliyoruz.
maç içindeki hallerinden ruhsuz olmadığını söyleyebiliyorum. Emir çabalıyor sürekli ama fiziken üstesinden gelemiyor. Maçlara iyi başlayıp üç dört periyodlarda s.çmasının temel sebebi bu
 Bizim aslında maç içinde kurmamız gereken denge şu:

Maça Emir+Bojan+Zoric başlayacak (skor ve oyun liderliği anlamında)
Bo+Kleiza+Bjelica bitirecek

zaten şu 6nın 60 sayıyı geçtiği maçı kaybedeceğimizi sanmıyorum. Kalan tüm oyuncular da tam anlamıyla rotasyon katkısı verecek: Melih Ömer Oğuz Sekuliç Jackson
Hocam öncelikle şunu söyleyeyim basketbolda son 2 sezonda yaşanılan başarısızlıklar beni fazlasıyla üzdü,her taraftarı olduğu gibi.Ne yalan söyleyeyim o dönemden kalan oyunculara karşı biraz önyargılıyım daha doğrusu Bojan-Emir ikilisine ön yargılıyım,yaptıkları en ufak hata dikkatimi çekiyor,bazen maç heyecanı veya kaybedilen maçın üzüntüsü ile eleştirinin dozajını kaçırıyorum,bu dediğim özellikle Emir için geçerli,Avrupa'da F4 hedefi,ligde şampiyonluk hedefi koymuş takımın oyuncusu bu kadar uçlarda olmamalı,bir standartı olmalı.Maça dönecek olursak tam hatırlamıyorum,Berk Banvit maçında kadro var mıydı?Eğer kadroda ise,farkın 18 sayıya çıktığı bölümlerde 2-3 dakika tercih edilebilirdi.Bo kenara geldiğinde Emir 1 numaraya geçmişti.Keza Metecan'da süre alabilirdi.Ama Emir'in denediği son 3 sayılık atışın manası yok.Tamamen ciddiyetsizlik.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2014, 01:09:47 Gönderen: nemanja bjelica »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
@nemenja;

Obradovic ne zaman hedefi F4 olarak belirledi? Ben mi kaçırdım? Adam maç maç düşüneceğini ve önemli olanın Nisan-Mayıs olduğunu söyledi hep. Biz ilk tur performansı yüzünden koymuş olmayalım o hedefi?

Zamanında "hedef Avrupa" diye yola çıkan Trabzon da gaza gelip şampiyonluğu kaçırdı diye Ersun Hoca'yı kovmuştu. Bir an benzettim durumu.
Kara deryalarda bir FENERsin!

• Üye
@nemenja;

Obradovic ne zaman hedefi F4 olarak belirledi? Ben mi kaçırdım? Adam maç maç düşüneceğini ve önemli olanın Nisan-Mayıs olduğunu söyledi hep. Biz ilk tur performansı yüzünden koymuş olmayalım o hedefi?

Zamanında "hedef Avrupa" diye yola çıkan Trabzon da gaza gelip şampiyonluğu kaçırdı diye Ersun Hoca'yı kovmuştu. Bir an benzettim durumu.
Hocam şöyle söyleyeyim,Obradovic'in ben 2.olmaya geldim açıklamasından yol çıktım.Bana soracak olursanız TOP8 ve lig şampiyonluğu bu sezon için yeterli.Emir  maalesef TOP16'da mental olarak dip yaptı.TOP8 maçlarının TOP16'dan daha sert olduğunu düşünürsek Emir gibi sürekli uçlarda olan oyuncu ile zor.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Bizim zaten Bojan ve Emir, onlarin nezdinde de Obradovic'i elestirdigimiz yegane nokta da son bolumlerde bunlara daha cok sorumluluk vermesi.  Kac mac kaybedildi sirf bu yuzden. 

bunun bence esas sebebi takım ve rollerin tam oturmaması. Ben de benzer düşünüyorum ama oyuncuları ferd ferd tanımıyoruz, ancak sahada gördüğümüz kadarıyla birşey söyleyebiliyoruz. Gene Obradovic'e güvenmek durumundayız. Keşke imkan olsa da ona sorabilsek :)
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
    • twitter.com/paulgeorge__13
http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/26031551.asp
ya bu haber doğruysa çok ağır söverim koç gidecek eylüle ekime kadar takımda yok. koçun tam sistemini oturtacağı dönem takımda yok ve kulüp buna izinmi verecek şimdi ??
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
Senaryo belli.
Endişeye kapılmaya gerek yok.

Işlerin kesinleşmesine yakın kariyerli iki yabancı koç artı E.Ataman ile birlikte Tanjevic'te adaylar arasında denilir ve yine yeniden kendisinde karar kılınır.
...

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
    • twitter.com/paulgeorge__13
Senaryo belli.
Endişeye kapılmaya gerek yok.

Işlerin kesinleşmesine yakın kariyerli iki yabancı koç artı E.Ataman ile birlikte Tanjevic'te adaylar arasında denilir ve yine yeniden kendisinde karar kılınır.
bu sefer ciddi galiba tam obradan bekletini en yüksek dönem obradoviç bunun  farkındaysa zaten teklifi kabul etmez. zaten obra'nun kararının beklendiği söyleniyo yani herşey hazır bi tek obranın evet lafına bakar olay.
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
Koç geldiğinden bu yana tek düşüncesinin Fenerbahçe olduğunu o yüzden milli takımı düşünmediğini söylüyor.
Düşüncesinde bir değişiklik olacağını sanmıyorum.
Ayrıca milli takımda devşirmede olsa en kalibreli oyuncu diyebileceğimiz Emir’i 6 ayda (biraz ağır bir tabir olacak ama) adam edememişken, rakiplerimizde olduklarından iyi kötü takip ettiğini düşündüğüm Doğuş, Ender, Sinan, Semih gibi oyunculara katlanmak isteyeceğini sanmıyorum.
O iş olmaz bence…
...

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Mahmut Uslu varsa ortada herşey olasıdır
İnşallah bu mevzu sadece Messina'nın veya başka bir ismin maaşında indirim alma taktiğidir
A.Y.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
Bizimkiler zamanında Tanjevic'te olduğu gibi maaşının bir bölümünün federasyonca karşılanması ihtimali için bu işe sıcak bakıyorlardır.
Bir ihtimal milli takımla uzun vadeli kontrat yaparsa bizde de aynı sürede kalır düşüncesinde de olabilirler.
Ben hala koçun teklifi kabul etmeyeceğine inanıyorum(umut ediyorum).
...

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Haftaya geliyorum, insallah soracagim :)

A.Y.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
ahahahahaahaha Okan çok yaşa güldürdün beni :)

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Hahaha!  Soru listesini hazirlayin gencler; rakia masasinda ileticem hepsini :)
Abi iş ciddiyse kendisine sorum şu: "Neden basketbol?"
Kara deryalarda bir FENERsin!