Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 252801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
Obradovic reyize saygımız büyük Allah onu başımızdan eksik etmesin fakat bu maçın kaybedilmesinin en büyük sebebi onun yaptığı yanlış kadro seçimleridir.Ligdeki 3 mağlubiyetide vidmarsız aldık.Zoric konusuna artık değinmiyorum o bu sene şubenin en büyük yanlışı oldu fakat ilk cumhurbaşkanlığı kupasında vidmar tek başına pota altını domine ederken neden bu maç zoricin arkasında kalıyor.Melihin bu kadar kötü oynadığı oyunda olduğu anlarda takımı 6-4 bıraktığı ortadayken neden bu kadar ısrar ? Neden ömer-barış 2lisi denenmiyor ? Bo mc calebb takımın tek iyi ismiyken neden bu kadar az süre alıyor.Çift guardla oynarken daha verimli olduğumuz aşikarken ve maç düzenden çıkmışken neden Bo-Kenan-Bojan-Emir-Bjelica ile 4 kısaya dönülmüyor ? Bu maçı unutmamalıyız dersler çıkarmalıyız ve şu da görüldü ki ligde işimiz bu yerli rotasyonuyla asla sanılan kadar kolay değil ki gsye daha ersin dağlı gibi çok etkin bir yerli oyuncu katılacak.Ligdeki 2 mesaj maçındada 15 fark yemek olumsuz işaretler.Tamam takım play offta vites arttırabilir fakat saha avantajının ne kadar önemli olduğunu banvit-gs maçlarında gördük ki biz deplasmanda çok kırılgan bir takımız.Tofaş bile rüzgarı arkasına aldığında bizi sürklase edebiliyor.Uzun lafın kısası daha çok yolumuz var ve seneye gsdeki 4 yerliden en az 2sini koparmak şart.Banvitten dusan bile olabilir

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Kleiza yere düşüyor yerden kalkmadan önce saçları düzeltiyor şaka gibi.Bu arada ender tek başına maçı aldı.Ligdeki doğrudan 2 rakibimiz gs ve banvit karşısında 15 civarı fark yedik bu irdelenmeli.Tamam avrupada iyiyiz yabancı sınırı yok ama ligde 2 maçtada hiç ortak olamadık nerdeyse.Oğuz ve İlkan dönmeden işler çok zor

Oğuz'dan bu sezon hayır yok boşuna beklemeyin..Ayrıca hangi derdimize çare olacak...Savunmaya mı ribaundlara mı..Belki İlkan, o da kafasını kullanırsa yoksa geçen sezonki savunma performansı ile 1 dakika anca oynar
Oğuz zoricten her türlü kaliteli oyuncudur hem oğuzun rotasyona girmesi ile zorici dışarda bırakıp vidmarı alabiliriz daha dengeli bir pivot 2limiz olur.İlkan ise atletizmiyle ribaundlara önemli katkı verir.Birde şöyle düşünmek lazım kenan ve emiri yerli olarak ağırlıklı kullanıyoruz ve bo ile bojan aynı anda sahada kalamıyor ama ilkanla oğuzdan 1isi oynarsa o yabancı hakkıyla bo bojan 2lisi beraber oynayabilir aynı anda

Rotasyona kağıt üstünde katkı verirler ama Oğuzun dönüşü play-off'u bulur o da sağlıklı olursa. İlkan bu şartlarda daha önemli oyuncu ama o da mental olarak zayıf...Karşıyakalılar da Furkan'dan daha iyi oyuncu diyorlar ama Furkan kendini yüzde yüz maça veriyor; İlkan yüzde 50 ancak..geçen sezon malum kimi tuttuysa şöhret etti, ribaund ortalaması da 3.5'tu 

Çevrimdışı exex

• Üye
Bu maçı neresinden tutsak elimizde kalır. Koça ve takıma birşey demek istemiyorum , rakip takım oyuncuları günlerindeydiler daha çok istediler aldılar .

Bazı aklıma takılan noktalar var.
1-Zoric bu kadar az oynayacaksa neden Vidmar ı tercih etmedi koç.

2-Melih in yerine 2 dk Ömer denemezmiydi ? Melih için hala bu kadar ısrar bence gereksiz , biraz hazmetsin bence şuanda bulundugu yeri.

3-Yerli potaaltı sorunu için bir düşünce varmı ? (Oğuz değil demek istediğim. Oğuz olsa daha çok smaç yerdik 2 li oyunlarda)

4-Barcelona deplasmanı ve bu deplasmanda fark tam 2 3 4 sayılardayken neden takım saçmalıyor. Araştırılmalı bence.

-Lig tv deki İsmet amca yı tebrik ederim maç içinde kendisiyle çelişti ( Bojan post up ları maç başı ; 3 lükleri maç sonu gelince , adam dediklerini unutup tersini söyledi)

-Lig tv deki Murat ve İsmet isimli 2 sözde basketbol duayeni isimleri basketbol testine girmeye, sesi ayarlayan kanal çalışanını Kulak burun boğaz a  ve  Ergin beyfendinin sağdakinden soldakine, soldan sağdakine koşarak itirazlarını görmeyen hakemlerimizide göz doktoruna gitmeye davet ediyorum.

Kazanan a tebrik ederiz, şapkayı önümüze koyup düşünmemiz gereken maç sayısı 3 oldu .

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Yahu arkadaşlar Oğuz bu tür maçları açık ara en kötü oynayan oyuncumuzdur. Bana Oğuz'un iyi oynadığı bir tane Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanı söyleyin. Pardon, 2012 finalinde bir maçı fena oynamamıştı. 2 dakikada 3 faul alıp damga vurmuştu maça. (Neyse ki Sean May ve Lavrinovic etkilenmiyordu derbi atmosferinden.) Tamam Zoric'i eleştirelim de, Oğuz'un yoldurduğu saçları ve başları da unutmayalım.

Çevrimdışı fbarena

• Üye
  • Yer: İstanbul-Adana
İlkan ve Oğuz dönmediği sürece lig zorlu geçecek. Oğuz'un sağlıklı dönüşü bu sene olur mu bilemiyorum ama İlkan bir an önce dönmeli.

cemagrak

• Ziyaretçi
Kleiza yere düşüyor yerden kalkmadan önce saçları düzeltiyor şaka gibi.Bu arada ender tek başına maçı aldı.Ligdeki doğrudan 2 rakibimiz gs ve banvit karşısında 15 civarı fark yedik bu irdelenmeli.Tamam avrupada iyiyiz yabancı sınırı yok ama ligde 2 maçtada hiç ortak olamadık nerdeyse.Oğuz ve İlkan dönmeden işler çok zor

Lütfen rica ediyorum. ....
O pozisyon öyle olmadı. Olmayan şeyleri farklı aksetriymeyekim burada lütfen
Furkanın farkı 8e çıkaran basketinde kleiza yere düştü o sırada eli kafasına gitti ben saçını düzeltti diye gördüm ama göz yanılmasıda olabilir

Neyse alakası yok.  Ben uzatmıyorum sadece rica ediyorum. Takdir senin..

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Yahu arkadaşlar Oğuz bu tür maçları açık ara en kötü oynayan oyuncumuzdur. Bana Oğuz'un iyi oynadığı bir tane Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanı söyleyin. Pardon, 2012 finalinde bir maçı fena oynamamıştı. 2 dakikada 3 faul alıp damga vurmuştu maça. (Neyse ki Sean May ve Lavrinovic etkilenmiyordu derbi atmosferinden.) Tamam Zoric'i eleştirelim de, Oğuz'un yoldurduğu saçları ve başları da unutmayalım.

Geçen sezon bu ikili vardı dökülüyorduk pota altında...bizim sıkıntımız 2 numarada rakibi tutacak oyuncumuz yok...orada kim oynuyorsa delip geçiyor bizi

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye

Oğuz'dan bu sezon hayır yok boşuna beklemeyin..Ayrıca hangi derdimize çare olacak...Savunmaya mı ribaundlara mı..Belki İlkan, o da kafasını kullanırsa yoksa geçen sezonki savunma performansı ile 1 dakika anca oynar
[/quote]
Oğuz zoricten her türlü kaliteli oyuncudur hem oğuzun rotasyona girmesi ile zorici dışarda bırakıp vidmarı alabiliriz daha dengeli bir pivot 2limiz olur.İlkan ise atletizmiyle ribaundlara önemli katkı verir.Birde şöyle düşünmek lazım kenan ve emiri yerli olarak ağırlıklı kullanıyoruz ve bo ile bojan aynı anda sahada kalamıyor ama ilkanla oğuzdan 1isi oynarsa o yabancı hakkıyla bo bojan 2lisi beraber oynayabilir aynı anda
[/quote]

Rotasyona kağıt üstünde katkı verirler ama Oğuzun dönüşü play-off'u bulur o da sağlıklı olursa. İlkan bu şartlarda daha önemli oyuncu ama o da mental olarak zayıf...Karşıyakalılar da Furkan'dan daha iyi oyuncu diyorlar ama Furkan kendini yüzde yüz maça veriyor; İlkan yüzde 50 ancak..geçen sezon malum kimi tuttuysa şöhret etti, ribaund ortalaması da 3.5'tu
[/quote]
Ben bir karşıyakalı olarak furkanıda ilkanıda canlı canlı izledim.Furkanın gücü 70se ilkanın 80dir fakat furkan 67-68le oynuyor ilkan 55-60la ama Obranın elinde bu 75lerede çıkabilir
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2013, 22:28:15 Gönderen: cemagrak »

cemagrak

• Ziyaretçi
Haydi hep beraber bi temiz hava alalım bi yüzümüzü yıkayalım
:) :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Gökhan German geçtiğimiz günlerde Kleiza hakkında iğrenç bir yazı kaleme aldı. Saçlarını oynamasından bahsetti; üstüne vazifeymiş gibi. Sanırım bazı arkadaşlarımız böyle ahlaksızca yazılan ve adına basketbol yorumu denilen harf yığını kusmukların etkisinde kalıyor.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Bojanın atamadıgı ve yenildigimiz bir mac daha.

Benim için Cska macından daha önemli bir mactı valla. Acayip sinirim bozuldu.

ek olarak bizim birkac yıldır sorunumuz kesinlikle kısa savunması.
Bugün galatasaray uzunlarının sayı attıgı pozisyonlarının hepsi; kısaların cabukcak gecilip bizim uzunların yardıma geliyor olusundan geldi.

Ender 2 pozisyon üst üste turnike attı. turnike bıraktığı sırada takip eden kısa oyuncu 3 metre arkasında kalıyor.
Bunun izahı yok
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2013, 22:30:32 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı burak karacay

• Üye
  • Yer: İstanbul / Beylikdüzü
Birebirde yeniliyorsan, penetrelere cevap veremiyorsan ve içeriyi kapatan tek uzunun olan Vidmar sahada olmayınca sonuç normal bence. He ben sanırım yine de Zoric Vidmar ikilisinden Zoric i seçerdim o ayrı  :)

cemagrak

• Ziyaretçi
Gökhan German geçtiğimiz günlerde Kleiza hakkında iğrenç bir yazı kaleme aldı. Saçlarını oynamasından bahsetti; üstüne vazifeymiş gibi. Sanırım bazı arkadaşlarımız böyle ahlaksızca yazılan ve adına basketbol yorumu denilen harf yığını kusmukların etkisinde kalıyor.
Abi hiç kimseyi üzmek incitmek istemiyorum elimden geleni yapıyorum ama boş boş yorumlar yapılıyor. Neyse canları sağolsun ama buraya yakışmıyor bu yorumlar.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
MM de beşiktaş deplasmanında ısrarla Kleiza bugün sahaya gelmemiş deyip durmuştu. MM en sevdiğim basket adamıdır ama özellikle amerika'lı olmayan oyuncular için zorlama niyet okumalarını sık sık yapar.

Kleiza'nın takımdan koptuğu anlar çok sık oluyor ama laubalilik göremiyorum.
Fenerbahçe

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi

Sean May'li sezonda Oğuz'un 2 tane mükemmel deplasman performansı vardı Galatasaray'a karşı..