Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 252903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
Ynt: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)
« Yanıtla #525 : 15 Aralık 2013, 00:52:11 »
Üstüne para verselermiş keşke :D

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
@özkan ;
ahaha yok onu almadılar , ama mısırcı içime oturdu yemin ederim ..
bi 20 saniye para üstü bekleme modumuz var hanım ile benim sonradan aklımıza geldikçe gülüyoruz.
20 tl verdim bekliyorum ama laf da edemedik gururumuza yediremedik :)
yani içimize mısır kaçtı anlayacağın ahahahah

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
@özkan ;
bi 20 saniye para üstü bekleme modumuz var hanım ile benim sonradan aklımıza geldikçe gülüyoruz.

Stat ve salonlarda su dışında hiçbir şey alınmaz normalde de, isteyen Poyraz reis olunca el mahkum tabi abi :D
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2013, 01:01:52 Gönderen: özkan »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
@özkan ;

Stat ve salonlarda su dışında hiçbir şey alınmaz normalde de, isteyen Poyraz reis olunca el mahkum tabi abi :D

gidişimiz biraz maceralı oldu özkan , duru hanımı araba tutunca maç öncesinde bi güzel çıkartıverdi :(
apar topar maça girdik yoksa Cem abin salak değil olum :)
maç önü 5 tl ye ben içeride 40 tl verdiklerimi marketten alır çantama koyar girerdim de işte zor durumda kaldık :)
ne yapalım Obradoviç ve Fenerbahçe'nin canı sağolsun .. böyle diye diye can bırakmayacaklar ya neyse  8)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
istatistikler şurada bulunsun.
bugün ailecek salondaki yerimizi aldık
izlenimlerimi anlatayım.

çocuklar ile hazırlanıp evden çıkmak zor zanaat olduğu için maça 5 dakika kala anca Ataşehir'e varabildim. Şöyle bir araba ile salonun etrafında park için turladıktan sonra kendimi feda ettim ve maçın başını kaçırmamak için salonun hemen altındaki paralı otoparka arabayı bıraktım. Hani değnekçi kardeş bildiğin değneğini soktu  ??? öyle böyle değil feci değnekledi adının hakkını verdi , 2 saat için 15 tl yi bayılınca bi maça girişte konsantrasyon kaybı yaşamadım desem yalan olur.  :D

biz tam salona girdik koltuğumuza oturduk ve tam önümde Melih ayağı ile 3 sayılık basket attı :) Melih kendisine psikolojik olarak baskı yapıyor , bu çok bariz belli , neyse hücum ritmini tekrar bulacaktır inanıyorum .

Hocam Bogdan'ı dinlendirmiş onu sonradan fark ettim .

Bu maç belki de sezon başından bu yana topu pota altına en çok indirdiğimiz maç olmuş olabilir
Zoriç ve Vidmar' ı bence iyi besledik ve onlarda hakkını verdiler.

Kleiza 2nci ve 3ncü çeyrekte bizi hücumda ayakta tuttu , halen daha fazla hücumda kullanmamız gerektiğini düşünüyorum ama ondan gelen 3 asist güzeldi. O bile topu içeri indirmek için bayağı çabaladı bunlardan 1 tanesinde ( 3ncü çeyrek ) top kaybı yaptı.

İlk çeyrekte Bjelica hücumda bi pozisyon saçmalayınca Obradoviç hem sağlam fırça kaydı fırça sonuda pekiştirmek amacı ile koluna bi güzel vurdu :)

Bo çok özel bir adam , o varken savunma direnci 3 kademe yükseliyor , maçı kopardığımız 2nci çeyrekte hem top çalmaları hemde yaptığı iyi savunma ile etkin rol oynadı. 2nci çeyrek aldığı bir savunma ribauntu çok estetikti.

Emir halen biraz yorgun gibi duruyor ama inanılmaz oyun zekası var. çok güzel asisteleri vardı, Bjelica ile yaptıkları alleyoop çok güzeldi , aslında o alleyoop un aynısını Kenan-Bjelica yapacaktı ama olmadı ..

Ömer bugün 2nci çeyrekte savunmaya Bo ile beraber direnç katan diğer isimdi . oyunun yönünü iyi değiştirdi , top çaldı savunma yaptı devamlı potaya drive etmesi güzeldi ve bayağı bir faul aldı hatta asist bile yaptı :)

Maça Kenan ile başlamadı hoca onu sonradan oyuna soktu , 18 yaşında olduğu unutmasın bence ..
Vidmar'a yaptığı asist mükemmeldi..

bugün bence hücumda topu çok dolaştırmaya çalıştık , en uygun adam bulunmaya çalşıldı , her zaman yapılmasa da ikinci yarı özellikle 3 4 tane çok güzel hücumlar izledik. kullandığımız 3 sayılık atış da normal standartlarımızın çok altında kaldı. bugüne özel kafalarda ilk amaç mutlaka top pota altına inecek veya en uygun adam bulana kadar topu dolaştıralım oldu..

Salonda Obradoviç'e hem büyük sevgi hemde büyük saygı var, bir pozisyonda hakeme ısrarla itiraz edince ''teknik faul '' çaldu hakem , sus pus oturan bizler ve bütün salon acayip bi tepki gösterdi , hakem arkadaş tabi hemen eyyama başladı ve bir sonraki pozsiyonda haksız yere bize topu verdi. nefret ediyorum eyyamcı zihniyetten :)

ayrıca '' değnekleme '' işlemi mısır patlağı satan abiyede bulaşmış.. o da sağolsun bizi değnekledi :)
eleman zeki tabi çocukları görünce bi sağdan bi soldan '' mısır mısır '' diye bağırınca bizimkiler de tabi hemen '' baba mısır al  '' demesiyle eylem başlamış oldu . 2 kutu mısırcığa 20 tl verip sonra mal mal para üstü bekleyen ben mısırların tanesinin 10 tl olduğunu anlayınca mısır kutularını da yemeğe karar verdim :) :)
haaa unutmadan dünyanın en pahalı minik böğürtlenli keki de burada tanesi 5 tl cik ...

Cemal kardeşim tam arkamda idi onunla pahalılık üzerinden sohbet ederken buranın VAran Afyon tesislerinden bile daha pahalı olduğuna karar verdik , orası da pahalı ama en azından para üstü veriyorlar yahu  >:(

güzel bir haftasonu oldu ..
darısı haftaya Karşıyaka maçına diyorum ...

.. Obradoviç'in Bjelica ile olan münasebetinden yukarıda bahsetmiştim , bi ayrıntı aklıma geldi onuda paylaşmak istedim , tribünler her zamanki gibi sessizdi :) bende dahil , zaten çocuklar yanımda olduğu için çok küfür edemedim birde fazla bağırınca ürküyorlar :) içlerinde ki spor ve Fenerbahçe sevgisi de körelmesin istiyorum ahahaha
neyse Bjelica hücumda hata yapıp top kaybettikten bir pozisyon sonrası sanırım Zoriç'e yapılan faul sırasında oyun durunca Obradoviç & Bjelica sevişmesi başladı , hoca yaptığı hatayı izah edip koluna vurduktan sonra bütün salon ciddi anlamda bi şaşırdı , ne oldum filan derken sonra hep beraber sebebini anlamadığımız şekilde alkışlamaya başlandı :)  8)
Hani cidden hoca çıkıp herhangi bir oyuncuyu dövse kimse laf etmeyecek , ben uzun yıllardır branş fark etmeksizin bir hocaya taraftarın bu kadar çok güvenip sahip çıktığını görüyorum :)
aklıma neven'in Engin'e mola da küfür ettikten sonra taraftarın ona gösterdiği tepki geldi  ;) :D ;D

edit : resim çekmeye pek fırsatım olmadı ama maç ile ilgili elimde olan tek resim de bu  8)

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
BBL 11. Maç, 22.12.2013 - [14.00] Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka
« Yanıtla #530 : 18 Aralık 2013, 05:13:24 »
Maç Öncesi Bilgileri

Beko Basketbol Liginde 11. hafta da evimizde Pınar Karşıyaka'yı konuk edeceğiz.

Maç LigTv 3'den yayınlanacak.

Genel olarak basketbol sahalarında aramızdaki rekabete bakarsak;

Son 30 yılda;

Fenerbahçe-Karşıyaka normal sezon maçları: 44-14
Fenerbahçe-Karşıyaka playoff maçları: 3-2 üstünlüğümüz var.

Evimizde ise son 30 senede biz 23 kez kazanmışız. Karşıyaka ise 7 kere galip gelmiş.

Rekabetin son 10 yılında ise;

Fenerbahçe-Karşıyaka normal sezon maçları: 15-5
Fenerbahçe-Karşıyaka playoff maçları: 3-2

Evimizde ise bizim 8 galibiyetimiz var. Karşıyaka ise 1 kere galip gelmiş.

Not-1: Sadece Lig maçları ele alınmıştır. Türkiye Kupası ile Cumhurbaşkanlığı Kupası ele alınmamıştır.

Not-2: Lig resmi olarak 1966-67 sezonunda başlamış olsa da maalesef ülkemizde istatistik tutmak gibi bir alışkanlık olmadığı için iki takım arasındaki lig maçları ancak 83-84 sezonundan ele alınabilmiştir. Kaynak tblstattır.

Fenerbahçe Ülker (7-3)

Ligde oynadığımız 10 maçta 7 galibiyet 3 yenilgiyle 5. sırada yer alıyoruz. Bu sezon daha ligde evimizde hiç yenilmedik. Yenildiğimiz Tofaş, Banvit ve Galatasaray Liv Hospital maçlarını deplasmanda oynadık. Bu sezon bu haftaya kadar ise Mersin BŞB (D), Anadolu Efes (E),  Beşiktaş Integral (D), Aliağa Petkim (D), Türk Telekom (E), Torku Konya (E) ve Gaziantep BŞB (E) maçlarını kazandık.

Kaybettiğimiz maçlar;

Tofaş-Fenerbahçe Ülker: 89-81
Banvit-Fenerbahçe Ülker: 91-76
Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker: 72-62

Takım İstatistikleri 

Sayı Ortalamamız: 82.3
Yediğimiz Sayı Ortalaması: 72.4
Total Ribaunt Ortalamamız: 31.4
Hücum Ribauntu Ortalamamız: 8.9
Asist Ortalamamız: 20.1
Top Çalma Ortalamamız: 7.9
Top Kaybı Ortalamamız: 11.2
Blok Ortalamamız: 3.2
Faul Atışı Yüzdemiz: %72.5
İki Sayılık Yüzdemiz: %55.6
Üç Sayılık Yüzdemiz: %34.7

Sayı Liderlerimiz

1- Bojan Bogdanovic 16.0 sayı
2- Luka Zoric 11.3 sayı
3- Bo McCaleb 11.1 sayı

Ribaunt Liderlerimiz

1- Nemanja Bjelica 6.3 ribaunt
2- Gasper Vidmar 4.7 ribaunt
3- Linas Kleiza 4.4 ribaunt

Asist Liderlerimiz

1- Emir Preldzic 6.9 asist
2- Kenan Sipahi 3.5 asist
3- Bo McCaleb 2.6 asist

Blok Liderlerimiz

1- Luka Zoric 1.3 blok
2- Gasper Vidmar 0.9 blok

Top Çalma Liderlerimiz

1- Bo McCaleb 2.0 top çalma
2- Emir Preldzic 1.4 top çalma

Top Kaybı Liderlerimiz

1- Luka Zoric 1.7 top kaybı
2- Bojan Bogdanovic 1.7 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Gasper Vidmar %75.6

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Bojan Bogdanovic %46.7

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncumuz;

Kenan Sipahi %90

Pınar Karşıyaka (7-3)

Ligin güçlü ekipleri arasında yer alan Pınar Karşıyaka 10 maçta 7 galibiyet 3 yenilgiyle hemen arkamızda 6. sırada yer alıyor. Karşıyaka deplasmanda bu maça kadar 5 maçta 3 galibiyet 2 yenilgi alırken, o iki yenilgiyi Anadolu Efes ve Türk Telekom karşısında aldı. Karşıyaka geçen haftada evinde Galatasaray Liv Hospital'a farklı mağlup oldu. Olin Edirne (E), Mersin BŞB (D), Beşiktaş Integral (E), Aliağa Petkim (D), Tofaş (E), Banvit (E) ve Torku Konya'yı (D) mağlup etti.

Kaybettikleri maçlar;

Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka: 73-68
Türk Telekom-Pınar Karşıyaka: 96-74
Pınar Karşıyaka-Galatasaray Liv Hospital: 58-71

Takım İstatistikleri;

Sayı Ortalamaları: 83.5
Yedikleri Sayı Ortalaması: 77.7
Total Ribaunt Ortalamaları: 29.5
Hücum Ribauntu Ortalamaları: 9.0
Asist Ortalamaları: 14.0
Top Çalma Ortalamaları: 7.3
Top Kaybı Ortalamaları: 9.4
Blok Ortalamaları: 1.7
Faul Atışı Yüzdeleri: %73.5
İki Sayılık Yüzdeleri: %52.8
Üç Sayılık Yüzdeleri: %42.0

Sayı Liderleri

1- Bobby Dixon 16.5 sayı
2- Esteban Batista 13.4 sayı
3- Leo Lyons 12.9 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Esteban Batista 6.5 ribaunt
2- Leo Lyons 5.4 ribaunt
3- Barış Hersek 3.9 ribaunt

Asist Liderleri 

1- Bobby Dixon 5.1 asist
2- Can Altındağ 2.3 asist
3- Soner Şentürk 1.5 asist

Blok Liderleri

1- Estaban Batista 0.5 blok
2- Leo Lyons 0.4 blok

Top Çalma Liderleri

1- Esteban Batista 1.3 top çalma
2- Jon Diebler 1.2 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Esteban Batista 1.5 top kaybı
2- Bobby Dixon 1.3 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Bobby Dixon  %77.4

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Jon Diebler %58.0

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncu;

Jon Diebler %85.7

Parkede Fener-Utkan
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2013, 05:13:55 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
2013 play-off'larından kalma hesabın ilk taksidi için.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Karşıyaka, Eurocup'ta az önce biten maçta deplasmanda Hapoel Jerusalem'e 79-75 mağlup oldu ve arka arkaya 3. yenilgisini aldı..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
şimdi bu maç çok önem kazandı..
maç saati güzel umarım iyi bir kalabalık olur.
mutlaka yenmemiz lazım
Fransa deplasmanında Bo ,Bojan Emir dinlendiler nispten..

bizde ufaklıklar ile oradayız inşallah..
uğur devam etsin

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
mutlaka yenmemiz lazım

uğur devam etsin
Oooo abi tamam senin minikler maçtaysa maç bizimdir  :D

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
mutlaka yenmemiz lazım

uğur devam etsin

Mısır ve kekleri önceden almayı unutma dostum :)
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2013, 00:55:08 Gönderen: özcan özdemir »
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Çevrimdışı FeNeRiM669

• Üye
  • Yer: Almanya
alalim bu maci!

Çevrimdışı badwachter

• Üye
  • Yer: Balıkesir
Mesaj maçı olacak bence bu maç .. Nasılsa hafta içi EL maçıda yok istediği kadar yorabilir ve BO-Bojan-Emir 3'lüsü 30 dakika üstü oynamalı bence..

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • twitter.com/paulgeorge__13
vidmar çok önemli bu takım için pota alrı o omadan çok yumuşak kalıyo tabi koç kadroya alırsa.
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
vidmar çok önemli bu takım için pota alrı o omadan çok yumuşak kalıyo tabi koç kadroya alırsa.

katılıyorum, Vidmar'ın olmadığı maçlarda sıkıntı yaşıyoruz hep. Kesinlikle kazanmamız gereken bir maç bence.