Tam "Tuğçe gün geçtikce vasatlaşıyor" diye yazmaya hazırlanırken son 2 dakikada 7 sayı 2 ribauntla bir ümit ışığı yaktı.
Hatta Kübra bile üçlük attı bu zaman diliminde.
Maçı seyretmeyen birisi sonuca bakıp "Ooo fark" diyebilir ama son çeyreğin ortalarına kadar ekran başında yaşadığımız gerilim fazla.
Tamam, rakip küme düşme tehlikesi yaşamaktadır, can havliyle oynamaktadır ama buna karşı bir tedbirimiz olması gerek.
Özellikle genç Türk oyuncularımızın maç sonunda "3 günde bir maç oynuyoruz ama" söyleminde bulunmalarına karşılık, eğer değil iseler sezon başladığında wnba.com sitesine üye olup saat farkından dolayı canlı seyretme imkanları yok ise bile ertesi gün banttan seyredip bugün birçoğu ile yanyana oynama şansı elde ettikleri Dünya yıldızlarının Amerika Liginde bazen 2 gün sonra binlerce km. uzakta maça çıkıp da maç sonu röportajlarında böyle bir bahanede bulunmayı akıllarına bile getirememelerini ibret ve hayretle izlesinler, üstelik Avrupa'ya göre düşük olan ücretlerine rağmen.
Bu önerim, yanlarında bulundukları ve biz fanlarının onlar ile bir foto karesinde yanyana bulunmaktan mutlu olduğumuz yıldızlar ile hergün beraber olup da meslektaşlarından feyz almayı akıl edemiyen genç oyuncularımız içindir.
Mesela, önceki sezon Angel ablamın takımı Atlanta Dream WNBA'de Doğu konferansı şampiyonu olmuş ve o akşam kutlama yemeği veriliyor.
Bizim genç oyunculardan biri de Angel'a twit attı ve elbette cevap alamadı: İnanılmaz derecede alakasız bir mesajdı, cevabı haketmiyordu zaten.
Şaşırmıştım, bu ne laubalilik diye.
Şimdi o yok zaten Fenerbahçemizde ama olmaması kendi yeteneksizliğinden ve etrafındaki yıldızları izleyip onlardan bir şeyler öğrenmek yerine işi gırgıra dökmesi ya da güvendiği başka dağlar olmasından dolayı idi.
Ancak şu anda belli ki ondan basketbolcu olmadı, halen bir yerlerde sonradan oyuna bir kaç dakika alınıp hemen geri çıkarılıyor, ismini ve takımını bile hatırlamıyorum şimdi.
Evet, bizim gençler halen maç sonunda yine "Ama çok yoğunuz, çok yorulduk" gibi standart cevaplar veriyorlar, Olcay'ın bu maçta bir iki hareketi ondan ümit beslememizi sağlıyor ama bir de Anna Louise DeForge teyzelerine baksınlar, 38 yaşında bize bu akşam yaşattıklarına..
Eğer Basketbol yıldızları olmayı amaçlıyorlar ise.
Son olarak izninizle şunu eklemek istiyorum, çok sinirlendiğim bir hususu:
Ceyhan-FB maçını gidip canlı izledim, baştan sona kadar geri gelip kaybettiğimiz bu takıma bugün GS Ceyhan'da 35 fark atmış.
Ceyhan'ın hakkı budur aslında.
Bizim takımın Avrupa'da 11/11 gitmesine rağmen ligde böyle dandik takımlara yenilmesi ya da zorlanmasına kızıyorum.