Bu sezon Potanın Kraliçelerini Ceyhan'dan sonra ikinci defa canlı izleyebilmek için giderken yandaki stadyumda da Adanaspor'un maçı olduğunu görünce içimden "İyi, Botaş seyircileri futbolu tercih eder herhalde, bu defa rahat rahat seyrederim" diye düşündüm.
Nitekim salonun önünde sadece Fenerbahçe formalı bir grubu görünce tamam dedim.

Maçtan önce dışarda son sigara seansını müteakiben yarım saat kala biletimi alıp içeri girdiğimde ise Botaş seyircilerinin çoktan yerlerini aldıklarını gördüm.
Ben de FB taraftarlarına ayrılan bölümün 30+ bölümüne yerleştim ama değil fotoğraf çekmek, maç seyretmenin bile zor olduğu bir yer:

Sağ tarafımızda pota arkasında ise her zamanki gibi genelde sarı renkli giysileriyle 30- yaş grubu FB gençleri vardı:

Birazdan yanlarına "Hatay GFB Liseliler" gibi bir bez pankart açmaya çalışan bu kez Lacivert giysili gençler geldi. Aynı grup daha sonra hiç birimizin anlamlandıramadığı "Paranın değil adamın peşindeyiz" yazılı bir bez pankart salladılar.
Hatta bir ara iki gruptan iki kişi arasında "Çıkşarı" gerilimi oldu ama çabuk bastırıldı ve daha sonra maçın gerilimi ile de karşılıklı tezahürat paylaşımları devamıyla başka sorun yaşanmadı.
Maçtan önce:

Maça gelirsek, Botaş inanılmaz ballı başladı ve üstüste 3 tane 3'lük attı.
Adana'da buna
"Kaşıkla toplayıp çömçeyle vermek" denir.
22-19 geride bitirdiğimiz ilk çeyrekten sonra takım kendine geldi ve vurdu geçti.
3.Çeyrede 1 sayı farkla lehimize geçince rahatladık: 54-66
Ancak son çeyrek başında Hocanın Olcay/Tuğçe ikilisini oyuna sürme tercihi işi berbat etmeye başladı. Bu arada o ana kadar güzel oynayan Esmeral de 3 hücumda iki blok yeyip bir de top kaybedince fark bir anda eridi. Tabi Yakubu da 5 faulle kenara gelince aldı bizi bir düşünce.
Hoca Olcay'dan çabuk vazgeçti ama Tuğçe'yi oyunda tutup Angel'i hatta Cappy'i kenarda bekletmesi bize çok pahalıya mal oluyordu neredeyse.
Bu arada bitime 01:56 kala Skorbord bozuldu:

Sonucu serbest atışlar belirledi bir yerde:
- Cappy 1/2 attı maç uzadı, 2/2 atsa biz alacaktık; Son hücumlarını iyi savunmuştuk.
- Bahar Öztürk 1/2 attı uzatmada, 2/2 atsa fark ikiye çıkacak ve son hücumda biz ancak maçı 2. uzatmaya götürecektik, ya da 3'lük atacaktık.
Bence "öyle olsa şöyle olurdu"dan öte maçı bize getiren hareket, Vera'nın eski oyuncumuz Anna VaJda'ya yaptığı blok idi.
Maç sonu:

Bu arada, ilk defa seyirci olarak bu kadar yıprandık, herkes gibi.
2-3 saniye, kimse anlayamadı galibiyetimizi, acaba faul mu çaldı hakemler diye..
Oyuncularımız da sevinmedi.
Ancak 1 sayıyla ile de olsa galibiyet galibiyettir.Teşekkürler Potanın Kraliçeleri, sizi bu sezon ikinci defa canlı seyrettim, tamam, uzatma dahil son 15 dakika yanımdaki arkadaşla beraber deyim yerindeyse kendimizi
"Yerden yere çarptık, ama helal olsun"
Deep Note: Fot.Mak.nın kış saati ayarını unutmuşum.