Son dört sezonun bir de şöyle bir özelliği var. Bunlardan ikisinde Başak birisinde Trabzon iyiydi. GS Başak’ın beceriksizliğinden bir şampiyonluk kopardı. Önceki sezon Beşiktaş domine ediyor gibiydi, sonlara doğru veriyorlardı ligi.
Yani son dört sezon en büyük rakiplerimiz GS ve BJK de iyi değillerdi. Bu sezonları düzgün değerlendirebilsek üst üste dört şampiyonluğumuz bile olurdu.
Şimdi yeni başlayan sezon öncesi durum şu;
GS: Elinde berbat bir oyuncu topluluğu var. Kulüp zaten kaosta. Marcao gidecek sanırım. Değer yaratabilecek tek oyuncu Kerem. Onun da aklı PR’ını yapıp kendini bir an önce Avrupa’ya atmak yönünde.
TS: Yaşlı bir ekip. Geçen sezonun sonuna doğru zaten performansları düşmüştü. Siyasiler de artık rahatlamıştır şampiyonluk nedeniyle. O yüzden başa güreşebileceğini sanmıyorum.
BJK: Yerli oyuncu havuzu bizimkinden sonra en iyi onlar. Yalnız onların da yaşlanan bir kadrosu var. Rıdvan’ı satıyorlarmış. Ben çok beğeniyorum o çocuğu. Bir de bunlar o TD ile sezonu tamamlamazlar bence.
Yani şu anda yine biz çok avantajlı başlıyoruz sezona; taraftarın istediği TD gelmiş, geçen yılı iyi tamamlamışız, iyi bir yerli havuzumuz var, Arda gibi taraftarı tek başına stadyuma çekebilecek bir değer bulmuşuz, ve bu lig için iyi sayılabilecek yabancı oyuncularımız var.
Yani şampiyonluk için her şey tamama yakın gibi görünüyor. Eksik olan üç şey 2 tane baba kanat bir tane baba santrafor.
Lincoln falan… Çok gereksiz kalıyor bu durumda.
Yapın şu transferleri…