15-16 sezonu için tahminlerim ve öngörülerim dolayısıyla muhtemel yapılanma ve transferler için görüşlerim:
Stoperde alves ve kadlecden biri kalacaksa 1 stoper alıp devam ederiz. Alves(kadlec)-ego-kjaer(maicon)-hakan c.(berkay) olur muhtemelen. İlk tercihim maicon. 2 yeni stoper + ego + alves baya lüks olur bizim için. Bekler zaten nerdeyse belli gg77-caner-şener-hali kısa vade için iş görür. Normalde kaleci transferi istemiyordum maliyet açısından ama mertle anlaşmadığımız için bir yabancı alır mıyız yoksa volkan-ertuğrul-erten mi devam ederiz bilemiyorum ama alırsak çok lüks bir transfer ücretli birini getiremeyiz oraya.
Orta saha için guarin ya da obi mikel inşallah olur, ilk tercihim ise guarin olur bunlardan. Guarin-Raul-Emre-Topal-Diego ve zaman zaman bunları destekleyecek Alperle devam ederiz muhtemelen. Belki emre ile ya da raul ile devam etmezsek ozan tarzı birini alırız ama ikisiyle de devam ederiz gibime geliyor.
Sol açık için miro, alper ve zaman zaman naniyi kullanabiliriz, sow kalacaksa artık solda değil santrafor olarak oynamalı muhakkak.
Sağ açıkta nani ve volkan şen tarzı bir yedek isimle devam ederiz.
Forvet ise fernandao sow ve emenikenin muhtemel satışından gelecek bonservise göre iyi bir isim alınabilir. Rvp gelmez ama duyumlardaki pato, austin gibi isimler işimizi görecektir.
Yani kısacası bütçe doğrultusunda tahminim
Gidenler ya da devam edilmeyecek olanlar
Krasic
Alves/Kadlecden biri
Serdar
Topuz
Bekir
Mert
Emenike
Selçuk
Webo
Kalanlar ve gelecekler:
Maicon(Kjaer) 8m
Nani 8m
Guarin(Obi Mikel) 12m
Austin(Pato) 7m
Emre
Ego
Kaleci? (Neto?)
Şener 1.7m
Fernandao 4m
Volkan Şen 2m
Gelenler listem yaklaşık bonservisle 43 milyon tuttu, inşallah ilk yazdıklarım olur temennisiyle.
13 civarı da gideceklerin satışından çıkarsak bize ortalama maliyet 30 milyon euro civarı olur, zaten bu miktarda bir para harcarız diye tahmin ediyorum, 50 milyon euro civarına falan çıkmayız yani, ffp kurallarında hayalcilik olur o 50-60'lık sırf transfer bütçesine ayrılan rakamlar bizim ayarımızda bir klüp için.