Gönderen Konu: Fenerbahçe | Futbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 1539715 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fbkolik

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe / Futbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #720 : 01 Ağustos 2014, 00:21:35 »
Maçı izlemiyorum 4-3-1-2 dizilişiyle çıktık sanırım, kadrodan o anlaşılıyor.

4-3-3
4-1-3-2
4-3-1-2
4-2-1-3
4-2-3-1

Kadrodaki eksikliklere ve rakibe göre bu dizilişlerin hepsiyle de oynayabiliriz.
4-3-1-2 taktiğiyle oynadık abi,as oyuncular çıkana kadar inanılmaz akıcı,sürekli yer değiştiren,sürekli pres yapan,müthiş zevk veren bir takım izledim.Meireles-Topal-Emre-Diego 4'lüsü ile kurgulanmış kadroyu çok beğendim.Ben  tahtaya yazılacak 3 isimden birisi Kuyt olmalı derdim hep ama eğer takım bugünkü gibi oynayacaksa Kuyt oynamasa bile olur :) As oyuncular çıkana kadar 6-0,7-0 olacak maç yedekler girince 2-1 'e geldi.İşte bizim en büyük sorunumuz bu,yedeklerle as oyuncular arasında uçurum var,zaten geçen sene Fethiye'ye elendiğimiz kadroya benzer kadroya döndüğümüz an 20 dakikada 2 gol yedik,takımda yedek oyuncu kalitesi inanılmaz düşük.Gökhan'ın yedeği Topuz,Diego'nun yedeği Baroni,Emre'nin yedeği Alper,gerçekten çok büyük fark var.Hele Mehmet Topal ile yedeği Selçuk Şahin arasında olağanüstü fark var.Birisi dünyanın en iyi defansif orta sahalarından diğeri ise en kötülerinden,Türkiye liginde sıkıntı yaşarsak sadece -Allah korusun- as oyuncuların sakatlığıyla yaşarız.

Bir de Egemen'in yokluğunda savunmada Bekir bana zerre kadar güven vermiyor,bugünkü maçta bile ilk yarıda yediği bir çalım var ki 10 yaşındaki çocuklar yemez bu kadar kolay çalım,çalım yemeye çok müsait durumda,bununda en büyük nedeni şu:Pes oynarken oynamayı gerçek manada bilmeyenler pres yaparak topu almaya çalışırlar,bu nedenle de karşındaki oyuncunun en ufak hareketinde çok kolay çalım yerler,işte Bekir'in de durumu bundan ibaret.Ayrıca zaman zaman pozisyonunu kaybedebiliyor.Kadlec de bir stoper için çok ama çok yumuşak bir oyuncu,o da çok kolay çalım yiyor,çok yavaş,Serdar Kesimal'den ise bizi Allah korusun.Dolayısıyla Egemen'in 3-4 ay yokluğunda şu stoperlere ne kadar güvenilir bilmiyoruz.Serdar Taşçı tarzı bir hamle mükemmel olurdu gerçekten.

Biraz da Diego'dan bahsetmek lazım.Gerçekten açık ara sahanın en iyisiydi çıkana kadar.Webo'nun attığı golde 4 kişi arasından süper pas attı ki işte geçen sene bizim en büyük sorunumuz bu pasları atabilecek oyuncumuzun olmamasıydı.1 tane Sow'a mükemmel asist yaptı ama Sow 5 metreden topu içeriye atamadı,1 tane çok iyi çalım atıp ceza sahasına girdi,vuruşunda kaleci kurtardı.Ama benim Diego'da bugün asıl beğendiğim olay geriye de fazlasıyla gelmesi oldu,savunmaya da elinden geldiğince yardım etti,çok fit durumda gözüküyor.Emre'nin Atletico'dan bize geldiği halini hatırlıyorum,bir de şimdi Diego'ya bakıyorum.Bu Atletico'da nasıl bir ekip varsa acilen transfer etmek lazım,oyuncuları fizik güç olarak bambaşka bir seviyeye çıkarıyorlar.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2014, 00:25:29 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı south

• Üye
« Yanıtla #721 : 01 Ağustos 2014, 02:23:55 »
takımda yedek oyuncu kalitesi inanılmaz düşük.Gökhan'ın yedeği Topuz,Diego'nun yedeği Baroni,Emre'nin yedeği Alper,gerçekten çok büyük fark var.Hele Mehmet Topal ile yedeği Selçuk Şahin arasında olağanüstü fark var.Birisi dünyanın en iyi defansif orta sahalarından diğeri ise en kötülerinden,

Biraz da Diego'dan bahsetmek lazım.Gerçekten açık ara sahanın en iyisiydi çıkana kadar.Webo'nun attığı golde 4 kişi arasından süper pas attı ki işte geçen sene bizim en büyük sorunumuz bu pasları atabilecek oyuncumuzun olmamasıydı.1 tane Sow'a mükemmel asist yaptı ama Sow 5 metreden topu içeriye atamadı,1 tane çok iyi çalım atıp ceza sahasına girdi,vuruşunda kaleci kurtardı.Ama benim Diego'da bugün asıl beğendiğim olay geriye de fazlasıyla gelmesi oldu,savunmaya da elinden geldiğince yardım etti,çok fit durumda gözüküyor.Emre'nin Atletico'dan bize geldiği halini hatırlıyorum,bir de şimdi Diego'ya bakıyorum.Bu Atletico'da nasıl bir ekip varsa acilen transfer etmek lazım,oyuncuları fizik güç olarak bambaşka bir seviyeye çıkarıyorlar.

Gökhan'ın yedeği Topuz kısmına katılsamda diğer oyunculara katılmıyorum bence Alper,Baroni,Selçuk ve Topuz orta saha oyuncularını yedekleme konusunda bence iyi isimler Avrupa'da mücadele etmediğimizide düşünürsek bence yeterliler Gökhan'ın yedeği içinse kamp döneminde göze çarpan bir oyuncu vardı yanılmıyorsam Hakan bence şans vermeye değer bir oyuncu ya da Bursasporun sağbekide düşünülebilir.Serdal Kesimal gönderilip bir kaliteli yerli defans ve bir yerli forvet düşünülebilir

Athletico hakkında bende bi şeyler yazmıştım gerçekten muazzam bi ekipleri var Athletico Madird'in başarısının sırrı kesinlikle bu ekip dediklerinize %100 katılıyorum.

Bu Diego süperligi domine eder gerçekten çok büyük oyuncu birde bu kadar diri bir halde gelince Süper ligin açık ara en iyi orta sahası olcağının izlenimini şimdiden verdi zaten iyi bir hücum hattına sahiptik birde o hücum hattının arkasına bu kadar iyi bir oyuncu gelince Süper ligde durdurulamaz bir takım olduğumuzu düşünüyorum.geçen seneler olduğu gibi kampın ortasında veya sonunda değilde kampın başında bu kadar iyi bir transfer yapmamızda yönetim bazında sevindirici.

Çevrimdışı Leggenda di Trieste

• Üye
  • Yer: Pendik
« Yanıtla #722 : 01 Ağustos 2014, 17:09:37 »
Dün 4-3-1-2 oynadık evet ve gayette başarılı oldu
zaten bu sistem hücum prese en yatkın sistem
tabii çift santrafor oynayacak ikilinin arkasındaki adam da basan koşan olması şartıyla
ki diego bunu yapabilecek bir isim
ama ersun hoca dün deneme amaçlı emenike ve kuyt ın yokluğunda bu sistemi denedi
ben de isterim böyle oynanmasını ama maça göre farklı farklı değil(geçen sene gs nin yaptığı) ben takımın oturmuş tek bir sisteme göre oynamasını tercih ederim ersun hoca da böyle düşünüyor
göreceğiz lig başlayınca sistemi ama kuyt-emenike-sow üçlüsüyle 4-2-1-3 oynarız bu sene de ihtimal

bu arada cristian tek devre başka takıma kiralanıp
kadlec egemenin sakatlığından dolayı sezonun ilk devresi boyunca takımda kalacak
ikinci devre cristian takıma katılıp kadlec kiralanacak diye düşünülüyor

Çevrimdışı vonyc

• Üye
  • Yer: Eskişehir
  • Andrew Goudelock !!!
« Yanıtla #723 : 01 Ağustos 2014, 22:45:53 »
Yedeklerle aslarin arasinda bu kadar fark olmamali...
Sevdamıza kimse engel olamaz,
Bazen hüzün vardır,bazen mutluluk,
Fener sevgisinin adı konamaz,
Ne kupa büyüklüğü,ne şampiyonluk!!!

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #724 : 02 Ağustos 2014, 21:49:42 »
Sevilla'nın 10 gün sonra süper kupa finali olduğu için bu maçı oldukça ciddiye almışlar. Bu dakikaya kadar sertlik, ciddiyet, disiplin üst seviyede.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #725 : 02 Ağustos 2014, 21:50:35 »
Oyunun genelinde iyiyiz ama çok fazla kontra yiyoruz.
FENERBAHÇE

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #726 : 02 Ağustos 2014, 22:29:06 »
Savunmada Bekir gibi sürekli pozisyonunu kaybeden bir stoper varsa iyi pas yapan takımlara karşı pozisyon veririz.Adamın olduğu bölge tarla gibi oluyor bazen,ortadan bomboş adam kaçıyor sağdaki adama doğru koşuyor,ortayı kapatsa pozisyon olmayacak halbuki,hiç oyun aklı da yok.Şu takımda tek güvendiğim stoper Egemen'di,o da sakatlandı.Bize acilen Serdar Taşçı gibi bir adam lazım.Kötü rakiplere karşı Bekir'in defoları çok çıkmıyor ama biraz iyi pas yapan,hızlı atağa çıkan bir takım oldu mu Bekir'in nasıl bir stoper olduğu hemen ortaya çıkıyor.

Maçın ilk yarısı ise hemen hemen ortada geçti ama Sevilla iyi alan kapatıp kaptığı toplarla inanılmaz hızlı çıkıyor,çok tehlikeli geliyor,golü de zaten bu şekilde attılar.Ama Sevilla'nın bize göre yaptığı çok daha iyi şeyler vardı ilk yarıda.Hem çok daha iyi savunma yaptılar hem de ceza sahamızda bile rahat rahat pas yaptılar.İnşallah 2. yarı hem onlar hem de biz sürekli oyuncu değişikliği yapmayız,ilk yarı resmi maç gibiydi çünkü,inşallah 2. yarıda böyle olur.

« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2014, 22:31:31 Gönderen: fbkolik »

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #727 : 02 Ağustos 2014, 22:41:18 »
Yalnız yaptığımız savunma amatör takımlar seviyesinde,bu kadar da basit gol yenilmez.Volkan'da bazı pozisyonlarda Neuer gibi çıkmasa şu an 4-0 olabilirdi maç.Savunmada ve takımın pozisyon alışında çok büyük sıkıntılar var.

Tabi yaptığımız bu kötü savunmanın nedenlerinden biri de Barcelona gibi ilerde oynama isteğimiz ve savunmayı önde kurmamız,ama ne onlar gibi pas yapabiliyoruz ne de savunmada Mascherano gibi çok hızlı,açıklarımızı kapatacak bir stoperimiz var.Çoğu zaman kanatlardan Caner ve Gökhan ile orta yapıyoruz,dönen topları da alamayınca feci şekilde kontra yedik bugün.Bizim savunmanın önde oynayabilmesi için stoperlerimizin en az birinin yeterince hızlı olması ve ikisinin de  iyi pozisyon alması lazım,ama eldeki malzemeler ile yani Bekir-Alves ile mümkün değil bu durum.Ya da Salzburg gibi insan üstü pres yapan bir takım olmamız lazım ki şu yaş ortalamasında bu daha da zor.

Tabi Sheffield maçından sonra tahtaya yazılan 3 isimden birisi her zaman Kuyt olmalı ama bugünkü maçta aslar öyle akıcı oynadı ki Kuyt olmasa bile üzülmem demiştim ama rakibin kalitesi de artınca bugün 1 kez daha gördüm ki Kuyt isterse 40 yaşında olsun altından daha değerli oyuncu bizim için.Gökhan Gönül'e inanılmaz yardımcı oluyordu,onu açıklarını kapatıyordu,rakip savunmayı hep karıştırıyordu,duran toplarda çok yardımcı oluyordu,gol atıyordu,herşeyi yapıyordu adam,o olmayınca bugün Gökhan'ın kanadı otoban gibiydi.Bir kez daha Kuyt'ın ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu anladım bugün.
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2014, 23:26:10 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #728 : 03 Ağustos 2014, 00:31:55 »
Bence tam tersi, savunmayı önde kurmak istiyoruz ama daha tam oturmadığı için takım, kuramıyoruz. Dolayısıyla Sevilla gibi hazır ve iyi bir Avrupa takımı kolay pozisyon buluyor. Ama takım biraz daha form tutup stoper olayına da bir netlik kattığımızda daha iyi olacak.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı GoFBahceGo

• Üye
« Yanıtla #729 : 03 Ağustos 2014, 01:22:20 »
Savunmayi onde kurarsak way halimize

Birde bugun oyuncularda sitres mi heyecan mi , GaripLerdi

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #730 : 03 Ağustos 2014, 20:29:29 »
Hazırlık maçları sonuçlarını baz alarak yorum yapmıyorum.Bu kadro geçen sene şampiyon oldu fakat eksiklere rağmen şampiyon oldu.Takımda halen net kanat yok.Neden Emrah Başsan,Jimmy Durmaz,Erkan Zengin üçlüsünden biri transfer edilmedi.Bu sezon Afrika Kupası var ve halen yerli forvet transfer edilmedi.Egemen'in sakatlığı uzun sürecek,Bekir-Serdar hiç güven vermiyor.Taraftarına Selçuk Şahin-Bekir İrtegün-Cristian Baroni-Serdar Kesimal gibi futbolcuları layık gören Aziz Yıldırıma bir zahmet büyük başkan demesinler.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
« Yanıtla #731 : 04 Ağustos 2014, 00:17:36 »
Neden transfer yapamıyoruz sorusunun cevabı basit; hani biz koca kulübüz bize bişey olmaz diyoruz ama gerçek öyle değil.
Kulüpte para yok.

Yayın gelirlerinin bile bir dönem ödenemediğine dair haber görmüştüm(velev ki ödendi bu seferde saran denen büyük Fenerbahçe'linin kulübün alacaklarına temlik koydurması durumu var).
Forma sponsorun yok.
Stad için sponsor arıyorsun o da yok.
Bunun yanında sponsorlar bir bir kaçıyor.
Bari kombine satalım diyorsun e-bilet ve sürekli ceza yüzünden ona da rağbet yok.

Sonuç olarak takımın eksikleri ortada ama olmayan gelir üzerinden oyuncu transferi yapmak gibi bir hataya düşmeyerek kulüp ayağını yorganına göre uzatıyor.

FFP'de kimseye bişey olmadı bize mi olacak derseniz.
Evet olur çünkü biz mimliyiz.
Tribünde seyirci yokken seyirci olayları yüzünden ceza alacak kadar birilerinin gözüne batan bir kulübüz.
Rus bankası destekli Galatasaray'a ya da arap sermayesinin desteklediği takımlara üfürükten ceza verenler bizi saniyesine men eder.
...

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #732 : 04 Ağustos 2014, 18:58:14 »
Neden transfer yapamıyoruz sorusunun cevabı basit; hani biz koca kulübüz bize bişey olmaz diyoruz ama gerçek öyle değil.
Kulüpte para yok.

Yayın gelirlerinin bile bir dönem ödenemediğine dair haber görmüştüm(velev ki ödendi bu seferde saran denen büyük Fenerbahçe'linin kulübün alacaklarına temlik koydurması durumu var).
Forma sponsorun yok.
Stad için sponsor arıyorsun o da yok.
Bunun yanında sponsorlar bir bir kaçıyor.
Bari kombine satalım diyorsun e-bilet ve sürekli ceza yüzünden ona da rağbet yok.

Sonuç olarak takımın eksikleri ortada ama olmayan gelir üzerinden oyuncu transferi yapmak gibi bir hataya düşmeyerek kulüp ayağını yorganına göre uzatıyor.

FFP'de kimseye bişey olmadı bize mi olacak derseniz.
Evet olur çünkü biz mimliyiz.
Tribünde seyirci yokken seyirci olayları yüzünden ceza alacak kadar birilerinin gözüne batan bir kulübüz.
Rus bankası destekli Galatasaray'a ya da arap sermayesinin desteklediği takımlara üfürükten ceza verenler bizi saniyesine men eder.

iğneyi de çuvaldızı da başkasına batırmışsın.

diego transferi ucuz bir transfer değil. aldığı ücret haricinde imza parasından da bahsediliyor. şeffaf bir şekilde açıklanmıyor ama ciddi maliyet olsa gerek. 12 yabancının olduğu 8 yabancının yeni sezonda kadroda olacağı takıma 13. yabancı olarak alındı.

forma ve stat sponsorluğunda 3 temmuz olayları, avrupada oynamamız, siyasi faktörler, genel anlamda yaşanan ekonomik kriz etkileri vs olsa da bjk kulubunun vodafone sponsorluğu artı bulduğu diğer sponsorları da hatırlamak lazım. formada da reklam var ülkerin yani sponsorsuz bir forma değil.

pasolig uygulaması kanun ile zorunlu olan bir uygulama. yanlış ve haksız bir uygulama olabilir ama uymamak kulube zarar vermekten başka bir şey değil.

kulubun ekonomik durumu, 3 temmuz etkileri, ekonomik olarak geçmişte ve şimdi iyi yönetilip yönetilmediği konularını da düşünmek lazım.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
« Yanıtla #733 : 05 Ağustos 2014, 02:08:18 »
@Kevin Rankin

Medyada yer alanlar ve gözlemlediklerim ölçüsünde yorum yaptım.
Kulübün hataları yok diye bir şeyde demedim(ki başkanı kendimce yanlışları olduğunu düşündüğümde eleştirmekten çekinen birisi değilim).
Gerek zamanında yapılan yanlış transferlere yatırılan milyon eurolar, gerekse saran davasında olduğu gibi yapılan sözleşmeye aykırı hareketlerde bulunulması sonucu tazminat ödenmesi yönetimin yanlışıdır ve tabi ki eleştirilir(saran'ı eleştirmem kulübe başkan olmak isteyen adam her sene başında aynı muhabbetle başımızı ağrıtmasındandır, birde bu başımızı ağrıtan meşhur sözleşmeyi imzalanmasında -ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmem- bir dalavereden bahsediliyor oraya hiç girmiyorum). 
Ülker'in sponsorluğu meselesine gelince 1 senelik kontrat olduğu için mecburen devam edilen bir durum olduğundan(ülker yanılmıyorsam bir kaç ay önce futbolla tüm ilişkisini keseceğini açıkladı) değinme gereği duymadım.
Ayrıca geçtiğimiz senelerde göğüs reklamı için bile çok abartılı paralar istemediğimiz düşünülürse ülker'in sırtta yer alan sponsorluğu için çok büyük paralar verdiğini zannetmiyorum.
Kulüp aksini iddia etse de Diego'ya 5 milyon euro imza parası verildiği söyleniyor.
Kulübün ceo’su “borsada işlem görüyoruz, o yüzden böyle bir durum olsa belirtilirdi” açıklamasına inanmak dışında ne yapabilirim?
Diego fırsat transferiydi ve yapıldı.
Onun için yabancı sınırı beklenseydi vatandaş çoktan Almanya ya da Brezilya yolunu tutmuştu.
Beşiktaş’ın sponsor bulup bulamaması durumuyla bizim bulamamız aynı şey değil.
Açıkça başkan gidene kadar bize hayatı zindan etmeye yemin etmiş bir güç var.
Başkan birilerini işaret ederek “sponsor olmak isteyenler engelleniyor” diyor.
Eğer başkanın bahsettiği dillendirilen malum kişiyse, kimse kusura bakmasın ama o zatı muhteremin isteğinin aksine bize hatrı-sayılır para yatırabilecek delikanlı bir firmanın ülke topraklarında olduğunu sanmıyorum.

kulubun ekonomik durumu, 3 temmuz etkileri, ekonomik olarak geçmişte ve şimdi iyi yönetilip yönetilmediği konularını da düşünmek lazım.

Bu dediğinize bir itirazım yok.
...

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #734 : 05 Ağustos 2014, 11:46:32 »
bulent bey söylediklerinizin bazılarına kısmen katılsamda genel olarak katılmıyorum. yönetimimizi eleştirmek benim için anlam ifade etmiyor.

futbol takımımızda bazı mevkilerde eksiklikler, bazı mevkilerde gereksiz fazlalıklar olsada bu kadronun rakiplerine geçen sezondan daha fazla puan farkı yapması gerekiyor normal şartlarda.
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2014, 15:37:24 Gönderen: Kevin Rankin »