Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5424876 defa)

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #14535 : 23 Aralık 2014, 13:33:15 »
Basit mevzular için kalp kırmaya gerek yok felsefene tamamen katılıyorum. Dünyada o kadar sıkıntı varken gerçekten üften püften konuları kendimize sıkıntı yapıyoruz, değmez.

Transfer konusuna dönecek olursak; Tabi ki herkesin bir beklentisi var. Beklentinin özü: F4.  Fenerbahçe'ye gönül vermiş insanların böyle bir beklentiye girmesi doğal. Ama şu unutulmamalı ki, başımızda son derece yeterli bir teknik ekip var. Obradoviç, geçen gün yapılan tv programında bir veya 2 takviye düşünüyoruz demiş. Yapılacak transferde ilk beklenti, takıma katkı verebilecek yapıda birisinin olması lazım diyor.

Bekleyip görelim. Ben şahsen son derece rahatım.
aynen abim...
şahsi fikrimi söyleyim.
CAlathes FA olmazsa ( süre almamasına rağmen fa olması çok çok zor duruyor )  transfer yapabileceğimizi düşünmüyorum. eldeki mevcut bütçe ve istenilen oyuncular düşünüldüğü zaman mantıklı durmuyor.
ben takıma hocaya sonuna kadar güveniyorum. gönlüm 1 kısa takviyesi yapılmasını çok ister ama imkanlarda bu ise bende kendimi yırtmam açıkcası.
daha çok mücade edecekler değerli oyuncu arkadaşlar top 16 seviyesi daha zor ama bizde istim üzerindeyiz
ALlah yardımcımız olsun
ama özetle bizden cacık olmaz değerli abim ;) :)

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #14536 : 23 Aralık 2014, 14:06:55 »
ben diyorum...diot!a razıyım...
piyasada oyuncu yok pek cunku...gonul ister ki cok paramız olsa da t.rice'i alsak..
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 14:07:23 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #14537 : 23 Aralık 2014, 14:09:48 »
Değerli güzel abim , herkesin fikri önemlidir hele ki bizlerden büyük ve senin gibi kaliteli abilerimizin her türlü nasihatlaını mutlaka dinler ve öz eleştiri yaparız ki yapacağız. tüm forum admin/moderatör dostlarım adına varsa hatamız herkesten özür diliyorum. kırdıklarımız rahatsız ettiklerimiz saygısızlık ettiklerimiz de olduysa haklarını helal etsin.
basit mevzular için kalp kırmaya gerek yok hep bu felsefe de yaşadım .
aralık ayının gerginliği hepimize yansıdı sanırım.. :( 8)
saygılar ve selamlar.

Cem abi seni daha yeni tanımama hem de sanal ortamdan tanımama rağmen büyük saygım var , gördüğüm kadarıyla hep saygılı düzgün cevaplar veriyorsun yaşı küçük ya da büyük olsun farketmez.
şimdi bir soru soracağım sakın şikayet olarak algılama , diyelim başka bir foruma üye oldun , transfer konusunda fikrini yazdın , çok istediğin bir isim var önümüzdeki sene çok yüksek ihtimal serbest kalacak ve o oyuncu ile ciddi şekilde ilgilendiğimiz de aşikar , ve o forumdakı başka bir üyeye bu kadroyu kurmak zor mu diye yazıp o arkadaşın fikrini öğrenmek istedin,  sonra başka biri "bu sorulara bitiyorum , kolaysa sen yap transferi , fm oynamıyoruz" falan yazsa nasıl karşılarsın samimi soruyorum ?

genel olarak yazıyorum , ister samimi bulun isterse de inanmayın ama benim başından beri forumda gerginlik çıkarmak gibi bir amacım hiç olmadı , daha önce olan olaylarda da dün de ...herşeye verilecek cevabım var , isteyen sora bilir. (cem abi bu son kısım sana değil genel yazdım)

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #14538 : 23 Aralık 2014, 14:23:13 »
6 ay sonra net bağlantın geldi nesen yerinde dimi ?

Yerinde abi yerinde, bir ara görüşelim ya :) Bir yemek yiyemedik 1 senedir :D

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
« Yanıtla #14539 : 23 Aralık 2014, 15:48:09 »
Yerinde abi yerinde, bir ara görüşelim ya :) Bir yemek yiyemedik 1 senedir :D

Cem Ağrak'ın mIrc zamanından yemek randevusu verip görüşmediği adamlar var Cem
az sabır
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #14540 : 23 Aralık 2014, 15:57:46 »
az sabır

mIrc zamanındaki randevuların %70-80 i zaten yalandır normal yani :D eskilerden kim kaldı beee :D

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14541 : 23 Aralık 2014, 16:42:17 »
ahaha çok şükür yemek sözü verip de yerine getiremediğimiz kimse olmadı :)
yemek yedirme ısmarlama söz verip yerine getirme gibi durumlarda herkesi çok rahat ezerim 8)
burdan ekmek çıkmaz beyler başka yerden yürüyelim 8)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14542 : 23 Aralık 2014, 16:42:46 »
az sabır
sana can feda olsun be dostum :(

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
    • twitter.com/paulgeorge__13
« Yanıtla #14543 : 23 Aralık 2014, 16:43:53 »
ahaha çok şükür yemek sözü verip de yerine getiremediğimiz kimse olmadı :)
yemek yedirme ısmarlama söz verip yerine getirme gibi durumlarda herkesi çok rahat ezerim 8)
burdan ekmek çıkmaz beyler başka yerden yürüyelim 8)
bana sözün var abi ama hala buluşamadık :((
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14544 : 23 Aralık 2014, 16:51:00 »
Cem abi seni daha yeni tanımama hem de sanal ortamdan tanımama rağmen büyük saygım var , gördüğüm kadarıyla hep saygılı düzgün cevaplar veriyorsun yaşı küçük ya da büyük olsun farketmez.
şimdi bir soru soracağım sakın şikayet olarak algılama , diyelim başka bir foruma üye oldun , transfer konusunda fikrini yazdın , çok istediğin bir isim var önümüzdeki sene çok yüksek ihtimal serbest kalacak ve o oyuncu ile ciddi şekilde ilgilendiğimiz de aşikar , ve o forumdakı başka bir üyeye bu kadroyu kurmak zor mu diye yazıp o arkadaşın fikrini öğrenmek istedin,  sonra başka biri "bu sorulara bitiyorum , kolaysa sen yap transferi , fm oynamıyoruz" falan yazsa nasıl karşılarsın samimi soruyorum ?

genel olarak yazıyorum , ister samimi bulun isterse de inanmayın ama benim başından beri forumda gerginlik çıkarmak gibi bir amacım hiç olmadı , daha önce olan olaylarda da dün de ...herşeye verilecek cevabım var , isteyen sora bilir. (cem abi bu son kısım sana değil genel yazdım)
çalışmadığım yerde sordun yahu :)

ben şunu söylerim hep , konuşmak kolaydır ama yazışmak zordur. mimik olmadığı için yazılan verilen tepkiler farklı olarak algılanabilir o yüzden mevzuyu daha da kaşımadan bu şekilde kıvırıp cevap vereyim ;)

bu forumdaki bütün yönetici arkadaşların kardeşlerin hepsine insani yönden kefilim , tanımasam da bütün üyelere de kefilim , aramızda başka takım tutan ve trollüük yapan varsa onların a.m.k. :)
altı üstü forum işte yönetici olsan ne olur olmasan ne olur diye düşünüyorum , zaten bizler yazarken kimseye moderatör /yönetici kimliği altında yazmıyoruz, kavga da ederken :) normal birey olarak ediyoruz..
yapılan tüm iyilikler başta Utkan/anka Kemal Hakan aBi umut vs lere gitsin

yaptığımız tüm hataların tek sorumlusu benim , şikayet küfür vs her türlü olayla bana gelebilirsiniz

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14545 : 23 Aralık 2014, 16:58:40 »
bana sözün var abi ama hala buluşamadık :((
lan hıyar sana dedik ki atla gel nereye istiyorsan ne yemek istiyorsan , sana ısrmalayalım diye gelemem diyorsun ,
ben ne yapayım söyle tosun ?

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #14546 : 23 Aralık 2014, 17:04:00 »
Bu sene gerçekçi hedef Top 8 olmalı mantığını bi türlü anlamıyorum.
Bu sene gerçekçi hedef Top 8 kafasındaki insanların "bakın ne kadar da sağduyuluyum" triplerine girmesini hiç anlamıyorum.

F4 dışında herhangi bir hedef koymanın doğru olduğunu da düşünmüyorum.
F4'a ulaşamamanın başarısızlık olduğunu da düşünmüyorum.

Sezon başında şöyle bir şey yazmıştım konuyla ilgili...

Geride bıraktığımız sezon Top 16′da hayal kırıklığı yaşanmış olsa da, “bu işler birden olmaz, adım adım gitmek lazım” önermesindeki ilk adımın atıldığını söylemek ve koca bir sezonun tamamen heba olmadığının altını çizmemiz gerekir.

Zira önceki yıllarda CSKA, Barcelona, Real Madrid gibi rakipler karşısında daha sahaya çıkmadan 40 sayı fark yiyen bir Fenerbahçe izlerken, geçtiğimiz sezon bu takımları da yenen; kaybettiği maçları da son topa kadar taşıyan ve 13-15 sayılık geri dönüşler yapmayı beceren bir Fenerbahçe izlemiştik. Kazanan takım olma yolunda en önemli mental eşiklerden birinin aşıldığını, şimdi ise diğer aşamaya geçilmesi gerektiğini söylemek doğru olacaktır. O da kazanmak…

Hatırlayacağınız gibi hedef karşılaşmalar olan Barcelona ve Olympiacos deplasmanlarında 10-15 sayılık geri dönüşler yapılmasına rağmen, rakiplerin son 4-5 dakika içinde yaptığı ataklara cevap veremeyerek kaybetmişti Fenerbahçe Ülker. Sezon sonu Final-Four gelir veya gelmez ayrı konu, ancak hedef için yarıştığı rakiplere karşı başa baş giden maçlarda skora tutunmaya çalışan taraf olmaktan çıkıp, skoru sürükleyen takım olabilmesi Fenerbahçe adına benim için öncelikli beklentidir. Zira Real Madrid, Olympiacos, CSKA, Barcelona gibi takımlara karşı hedef maçlarda oyunu domine eden taraf olabiliyorsanız, kazanmanız da yakın demektir…

Adım adım muhabbetine dönecek olursak;
İlk adımı atıp Top 16'ya kaldık, eyvallah.
2. hedefi belirlerken mantık ne olmalı?
İlk 4 yapalım yeter mi, yoksa CSKA ve Olympiacos'tan birini altımıza alıp ev sahibi avantajını yakalayalım mı?
F4 yapmanın yolu, grupta ilk 2 sırayı elde etmekten geçiyorsa; ilk 4'e kapak atalım yeter mantığı biraz vizyonsuzluk oluyor sanki.

İlk 2 yapılır veya yapılmaz ayrı konu, tekrar altını çizeyim bu noktanın.
Ama 3. olmak var, 3. olmak var...
CSKA ve Olympiacos'tan deplasmanda 10-15 fark yedin, kendi sahanda bunların bir tanesini zar zor yendin, bir tanesine kaybettin, 3. oldun.
Bu durumda 3.'lük başarı mıdır mesela?
Üst düzey takımları sahamızda yenecek, deplasmanda kafa kafaya oynayacak seviyeye ulaşamadıysak;
"Doğru olan adım adım gitmek önermesindeki adımların biri eksik kalmış olmaz mı?

Ya da tam tersi açıdan bakalım...
Sahamızda Olympiacos ve CSKA'yı yendik.
1-2 sayıyla ikili averajı kaybederek 3. olduk.
Hadi ikili averajı kaybederek 3. olmayı da geçtim.
Grupta 10 galibiyet aldık, CSKA 12, Olympiacos 11 galibiyet aldı (grubun bu şekilde sonuçlanmasını bekliyorum),
Haliyle CSKA ve Olympiacos'un arkasında kalarak 3. olduk, çeyrek finalde de Barcelona'ya elendik.
Başarısızlık mıdır alınan sonuç?

Hedef, başarı ve başarısızlıkta tek kriter olarak elde edilen neticeyi görmemek lazım kanımca.
Bu durumda hedefe ulaştıysan %100 başarılısın, ulaşamadıysan %100 başarısızsın gibi sapıkça bir noktaya varılıyor çünkü.
Koyulan hedefe ulaşılıp %100 başarılı olunamayan durumlarda, %60-70 başarılı olmak da mümkün.
%60-70 başarı da başarısızlık değildir...

@Umut

Konu açıldı diye yazdım. Senin özelinde değil, "bu sene gerçekçi hedef Top 8 olmalı" sözü senelerdir söylenir, senelerdir sinir olurum...
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 17:05:39 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #14547 : 23 Aralık 2014, 17:09:40 »
vay be pikenrol da burda yaziyormus , bilmiyordum.
iyi oldu.. 12 numara'dan eksikligin baya hiss ediliyordu.

hedef zaten f4 , bunu koc da soyledi ahmet ozoukur da

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #14548 : 23 Aralık 2014, 17:16:38 »
vay be pikenrol da burda yaziyormus , bilmiyordum.
iyi oldu.. 12 numara'dan eksikligin baya hiss ediliyordu.

hedef zaten f4 , bunu koc da soyledi ahmet ozoukur da

seninki biraz şuna benzedi ama neyse.

+18

https://vine.co/v/Om1WbA1BpA6

neyse forum genelini meşgul etmeyelim, özelden hallederiz meseleyi.
modlardan ricam zaman gelince mesajı silmeleri. :)

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
    • twitter.com/paulgeorge__13
« Yanıtla #14549 : 23 Aralık 2014, 17:29:56 »
lan hıyar sana dedik ki atla gel nereye istiyorsan ne yemek istiyorsan , sana ısrmalayalım diye gelemem diyorsun ,
ben ne yapayım söyle tosun ?
abi ben küçükçekmecede oturuyorum tuzlaya çağırıyosun :((
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter