emir in 1.6 milyon euro dan 2 senelik kontratı var-( bu kontrat yapılırken Emir eurolegue in en değerli 2 3 oyuncusundan birisiydi -koçun geldiği ilk sezon ki ilk grup performansları hatırlayalım - ayrıca o kontrat yapılırken yabancı sınırı 3+ 2 idi )
yani sallarken bazı şeyleri bilip sallamak lazım , sonraki performansı çok düştü ve aldığı parayı bence kesinlikle hak etmiyor.
ikincisi bu adamın elinde sözleşme var . 1.6 milyon euro bu adama vermek zorundasın.. öyle kiralık vereyim gitsin öyle bir dünya yok
pazarlıklar tek taraflı olmaz , karşılıklı herkes taviz verir.
8nci yabancı Emir olması bence çok büyük büyük bi hata olur , bu yola başvurmazlar diye umut ediyorum.
statü tam olarak nedir orasını bilmiyorum ama 2 sene önceki kadın basketbol takımımızdaki durum olabiliyorsa ve Emir den makul şartlartda çıkamıyorsak en mantıklı çözüm yolu da o gibi duruyor.
yani emir ve Dixon 2 sine de lisasns çıkartırsın. ama ligde sadece 1 tanesi TÜRK olarak oynatırsın. ligde ikisi birden oynayamaz. ( yerli yabancı olması önemsiz ) çünkü lig için 7 oyuncuya lisasn çıkartma hakkın var. yani Emir ve Dixon durumu özel bir durum gibi olur. ikisi de türk gibi lisans alır ama kadroda yer almaz. garip bir durum oluyor...
8 yabancı + dixon + emir avrupa kadrosu olabilir ...
ikincisi senelik 1.6 alan Emirden maaşını düşür talebi olmuştur ( tam bilmiyorum öyle duyduk ) ama Emir de hee babam diye bunu kabul etmez , o da buna karşılık birşey istemiş olabilir , yani emir 1 milyon euro yu kabul etmiştir ama buna karşılık sözleşmesinin 3 veya 4 yıl olmasını istemiştir. tahmin yürütüyorum.
diyelim ki benim dediğim lisans şartları bu sene için oluyor. bu bize ne sağlar senelik 600 bin euro - yani 700 bin usd gibi bir bütçe de yer açılır gidersin bu para ile de başka oyuncu alırsın.
bu mantıklı bir senaryodur. ben sıvacı olduğum kadar da mantıklı bir insanımdır. Besim gibi laz değilim