Abi teşekkürler. Böyle uzun cevaplar görünce daha çok şey yazasım geliyor 
Öncelikle şunu belirteyim, ne sana ne da başkasına özel bir şey yazmadım. Ortaya attım, yeter ki tartışalım. Seviyorum konuşmayı.
Partizan konusunda size ''şu anki durum'' hakkında hak verdiğimi belirttim. Şu an bütçe olarak da gelebileceğimiz nokta olarak da daha yukarıdayız evet. Ama bu işin oyuncu alınmayacak boyutuna gelmesi sıkıntı. Onu kim dedi hatırlamıyorum. Obradovic özellikle gelecek adına sağlam bir ağaç kurmak istiyor. Bu yüzden de bu tarz transferleri garip karşılamıyorum. Riskli demenizi anlarım ama bu piyasada ''olmuş'' dediğimiz adamların hangisini kopartıp alabileceksin? Orta seviye, gidebileceği nokta çok da fazla olmayan adamlardansa, Obradovic'in elinde büyüyecek, sağlam basketbol alt yapısı olan adamları tercih ederim ben.
Bogdan Bojan konusu bence gerçekten çok ayrı. Bogdan topla çok iyi oynayabilen, neredeyse guard yetenekleri olan bir skorer. Mental olarak Bojan'dan daha iyi bence. Buradaki halini de görmek lazım tabii. Bojan'ın en ensik özellikleri onda ön planda olan özellikler. Skorerlik de ayrı bir konu. Bojan daha statik bir adam bence.
Bunun yanında, tabii ki söyleyeceksin abi. Sen söyleyeceksin ki biz de tartışabilelim. Forum o yüzden var 
Zaten önceki mesajlarımdan birinde, koç 4-5 sene kalacaksa kurulacak her kadroya razıyım demiştim. Ama kontratı bitince ayrılacaksa o zaman işler değişebilir.
Hoca kontrat konusunda bizi aydınlatabilecek duyumları olan varsa paylaşırsa mutlu oluruz.
Aslında bu risk olayı birçok farklı transferin birden konuşulması konusunda ortaya çıktı. Mesela Partizan'dan 3 oyuncu birden alıp takımı mevcutlarla beraber Sırp takımı yapmak bir risk olabilir ama istikbal vadeden bir oyuncuyu almak olmayabilir.
Piyasada olmuş ya da ona yakın oyuncu anlamında alınabilecek en iyi oyuncu bence Farmar. o da konusu açıldığı için söylüyorum, yoksa aklımda hiç yoktu, gelme ihtimalini bilmiyordum.
Benimkisi Bojan Bogdan konusu tamamen ego/karakter olayı üzerine. Oyuncu özelliklerinin birbirini tamamlamasından ziyade, mesela bu takımda X rolünü kim üstlenecek durumu. O açıdan bakıyorum olaya. İkisi de rol oyuncusu değil zira.
Öyle veya böyle Bojan yıldız statüsünde sayılıyor, Bogdan da yıldız olma amaçlı geliyor.
Bojan yıldız sayılmasına rağmen gerçek bir yıldız değil, Bogdan da hep en önde olmaya progranlanmış biri.
Yani olaya teknik açıdan bakmadım, 1 numara pozisyonu netleşince bakacağız artık

Kleiza ile Bojan da aynı tarz oyuncular değildiler mesela ama rollerini tam belirleyemedik. İkisi de ana skor opsiyonu olmaya göre şekil almış oyunculardı