Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5450844 defa)

0 Üye ve 31 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #4050 : 13 Mayıs 2014, 17:25:14 »
Farmar hater olarak eğer imkan varsa Aaron Brooks'un gelmesini tercih ederim.
Aaron Brooks'un son dönemlerde ne yaptığına dair fikrim yok ve söylenilene göre kariyeri düşüşte ama Rox'ta oynadığı dönemde Nba'de yıldız olur denilen bir oyuncuydu.
...

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #4051 : 13 Mayıs 2014, 17:32:58 »
Brooks, farmardan 1-2 gömlek daha iyi oyuncu
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #4052 : 13 Mayıs 2014, 17:33:44 »
Açıkçası form durumundan ziyade beni daha çok liderlik kısmı ilgilendiriyor. Bu sene lider oyuncusuz yola çıkmamalıyız.

Farmar bana göre lider oyuncu değil. Eğer Aaron Brooks lider oyuncuysa onu tercih ederim. Takıma verecekleri konusunda da aşırı bir fark olacağını da düşünmüyorum.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4053 : 13 Mayıs 2014, 17:42:20 »
Brooks, farmardan 1-2 gömlek daha iyi oyuncu
İşte öyle olmuyor,Nba ile avrupada oynanan oyun çok farklı.Nba'de 3 sene önceki Brooks Farmar'dan çok daha iyi oyuncuydu ama o zaman bile ben tercihimi Farmar'dan yana kullanırdım çünkü Brooks'un oyunu avrupaya uymaz bence,hayal kırıklığı yaratır gibi geliyor bana,hem de kariyeri bu kadar düşüşteyken.Bence Brooks'u hiç konuşmayalım bile,Obradovic'in Brooks gibi bir oyuncuyu alma ihtimali yok,böyle bir riske asla girmez Obradovic,hatta Farmar'ı bile tercih etmeyebilir,bu seneden sonra bildiği,güvendiği oyuncuları tercih edecektir bence.

Bir de Farmar neden beğenilmiyor gerçekten aklım almıyor.3 sene boyunca 100 üzerinden 10 alan bir öğrencinin,4. sene 85 aldığına sevinmemesi gibi bir durum bu.3-4 senedir Spanoulis ile oynuyoruz da biz mi bilmiyoruz.Oyun kurucudan başka herşeye benzeyen adamlarla oynuyoruz.Bu gözler Jr Bremer'ı gördü ya,var mı ötesi :)
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2014, 17:44:15 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #4054 : 13 Mayıs 2014, 17:59:10 »
Yanlış anlaşılma olmasın. Ben Farmar'ı istemem demedim. Tam tersi çok beğendiğim bir oyuncudur. Alabiliyorsak Brooks'u tercih ederim demek istedim. Zaten alınabilecek fazla guard yok. Farmar gelirse de sevinirim. Ancak bu isimler olmazsa ne olacak? İşte orası sıkıntılı.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #4055 : 13 Mayıs 2014, 18:18:08 »
Teodosic gittiyse tek yol Farmar ki o da Lakers ve Nba aşığı birisi.Efesten kazandığının çok daha azına Laker'a gitmiş bir adam.Almak çok zor,inşallah yine 2. sınıf,3. sınıf oyun kuruculara kalmayız.Eurolegue'de başarılı olmanın tek yolu 1. sınıf oyun kurucu,Teodosic Efes'e gittiyse çember  gittikçe daralıyor bizim için.Yine oyun kurucudan başka herşeye benzeyen oyun kurucular almayız umarım.Teodosic gittiyse Farmar farz oldu,o kadar net.Bir şekilde ikna etmek lazım.

Tek yol 1. sınıf guard almak filan değil... Ricky Hickman 1. sınıf mı yada Huertas 1. sınıf guard mı? Bu iki oyuncunun takımları Final-Four yaptı..

Önemli olan görevlerin net bir şekilde paylaşıldığı, homojen ve rotasyonlu bir takım kurmak..

Farmar, Efes'i Final Four'a taşıyamadı onu da hatırlıyoruz ayrıca..

Ki  kendisi liderlik açısından o sezon Gordon'ın arkasından geldi.

Farmar, Avrupa standartları için iyi bir guarddır ancak lider değildir..
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2014, 18:45:59 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #4056 : 13 Mayıs 2014, 18:19:33 »
İşte öyle olmuyor,Nba ile avrupada oynanan oyun çok farklı.Nba'de 3 sene önceki Brooks Farmar'dan çok daha iyi oyuncuydu ama o zaman bile ben tercihimi Farmar'dan yana kullanırdım çünkü Brooks'un oyunu avrupaya uymaz bence,hayal kırıklığı yaratır gibi geliyor bana,hem de kariyeri bu kadar düşüşteyken.Bence Brooks'u hiç konuşmayalım bile,Obradovic'in Brooks gibi bir oyuncuyu alma ihtimali yok,böyle bir riske asla girmez Obradovic,hatta Farmar'ı bile tercih etmeyebilir,bu seneden sonra bildiği,güvendiği oyuncuları tercih edecektir bence.

Brooks'u sadece skorer olarak düşünürsen yanılırsın.. Gayet iyi bir pasördür aynı zamanda.. Bu sezon sezonun ölü zamanı da olsa 17 asistle oynadığı bir maç var.

Brooks, Farmar'a göre daha yeteneklidir ayrıca..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı sambaras

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4057 : 13 Mayıs 2014, 18:30:04 »
Tek yol 1. sınıf guard almak filan değil... Ricky Hickman 1. sınıf mı yada Huertas 1. sınıf guard mı? Bu iki oyuncunun takımları Final-Four yaptı..

Önemli olan görevlerin net bir şekilde paylaşıldığı, homojen ve rotasyonlu bir takım kurmak..

Farmar, Efes'i Top-16'ya taşıyamadı onu da hatırlıyoruz ayrıca..

Utkan karistirdin galiba Farmar'la Final-4 un kapisindan son macla donduler. Hatta o son Oly macina da farkli onde girip kaybetmislerdi Pire'de. Ama katiliyorum lider ozellikli değil bence de.

Çevrimdışı mbenga

• Üye
« Yanıtla #4058 : 13 Mayıs 2014, 18:42:32 »
Avrupa'da ki performansı net olarak belli olan Farmar'ı istemeyenlere şaşırıyorum ya. Farmar transferi gerçekşemezse benim çok hevesim kıralacak açıkçası.

Çünkü Teodosic'ten sonra bizi sadece Farmar paklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #4059 : 13 Mayıs 2014, 18:45:34 »
Utkan karistirdin galiba Farmar'la Final-4 un kapisindan son macla donduler. Hatta o son Oly macina da farkli onde girip kaybetmislerdi Pire'de. Ama katiliyorum lider ozellikli değil bence de.
Final Four olacaktı o kısım :F

Farmar kötü oyuncu gelmesin demiyorum ancak Farmar gelmezse Dünya'nın sonu da değil..

Ayrıca bu sezon Kleiza'yı yüklediğimiz lider oyuncu vasfını (ki kendisi kariyeri boyunca büyük bir oyuncu olmasına rağmen milli takımda bir kaç sezon hariç hiç takım lideri olmadı ) önümüzdeki sezon Farmar'a yüklersek olası bir hayal kırıklığı yaşıyabiliriz..
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2014, 18:45:41 Gönderen: Carter-Williams »

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4060 : 13 Mayıs 2014, 18:56:41 »

Farmar, Efes'i Final Four'a taşıyamadı onu da hatırlıyoruz ayrıca..

Tek başına hiçbir oyuncu final four'a taşıyamaz zaten ki elendikleri takım şampiyon olan Olimpiakos'du ve 3-2 kaybettiler Olimpiakos'a.Maccabi'nin şansı Milano ile eşleşmekti.Milano ne olursa olsun tecrübesiz bir takım,Maccabi'de çok tecrübeli bir takım,ondan eledi,yoksa Maccabi 3lük sokamadığı gün bütün takımlara kaybedebilecek bir takım,bir de her takımı iyi analiz eden bir koçları var.

Verdiğiniz örnek Barcelona,çok uç bir örnek bu ki ayrıca Huertas da çok çok iyi bir oyun kurucudur.Onun şansızlığı Navarro'nun olması.Navarro olmadığı zaman neler yapabildiğini bizden daha iyi bilen yoktur sanırım.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #4061 : 13 Mayıs 2014, 19:00:18 »
farmar iyidir iyi.

ayrıca lider oyuncudur da.
efes'in geçen yıl hemen hemen tüm maçlarını izlemiş bir efessever olarak yazayım mesajın devamını.
sezona baya iyi başlamıştı farmar.
sonrasında yanılmıyorsam zalgiris maçıydı sahalarında oynadıkları.
fena dağılmıştı efes.
farmar da kötü oynamıştı epey.
mahmuti malum yıldız oyuncuyu hiç sevmez,
ilk bulduğu fırsatı değerlendirip "yıldız oyuncuysanız sorumluluk alacaksınız" falan diye konuşmuştu ntvspor'a maç sonrası.
o maçtan sonra da farmar düşüş yaşadı bir süre.

ama top 16'da iyi toparladı.
baya da maç kazandırdı efes'e o bölümde.
mahmuti mi öyle istiyordu yoksa kendisi mi insiyatif kullanıyordu bilmiyorum,
1. opsiyonları gordon olmuştu malum.
buna rağmen çoğu maçın kritik anlarında sorumluluk alıp galibiyeti farmar getirmişti takıma.

bizim derdimiz clutch time oynayacak biriyse, farmar bu işi rahatlıkla yapar,
zaten maccabi ve efes'te yeterince yaptı da.

skoru sürükleyecek birini arıyorsak, bunu da yaptı.

uzunları kullanacak biri lazımsa bunu da yaptı...

edit: efes'in f4'a kalamamasına da değineyim.
top 16'ya 6/7 ile başlamıştı efes yanılmıyorsam.
sonra vujacic sakatlandı ve düzen bozuldu, çöküş başladı.
vujacic sakatlıktan döndüğünde eskisi gibi olamadı,
takıma da zarar verdi.
olympiacos serisinde kadro dışı kaldı...
vujacic'in sakatlığı olmasa efes için çok farklı olurdu geçen yıl.
bunu da not düşeyim...

edit 2: şimdi baktım. top 16'ya 7/8 ile başlamışlar. vujacic 8. maçta sakatlanmış ve sonraki 6 maçta sadece 2 galibiyet almışlar.
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2014, 19:07:53 Gönderen: iskoch »

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4062 : 13 Mayıs 2014, 19:02:15 »
Brooks'u sadece skorer olarak düşünürsen yanılırsın.. Gayet iyi bir pasördür aynı zamanda.. Bu sezon sezonun ölü zamanı da olsa 17 asistle oynadığı bir maç var.

Brooks, Farmar'a göre daha yeteneklidir ayrıca..
Brooks elbette asist yapar ama ne tip asist yapar ona bakmak lazım.Farmar Chris Paul ise Brooks Westbrook'tur.Westbrook da Chris Paul kadar asist yapar ama nasıl asist yapar ne şekilde asist yapar ,avrupaya gelse hangisi faydalı olur ona bakmak lazım.

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #4063 : 13 Mayıs 2014, 19:02:23 »
Huertas kötü oyun kurucu diyen yok zaten.. Ancak istikrarsız ve oyun içinde çok büyük düşüşler yaşabiliyor..

Ayrıca ne olursa olsun 1. sınıf bir guard değil..

Sonuçta Maccabi final-four a çıktı.. O oyuncularla.. O takım kalitesiyle final-four yaptı. Neden? Çünkü sistemli oynadılar.

CSKA'da da Teo'nun sakatlığı ve formsuzluğu yüzünden koça bir sezon bekleneni veremediğini düşünürsek ve diğer guardlarından pek beklediğini alamadığını düşünürsek onlar için net bir şekilde guard takımı diyemeyiz. (Teo'nun iyi oynadığı dönem dışında)

Ya da Oly tam bir 1. sınıf guardları olmasına rağmen kadro kalitesi yüzünde F-8  de kaldı..

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4064 : 13 Mayıs 2014, 19:05:19 »
Ayrıca Farmar'ın bir de Maccabi'de oynamışlığı var ki bütün takımları perişan etmişti çoğu maçta.Efeste oynadığı oyunun 2 katı daha iyi oynamıştı ki ben gelip Efesteki kadar katkı verse bile ona da razıyım.