Ben de bir kadro kurayım dedim.
Huertas/Huertel(diğer alternatifleri Teodosiç-De Colo-Nedoviç)- Bo - Kenan/Berk/Ender (bence Ender gelsin diğer iki ismi de kiralık verelim hatta mümkünse Adriyatik'e gitsinler)
Bogdan-Melih-Serhat
Micov/-Emir (Nets takımı takasla dağıtmaya başlasa da Bojan için yer açsalar keşke tepeden oyunlarını Amerika'da oynasa)
Bjellica-Tyus/Derrick Brown/Richard Hendrix/ biraz farklı profil ama Caner Medley-Berkay/İzzet/İlkan
Paul Davis/Baynes/Lauvergne/Fran Vazguez(gerçi Khimki'ye gittiği haberleri vardı ama gittiyse de Paul Davis boştadır)-Semih-Oğuz-Zoriç de yurolig için 8.yabancı olsun.
Bo-Bogdan-Serhat-Micov kısa savunması için yeterince sert isimler. Micov'un sözleşmesi bitti Bogdan için buy-out ödemek zorundayız. Huertas-Emir-Bogdan-Bjellica ve hatta tepeden olan oyunlarda Micov(en azından Bojan'dan daha iyi) PnR oynayabilir geçen sene sadece Emir'in üstüne kalıyorduk maalesef. Hatta biraz düşündüğümde şu kadroyu kurabilirsek Bo'ya gerek kalmayabilir ya da 7.yabancı olarak düşünebiliriz. Micov 'un alternatifi Zoran Dragiç olarak düşündüm daha az güvenilir şutör çok daha hareketli ve delici oyuncu ancak Unicaja muhtemelen takım opsiyonunu kullanarak sözleşmeyi uzatacak yine buy-out ödemek zorunda kalabiliriz. Yerli rotasyonu olarak en zayıf olduğumuz yer 4 numara bu yüzden burada 2 tane yabancıyı kullanmak daha mantıklı olabilir. Bjellica ve Derrick Brown(alternatif isimleriyle beraber) birbirini tamamlayan isimler. Dış şut, içeride savunma tehdidi oluşturmakta bir problem yaşamayız. Sorun şu ki saydığım isimlerin hepsinin kontratı var ve buy-out ödemek zorundayız. Ancak 5 numaraya alacağımız isim biraz şutör ve hareketli olabilirse buraya geleceğe yönelik bir transfer yapabiliriz kolejden yeni çıkışlı nba'de kontrat bulamamış atletik bir oyuncu çok daha ucuza istediğimiz sertliği ve iç tehlikesini sağlayabilir. Sağlayamadığı takdirde de girdiğimiz risk fazla yüksek olmaz. Caner Medley de işin sertlik tarafına katkı yapabilirken Bjellica'nın zaman zaman yaşadığı akıl tutulmalarında onun yaptığı işlerin aynısını yapabilecek bir isim kontratı hakkında bir bilgi bulamadım ama düşüncesi bile güzel. 5 numarada Lauvergne ilk tercihimdi ama Khimki'ye gittiği haberleri dolaşabiliyor madem öyleyse Paul Davis'e yürüyelim gelsin yarım yarım ama her şeyden versin bize

Baynes'in NBA'de kalması daha büyük ihtimal ama ona da kapımız her zaman açık olurdu. Fran Vazquez bu sene çok iyiydi Malaga'da ama onda da klasik o İspanya dışına çıkmıyor efsanesi var(sebebini söyleyen olursa sevinirim) dış atışı diğer iki isme göre daha kötü ama çok daha iyi bir savunmacıdır. Hem Vazquez hem de Paul Davis'in sözleşmesi bitmiş olmalı bu yüzden ikisi de cazip hedefler olur.
Uzun lafın kısası asıl istediğim kadro:
Huertas-Bo-Ender
Bogdan-Melih-Serhat
Micov-Emir
Bjellica-Derrick Brown-İlkan
Paul Davis-Semih-Oğuz-Zoriç