Yok başına niye bir şey gelsin ne güzel yazmışsın. Yalnız dediğim gibi benim Vesely'nin 4 numara oynaması konusunda büyük çekincelerim var.
Olay takımdaki herkes skor yapıyor Vesely atmasa da olur demek kadar basit değil bence. 4 numarada böyle hücumda sıkıntılı adamı (özellikle şutu olmaması) koyarsanız spacing-alan açmada büyük sorun yaşarsınız.
Çok güvendiğimiz şutörlerimiz de belki çok daha zor pozisyonlar bulacaktır bu sebeple. Tüm oyun planını etkileyen bir şey bu. Derrick Brown gelseydi oraya üçlüğü olmamasına rağmen müthiş orta mesafe tehdidiyle bile alan açabilirdi.
2 sene önce Batiste'e 4 oynarken her boş kaldığında üçlük baskısı yaşatan taraftarın maçlarda Vesely'e nasıl tepki vereceğini kestirmek güç değil.
Şunu da diyeyim ben de sert, mücadeleci oyuncuları severim. 5 numaraya bu tarz Tyus, Dunston, Lasme tipi adamları da desteklerdim. Bir de bu tarz oyuncuları 4'te oynattığınızı hayal edip hücum şablonu oluşturun kafanızda. O zaman Vesely'deki çekincelerimi biraz anlarsınız.
Vesely'nin sahada 4 olarak oynadığı zaman mümkün mertebe yanında Zoric olmalı.pnr'u Zoric üzerinden oynarız,şut tehtidi var en azından.Ona da ne kadar güven olur bilinmez ama olsun.Sorunu bir nebze çözer.
Vesely'nin ayakları çabuktur,savunmada problem yaşamaz.Yıllardır dert yandığımız pnr savunmasına final serisinde Zoric ve Oğuz ile çare bulduğumuzda seviniyorduk,pekala Vesely ile de bu sorunu aşarız.Kolları uzun,pas araları yapar.Atletizmi ile özellikle 5 numarada fark yaratır.Şu an 5 için en önemlisi sıkıntısı post savunması gibi ama bu da tamamen savunma bilgisinin zayıf olmasına bağlı.Aşılamayacak problem değil.
Vesely'nin bu takıma katacağı şeyler çok fazla ama bende bu spacing konusunu çok kurcalıyorum gerçekten.15 dakika gibi bir süre 4 numaradan süre alacak bir oyuncunun şut tehtidi olmaması bayağı sıkıntılı.Şu an Zoric ile oynamasından başka bir yol aklıma gelmiyor.
Son olarakda başka bir şeyden bahsedeceğim,umarım bu pilot takım işi bir an önce çözülür.Olaya sadece elimizdeki genç oyuncuların süre alması ve gelişimi olarakda bakmıyorum.Yeni kural ile yabancı genç yetenekleri transfer edip,pilot takımda oynatabiliriz.Uzun vadede bize bir çok avantaj sağlar.Keşke Misko ve menajerlik şirketinin Megavizura'sı olduğu gibi Raskovic'de bir sırp takımının sahibi olsaydı

Buraya pek fazla yazmıyorum ama şöyle bir içimi dökeyim dedim.
Bir de burada sık sık Bogdan 3 oynarsa yıpranır deniliyor,bu problemide Vesely ile aşabiliriz,nasıl olacak derseniz açıklayayım.OLayı shopping kanalı tanıtımına bağladım,mazur görün.Bogdan 3 'de yıpranmasın istiyorsak bu takım tempo yapmalı,hızlı hücuma çıkmalı.Bjelica-Vesely uzun rotasyonu ile Bogdan sahada olursa bu problem aşılabilir,Bogdan rahatlar.