Heurtel bence her açıdan mantıklı transfer olur.
Piyasada guard yok deniliyor ama seneyeolacak mı? Sps, Dia, Sergio, Navarro bunlara ihtimal vermiyorum. Teo desen yeni imzaladı ayrılması için cok extra durumlar olması lazım.
Seneye bir ihtimal Hackett bir ihtimal Kalnietis olur piyasada. Calathes'inde durumu belli değil.
Yani seneye yine seceneklerimiz bu durumu bile belli olmayan adamlar olacak. Belki de ha geldi ha gelecek derken Teo gibi takımlarında kalacaklar.
Hiç Koponen denmesin o kadar şut kullanan bir guard bizim takıma olmaz. Bizde Hickmann, Goudelock, Bogdan var.
Yani bizim için şu an guard için 2 secenek vardı.
1- Nbadan guard bulmak
2- Buy out ödeyerek avrupadan uygun guardı almak (Heurtel)
1 sene daha beklersek yine bu 2 seçenek karşımıza çıkacak sadece buy out ödenip alınma ihtimali olan oyuncular kısmına Kalnietis ve Hackett eklenebilir.
Ben Nba'dan first pass guard getirilmesini tercih ederdim ancak Obra ve GM ikilisi buradan oyuncu bulamamışsa yoktur sorgulamaya gerek duymuyorum.
1 sene beklemektense Heurtel gibi belirli standartların üzerinde bir guard almak doğru bir hamle giib görünüyor.Tamam Heurtel kritik anlarda topu alıp olumlu kullanacak bir adam değil, ama bunu yapan Dia Spa Sergio Navarroyu alma ihtimalimiz yok. Bizde bu işleri yapabilecek olan Bogdan Hickman ve şampiyonada seviye atlayan Emir var. Buna yardımcı olarak gelecek bir Pg olacak Heurtel unutmayalım.
Ayrıca avrupada artık first pass pg sayısı azaldığı için Calathes veya Nbadan biri alınma ihtimali olursa seneye yine buy-outla elimizden cıkarabileceğimizi düşünüyorum.