Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5450778 defa)

0 Üye ve 24 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #12300 : 12 Ekim 2014, 03:36:14 »
Heurtel Malaga'ya karşı 9da 6 isabetle 14 sayı,10 asist,3 ribaund yapmış.10 asist hem de Malaga gibi savunma yapan bir takıma karşı müthiş.Bir alabilseydik şu adamı gerçekten özellikle hücumda bambaşka seviyede bir takım olabilirdik.

Belli olmuyor o isler.  Kimleri aldik, ne umutlarla.  Hicbir sey olmadi.  Ulker Arena'nin kapisindan girip, gercekten sahaya yansitmadikca, ben baska yerlerdeki performanstan tatmin olmamayi siar edindim.

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12301 : 12 Ekim 2014, 15:19:10 »
Belli olmuyor o isler.  Kimleri aldik, ne umutlarla.  Hicbir sey olmadi.  Ulker Arena'nin kapisindan girip, gercekten sahaya yansitmadikca, ben baska yerlerdeki performanstan tatmin olmamayi siar edindim.
Tabiki abi dünyada hiçbir şeyin,hiçbir transferin garantisi yok,sadece bu bize özel birşey değil.Ama 1 numarasız yola çıkıp büyük risk almaktansa en azından transfer yapıp onun potansiyelini sahaya yansıtmasını beklemek çok daha iyi olurdu.Hickman'ı da 2 numaraya çekip tüm avrupanın korktuğu,müthiş bir takım olabilirdik.

« Son Düzenleme: 12 Ekim 2014, 15:23:19 Gönderen: fbkolik »

Damir12

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12302 : 12 Ekim 2014, 16:36:57 »
Tabiki abi dünyada hiçbir şeyin,hiçbir transferin garantisi yok,sadece bu bize özel birşey değil.Ama 1 numarasız yola çıkıp büyük risk almaktansa en azından transfer yapıp onun potansiyelini sahaya yansıtmasını beklemek çok daha iyi olurdu.Hickman'ı da 2 numaraya çekip tüm avrupanın korktuğu,müthiş bir takım olabilirdik.

Koçun en büyük hatası bence 1 numara almamak. Bizim zaten cok extra 1 numaraya ihtiyacımız yok. Dia Sergio gibi adamlara ihtiyacımız yok. Sadece takımı oynatan oyun görüşü yüksek emire yardımcı olabilecek bit guarda ihtiyacımız var. Kritik anlarda bence Bogdan Goudelock ve her ne olursa olsun Hickman gibi opsiyonlarımız var. Sadece bu adamları oynatabilmek önemli o anlar.

Transfer olmazsa ben Koçun Bogdanı bir numaraya cekmesi gerektiğini düşünüyorum. Sas macı sonrasıda bu tür bişeler dedi sanırım. Geçici bir çözüm olabilir Bogdan 1e.

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12303 : 12 Ekim 2014, 17:13:37 »
Koçun en büyük hatası bence 1 numara almamak. Bizim zaten cok extra 1 numaraya ihtiyacımız yok. Dia Sergio gibi adamlara ihtiyacımız yok. Sadece takımı oynatan oyun görüşü yüksek emire yardımcı olabilecek bit guarda ihtiyacımız var. Kritik anlarda bence Bogdan Goudelock ve her ne olursa olsun Hickman gibi opsiyonlarımız var. Sadece bu adamları oynatabilmek önemli o anlar.

Transfer olmazsa ben Koçun Bogdanı bir numaraya cekmesi gerektiğini düşünüyorum. Sas macı sonrasıda bu tür bişeler dedi sanırım. Geçici bir çözüm olabilir Bogdan 1e.
Kesinlikle,ben de aynı şeyi düşünüyorum,çok çok iyi 1 numaraya kesinlikle ihtiyacımız yok,sadece işini yapsın,organizasyona yardımcı olsun yeter.Dünyada hiçbir takım her istediği oyuncuyu alamıyor ama en iyisini alamadık deyip transferden vazgeçmiyor.Real Madrid futbol takımında kaç sene Arbeloa sağ bek oynadı,çok mu iyi oyuncu Arbeloa mesela,sadece işini yapıyor adam ama geri kalan bölgelerde Madrid'in öyle oyuncuları var ki hiçbir eksikliğini hissetmiyorlardı bu durumun.Ben de aynen bizim takımın durumunu buna benzetiyorum,2-3-4 numaralarda mükemmel oyuncularımız varken sadece işini yapan bir guard da yeter bize.

Ama Bogdanovic bence 1 numara kesinlikle oynamamalı,özellikle bir  köşeden diğer köşeye çok tembel paslar atıyor,çok sıkıntı yaratır bize bu durum.
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2014, 17:14:08 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12304 : 12 Ekim 2014, 17:32:01 »
Kesinlikle,ben de aynı şeyi düşünüyorum,çok çok iyi 1 numaraya kesinlikle ihtiyacımız yok,sadece işini yapsın,organizasyona yardımcı olsun yeter.Dünyada hiçbir takım her istediği oyuncuyu alamıyor ama en iyisini alamadık deyip transferden vazgeçmiyor.Real Madrid futbol takımında kaç sene Arbeloa sağ bek oynadı,çok mu iyi oyuncu Arbeloa mesela,sadece işini yapıyor adam ama geri kalan bölgelerde Madrid'in öyle oyuncuları var ki hiçbir eksikliğini hissetmiyorlardı bu durumun.Ben de aynen bizim takımın durumunu buna benzetiyorum,2-3-4 numaralarda mükemmel oyuncularımız varken sadece işini yapan bir guard da yeter bize.

Ama Bogdanovic bence 1 numara kesinlikle oynamamalı,özellikle bir  köşeden diğer köşeye çok tembel paslar atıyor,çok sıkıntı yaratır bize bu durum.

Bu onun 3-4 temel eksikliğinden biri. Düzelttiği an NBA yapar zaten. Zaman zaman tembel pas attığı için değil, ağır olduğu için PG oynaması doğru değil bence. O tembel paslarının nedeni pas yeteneği eksiklği değil, konsantrasyon kaybı ve karar yeteneğinden eksiklik. Yoksa o pas açılarının hepsini görüyor ve isterse doğru sertlikte atabiliyor ama doğru zamanlamayı yapamıyor ve devamında rakibin pozisyon almasına göre hareket etmek yerine heyecanlanıp erken pas atıyor. Emir'in katediği büyük aşamada rakibinsavunma anlayışını okumayı öğrenmesi ve savunma yerleşimlerinin detaylı öğretilmesi var.

Damir12

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12305 : 12 Ekim 2014, 19:31:00 »
Bu onun 3-4 temel eksikliğinden biri. Düzelttiği an NBA yapar zaten. Zaman zaman tembel pas attığı için değil, ağır olduğu için PG oynaması doğru değil bence. O tembel paslarının nedeni pas yeteneği eksiklği değil, konsantrasyon kaybı ve karar yeteneğinden eksiklik. Yoksa o pas açılarının hepsini görüyor ve isterse doğru sertlikte atabiliyor ama doğru zamanlamayı yapamıyor ve devamında rakibin pozisyon almasına göre hareket etmek yerine heyecanlanıp erken pas atıyor. Emir'in katediği büyük aşamada rakibinsavunma anlayışını okumayı öğrenmesi ve savunma yerleşimlerinin detaylı öğretilmesi var.

Geçen sene partizanda cok uzun süre 1 oynadı bogdan amatabi partizan daha durağan oynuyordu oyunu. Tabi 1 numaraya transfer lazım ama ben yinede transfer yapılmacaksa Bogdanın 1 oynaması gerektiğini düşünüyorum. Kadroda buna daha müsait bir oyuncu yok. Hickman geçen sene maccabide rice ve ohayon varken neredeyse hiç 1 oynamadı, nereden cıktı hickmanı 1 oynatma fikri anlam vermedim gerçekten. Bence Hickman stil olarak 1-2den ziyade 2-3 e daha yatkın bir oyuncu ancak boy ve fizik olarak 3 oynaması mümkün olmadığı için tek oynayabileceği yer 2.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12306 : 12 Ekim 2014, 20:07:11 »
Ricky nin kariyer sadece geçen seneden ibaret gibi konuşuyorsunuz kardeşler.
Biz istediğimiz tarz da pg olmayabilir ama bu adam pg. Gecen seneye kadar böyle oynadı.
Finlandiya da da böyleydi italya da da maccabi ile ilk senesinde de böyleydi

Damir12

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12307 : 12 Ekim 2014, 22:02:28 »
Ricky nin kariyer sadece geçen seneden ibaret gibi konuşuyorsunuz kardeşler.
Biz istediğimiz tarz da pg olmayabilir ama bu adam pg. Gecen seneye kadar böyle oynadı.
Finlandiya da da böyleydi italya da da maccabi ile ilk senesinde de böyleydi
Finlandiya ve italya kariyerini bilmiyorum ama maccabi ile ilk senesi yine 1.guard değildi diye hatırlıyorum. Ayrıca bize transfer olmasını sağlayan performansı geçen sene 2numarada gösterdi bence bu geçerli olmalı.

Saygılar

« Son Düzenleme: 12 Ekim 2014, 22:04:32 Gönderen: Damir12 »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12308 : 12 Ekim 2014, 22:36:25 »
Finlandiya ve italya kariyerini bilmiyorum ama maccabi ile ilk senesi yine 1.guard değildi diye hatırlıyorum. Ayrıca bize transfer olmasını sağlayan performansı geçen sene 2numarada gösterdi bence bu geçerli olmalı.

Saygılar

saygı sevgi benden kardeşim.
bize transfer olmasını sağlayan performansı hangimiz bilebiliriz ki , sonuyçta oyuncunun gelişimini takip etmişlerdir.
1nci senesinde de 1 ve 2 numaradan süre alıyordu Ricky . haa ayrıca MAccabi de 1 oynamak ile 2 oynamak arasında bir fark yok ki
maç başı 10 asist yaparak çoğu maçı bitirmiş farklı bir oyun temeli olan bir takımdı.
Bogdan da partizan da Westerman sakatlandıktan sonra 1 numara oynadı .Sırbistan milli takımında dönem dönem 2 hatta çoğu kritik maçta 3 oynadı. bizde de 3 numaradan süre alıyor.
bu pozisyon ve numaralara fazla takmamak lazım diye düşünüyorum

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12309 : 12 Ekim 2014, 22:55:28 »
Transfer yaparsak en erken TOP16'da yapılır.Eksikler mevcut kadro içerisinden giderilecek.Özellikle Kenan'ın kendisini toparlaması bu süreçte önemli.Dün maç sonrası röportajı dinlediyseniz Obradovic Semih'in konsantrasyonun kolay dağıldığını söyledi,yani coach'u Semih konusunda eleştirirken röportajını dikkate almak lazım.Bu arada Heurtel'in dış şutu öyle aman aman değil,Heurtel gelincede bunu 2 metre geriden savunuyorlar diye eleştiri yapmayalım.

Damir12

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12310 : 13 Ekim 2014, 01:48:43 »
Transfer yaparsak en erken TOP16'da yapılır.Eksikler mevcut kadro içerisinden giderilecek.Özellikle Kenan'ın kendisini toparlaması bu süreçte önemli.Dün maç sonrası röportajı dinlediyseniz Obradovic Semih'in konsantrasyonun kolay dağıldığını söyledi,yani coach'u Semih konusunda eleştirirken röportajını dikkate almak lazım.Bu arada Heurtel'in dış şutu öyle aman aman değil,Heurtel gelincede bunu 2 metre geriden savunuyorlar diye eleştiri yapmayalım.

Top 16dan önce elenme olasılığı olan takımlara baktımda bizim takım kalitesinde sadece bizim gruplardaki takımlarda guard var.

Bizim grupta milano, pao veya bayern gider bence. Bu durumda bu takımlardan Dia imkansız dersek Micic veya Haclett kalıyor. Hackettinde daha düşük ücret ve cezaya rağmen milanoda kaldığını düşünürsek bir tek 20 yaşındaki micic kalıyor alabileceğimiz. Diğer gruplarda elenen takımlardan parlama yapan oyuncu olmazsa tabi

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
« Yanıtla #12311 : 13 Ekim 2014, 01:51:44 »
Laboral TOP 16 yapamazsa, Heurtel bu sefer kesin ayrılır ve yeniden gündeme gelir.

Çevrimdışı sambaras

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12312 : 13 Ekim 2014, 11:26:25 »
Beyler Top16 öncesi transferde daha çok alternatif çıkacak düşüncesi biraz farazi kalıyor. Sebebine gelirsek zaten iyi takımlardaki pgleri o iyi bütçeli takımlar elenmelerine rağmen bırakmazlar. Bknz. Hackett-Milano
Elenecek düşük bütçeli küçük takımların elinde de zaten çok iyi pgler yok.
Yine asıl amacı oyuncu satmak olan Siena-Laboral gibi takımlara bakmak gerekecek ki tek Heurtel var böyle. Yani şu anki durumdan farklı bir şey olmayacak. Orda da bu pazarlıklar aynı şekilde baya zorlu geçer. Bu iş yine kıta dışına bakar benden söylemesi. Onu da yapabiliyorsak şimdi de yapabiliriz zaten.

Çevrimdışı _FB1907_

• Üye
« Yanıtla #12313 : 13 Ekim 2014, 13:10:16 »
 Çare Bo Mc Calebb..

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #12314 : 13 Ekim 2014, 15:19:10 »
1 numara belli boşuna kafa yormayın: Emir Preldzic..
Bu Spurs maçında açıkça belli oldu. Top Emir'de iken set düzeni işledi, Hickman veya Gaude'ye geldiğinde de penetre edip, ya topu dışardaki boş adama çıkardık ya onlar kullandı atışı...Zaten Emir'in 11 asisti de böyle geldi.
Bogdan'a da rotasyonda yer verildiğinde aynı şeyi onunla da yapabiliriz... Ama hala Obra onu nasıl kullanacağına karar verememiş bir izlenim uyandı bende..
Ayrıca Vesely'nin gelişi de Nemanja'yı etkilemiş gibi.. Yedeğe düşmesi ve dakikalarının azalmasından hoşnut değil görüntüde...Zaten her topu salladı KSK ve SAS maçlarında..