Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5450847 defa)

0 Üye ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #12600 : 01 Kasım 2014, 13:37:24 »
Bu arada biraz sabır 10 sene bekleyelim diyorsunuz. Tamam 10 sene bekleyelim o zaman bütçeyi kısalım. Yıllık 10 milyon Euroluk bir takım kuralım. O zaman derim hedeflerimiz nasılsa küçük Berk Kenan oynasın gard almayalım. Ama senelik 30 trilyon para harcayan takımı Kenan a Berke  emanet etmeye kımsenın hakkı yok.

Elma ile armutu karistirmayalim.  Hep ayni seyi soyluyoruz ama sanki soylediklerimiz bosa gidiyor.  Takim, ust duzey 1 numara almak icin ciddi caba sarfetti.  Bunlar olmayinca alternatif bir modele donuldu.  Bu modelin ise yarayip yaramayacagini: (1) Maclar oynanmadan goremezsin. (2) Sezon basinda goremezsin.  Simdi burada birincisi bariz bir husus da, ikincisi hususunda ihtilaf var.  Artik herkesin belli bir fikri olmus durumda.  O yuzden, anladigim kadariyla mevcut model transfer ile modifiye etme arzusu doguyor. 

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12601 : 01 Kasım 2014, 13:40:32 »
Biz bi bok bilmiyoruz umut zaten...
bizim,Fenerbahçe taraftarının aslında  Türk halkının  ( diğer halklari bilemem çok değişik pasaportlari olan insanlar ile farklı mecralarda tanıştım ama vaktimiz kıymetli olduğu için kültürel tartışmalara girmedik :) )
genel sorunu herşeyi en çok ben biliyorum modu...
bunun içine bende dahil sende dahil cengiz de dahil herkes dahil
Çünkü bizim kafa 2x2 =4 ediyor sabiti üzerinden gidiyor. Aksi birşey doğru opma ihtimali yok.
Temcit plavi givi hep aynı şeyleri konuşuyoruz
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2014, 13:41:32 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı erhanay

• Üye
  • Yer: ünye
    • erhanaydd
« Yanıtla #12602 : 01 Kasım 2014, 13:50:16 »
Biraz insafsızca bir eleştiri olmuş, benim bile zoruma gitti. Geçen sene tsda aslında bizden giden Can Maxim Mutaf gibi bir gereksizin kasten yaptığı ve devam ettirdiği itme-toslama ile kolu kırıldı çocuğun ve sezonu kapattı. Hoca ona her türlü şansı veriyor ve güveniyor, şutunu geliştirmediği eleştirisini yaparken o maçta hiç olmazsa potaya bakıp cesaretle şut attığını neden es geçiyorsun. Goudlock bile potaya şut atmaktan korkarken ben bu olaya bile olumlu bakıyorum. Panathinaikosun Diamantidisle Spanoulisi şapkadan tavşan çıkarır gibi bulmadığı, bir zamanlar onlarında şimdi hunharca eleştirdiğimiz hoca tarafından yetiştirildiğini malesef halının altına süpürüp hocaya olmadık hakaretler yapmak ta ayrı bir garabet. Ben halen guard falan alınmasın gerekirse Berk-Kenan yapalım hiçbirşey kaybetmeyiz diyorum. Ne kadar sabırsız bir taraftarız ki bu sene hemen F4 olmazsa olmaz şartını koymuşuz, biraz sabır yahu, hocayla hemen 10 yıllık mukavele yapalım, altyapılara da istediği hocaları getirelim, basketbol akademileri kurduralım dememiz gerekirken adamı asmaya çalışıyoruz. Bir kısım taraftar da malesef yağlı kementi cebinde hazır taşıyor. Ben hiçbir zaman olmadığım kadar ümitliyim, herkese de biraz sabır tavsiye ediyorum. Amerikalıların dediği gibi '' COOL '' Lütfen.

Dediğiniz gibi Kenan da en azından şut atma cesareti var. Pao maçında sürekli top çeviriyoruz şut imkanı olmasına rağmen atmıyoruz. Ben de bunu anlamıyorum. Denemeden atamazsınız ki. Bazen Aziz Yıldırım'ın geçenlerde dediği söz geliyor aklıma biraz kara mizah ama, üçlük atsın basketçiler gibi bi söylemi vardı.

Perperoglu ile Kaimakoglu da Obra'nın öğrencileri. Bu adamları yıllarca oynattı benim hatırladığım Pao da. İkisi de o ne görev verdiyse yaptılar ve zamanla değerli bir parça haline geldiler. Kenan için tek eleştiri sadece kendini bu oyuna verecek. Yeri gelecek salona kilitleyecek kendini. Bu iş böyle. Ben ortaokulda okurken takım hocası beni dersten sonra eve göndermeyip akşama kadar pivot hareketi çalıştırıyordu tek başıma.

Bence en önemlisi koçun verdiği mesaj. Gerekeni yapacağız dedi. Ben belirgin bi düzelme bekliyorum bi kaç maça kadar. En önemli unsur mücadele ve istek. Bizde eksik olan bu

Çevrimdışı sambaras

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12603 : 01 Kasım 2014, 13:55:58 »
İzninizle paylaşıyorum. Eksiklerle alakalı her detaya ayrı ayrı değinilmiş, okumanızı tavsiye ederim.
By Pikenrol :)

HAYIRLI MAĞLUBİYET - ALTINCIADAM
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2014, 14:01:21 Gönderen: sambaras »

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #12604 : 01 Kasım 2014, 13:58:59 »
Teodosic,Calathes olmuyorsa bu oyunculara benzer bir gard hamlesi gerekiyordu ama. 3 tane 2 numara oyuncusunun mantıgı neydi sence ?

Geçen sene ilk turdan lider çıktık ne oldu. Hep eksiklere göz yumuldu. Havalı galibiyetler aldıgımız için. Sonuc ?

(1) Ya mantigin ne oldugunu sen kestirebiliyorsun da koskoca Fenerbahce teknik ekibi (ki Halil Uner'den mutesekkil bir ekip degil) mi kestiremiyor?  Allah askina, mantikli bir bicimde bana soyleyebilir misin?  Sence hangi SIK? (a) Obradovic ve ekibi bunu kestiremedi; (b) Obradovic ve ekibi mazosist; bile bile kendileri icin kotu bir model sectiler.  Evet, gordugun gibi cevap gayet acik.  Ikisi de degil.  26 yasinda, hayatta hocaligin h'sini yapmamis insanlar olarak (hepimizi koyuyorum), Obradovic ve ekibi bunun farkinda degildi demek icin aptal olmak lazim.  Hicbirimiz aptal degiliz.  Obradovic, mazosist de olmadigina gore...  Demek ki adamin kafasinda ise yarayacagini dusundugu bir model vardi.  Ust duzey bir guard almaz isem, diger varvasyonlarla 1 numarayi amorti ederim diye dusundu.  Risk aldi.  Gorunen tablo tam istedigimiz gibi degil.  Ya bu modelin oturmasini bekleyecek; ya da modifiye edecek.  Biraz comert olun arkadasim; bu adam ne boru ne de buradaki birinin dedigi gibi kestane.  Avrupa'nin gelmis gecmis en iyi kocu.  Risk de alacak; model de gelistirecek.  Hata da yapacak, dibi de gosterecek.  Her zaman derim (sana degil burada sozum) Fenerbahce taraftarinin Ergin Ataman'a gosterdigi comertligin ve sabirin birazi Obradovic'e gosterilse bu tartismalari yasamazdik. 

(2) Gecen sene ilk turda lider ciktik demissin.  Gecen sene alinan galibiyetler gozumuzu koreltti.  Takimin eksikliklerinin uzerini orttu.  Iyiden kotuye evrildik.  Vites dusurduk.  Simdi ise nisbeten kotu basladik.  Daha iki mac oynanmis Avrupa'da.  Kotuden iyiye evrilemez miyiz?  Hayli mumkun.  Yukarida bahsettigin transfer mesela.  Gidisat biraz daha kotu olabilir ve bunun uzerine olusturulan modelin modifiye edilmesi gundeme gelebilir.  Bunun icin de yarin, mesela, Heurtel alinabilir.  Burada hep bir etki tepki; deneme yanilma sureci var.  Hicbir zaman, dogruyu ve basariyi tekil bir oge olarak; belli bir recetesi olan bir sey olarak gormemek lazim.  Benim icin onemli olan, sene basinda alinan X, Y, Z'den ziyade, sene icinde ortaya cikan sorunlara ve krizlere ne sekilde tepki verildigi.   

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12605 : 01 Kasım 2014, 14:01:58 »
İzninizle paylaşıyorum. Eksiklerle alakalı her detaya ayrı ayrı değinilmiş, okumanızı tavsiye ederim.
By Pikenrol :)

izne ihtiyacın yok senin uğur. .

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12606 : 01 Kasım 2014, 14:03:39 »
Heurtel değilmis besim
düzgün yaz su adamın adını

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #12607 : 01 Kasım 2014, 14:05:47 »

Guzel makale ama su 5 numara geyiginin artik bitirilmesi lazim.  Zoric'in kontrati nedeniyle, alternatif bir transfer yapilamadi.  Bunun Obradovic ile bir ilgisi yok.  Alinan kotu sonuclarla, Baskan Roma'yi da Zoric'i de yakarim derse, 5 numara o zaman olabilir.  Amma velakin, bunu kadro muhendisligine baglamak dogru degil cunku Hoca'nin ideal tercihiymis izlenimi yaratiyor. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #12608 : 01 Kasım 2014, 14:07:01 »
Heurtel değilmis besim
düzgün yaz su adamın adını

Adamin ismi nasil Heurtel degil?  Her yerde oyle yaziyor. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #12609 : 01 Kasım 2014, 14:15:16 »
Thomas Heurtel bize gelecek adam.

Marcelinho Huertas Barcelona nın gardı

Yav, evet.  Heurtel'den bahsediyorum.  Herkes Huertel yazdigi icin soyledi sanirim. 

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
« Yanıtla #12610 : 01 Kasım 2014, 14:37:16 »
Şu Pananin bütçesi bizim 1/4i Ksk 1/10i muhabbetleri kim çıkarıyor nereden geliyor merak ediyorum.Yani siz Fenerin 20 milyon euro Pananin da 5 milyon euroluk bütçesi Ksknin 2 milyon filan mi olduğunu düşünüyorsunuz.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #12611 : 01 Kasım 2014, 14:51:26 »
Besim...

Yanlış anlama..Mesela Tofaş ta oynayan Elanou nun yaptığını yapacak bir uzun yok bizde..Elanou Tofaşta 175 bin dolara oynadı 1 sezon..Koca takım 250 bin dolar verip öyle birini alamıyorsa ihtiyaç varken ki var..Makale de yazanın suçu ne?
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
« Yanıtla #12612 : 01 Kasım 2014, 14:51:42 »
Takımın guard eksikliği var buna katılıyorum ama hala bunun takım içinde çözülebilecek bir sorun olduğunu düşünüyorum ben. Bogdan bu rolü gayet iyi kotarabilecek bir oyuncu bence ama bizim temelde yaptığımız hata rolleri net olarak belirleyememek. Yani bir hücum topu Bogdan getiriyor, öteki hücum Goudelock kendi halinde takılıyor, sonra 2-3 pozisyon Emir bir şeyler yapıyor. Koçun çıkıp takıma bu takımın guardı Bogdan demesi ve o oyundayken hücumun onun elinden başlaması lazım bana kalırsa. Heurtel'in gelmesi bu bağlamda hücumlara bir düzen getirir belki ama bence en büyük eksiklik olan savunmacı, pis işleri yapacak 3 numara eksikliği başımıza dert açmaya devam eder. Pao son maçta içimizden geçerken, çıkıp bir oyuncunun bile sertlik yapmaması, çirkefleşmemesi kabul edilebilir bir şey değil.
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2014, 14:56:13 Gönderen: phenom_07 »
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #12613 : 01 Kasım 2014, 14:53:04 »
Takımın guard eksikliği var buna katılıyorum ama hala bunun takım içinde çözülebilecek bir sorun olduğunu düşünüyorum ben. Bogdan bu rolü gayet iyi kotarabilecek bir oyuncu bence ama bizim temelde yaptığımız hata rolleri net olarak çizememek. Yani bir hücum topu Bogdan getiriyor, öteki hücum Goudelock kendi halinde takılıyor, sonra 2-3 pozisyon Emir bir şeyler yapıyor. Koçun çıkıp takıma bu takımın guardı Bogdan demesi ve o oyundayken hücumun onun elinden başlaması lazım bana kalırsa. Heurtel'in gelmesi bu bağlamda hücumlara bir düzen getirir belki ama bence en büyük eksiklik olan savunmacı, pis işleri yapacak 3 numara eksikliği başımıza dert açmaya devam eder. Pao son maçta içimizden geçerken, çıkıp bir oyuncunun bile sertlik yapmaması, çirkefleşmemesi kabul edilebilir bir şey değil.

Utkan ın dediği gibi takım olamadık ve kısa vadede zor gözüküyor..Benim şahsi fikrimde en azından hücumda takım gibi oynayabilmemiz için en azından Heurtel tarzı biri mutlak elzem
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #12614 : 01 Kasım 2014, 14:57:30 »
Besim...

Yanlış anlama..Mesela Tofaş ta oynayan Elanou nun yaptığını yapacak bir uzun yok bizde..Elanou Tofaşta 175 bin dolara oynadı 1 sezon..Koca takım 250 bin dolar verip öyle birini alamıyorsa ihtiyaç varken ki var..Makale de yazanın suçu ne?

Eyvallah, haklisin.  Ama Zoric ilk geldiginde de herkes memnundu.  Biri gelmeden, o takimda nasil bir performans ortaya koyacagini bilmeye imkan yok.  Bunu kimyasal tepkime gibi dusunmek lazim.  Tepkimeye giren her bir madde, ciktiyi degistirir.