Teodosic,Calathes olmuyorsa bu oyunculara benzer bir gard hamlesi gerekiyordu ama. 3 tane 2 numara oyuncusunun mantıgı neydi sence ?
Geçen sene ilk turdan lider çıktık ne oldu. Hep eksiklere göz yumuldu. Havalı galibiyetler aldıgımız için. Sonuc ?
(1) Ya mantigin ne oldugunu sen kestirebiliyorsun da koskoca Fenerbahce teknik ekibi (ki Halil Uner'den mutesekkil bir ekip degil) mi kestiremiyor? Allah askina, mantikli bir bicimde bana soyleyebilir misin? Sence hangi SIK? (a) Obradovic ve ekibi bunu kestiremedi; (b) Obradovic ve ekibi mazosist; bile bile kendileri icin kotu bir model sectiler. Evet, gordugun gibi cevap gayet acik. Ikisi de degil. 26 yasinda, hayatta hocaligin h'sini yapmamis insanlar olarak (hepimizi koyuyorum), Obradovic ve ekibi bunun farkinda degildi demek icin aptal olmak lazim. Hicbirimiz aptal degiliz. Obradovic, mazosist de olmadigina gore... Demek ki adamin kafasinda ise yarayacagini dusundugu bir model vardi. Ust duzey bir guard almaz isem, diger varvasyonlarla 1 numarayi amorti ederim diye dusundu. Risk aldi. Gorunen tablo tam istedigimiz gibi degil. Ya bu modelin oturmasini bekleyecek; ya da modifiye edecek. Biraz comert olun arkadasim; bu adam ne boru ne de buradaki birinin dedigi gibi kestane. Avrupa'nin gelmis gecmis en iyi kocu. Risk de alacak; model de gelistirecek. Hata da yapacak, dibi de gosterecek. Her zaman derim (sana degil burada sozum) Fenerbahce taraftarinin Ergin Ataman'a gosterdigi comertligin ve sabirin birazi Obradovic'e gosterilse bu tartismalari yasamazdik.
(2) Gecen sene ilk turda lider ciktik demissin. Gecen sene alinan galibiyetler gozumuzu koreltti. Takimin eksikliklerinin uzerini orttu. Iyiden kotuye evrildik. Vites dusurduk. Simdi ise nisbeten kotu basladik. Daha iki mac oynanmis Avrupa'da. Kotuden iyiye evrilemez miyiz? Hayli mumkun. Yukarida bahsettigin transfer mesela. Gidisat biraz daha kotu olabilir ve bunun uzerine olusturulan modelin modifiye edilmesi gundeme gelebilir. Bunun icin de yarin, mesela, Heurtel alinabilir. Burada hep bir etki tepki; deneme yanilma sureci var. Hicbir zaman, dogruyu ve basariyi tekil bir oge olarak; belli bir recetesi olan bir sey olarak gormemek lazim. Benim icin onemli olan, sene basinda alinan X, Y, Z'den ziyade, sene icinde ortaya cikan sorunlara ve krizlere ne sekilde tepki verildigi.