Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5450826 defa)

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #12660 : 02 Kasım 2014, 21:50:14 »
bana kalsa bende şu anda pg mutlaka alırım . tabi piyada alınacak bizim istediğimiz tarzda tek adam ciddi güç ve savunma defoları olan Huertel. ama ona ihtiyac var gibi duruyor. Zoriçe çok kızgınım küsüm. imkanım olsa onu gödneririm vVEsely 5 e çekerim 4 numaraya kesin adam alırdım.
Bjelica çok seviyorum inanılmaz yetenekli ama ben hayatımda bu kadar kötü karar veren oyuncu görmedim. bu kadar yetekenkli olup bu kadar kötü karar bir insan nasıl verebiliyor ben anlamıyorum.
şut atması gereken niye pozisyonda atmıyor garip işler yapıyor.

velhasıl kendi fikirlerim bu ama benim samimi bulmadığım tek nokta
her alınan yenilgi sonrasında ya bu takımın transfer alınsın demektir. temcit plavı gibi oluyor bana garip ve saçma geliyor.
fikirmiz belli işte her seferinde denilince ne sağlıyor cidden ben anlam veremiyorum
tabi oturur sezon sonu tabloya bakar durum değerlendirmesi yaparız
büyük ihtimalle seneye Obradoviç Real in başında olur..

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #12661 : 02 Kasım 2014, 21:52:12 »
Diğer senelerden farklı olarak bu sefer Ülker'e de kızamıyorum abi extra bütçe vermedikleri için.

Vesely: 1.5 milyon Euro maaş (2.1 diyen de var)
Bogdanovic: 1.3 milyon Euro bonservis + 850 bin Euro maaş
Serhat: 750 bin Euro maaş (100 bin eksik veya fazla olabilir belki)
Semih: 850 bin Euro maaş (sudan ucuza geldi)
Can: 450 bin Euro maaş

6 milyon Euro'ya yakın bi rakam çöpe atıldı bu 5 transfer ile...
Ülker extra kaynak yaratsın demek bize kolay geliyor ama,
Çöpe atılan 6 milyon da dünyaya 10 kez gelsek göremeyeceğimiz kadar büyük bir meblağ.
Haklı adamlar extra bütçe vermemekte...

Rotasyonun 13, 14 ve 15. oyuncuları olsun diye Can, Serhat, Semih alınacağına Berk, Metecan, Berkay kalsa çok mu fark ederdi?
2 milyon Euro maaş ödüyoruz rotasyonun 13, 14, 15. oyuncularına...

Bogdanovic ile Vesely'i geçtim, şu 3 oyuncuya ödenen maaşlar ile guard da alınırdı, pivot da alınırdı.

Ki Vesely'e de 1.5 milyon Euro (kimilerine göre 2.1) neden veriyoruz akıl alır gibi değil.
Biz almasak muhtemelen Macvan gibi kulüp bulamaz, 100 bin Euro'ya Partizan'da oynardı...

Allahtan Gherardini geldi ama. Gherardini olmasa bundan daha kötü planlama yapılırdı muhtemelen...

Dediğin rakamların doğruluğunu bilmiyorum ama doğru ise çok da dengeli dağıtılmadığı ortada bütçenin. Gerçi Nazı gönderip Elif, Nilay ve Berg'i alıp totalde pasöre daha fazla harcamış bir klübüz.
2'den bozma 1 numarayı Hickman'a teslim etmek ve yeminle aklımın ucundan geçmeyen ama herkesin çok sevindiği, o vakit vardır bir keramet diye pek yorum yapmadığım Vesely transferleri bana da çok doğru gelmemişti sene başı. Bu takımın ben geçen seneki takımdan kuvvetli olduğuna inanmıyorum. Tek kazanım Guodalock görünüyor.
Ben yanılmayı çok istiyorum İskender. Çok fena bir gruptayız ve neredeyse sene ortasındaki transferlerden hiç bir zaman pek bir verim alamayan bir klüp olarak bana göre ilk tur gruplarında çıkmayı riske atarak 6 yabancı ile sezona başladık.
Hatırla Obra ilk geldiği zaman ilk demeçlerinden birisi yabancı kısıtlaması idi, bunu eleştirmişti ama biz eurolaguedeki diğer iki takımımızın aksine bu kontenjanı kullanmamayı tercih ettik. Obra mı böyle istedi bütçe mi müsade etmedi bilemiyorum ama mevcut kadronun üstüne Teo ve Calathes'in peşinden koştuğumuza göre sene başı bütçe sıkıntısı çok da yoktu.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12662 : 02 Kasım 2014, 21:52:52 »
Bogdan'a 1.5 milyon Euro verseler ben de razı olurdum.
Zaten transfer döneminde en çok istediğim oyuncuydu.
Ama deniyor ya hani para yok diye.
Elinde 2 numara olarak Goudelock ve Hickman varsa,
Üstüne senelik bütçeden 2 milyon Euro harcayıp Bogdan'ı almazsın abi takımın bir sürü eksiği varken.
Paran çoksa alırsın, eyvallah.
Ama Bogdan'ı alınca Heurtel'in bonservisine ödeyecek 500 bin Euro kalmıyorsa elinde vermezsin.,
Gider adam gibi bi PG alır, artan parayla bonservisi elinde birini bulursun Bogdan yerine.
İkisine de yeter o zaman elindeki bütçe...

Bütçe olayı forumda çok yazılıyor, o yüzden söylüyorum ben de.
Transfer yapacak bütçe yok deniyorsa, özrün kabahatinden büyük derler adama.
Planlamayı ben yapsam eyvallah da, ben yapmadım ki planlamayı.
1-5 alacak para kalmadıysa Gherardini ile Obradovic'in beceriksizliği orası...
bogdan all around bir oyuncu iskender . zaten bizde farkındaysan 3 numaradan süre alıyor.
dediklerin kendi içinde mantıklı ama sormak lazım OBra ve Gherarinhi ye ne planlandı nedir fikirleri vs vs

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #12663 : 02 Kasım 2014, 21:53:27 »
Bilmem kaç milyon Euro para 5 transfer ile şundan ötürü çöpe atılıyor:

Cebinizde 10 lira varsa, karnınız da açsa.
Gidip yemek mi yersiniz yoksa çekirdek ve kola mı alırsınız?

Takımın starter PG ihtiyacı var, starter C ihtiyacı var.
Kalkıp yerli oldukları için rotasyonun 13, 14, 15. oyuncularına 2 milyon Euro ödüyoruz.
Rotasyonda 13, 14, 15. oyuncular olarak Berk, Metecan, Berkay kalsa çok mu fark ederdi Can, Serhat, Semih yerine?
Hiçbir şey fark etmezdi, guard ve pivot alacak bütçemiz de olurdu.

Bizimkiler cepte 10 lira varken karınlarını doyurmak yerine kola ve çekirdek aldı...
Bu yüzden de çöpe gitti paralar...

Anlaşamadığımız nokta tam da burası işte takımın sana göre - bana göre - Ahmede göre - Mehmede göre mi ihtiyaçları belirleniyor yoksa takımın başına getirip anahtarı teslim etmen gereken insanlara göre mi? Takımın başına avrupanın en iyi hocasını getirmişiz ama transferleri maşallah biz yapıyoruz. Bu arada çöp dediğin adamlar kesinlikle çok iyi adamlarbenim zerre kadar endişem yok. Ben bunlara kafa patlatacağıma sorumlu insanlara bırakırdım işi, onlar kafa yorsunlar ben keyfime bakardım. Tek ihtiyacımız hocanın sistemini oturtması için biraz daha zaman bence, ha bu arada kimi işaret ederse de alırdım orası ayrı ama o isterse alırdım, başkaları değil.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12664 : 02 Kasım 2014, 21:56:28 »
hepinizi o güzel dudaklarım ile öpüyorum. ( korkmayın ricky gibi zenci dudağı bende yok )
hayırlı geceler olsun .
bu hafta güzel olsun...

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #12665 : 02 Kasım 2014, 21:58:05 »
bogdan all around bir oyuncu iskender . zaten bizde farkındaysan 3 numaradan süre alıyor.
dediklerin kendi içinde mantıklı ama sormak lazım OBra ve Gherarinhi ye ne planlandı nedir fikirleri vs vs

Plan ve fikirlerinin ne olduğunu bilmiyoruz ama B planları olmadığını biliyoruz maalesef...
Şöyle sorayım sana.
Şu an 1-3-5 numara eksik diyoruz ya takımda.
Can, Serhat, Bogdan, Vesely, Semih'e ödenen 6 milyon Euro ile taş gibi 1-3-5 numaralar alabilir miydik?
Alırdık sanırım...
Hatta bu 5 oyuncudan 1 veya 2 tanesini de alırdık 1-3-5 numaraların yanında...

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12666 : 02 Kasım 2014, 22:02:44 »
Cem Hocam ben pek numaralardan anlamam.Dolayısı ile yanlıs yorum yapıyor olabilirim.Ama Obra boyle tarz adamları sevmez deniyor ya misal Zoric,Semih gibi uzunların yerine Dunston,Brown gibi adamlar olsa olmaz mıydı?Daha kotu mu olurdu.
Ayrıca FB SK Hoca'ya teklif yaparsa Hoca da kabul etmezse burada yapacak birsey olmaz.Hoca'nın istedigi adamları al,imkanı ver,klubun buyuklugunu goster,destegini belirt.Buna ragmen hoca gidiyorum derse burada klubun,taraftarın sucu olmaz.Kimse Bartzokas'a yapıldıgı gibi dovmeye kalkmamıs,saldırmamıs,her mac dakikalarca Obradovic tezahuratı yapmıs.Sonucta kendi bilir.En iyisi oldugu icin ben 5 yıl daha kalmasını isterim.Yerine su gelsin diyebilecegim biri de yok.

Rakamları bilmiyorum ama suna inanıyorum.Gerek yerli gerek yabancı oyunculara ederinden fazla odedigimiz dusuncesindeyim.Bir kanıtım yok hissiyatım bu yonde misal Dunston'u adam 3'e oynatıyorsa biz alsak eminim 5 lira veririz.Bol kepce veriyoruz ama perf. olarak karsılıgını alamıyoruz.

Ayrıca suna inanıyorum.Bu takımın iddiasız bir takım kurma sansı yok.Oyle bir opsiyona sahip degil,250-300m avroya salon yapıp iddiasız takım kuramazsın.Yarın misal Ulker gitse bile yine cok buyuk sponsor bulmak zorundasın.Bu Garanti olur,Koc olur vs olur.Ama bu kadar buyuk yatırım ve harcamaya vasat takım kuramazsın.

Çevrimdışı RickyHickmannn

• Üye
  • Yer: antalya
    • RickyHickmannn
« Yanıtla #12667 : 02 Kasım 2014, 22:05:16 »
Diğer senelerden farklı olarak bu sefer Ülker'e de kızamıyorum abi extra bütçe vermedikleri için.

Vesely: 1.5 milyon Euro maaş (2.1 diyen de var)
Bogdanovic: 1.3 milyon Euro bonservis + 850 bin Euro maaş
Serhat: 750 bin Euro maaş (100 bin eksik veya fazla olabilir belki)
Semih: 850 bin Euro maaş (sudan ucuza geldi)
Can: 450 bin Euro maaş

6 milyon Euro'ya yakın bi rakam çöpe atıldı bu 5 transfer ile...
Ülker extra kaynak yaratsın demek bize kolay geliyor ama,
Çöpe atılan 6 milyon da dünyaya 10 kez gelsek göremeyeceğimiz kadar büyük bir meblağ.
Haklı adamlar extra bütçe vermemekte...

Rotasyonun 13, 14 ve 15. oyuncuları olsun diye Can, Serhat, Semih alınacağına Berk, Metecan, Berkay kalsa çok mu fark ederdi?
2 milyon Euro maaş ödüyoruz rotasyonun 13, 14, 15. oyuncularına...

Bogdanovic ile Vesely'i geçtim, şu 3 oyuncuya ödenen maaşlar ile guard da alınırdı, pivot da alınırdı.

Ki Vesely'e de 1.5 milyon Euro (kimilerine göre 2.1) neden veriyoruz akıl alır gibi değil.
Biz almasak muhtemelen Macvan gibi kulüp bulamaz, 100 bin Euro'ya Partizan'da oynardı...

Allahtan Gherardini geldi ama. Gherardini olmasa bundan daha kötü planlama yapılırdı muhtemelen...
Hadi bogdanı felan geçtim şuan çok iyi oynamadığı için sallıyabiliyorsunuzda vesely sezon başından beri kendisinden istenen ne varsa yapıyor bütün maçlarda stabil olarak ayakta kalabilen tek oyuncumuz aldığı parada anasının ak sütü gibi helal olsun.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #12668 : 02 Kasım 2014, 22:09:13 »
Hadi bogdanı felan geçtim şuan çok iyi oynamadığı için sallıyabiliyorsunuzda vesely sezon başından beri kendisinden istenen ne varsa yapıyor bütün maçlarda stabil olarak ayakta kalabilen tek oyuncumuz aldığı parada anasının ak sütü gibi helal olsun.

bogdanovic gidecek, dertler bitecek allahın izniyle.

• Üye
    • RickyHickmannn
« Yanıtla #12669 : 02 Kasım 2014, 22:12:36 »
bogdanovic gidecek, dertler bitecek allahın izniyle.
transfer döneminde bogdan yerine kimi alsak kaç paraya alsak daha başarılı bir transfer politikası gerçekleştirmiştik olurduk sizce.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #12670 : 02 Kasım 2014, 22:14:36 »
transfer döneminde bogdan yerine kimi alsak kaç paraya alsak daha başarılı bir transfer politikası gerçekleştirmiştik olurduk sizce.

Aradori veya Micov.
Nolan Smith de olabilir.
Ama Aradori daha iyi olurdu. Sağolsun bizim siteye röportaj da verdi adam.
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2014, 22:15:06 Gönderen: pikenrol »

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12671 : 02 Kasım 2014, 22:15:14 »
Birbirimizin acıgını aramaya,cımbızla cumle secmeye ne gerek var.Bogdanovic su an istenilen oyunu oynamamaktadır ama en dogru transferlerden biridir.Ayrıca iyi de oynasa,mac basına 50 sayı da atsa,yalvarsak da 2 sene sonra muhtemelen Phonoix'e gidecektir.Bojan'ı zorla 1 sene fazla tuttuk.Bogdan da feristahını da oynasa muht. 2 sene sonra gidecek.Sonucta dogru transferdir.

• Üye
    • RickyHickmannn
« Yanıtla #12672 : 02 Kasım 2014, 22:19:00 »
Aradori veya Micov.
Nolan Smith de olabilir.
Ama Aradori daha iyi olurdu. Sağolsun bizim siteye röportaj da verdi adam.
Ben ciddi bir şekilde sormuştum ama ciddi bir şekilde cevap verip vermemek size kalmış.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #12673 : 02 Kasım 2014, 22:21:06 »
Gözünüzü seveyim sayın abiler kardeşler..

Şuraya '' bu mevsimde kimi alacaksın'' yazmayın..Bakın Ahmet Kandemir nasıl alıyor buluyor..Bunu tartışmak bizim işimiz değil..NBA patentli GM var neden para alıyor biz mi düşünelim..Allah Rızası için buluversin
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #12674 : 02 Kasım 2014, 22:24:02 »
1
Birbirimizin acıgını aramaya,cımbızla cumle secmeye ne gerek var.Bogdanovic su an istenilen oyunu oynamamaktadır ama en dogru transferlerden biridir.Ayrıca iyi de oynasa,mac basına 50 sayı da atsa,yalvarsak da 2 sene sonra muhtemelen Phonoix'e gidecektir.Bojan'ı zorla 1 sene fazla tuttuk.Bogdan da feristahını da oynasa muht. 2 sene sonra gidecek.Sonucta dogru transferdir.

Bogdanovic, transfer döneminde olmazsa olmazımdı benim ya.
En çok istediğim oyuncuydu.
Değil 1.3 milyon Euro, 2 milyon Euro da bonservis verseler alınsın derdim.
Burda anlatmak istediğim Bogdanovic transferinin yanlış olduğu değil.
PG alacak bütçe yok bahanesinin yanlış olduğu.

Elde transfere harcayacak 2 milyon Euro varsa,
1 ve 3 numara ihtiyacı da varsa (Bogdan 3 oynadığı için 3 diyorum),
Eldeki bütün parayı tek bir oyuncuya yatırmanın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
2 milyon Euro hem PG, hem SF almaya yetecek bir rakamdı.
Tek oyuncuya harcadık biz bu rakamı.
Yanlış olan bu, Bogdan transferi değil...

Özetle: Obradovic neden Bogdanovic'i aldırdı değil söylemek istediğim şey. PG alacak para yok cümlesinin yanlış olduğu...
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2014, 22:26:20 Gönderen: pikenrol »