Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5450861 defa)

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı south

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #12735 : 03 Kasım 2014, 04:57:44 »
Abicim ona bakarsan Maldonado da bize gelmeden önce kötü topçu değildi bize geldi taraftarlarımız Mal-donato dediler .

Bu arada Hickman gard tam olarak değil. 23929 maç geçse bile performansı gram artmaz.

En son performansı geçen senenin Bo su kadar olur. Oyun kuramayan oyun kurucu olmaz.
abi ben iyi oyuncuydu bizdede iyi olcak demiyorum ama elde patladı demek için erken diyorum.Bir çokta ilk haftalar kötü başlayıpta sonradan çok iyi performans gösteren oyuncu var veya hocanın oynattığı yer ve verdiği rolün yanlışlığından ötürü kötü oynayıpta kendi özelliklerine uygun bir rol verildiğinde düzelen mesela sen Alex'e ortasahada arı gibi çalış defansa git topu çıkar önde bas dersen Alex'te elinde patlar. bence burdada asıl sorun rollerin belirlenememesi Bogdanovicdede aynı sıkıntı var mesela..Belki gerçekten elimizde patlar iddaa etmiyorum elimizde patlamıcak çok iyi oynucak gibi sadece 3.maçtan elimizde patladı denmesini hatalı buluyorum.Hickman'ı biraz acie lawa(umarım adını doğru yazmışımdırhiç sanmıyorum ama)benzetiyorum. Acie Law'ı hiç beğenmem ama Olyimpiakos'un şampiyonluğunda rolü çok büyük niye büyük rol oynadı yanında Spanoulis vardı bizim Ricky Hickmandan beklediğimiz şeyleri beklemediler doğru biçimde en verimli oynayacağı biçimde oynattılarda ondan büyük rol oynadı.Eğer bu takıma Heurtel gelecekse  Heurtel-Hickman guard ikilisi Heurtel-Goudelock veya Heurtel-bogdanovic ikilisinden daha etkili bir ikili olur oda her ne kadar Heurtel bi Spa olmasada kendi Spanoulisini bulmuş olur ve daha faydalı oynar.Bu yüzden Heurtel gelse bile Hickman'ın gönderilmemesi taraftarıyım.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #12736 : 03 Kasım 2014, 07:46:30 »
Abicim ona bakarsan Maldonado da bize gelmeden önce kötü topçu değildi bize geldi taraftarlarımız Mal-donato dediler .

Bu arada Hickman gard tam olarak değil. 23929 maç geçse bile performansı gram artmaz.

En son performansı geçen senenin Bo su kadar olur. Oyun kuramayan oyun kurucu olmaz.

Maldonado bize gelmeden önce de kötü topçuydu 5 kuruş etmezdi, o dönem Aziz Başkan çok sevilen Alexin tavsiyesiyle aldı Maldonadoyu. Şimdi bile Alexe sorsan birlikte oynadığı en iyi orta sahalardan birinin Maldonado olduğunu söylüyor ve bunda ısrar ediyor malesef :(

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #12737 : 03 Kasım 2014, 07:48:00 »
Asıl elde patlayanın bu sene İsmail Şenol olduğunu ve söylediği, önceden haber verdiği hemen hiçbir şeyin tutmadığını kimse göremiyor mu? :)

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #12738 : 03 Kasım 2014, 08:24:15 »
Naz'in meselesi paradan daha fazlasi imis.  O yuzden, verecegimiz para yeterli olsa da kalmayacakti.

İstediği ücret verilse kalacaktı.  O kadar ücret verilir miydi. Ben o dönem çok kızmıştım kendisine. Şu anki oyununa bakınca Fofao ve Ze sonrası çok da gelişim göstermediği ortada ancak ülkedeki pasör kısırlığında yerli kontenjanında nimet bir oyuncu.

Çevrimdışı sambaras

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12739 : 03 Kasım 2014, 10:50:02 »
Günaydın arkadaşlar forumun hareketlenmesiyle birlikte birçok konuda yazma hissi oluştu bende tek tek konulara gireyim:

Öncelikle Air-Life kardeşimiz Uğur Can Baydar'dır. Bazı yerlerde Mert Baydar ile karıştırıldığını gördüm. Aman diyeyim karışıklık olmasın. Uğur Can'dan da artık gerçek yaş bilgilerini girmesini ve bazı yorumlarında haklılık varken tarzı yüzünden güme gitmemesi için, insanlara saygı duyacak şekilde tarzını değiştirmesini rica ediyorum.

Heurtel-Hickman takası: Ben menajer uydurması bir haber olduğunu düşünmüyorum. Şöyle bakalım İsmail Şenola bu yaz Fenerbahçe ile ilgili fazla duyum gelmediği veya gelen duyumları paylaşmamasının rica edildiği belli. Hangisidir bilemem. Ama şu bir gerçek ki takas haberinin tam da Pao yenilgisinden sonraki gün çıkarılması tesadüf olamaz. Belli ki o gün olmuş bir şey değildi bu. Ben Heurtel-Hickman takasında sözlü olarak anlaşıldığını, fakat iki takım da Top-16'ya kadar bu iki ismi oynatamayacağından dolayı şimdilik açıklamama kararı alındığını düşünüyorum. Haber de özellikle paylaşıldı ki en azından taraftarın yenilgi sonrası gazı alınsın. Tabi bu benim düşüncemdir, olmayabilir de.

İşin takım boyutuna bakarsak, böyle fırsat istesek ayağımıza gelmezdi. Hickman'i beğeniyorum, seviyorum, değerli bir 2 numaradır da kendisi, ama bu takımda 1 oynayınca verimli olmuyor, Heurtel gelirse de zaten 2'lerle dolu takımdaki bir şişliği bedavaya elden çıkarma fırsatı yakalıyorsun, hem de bir kontenjan kaybetmeden yapmış oluyorsun bu işi. Rollerin oturması açısından da büyük fırsat.

Heurtel'in savunması yok, evet. Fiziği çocuk gibi, kabul. Ama bizim o kadar çok oyun kurma, kontrolü elinde tutan, tempo ayarlayan bir pg ihtiyacımız var ki, o özellikleri başka şekilde kompanse etmek zorundayız.
Hatta Hickman takası bu açıdan da büyük fırsat. Böylece bir de savunma lideri 3 numara alma fırsatı yakalıyorsun. Üstüne üstlük Bogdan'ı da en verimli olduğu 2 numaraya geçirme şansı yakalıyorsun. Kaldı ki biz sene başı Teodosic'in de savunma özelliklerini hiç önemsemeden delicesine istemiştik. Çünkü artık bu özelliklerde bir pg bulabilmek çok ama çok zor. Senin kadroyu kurarken savunma ihtiyacını bu oyuncuları aldıktan sonra çevresine birkaç görev adamı, pis iş seven oyuncu dizerek halletmen gerek. Sene başı herkesin istediği kadrolara yakın kadrolar kurabilme fırsatı da çıkıyor bu şekilde.

Son olarak da Pikenrol'un dün gece yazdığı bütün yorumlara aynen katılıyorum. İlk başlarda sadece isimlere bakarak, biraz da umutlanmak istediğimizden fazla olumluyduk. Fakat şu anda eksikleri görmek istememek,yapılan hataları kabul etmemek bana kendini kandırmaya devam etmek gibi geliyor.

Vesely gibi bir 4 alma ihtiyacımız var mıydı yoktu bence hele o paralara hiç yoktu ki bunu Vesely'nin gayretlerini çok seven, takdir eden biri olarak söylüyorum. Sistem için doğru adam değil, bu kadar para verilecek adam değil, uzun uzun 40 kez yazıp sıkmak da istemiyorum.
Madem bütçe sınırsız değil bu kadar parayı kadro dışı kalacak Türk oyunculara dökmek yerine , çok daha kaliteli yabancıları almamak neden? Hele ki yabancı sınırı istediğimiz bir hale de gelmişken.

Şu anda bile kadroda revizyona gidebilmek, daha iyi, her şeyin oturabileceği bir kadro kurabilmek mümkün yeter ki isteyelim:

Heurtel-Kenan-Can
Bogdan-Gou-Melih
Kinsey(o tarz 3)-Emir-Serhat
Bjelica-İzzet-(Vesely)
Dorsey(o tarz 5)-Vesely-Semih

Eğer Zoric gönderilemiyorsa 8.yabancı olarak tutmak da mümkün.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #12740 : 03 Kasım 2014, 11:28:16 »
Ben bu İsmail Şenol'u koruma refleksini anlamadım, anlayacağımı da sanmıyorum. Tipik bir Eski Türkiye kafası bu kimse darılmasın gücenmesin. Etikete göre yorum yapılıyor. Hiçbir gazeteci, medya mensubu ya da ne ad takarsanız takın artık, ricayla duyduğunu yazmamazlık yapmaz.

Mesleğin ruhuna aykırıdır bu durum.

İsmail ya da bir başkası eskisi gibi telefonlarına mesaj alamıyordur. Durum bundan ibaret. Gherardini kimsenin telefonuna ''Biz şimdi İspanya'ya gidiyoruz haberiniz olsun'' diye mesaj atmaz.

Ayrıca insanlar yanılabilir, her duyduğu gerçekleşmeyebilir. Bu ayıp bir şey değil. NBA'de ortaya atılan takas dedikodularının %90'ı olmuyor. Heurtel - Hickman takası olur mu olmaz mı, zaman gösterecek.

Böyle bir takas olursa da uzun vadede Fenerbahçe'ye zarar verir.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #12741 : 03 Kasım 2014, 11:32:45 »
Bence alırsak takassız alacağız.. bir ismail değiliz ama hala
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı sambaras

• Üye
« Yanıtla #12742 : 03 Kasım 2014, 11:40:04 »
Ben bu İsmail Şenol'u koruma refleksini anlamadım, anlayacağımı da sanmıyorum. Tipik bir Eski Türkiye kafası bu kimse darılmasın gücenmesin. Etikete göre yorum yapılıyor. Hiçbir gazeteci, medya mensubu ya da ne ad takarsanız takın artık, ricayla duyduğunu yazmamazlık yapmaz.

Mesleğin ruhuna aykırıdır bu durum.

İsmail ya da bir başkası eskisi gibi telefonlarına mesaj alamıyordur. Durum bundan ibaret. Gherardini kimsenin telefonuna ''Biz şimdi İspanya'ya gidiyoruz haberiniz olsun'' diye mesaj atmaz.

Ayrıca insanlar yanılabilir, her duyduğu gerçekleşmeyebilir. Bu ayıp bir şey değil. NBA'de ortaya atılan takas dedikodularının %90'ı olmuyor. Heurtel - Hickman takası olur mu olmaz mı, zaman gösterecek.

Böyle bir takas olursa da uzun vadede Fenerbahçe'ye zarar verir.
İsmail Şenolu koruma refleksi değil bu.
Dediğim iki şey de olabilir bilgi alamıyor veya aldığını yazmaması rica ediliyor. Muhtemelen ilki doğrudur. İkincisi de doğru olsa umrumda değil banane abi İsmail Şenoldan. Hiç düşünerek yazmadım bile sadece saygıdan diğer ihtimali de söyledim.:)

Takas olursa neden uzun vadede zararlı olacağını düşünüyorsun abi yazabilir misin? Gerçekten merak ediyorum fikrini. Zaten sürekli hatalar yapan bir kulübüz. En sorumluluk alınıp hamle yapılması gerektiği yerde hata yapmaktan çekinmemek lazım.

Çevrimdışı İbrahim Awwad

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #12743 : 03 Kasım 2014, 11:42:26 »
Datome ve Will Bynum düşünülebilir mi ? Yararlı olurlar mı?

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #12744 : 03 Kasım 2014, 11:43:13 »
Hickman elde patladı demek çok yanlış bence. Hele ki şu ortamda kendi mevkiinde bile denenmemişken böyle bir yargıya varılamaz. Zaten takımın şimdiki performansına bakacak olursak Goudelock dışında herkes elde patlamış oluyor :) Sakin olun ve bekleyin. Zaman herşeye çözümdür, daha 1-2 ay olmuş hemen adam harcıyor, kelle istiyorsunuz ;)

Çevrimdışı sambaras

• Üye
« Yanıtla #12745 : 03 Kasım 2014, 11:49:54 »
Hickman elde patladı demek ağır bir itham. Ben 2 numarada oynarsa çok başarılı olacağını da düşünüyorum. Ama elde bu kadar 2 numara varken gerekliliği tartışılır. Daha Bogdan'ı bile sırf bu karmaşa yüzünden devreye sokamadık.
İhtiyaç olan başka bölgeler de varken elden çıkarma fırsatını tepmemek gerek, olay bu. Hickman kalıp 2 oynarsa da başımın üstünde yeri var en azından bölgesinde verim almaya başlarız ondan.
Ama eldeki şişkinliği bir kat daha arttıracak bu olay, sadece lüks bir kazanımımız olacak, çeşitlilik artacak.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12746 : 03 Kasım 2014, 11:53:42 »
sambaras;değerli yavrum yakışıklı adı güzel uğur. lan sende uğursun baydar da uğur nasıl oluyor aradaki fark çözemiyoruım :)
şaka bir yanam uğur ile dm den son derece seviyeli bir aşk ilişkisi yaşıyoruz şu anda ...

illa hamle yaparak olayları çözeceksek bence en mantıklı hamle Takassız Hurtel'i almak ve 4 numaraya Bjelica yanına adam almak Vesely 5 e çekmek olacaktır.
bizim deplasmanlardaki sorunumuz oyunu kuramamak dan ziyade savunma yapamamak diye düşünüyorum. haa Huretel gelmesi mutlaka fayda sağlayacaktır. ama Ricky gidip hurtel de gelirse savunma sıkıntımız artar diye düşünüyorum.
Zoriç'e küsüm :) gönderme durumu olmaz ama dursun kendisine gelsin karıya filan mı gidiyor ne yapıyorsa yapsın kendisine gelsin.
4 numarada Bjelica ya güvenmek asıl bence en büyük hata olur. kendisini çok seviyorum inanıulmaz yetenekli ama ben hayatımda bu kadar kötü karar veren oyuncu görmedim. bu kadar muazzm yeteneklerine bu kadar kötü kararlar nasıl oluyor anlamak zor. atması gereken yerde atmıyor ve tamamen mevzuyu kilitliyor. savunması için konuşmuyorum. VEsely kötü vs eyvallah anlarım ama o oyunda iken hem savunma gayretimiz hemde atletizm çok artıyor..

bu yukarıda bahsettiklerim hamle yaparak mevzuyu çözelim cinsinden fikirler ama 2 hamle yapmak çok zor diye düşünüyorum. 1 tane hamle yaparız ama ne zaman yaparız nasıl yaparız orasını bilemiyorum.

hamle yapmadan da çoğu sorunu çözeriz. ama bir iç sorunumuz var gibi . oyuncular rollerini benimseyememiş gibiler. daha özvereli hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. fazlasıyla karalar bağlandı onu çözemiyorum.
Reis keşke istediği bu kadroyu geçen sene kurabilseydi o zaman biraz daha insanlarda sabır ve tolerans olurdu ama geçen sene to 16 hep akıllarda kalıyor. ilk gurpları kimse sallamıyor.
biraz zamana ihtiyacımız var. eksikler deforlar var takım olmayı başarabilsek bu sorunları min düzeye indirebiliriz diye düşünüyorum
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2014, 11:54:34 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
« Yanıtla #12747 : 03 Kasım 2014, 11:55:01 »
takassız almak da mantıklı...cunku hickman bize top 16 da fayda sağlayacaktır..ozellikle pg gelince takıma faydası artacaktır..ama hickman ve zoric kalırsa  3 numara hayalim (kinsey-d.brown) suya dusuyor..cunku 8 yabancı yapmayız..

ama aynı takımda hickman-goudelock-bogdanovic-melih-can olmaz...hickman'ı 2-3 numara ile degistirmek mi mantıklı olur?...yada zoric'i 3-4 numarayla mı?

huertel-kenan-can
gouedelock-bogdan-melih
kinsey-emir-serhat
bjelica-vesely-izzet
oguz-semih-zoric

mı ? yoksa...

huertel-kenan-can
gouedelock-hickman-melih
bogdan-emir-serhat
bjelica-d.brown-izzet
oguz-semih-vesely

bu mu?

ama 8 yabancı olacaksa...kasmayalım huertel'i aldıktan sonra kuzminskas yada kinseyi alalım...hatat kuzminskas daha mantıklı...ama yedirmezler...

huertel-hickman-kenan
gouedelock-bogdan-melih-can
(kinsey / kuzminskas)-emir-serhat
bjelica-vesely-izzet
oguz-semih-zoric

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12748 : 03 Kasım 2014, 11:55:55 »
d.brown kim abi ?
Rusya daki  mi ? abicim o adam buralarda 3 oynamaz oynayamaz

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
« Yanıtla #12749 : 03 Kasım 2014, 11:57:05 »
d.brown kim abi ?
Rusya daki  mi ? abicim o adam buralarda 3 oynamaz oynayamaz

direkt 3 demedik zaten abicim ona...o esasen 4...kadroda zaten 4 numarada...orada kastettigim 3 kinsey..vesely'i 5 cekilirse 4 numaraya brown..
ama kuzminskas'tan 3-4 yapabiliriz...o durumda zoric gitmesin ama 8. yabancı yapalım...ama her halukarda bence en amntıklı secim huertel+kinsey paketi gibi maliyet acısından...
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2014, 11:58:42 Gönderen: Vanguards of FB »