Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5450843 defa)

0 Üye ve 31 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #13110 : 20 Kasım 2014, 00:41:17 »
Biat etmek isteyen edebilir, biat özgürlüğü de var. Benim demek istediğim farklı bir şey. Kendin biat ederken bunda bir sorun görmeyip, başkasının biat bile olmadığı halde diyelim ki biat olsun, ettiği biat'a karışmayacaksın.

Kemal'in dedigi sanirim, argumanlarda tutarlilik.  Eger belli bir durum icin X argumanini savunuyorsan, benzer bir durumda da X argumanini savunmalisin.  Savunmadigin zaman, otomatikman ilk durumla ilgili yaptigin X argumaninin bir gecerliligi kalmiyor; okey ve pisti oynanan kahvehanelerdeki dost ortamlarinda sozune itimat edilmez biri haline geliyorsun.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
« Yanıtla #13111 : 20 Kasım 2014, 00:53:32 »
Kemal'in dedigi sanirim, argumanlarda tutarlilik.  Eger belli bir durum icin X argumanini savunuyorsan, benzer bir durumda da X argumanini savunmalisin.  Savunmadigin zaman, otomatikman ilk durumla ilgili yaptigin X argumaninin bir gecerliligi kalmiyor; okey ve pisti oynanan kahvehanelerdeki dost ortamlarinda sozune itimat edilmez biri haline geliyorsun.
Insanlarin fikirleri zaman icinde veya olusan yeni olaylarla degisebilir, bu da argumanlarini degistirebilir cok normal. Hatta fikrini degistirebilme meziyeti bence Turkiye'de cogumuzda biraz eksik. Ama bu ornek ozelinde (komisyoncu koc) farkli argumanlar sunmanin tutarsizlik disinda bir aciklamasi bence yok.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #13112 : 20 Kasım 2014, 01:08:53 »
Kutay, Besim aslında söylemek istediğimi güzel özetlemiş ..

İnsanların fikri değişebilir, zamana ayak uydurmak istiyorsan değiştirmelisin zaten. Ancak bazı somut kavramlar vardır. Bunlar değişmez kurallardır. Bugüne kadar hiç adam vurmadım, gideyim adam vurayım diyemezsin. Diyelim vurdun, hakime 'insanlar değişebilir, bende değiştim, biraz kötü adam olayım' dediğin an, seni Besim bile kurtaramaz, alırsın cezayı.

Obradovic'e aynı menajerle çalışıyor eleştirisi getiriyorsan, önerdiğin koçun farklı menajerlerle çalışması lazım. Bakıyorsun, angutun biri öyle bir isim söylüyor ki, adamın kariyerinde kendi menajerinden başka menajerden aldığı oyuncu yok.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #13113 : 20 Kasım 2014, 01:11:42 »
Ben mesela sene sonunda huertelden baska alacabilecegimiz guard yok o yüzden kapmak lazım diyordum
bol keseden sallamısım

Finli kardesimiz kopponen varmıs.. Hastasıyız
Böyle 9 metreden kaldırıp atan adamlar gelsin abi kac tane varsa :D

teodosic goudelock kopponen.. fena mı olur
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 01:14:09 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #13114 : 20 Kasım 2014, 01:26:31 »
Kutay, Besim aslında söylemek istediğimi güzel özetlemiş ..

İnsanların fikri değişebilir, zamana ayak uydurmak istiyorsan değiştirmelisin zaten. Ancak bazı somut kavramlar vardır. Bunlar değişmez kurallardır. Bugüne kadar hiç adam vurmadım, gideyim adam vurayım diyemezsin. Diyelim vurdun, hakime 'insanlar değişebilir, bende değiştim, biraz kötü adam olayım' dediğin an, seni Besim bile kurtaramaz, alırsın cezayı.

Obradovic'e aynı menajerle çalışıyor eleştirisi getiriyorsan, önerdiğin koçun farklı menajerlerle çalışması lazım. Bakıyorsun, angutun biri öyle bir isim söylüyor ki, adamın kariyerinde kendi menajerinden başka menajerden aldığı oyuncu yok.

Kutay, bahsettigin husus biraz daha farkli.  Kemal, senin belirttigin husus ondan da farkli :)  Demek ki sorun bende.  Her ikinizin bahsettigi hususlari da icine alacak gibi ifade etmek gerekirse:

Dunyada hareket alanimizin sinirlarini cizen tonlarca unsur var.  Mesela, bilimsel yasalar: suyu deniz seviyesinde 10 derecede kaynatamazsin.  Veya fizyolojik yasalar: oksijen olmadan yasamini idame ettiremezsin.  Bu tip sinirlamalarin aksini gerceklestirmeye imkan yok.  Ote yandan, bir de sosyal sinirlar mevcut: toplumdaki orf ve adetler ile kanuni sinirlamalar.  Bunlara aykiri davranmak pektabii mumkun ama bu aykiri davranislara belli yaptirimlar baglanmis durumda.  Kisacasi, bunlarin hepsi bizim bu dunyada icra ettigimiz eylemlerin cercevesini cizen ust yapiyi olusturuyor.  Her sey bu cerceve ust yapinin dahilinde gerceklestiriliyor. 

Kutay'in bahsettigi meseleye gelecek olursak, insanlarin fikirleri pektabii degisebilir.  Ama degismeyen bir husus var ki, o da tutarlilik.  Yani X durumunda Y sonucunu savunan biri, X durumuna ozdes Q durumunda Z durumunu savunursa tutarli davranmaz.  Zamanla, fikirleri degisip, X durumunda Z durumunu savunmaya basliyorsa, Q durumunda Y durumunu savunamaz.  Yani fikirlerin degismesi farkli bir husus.  Bizim degindigimiz husus, ayni durumda birbiriyle celisen argumanlari savunmama.  Ornek vermek gerekirse, "ayni menajerle calismak her hocanin hocaligina halel getirir" dediginde, "ayni menajerle calismak hicbir hocanin hocaligina halel getirmez" diyemezsin.  Varsayalim ki, zaman icinde fikrin degisti ve "ayni menajerle calismak hicbir hocanin hocaligina halel getirmez" demeye basladin. Bu sefer "ayni menajere calismak her hocanin hocaligina halel getirir" diyemezsin. 
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 01:28:43 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #13115 : 20 Kasım 2014, 01:33:45 »
teodosic goudelock kopponen.. fena mı olur

Loser X2 ve küçük maçların büyük oyuncusu bir arada.
Bu üçlü kurulursa herkesten önce ben başlarım Gherardini & Obra istifa diye tempo tutmaya.
...

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #13116 : 20 Kasım 2014, 01:34:54 »
Loser X2 ve küçük maçların büyük oyuncusu bir arada.
Bu üçlü kurulursa herkesten önce ben başlarım Gherardini & Obra istifa diye tempo tutmaya.

teodosic gibi bir loser gelsin valla, lazım bülent :D

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #13117 : 20 Kasım 2014, 01:44:16 »
teodosic gibi bir loser gelsin valla, lazım bülent :D

Yok yahu olurda gelirse(ki o kontrat varken gelmez, ben olsam sözleşme akabinde kütüğü moskova'ya aldırırdım) buna en çok sevinecek adam ben olurdum Miraç başgan.:)

Teo'nun gelmesine ihtimal vermemekle birlikte sarışın çocuk gelsin üstüne birde komşuya uğrayalım(ismi nikos olmuş nick olmuş benim içün fark etmez) yazdığın üçlü kurulmuş sayardım.
...

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #13118 : 20 Kasım 2014, 01:51:27 »
Will Bynum dışında gönlümdeki isim Mantas Kalnietis :/

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #13119 : 20 Kasım 2014, 02:06:19 »
baska bir platformda kalnietise saydırırken burda kemalin yorumu görmek beni derinden üzdü :D

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #13120 : 20 Kasım 2014, 07:09:25 »
Will Bynum dışında gönlümdeki isim Mantas Kalnietis :/

John Wall kaç paradır Kemal :)

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #13121 : 20 Kasım 2014, 07:22:35 »
Zeki abi sen büyük oynuyorsun :F

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #13122 : 20 Kasım 2014, 07:31:26 »
Zeki abi sen büyük oynuyorsun :F

Millsap ta olur :)

Çevrimdışı bohannon_1907

• Üye
  • Yer: Çekmeköy
« Yanıtla #13123 : 20 Kasım 2014, 08:16:19 »
Siz - Biz tartışmalarda sık kullanılan bir terimdir.

Geçen gün maç öncesi otururken, Cem Ağrak'a dönerek ''Sizin sevdiğiniz abileriniz, sizin zihniyetiniz Fenerbahçe'ye zarar veriyor'' dedim. Bunu gruplaşma anlamında söylemiyorum yani. Gruplaşacak olsam, Onur abiyi çıkar aradan, maç öncesi buluşup konuştuğum her adam Eski Türkiye kafasında adamlar ama biz yine de sohbetimize devam ediyoruz.

Onları mümkün olduğunca Yeni Türkiye'ye adapte etmeye çalışıyorum.

Kemalim bir bilsen, eski Türkiye kafasının tillahı bende var da çok açık etmiyorum :)
Kuşandık sarı laciyi

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #13124 : 20 Kasım 2014, 08:25:23 »
Kemalim bir bilsen, eski Türkiye kafasının tillahı bende var da çok açık etmiyorum :)

Abi çaktırma fişleme yapıyorum, sen ton balıklı sandvicini benimle paylaşan adamsın, seni kimseye yedirtmem.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 08:26:02 Gönderen: Chauncey Billups »