Buraya yazmamın sebebi transfer konuşmak, o gelmesin bu gelsin falan demek değil. Gist konusunu biraz farklı biçimde ele alacağım. Öncelikle Gist'e teklif gitmiş olmasını deli gibi istiyorum. Sebebi Gist'e dilenmek değil elbette. Eğer haber doğruysa, koç en az iki sene dana bizimle kalacak demektir zira kalmayı düşünmediği takıma kimse gelecek sezon için transfer istemez.
Ayrıca Gist haklı olarak bir tepkiyle karşılandı ama ben o kadar kötümser değilim. Nedenini şöyle açıklayayım. Gist Pana'da oyununu epey geliştirdi. Yani bize geldiği zamanki kadar ham bir oyuncu değil. Koç, ben bunu yazın adam ederim demiş olabilir ki eder. Gou'nun bile kaydettiği aşama ortada. Gist'in fiziksel özelliklerini göz önünde bulundurursak değişmeli savunma için biçilmiş kaftan olarak görüyorum. Ayrıca tehdit sayılabilecek boyutta olmadığını kabul etmekle birlikte Vesely'den de iyi şutu olması tercih sebebi olmasını sağlamış olabilir.
Koç şu sıralar bu işlerle uğraşıyor mudur bilmiyorum. (Yukarıda anlattığım sebeple ilgileniyor olmasını dilerim.) Bahsedilen teklif gerçek mi en ufak bir fikrim yok. Teklif olayını farklı bir noktadan ele almaya çalıştım, bu kadar. Ucundan da biraz Gist'e değindim