Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague Sezon Değerlendirmesi  (Okunma sayısı 15720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
Bugün itibariyle Euroleague sezonunu kendi adımıza noktaladık. Hayal gibi başlayan bir sezonun sonu ilk sekiz takımın dışında kalmak gerçeğiyle bitti. Hepimizin derin hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum. Bunda, başlangıcın da çok etkili olduğuna eminim. Artık bu noktadan sonra daha yapıcı şeyler konuşmayı tercih ediyorum. Mesela, neleri yanlış yaptığımızdan ve neler yapabileceğimizden başlayabiliriz. Kendi adıma ufak bir şeyler yazıp, konuyu size bırakıyorum.

-Sezonun başı ve sonundaki set tempolarımızın tüm sorumlusu Emir ve Bojan mıydı? Yoksa alınan önlemler ile birlikte bocalayan bir takım, ardından da çözüm üretmekte sıkıntı çeken bir koç mu?

-Bu kadar para harcanmışken ve koçun da bir guard transferini bu kadar istediğini biliyorken sezona nasıl böyle girildi? Harika başlangıç koçu da mı yanılttı? Ya da koç en başından beri her şeyin farkındaysa nasıl oldu da ''Tamam o zaman, sezona böyle başlayabiliriz.'' diyebildi. Elindeki her kupanın sahibi olmak isteyen bir adamdan bahsediyoruz. Ortalama bir hedef ile yola çıkmış olabilir mi?

-Set tempomuzun ana sorumluları olarak gösterdiğimiz Bojan ve Emir'in bu derece düşmesinin sebebi neydi? Özellikle Emir'in, ilk tur maçlarında sahada olmadığı dönemlerin takımı nasıl etkilediğini hep birlikte görmüştük. Sonrasındaki bu tutuk durumun baş mimarı sadece topun dağıtımı olarak sınırlandırılabilir mi? Takımın setleri gerçekten istenilen düzeylerde işliyor muydu? Bojan'ın son şampiyona ve bu senenin ilk yarısı hariç, çok güven veren bir şutör olduğunu görebildik mi? Yahut Emir'e liderlik verilerek girilen bir sezon konusunda Obradovic'i hiç kimse uyarmadı mı?

-Sakatlıklar ve transferler bu duruma nasıl bir katkıda bulundu?

-Çoğu kesim tarafından dillendirilen taraftar baskısı bu oyun planında ne kadar etkili oldu? Tüm salonun dolu olması, aşırı ateşli bir kalabalık bize set temposu ve iyi bir top dolaşımı vadedebilir mi?

-Obradovic'in elinde olanlarla sezonun sonuna kadar en iyi şekilde idare edip, beylik silahlarını ortaya çıkartacağını varsayarak; gelecek sezon adına ne gibi şeyler bekliyoruz?

Kendi cevaplarım az çok hazır. Buraya da belirteceğim fakat genel bir forum değerlendirmesi yapmak şart oldu. Lütfen saygı çerçevesinde ve yapıcı bir tartışma ortamı yaratalım.

Neyi yanlış yaptık? Nasıl düzeltiriz?
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2014, 22:53:41 Gönderen: Eto »

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: Euroleague Sezon Değerlendirmesi
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2014, 22:35:24 »
Bugün itibariyle Euroleague sezonunu kendi adımıza noktaladık. Hayal gibi başlayan bir sezonun sonu ilk sekiz takımın dışında kalmak gerçeğiyle bitti. Hepimizin derin hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum. Bunda, başlangıcın da çok etkili olduğuna eminim. Artık bu noktadan sonra daha yapıcı şeyler konuşmayı tercih ediyorum. Mesela, neleri yanlış yaptığımızdan ve neler yapabileceğimizden başlayabiliriz. Kendi adıma ufak bir şeyler yazıp, konuyu size bırakıyorum.

-Sezonun başı ve sonundaki set tempolarımızın tüm sorumlusu Emir ve Bojan mıydı? Yoksa alınan önlemler ile birlikte bocalayan bir takım, ardından da çözüm üretmekte sıkıntı çeken bir koç mu?

-Bu kadar para harcanmışken ve koçun da bir guard transferini bu kadar istediğini biliyorken sezona nasıl böyle girildi? Harika başlangıç koçu da mı yanılttı? Ya da koç en başından beri her şeyin farkındaysa nasıl oldu da ''Tamam o zaman, sezona böyle başlayabiliriz.'' diyebildi. Elindeki her kupanın sahibi olmak isteyen bir adamdan bahsediyoruz. Ortalama bir hedef ile yola çıkmış olabilir mi?

-Set tempomuzun ana sorumluları olarak gösterdiğimiz Bojan ve Emir'in bu derece düşmesinin sebebi neydi? Özellikle Emir'in, ilk tur maçlarında sahada olmadığı dönemlerin takımı nasıl etkilediğini hep birlikte görmüştük. Sonrasındaki bu tutuk durumun baş mimarı sadece topun dağıtımı olarak sınırlandırılabilir mi? Takımın setleri gerçekten istenilen düzeylerde işliyor muydu? Bojan'ın son şampiyona ve bu senenin ilk yarısı hariç, çok güven veren bir şutör olduğunu görebildik mi? Yahut Emir'e liderlik verilerek girilen bir sezon konusunda Obradovic'i hiç kimse uyarmadı mı?

-Çoğu kesim tarafından dillendirilen taraftar baskısı bu oyun planında ne kadar etkili oldu? Tüm salonun dolu olması, aşırı ateşli bir kalabalık bize set temposu ve iyi bir top dolaşımı vadedebilir mi?

-Obradovic'in elinde olanlarla sezonun sonuna kadar en iyi şekilde idare edip, beylik silahlarını ortaya çıkartacağını varsayarak; gelecek sezon adına ne gibi şeyler bekliyoruz?

Kendi cevaplarım az çok hazır. Buraya da belirteceğim fakat genel bir forum değerlendirmesi yapmak şart oldu. Lütfen saygı çerçevesinde ve yapıcı bir tartışma ortamı yaratalım.

Neyi yanlış yaptık? Nasıl düzeltiriz?
Sezon başı gruplarda gösterdiğimiz üstün performans rakiplerimizin bizim maçlara ekstra motive olmasına sebep oldu.Emir ve Bojan'ın bu derece düşme sebebi tamamen küçük maçların büyük oyuncusu olmaları.Bu iki oyuncu mental olarak da zayıf oyuncular,Bojan zaten deplasmanda parkeye çıkarken neredeyse ağlayacak.Emir ile ilgili konuşmak istemiyorum,çünkü dilimde tüy bitti.Dün kadro dışı bırakıldı haberleri sonrası çok mutluydum,ligi kurtardık diye seviniyordum.Vidmar'ın hücum yönünü beğenmem ama pota altında en sert oyuncumuzdu,keza Kenan'ın sakatlığı rotasyonun iyiden iyiye daralmasına sebep oldu.

Çevrimdışı kalamarina

• Üye
  • Yer: Uşak/Maslak
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague Sezon Değerlendirmesi
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2014, 23:15:37 »
Savunma takım işidir ama bizim kadroya baktığımız zaman savunma açısından yumuşak oyuncularla dolu olduğundan ister istemez bu kadronun savunma yapması imkansız hale geliyor.İlk turda bu eksiklik çok sırıtmadı ama üst seviyelere çıkınca maalesef rakibe bol bol boş şut vererek yüksek yüzdelerle oynamasını sağladık.Tabi bunda bence en önemli etmen Ömer dışındaki yerli oyuncularımızın savunma anlamında inanılmaz yetersiz oluşu.Şimdi Barça,Real,CSKA,Oly gibi takımlara baktığımızda genel olarak savunma sertliğini yerli oyuncular getiriyor.Bir de bize bakıyoruz,Kenan hiçbir oyuncunun karşısında duramıyor,Melih desen gayretli ama savunma bilgisi sıfır.Emir box-out yapmıyor,adamı takip etmiyor,yalandan savunma yapıyor.Yabancılarımızda yumuşak oyuncular olunca çoğu takım bize karşı rahatlıkla 80leri görür oldu.Zaten konuşulanlara göre Obradovic Göksenin ve Furkan gibi savunma kimlikli oyuncularla bu sorunu çözmeye çalışacak,inşallah başarır.

İkinci olarak takımın mental olarak inanılmaz düşük olması ve maalesef hücumda direksiyon başında kimsenin olmaması veya yanlış adamlara teslim edilmesi bizi perişan etti.Set tempomuz çok düştü,nerdeyse hiç boş atış bulamamaya başladık zaten yüzdelere bakınca bunu rahatlıkla görebiliyoruz.Normal sezonda 10 maçta maç başına 20 üçlük deneyip 7,6 isabet bulan takım,17 üçlük denemeye başlayıp 5,2 üçlük isabeti bulmuşuz.14 maçta 73 üçlük isabetiyle Top 16'daki takımlar arasında 15.sıradayız ki 14. ile aramızda 20 üçlük fark var.Şimdi yüzdelerin böyle olunca zaten belirli bir seviyenin üzerine çıkman mümkün değil.

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2014, 00:15:36 »
Herhangi birşeyi kamufle etmek için değil, sadece tespit için yazıyorum: Top16'da olabilecek en kötü fikstürle başladık. Mutlaka bunun da payı olmuştur.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Top-16'dan Çıkamayışımızın Sizce Birinci Sebebi Nedir?
« Yanıtla #4 : 12 Nisan 2014, 11:48:01 »
Evet, ilk tur gruplarında fırtına gibi esen takım Top-16'da çuvalladı. İlk tur gruplarından ıkına sıkına çıkan Galatasaray, türlü şanssızlıklar yaşamasına rağmen çeyrek finale kaldı. Paralel düşününce tablo daha ciddi.

Sizce bu başarısızlığın ilk nedeni?

Oyladıktan sonra yorumunuzu da yazarsanız seviniriz.

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • twitter.com/paulgeorge__13
Ynt: Top-16'dan Çıkamayışımızın Sizce Birinci Sebebi Nedir?
« Yanıtla #5 : 12 Nisan 2014, 12:06:28 »
Kritik anlarda saha içi liderlik yapacak winner yıldızımızın olmayışı. (Yıldız dediklerimiz bu seviyenin yıldızı değil.) şıkkını işaretledim yıldızlarımız hiç umduğumuz performansı göstermedi (kleiza başta olmak üzere). tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

• Üye
« Yanıtla #6 : 12 Nisan 2014, 12:06:44 »
Seçenek olarak Top16'ya rastlayan dönemsel formsuzluk seçeneğini tercih ettim.Çünkü Top16 maçları başladığı zaman form olarak düşüş yaşıyorduk.0/3 yapınca mental olarak da yıprandık.Birden fazla seçeneği tercih edebilsem saha içi liderlik yapacak oyuncunun yokluğu seçeneğini de tercih ederdim.TOP8 yapabildiğimiz tek sezonda şu an sözüm ona takım lideri konumunda bulunan Emir'in genelde bench oyuncusu olması tesadüf olamaz herhalde.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 12 Nisan 2014, 12:40:26 »
Kenan ve vidmar sakatlığı bizi çok etkiledi.
Mutlaka koçun da tercih hataları var
Ama zor fikstür ile başladık
Barcelona maçı yapılan top kayıpları ve o bojan girmeyen 3 sayılık atışı
Malaga ve Milano maçları yapılan çok kritik zamanlardaki top kayıpları ve peşinde düşen oyun
Koç mola alıp fark eritiyor kafa kafa geliyor ama sonrası bireysel hatalar ne yazikki bu noktaya getirdi
Ama tabiki en önemli etken saha içi liderimizin olmayışı
Emir ilk grup performansı efsane iken birden düşünce top 16 seviyesinde takım yetersiz kaldı
Tabi su kesin il gruplara inanılmaz iyi girince beklenti inanılmaz yükseldi tabi koç Obradovic de olunca hepimiz final 4 diye heyecanlandik gelinen bir nokta var bu önemli seneye bunun üzerine koymak lazim.
Hoca 9ncu Euroleague şampiyonluğu için var gücü ile savasacaktir.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2014, 13:08:44 »
En önemli sebep bilhassa 1-2 numaralı pozisyonlarda oyunu tutacak, kritik anlarda topu eline yapıştırıp pozisyon yaratacak -kendi bitirecek veya asist yapacak- winner oyuncu sahibi olmayışımızdır.

Top 8e kalan ekiplere ve kısaca guardlarına bakalım:

Barcelona: Navarro,Huertas,Sada
Milano: Langford, Jerrels
Olympiakos: Spanoulis
Pana: Diamantidis

Real Madrid: Rodriguez,Llull
CSKA: Teodosic
Maccabi: Hickman,Ingles
Galatasaray: Arroyo

Şu ekibin içine Bo-Kenan-Barış-(PJ)- (Berk) gibi bir rotasyonla giremedik. Bunu aşabilmek için Bojan'ı, Emir'i hatta Melih'i de iyi yapamadıkları işleri yapmaya zorladık. Takımın iyi giden dişlisini de böylece bozduk ve şanzıman dağıldı. Bu şanzıman dağıtmaya fikstür ve sakatlıklar da katkı yaptı. Obradovic'in de iyi desteklenmediğini düşünüyorum. Her yere herkesi alıp guard transfer etmemek doğru bir hareket değildi. 

Obradovic'in hatası da olmuştur elbette. Bana göre hocanın en önemli hatası oyuncu kazanmak adına gösterdiği inattı. Pek çok maç sayabilirim ki Kleiza'nın, Emir'in, Bojan'ın, Zoric'in gerçekten günlerinde olmamasına rağmen uzun süreler aldıkları ve sıfır katkı verdikleri anları yaşadık. Ben OBradovic'in de bu sene mental anlamda mücadele ettiği ve kendi oyun anlayışını bolca sorguladığı bir sene olarak görüyorum. İnşallah bu sorgulamanın sonucunda gerekenleri yapacaktır.

Elbette, mevzu EL ve Final 4 ise şu yorumumu da buraya koymak istiyorum

Alıntı
Bu yoruma katılamıyorum

Çünkü 1.sınıf olmak sadece kadro kalitesi ile alakalı bir durum değil. sizin bütün organizasyonunuz bu değerlendirme dahilinde. Artı o seviyeye gelmek kadar orada ne kadar kalabildiğiniz de önemli.

Aşağıda 2000 yılından bugüne Final 4 oynamış takımların listesi var

2001–02
Greece Panathinaikos   Italy Kinder Bologna   Italy Benetton Treviso   Israel Maccabi Tel Aviv
2002–03
Spain FC Barcelona   Italy Benetton Treviso   Italy Montepaschi Siena   Russia CSKA Moscow
2003–04
Israel Maccabi Tel Aviv   Italy Skipper Bologna   Russia CSKA Moscow   Italy Montepaschi Siena
2004–05
Israel Maccabi Tel Aviv   Spain Tau Cerámica   Greece Panathinaikos   Russia CSKA Moscow
2005–06
Russia CSKA Moscow   Israel Maccabi Tel Aviv   Spain Tau Cerámica   Spain FC Barcelona
2006–07
Greece Panathinaikos   Russia CSKA Moscow   Spain Unicaja Málaga   Spain Tau Cerámica
2007–08
Russia CSKA Moscow   Israel Maccabi Tel Aviv   Italy Montepaschi Siena   Spain Tau Cerámica
2008–09
Greece Panathinaikos   Russia CSKA Moscow   Spain FC Barcelona   Greece Olympiacos
2009–10
Spain FC Barcelona   Greece Olympiacos   Russia CSKA Moscow   Serbia Partizan
2010–11
Greece Panathinaikos   Israel Maccabi Tel Aviv   Italy Montepaschi Siena   Spain Real Madrid
2011–12
Greece Olympiacos   Russia CSKA Moscow   Spain FC Barcelona   Greece Panathinaikos
2012–13
Greece Olympiacos   Spain Real Madrid   Russia CSKA Moscow   Spain FC Barcelona

52 farklı takımın katılma şansı olan bir yerde toplam kaç farklı takım katılmış biliyor musunuz? 11

Bunlardan  Partizan sadece 1 kere başardı, Treviso ve Bologna basketbol sahnesinden çekildi(gibi)

Kaldı 8

Pana,MAccabi,Siena,CSKA,Tau(Laboral yani), Malaga,Olympiakos,Barcelona

Bu takımların herbiri de en az 2 defa Final 4 yapmış takımlar.

Hal böyle iken daha hiçbirşey başarmadan, hatta ve hatta daha Türkiye'de bile adam akıllı bir başarı kazanmamışken, kusura bakmayın Fenerbahçe Ülker 1.sınıf bir takımdır tezine ben ancak gülüyorum. Her zaman dediğim gibi, o dediğinizin olması için evvela salonla stadın farkını bilen ve başa-baş giden maçın son 1.dakikasında pınarbaşı burma burma baağırmayacak taraftar profili, dünya basketbolunu tanıyan bilen ağırlığını bilen menajer/idareci/yönetici kadrosu ve nihayetinde büyük hedefleri olan lider ruhlu oyuncular (bkz. Diamantidis, Spanoulis, Navarro, Khryapa, Jasikivecius)gerekir.

Bence bizim daha oralara bayağı bir yolumuz var -bu sene EL şampiyonu olsak bile!-

Sevgiler

Okan

Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
« Yanıtla #9 : 12 Nisan 2014, 13:11:18 »
Hakan abinin anket konusuyla birleştirme şansı olur mu? aynı şeyleri çift baskı yapmamış oluruz
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 12 Nisan 2014, 13:19:10 »
değerlendirme yapacaksak bunu 2 ye ayırmak lazım

* Barcelona ve Cska önünde grup lideri olarak bitiriğimiz 1nci tur.
 daha önce çok yazdım kuralar çekildiği zaman işimiz çok zor 3ncü veya 4ncü oluruz gözüyle bakıyorduk ama beklenti üzeri iyi başladık. Allah için güzel bir fikstür vardı .Deplasmada Kiev galibiyet ile başlayan seri kendi eviizde Barcelona ve Cska galibyetlerı gelince oyuncu takım ve taraftar olarak özgüvenimiz tavan yaptı. herşey çok iyi gidiyordu , ama grup lideri olup 3ncü olan BArcelona ile beraber düşebileceğimiz en zor gruba düştük ve olabilecek en kötü fikstür ile başladık.
Transfer baskılarına rağmen Obradoviç transfer yapmadı , konuşulan isimler malum , hocanın bu süreçte istediği 2 3 tane guard olmuş ama transfer hamlesi istenmyeyen sebepler ile olmadı , türkiye liginde Dixon ile anlaşılmış ama KArşıyaka bırakmamış , KErem Tunçeri için Ertuğrul hoca izin vermemiş  vs vs
* obradoviç'in en büyük hatası sezon başlangıcından sonra takımında çok iyi performans gösteren Emir'e çok güvenmesidir. sonrası Bojan da tüm iyi niyetine rağmen top 16 da ne yazık ki kötü bir performans sergiledi. keza Zoriç in de rezalet bir top 16 performansı sonrası işler kötü gitti,
*hem Vidmar hemde Kenan'ı çok aradık . ben Vidmar'ı bu kadar arayacağımızı düşünmüyordum , tabi takılmar bizi ciddiye aldıkça bize karşı extra önlemler almaya başladıkça ne yazık ki takım ritmimiz bozuldu.
Kendi evimizde oynadığımız Malaga maçında ben çıkamayacağımızı hissetmiştim çünkü takım bir anda inanılmaz durağan bir oyun moduna girdi, biz ne zaman çok etkiliydik sete set kalınca bile hem hızlı oynadığımız hemde hızlı top dolaştırdığımız zaman etkili oluyorduk ama top 16 da bunu her geçen maç daha da az yapmaya başladık . Deplasmandaki Milano maçı ile kendi evimizde oynadığımız Mİlano maçını aynı şekilde MALaga maçlarını göz önünde bulunduralım.

Aslında Türk jenerasyonun erimesinin sıkıntılarını yalşıyoruz 6 7 sene önce Türkiye yi domine eden Türk oyuncularımız varken şimdi bu konuda çok gerideyiz ama hem alt yapıdan gelen oyuncular ile hemde transfer edeceğimiz yerli oyuncular ile o kısmı güçlendireceğiz.

hatası ile sevabı ile Obradoiviç'e güvenmek inanmak ve onun arkasından gitmek lazım
Avrupa da bu işi bilen 2 3 isimden birisi ( Messine ve İvkoviç ile beraber benim için )  , kupa bazında bakılırsa tartışmasız en iyisi.
ama burası türkiye yabancı sınırı , türk kafası vs gibi bazı sorunlar Obradoviç'i zorladı açık konuşmak gerekirse ama hocaya inancım sonsuz.
değişim biraz zor oluyor sadece ama gelecek adına her zaman olduğundan daha fazla umudum var.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #11 : 14 Nisan 2014, 09:44:54 »
aslında sezon başında avrupa şampiyonası nedeniyle bir arada olamamış çok fazla beraber çalışma imkanı olmamış oyuncularla normal sezonda inanılmaz bir performans sergiledik. Bu hem hocanın takıma fazla güvenmesine, hem rakiplerin bizi ciddiye almasına hem de oyuncularda rehavete yol açmış olabilir. Bence en önemli etken bu.

Bu arada transfer yapmadığımız/geç yaptığımız için Top16'nın ilk bölümünde duvara toslamamız, Bojan'ın %10 gibi bir üçlük yüzdesiyle oynaması hem oyuncuların mental olarak yetersizliğini hem de yeterli kadro derinliğinin olmadığını gösterdi bence. Zoric/Vidmar/Kenan sakatlıkları bir dönem hem 5 numarasız oynamamıza hem de Bo'yu yedekleyememize neden oldu, işte burda özellikle kadro derinliği açısından bir sıkıntı var, oyuncu kalitesine değinmek bile istemiyorum.

Ha bir de şu var sağlık ekibiyle ilgili sezon başına hepimiz İlkan'ın Oğuz'dan önce çalışmalara başlayacağını Oğuz'un belki hiç oynamayacağından bahsediyorduk, çok geç de olsa Oğuz takıma dönebildi ama İlkan hala ortada yok, şimdi sezon başı İlkan'ı ve Oğuz'u hesaba katıp kadro yapıldıysa, bu tedaviler niye bu kadar uzadı? Ha böyle uzun olacağı biliniyorsa neden zamanında transfer yapılmadı? 5 numarasız mı kalmamız gerekliydi?

Koçun bence en büyük hatası oyuncularda çok fazla ısrar etmesi olarak düşünülebilir, fakat kadromuzda her oyuncunun bire bir yedeği yok, X olmazsa Y kesin X kadar performans gösterir diyemiyoruz, demek ki kadromuz yeterince iyi değil üst seviyeler için çünkü performans düşüşleri/sakatlıklar/sıkıntılar kaçınılmaz şeyler. Galatasaray her sakatlanan oyuncusunu iyi bir transfer yapıp telafi etmişken biz ne yapabildik?

Son söz olarak, her sene Top 8 yapabilen bir takım olmadığımızı geçen sene her maç 100 sayı yiyen takımın Obradovic ile geride kaldığını yine de en büyük sıkıntımızın savunma olduğunu unutmamak lazım. Belki başarılı olamadık ama geçen seneyi düşünürsek çok ciddi bir başarısızlık da göremiyorum şahsen, maalesef iyi performans görünce taraftar olarak çok yukarılara göz dikiyoruz ama bir yandan da eldeki malzememiz en yukarılar için yetersiz o ortaya çıkıyor, lider eksikliğimiz var evet ama lider bir oyuncumuz da olsaydı takımın hala eksikleri olurdu şu kadroyla.
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2014, 09:51:20 Gönderen: Solamnus »

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #12 : 14 Nisan 2014, 11:39:45 »
niye top 8 yapamadık, kadromuz buna uygun değildi.

kadronun buna uygun olmamasının sebebi de kadroyu kuran her kimse o.

nedim karakaş, koç, aziz yıldırım, ya da adı her neyse, bu kadroyu kuran kimse bu durumun suçlusu da o.

başka bir konuda yazmıştım, profesyonel bir rekabet için değil, spor olsun diye kurulmuş gibi kadromuz.

bo dışında tek bir oyuncumuz ne atletizmi var ne de fizik gücü.

uzunlarımız zoriç, oğuz, kleiza, bjelica, ve vidmar sakatlanınca bizim buraya transferimiz, sekuliç.

sekuliç elde olanların yapamadığı neyi yapacak, ya da yaptıklarının hangisini daha iyi yapacak da takıma bir artı katacak.

yerli üç numaramız emir, yabancısı bojan, hangisiyle kimi savunacaksın.

2 numaralarımız melih, ömer. heralde bu rotasyon kurulurken Ömer'in 5 yıl önceki haline evrileceğini düşündü kuran kişi.

nerden tutsan elinde kalan bir takım, şimdi deniliyor ki obra kendi kadrosunu kuracakmış.

bu sene niye kurmamış çok merak ediyorum, kleiza, zoriç, sekuliç'i alırken, bojan'ı kalmaya ikna ederken niye durun ben kendi kadromu kurucam dememiş.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 14 Nisan 2014, 11:42:19 »
Kimi alabilir di mesela harun ?piyasada geçen sene.bosta adam kaç tane vardi ?
Teo zizis gibi adamları istedik ama alamadık sözleşmesi var nasıl olacak
Sekulic yerine kimi alsaydi misal
Bu yaz onlarca oyuncu boşa cikmayacak mi
Hatalari savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Yoksa Avrupa da  da geldiğimiz nokta benim için yeterli

Ayrıca ekleme yapayım bu kadro.bircok eksiğine rağmen top 8 yapabilirdi ama olmadı.  Birinci tur performansı ben unutmadim ayrıca kaybettiğimiz maçların ne şekilde kaybedildigini.son laboral maçı harici havlu atmadik aptalca hatalarımız sebebiyle.gitti
Neyse.gitti geçti. Obradovic.tabiki sorumlu ve hatalidir.ama senin gibi kaliteli.bir adamadan obradovic için kullandığın üslup benim garibime gitti ne yalan söyleyim :( :( :(
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2014, 11:52:51 Gönderen: Cem Ağrak »

• Üye
« Yanıtla #14 : 14 Nisan 2014, 11:57:16 »
Euroelague'de başarısız olduk kabul ediyorum,ama halen lig şampiyonluğu şansımız devam ediyor.Unutmayalım ki 2 yıldır çeyrek finalden öte gidemedik ve dahası galibiyet bile alamadık.Ksk-bjk-gs-uşak birisi rakibimiz olacak.