Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 374411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Kemal Erdem'e itimadım sonsuz. Bojan, o zaman...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Fere

• Üye
2. yardımcı hakem Z.Yılmaz daha ilk periyod Zoric'e çaldığı iki hücum faul ile kendisine salon dışında saldırıp tehdit edenlerden ne kadar çok korktuğunu gösterdi(Cuma Ü.Arena'da yine düdük çalacak) maçın rengi orada belli oldu zaten,pozisyonlar flu ama bir final maçında ardı ardına çalınabilecek düdükler değil...

Fazlası ile kırılgan bir takım olan Fenerbahçe de tribün ve hakem baskısından Kleiza,Oğuz ve Ömer'in bu durumdan oldukça fazla etkilendiğini düşünüyorum,özellikle  kaptan Ömer ve takımın en tecrübelilerinden biri olan Oğuz'un paralilize olmuş halleri beni hayal kırıklığına uğrattı,Kleiza'yı eleştirmeye gerek duymuyorum,ancak saha içi liderimizin olmaması 3 kez geriye döndüğümüz maçın ellerimizden kayıp gitmesine sebeb oldu...

Umarım bu sezon olası bir şampiyonluk şubenin arabesk yönetim anlayışının üstünü örtmez ki Gherardini hamlesi  Obradovic'in neden dünyanın en büyük coach'larından biri olduğunun açık bir göstergesidir bana göre..

Söylemesem olmaz, Fenerbahçe yönetiminin bayanlar finali dahil 'sana tokat atana diğer yanağını uzat' tavırlarını bırakıp anlayana anladığı dilden cevap verme zamanının geldiğinin geç olmadan fark edip icraata geçmesi gerekiyor,yoksa yarın çok geç olabilir,bir sezon içinde dayak dahil,her türlü hakareti sineye çekip üstüne iki finali bunlara hediye etmeyi belki kendileri kaldırabilir ama başta saha içinde ter döken sporcularımız olmak üzere taraftarımızın büyük bir kısmı da kaldıramaz !!!

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Zeki abi rahat ol, Umut tüm olasılıkları hesaplamadan, bana katılmazdı ..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
fere

hoşgeldin...

Çevrimdışı Fere

• Üye
fere

hoşgeldin...

Hoşbuldum,foruma çok sevdiğim dostum Gürol Hocam'ın çok daha önce haberdar etmiş olmasına rağmen fırsat bulup ancak üye oldum,kalbinin bir köşesi Fenerbahçe için çarpanlara selamlar...

gurol1967

• Ziyaretçi
Hoşbuldum,foruma çok sevdiğim dostum Gürol Hocam'ın çok daha önce haberdar etmiş olmasına rağmen fırsat bulup ancak üye oldum,kalbinin bir köşesi Fenerbahçe için çarpanlara selamlar...
Yalcin'cim Hosgeldin seref verdin.
Memnun olduk.Hayirli olsun :)

Çevrimdışı iscilveger

• Üye
  • Yer: İstanbul
Koç 3. maçta Arroyo görevini genellikle Ömer'e verdi.Zaten Arroyo'da normal ortalamalarından düşük süre aldı.Bence bu maçta yine Ömer Arroyo'yu savunur.Bojan'da biraz daha hücum ağırlıklı oynar.Geçen maç Erceg ve Cenk'ten tahmin edilenin bence 2 katı sayı yedik.Extra önlemler alıp bu oyuncuları biraz daha yavaşlatmak lazım.Erceg'e karşı Kleiza çok süre aldı.Bence Bjelica Onun karşısında daha iyi durur.
Cenk konusunda ise şöyle bi sorun ortaya çıkıyor;
Genelde Ender-Cenk-Manuchar aynı anda oynuyor . Bu 3'lüye karşılık bizim Bojan-Ömer-Bo rotasyonu en etkili(savunma anlamında) olacak 3'lü.Hal böyle olunca 4 numarada Bjelica-Kleiza seçeneği de göz önünde bulundurulacak olursa 5 Numarada Mecburen Oğuz oynamak zorunda kalıyor.Oğuz'da son 2 maçtır yokları oynuyor.Kilit nokta Oğuz'un vereceği katkı olabilir.Koç bence seri stratejisi ve maç içindeki durumu gözeterek Oğuz'a pek süre vermedi.Dinlenmiş bir şekilde bu maça çıkacak ki bu da önemli bir etmen.Umarım Oğuz kalçasını çıkarmadan ve PnR savunmasında adamını kaçırmayarak oynar.

Arroyo sahada olduğunda ;
Arroyo-Sinan-Manuchar-Erceg-Furkan 5'i tercih ediliyor.Bizim bence vurup geçmemiz gereken kısım burası.Sinan drive dışında hücumda istikrarsız(şut anlamında).Manuchar tutturduğunda iyi gidiyor ama bu seviyede arka arkaya 3 maç bel bağlanacak adam değil.Savunmada karşısında Bojan olursa etkisizleşebilir.Erceg yumuşak bir oyuncu.3.maçta içeriden bulduğu sayılar dışında ben bu seride şut dışında sayısını hatırlamıyorum.Burada kilit nokta Arroyo-Furkan PnR'leri ve tepede Arroyo'nun Furkan'ın perdesini kullanarak boş oyuncuyu bulduğu anlar.Eller havada savunma yapılsa ve uzun oyuncumuz içeride adamını kaybetmezse(Zoric,Oğuz ve 5 numarasız oynarken Kleiza,Bjelica) tamamıyla zorlama drive'lara ya da el üstü şutlara kalıyorlar(1. maç). O saatten sonra işleri biraz da basketboldan uzaklaşıp ilahi güçlere kalıyor.

Sonuç olarak ;

Bu maçta Ömer'in ve Bo'nun guardlara yapacağı baskı, uzun oyuncuları tepeden oynanan oyunlarda savunma konsantrasyonunu kaybetmemeleri,  Bojan-Emir-Bo-Bjelica'nın düzen dışı şutlardan/drive'lardan kaçınmaları,benchten gelmesi muhtemel olan oyuncularımızın(Melih,Kleiza) kendilerini maçta tutmaları ve ne yazık ki en önemlisi olarak deplasman takımlarını doğramasıyla meşhur bu 3 güzide(!) hakemimizin temaslarda ve ortada olan toplarda adilce kararlar vererek ev sahibi takımını kollamaya çalışmamaları maçın en önemli noktaları.

Çevrimdışı iscilveger

• Üye
Ergin çift guard'a döndüğünde bizim takımın boyunu uzatarak(Bo-Emir-Bojan-Bjelica-Oğuz) içeriden sırtı dönük oynamamız gerektiğini düşünüyorum.Bu konuda sizlerin de düşüncesini merak ediyorum.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
zoric sahada 25 dakika kaldıgı surece hem zoric'ten hem bo'dan katkı alacagımız icin muhtemelen bjelica-bojan ve kleiza 3'lusunden 2 tanesi iyi oynasa macı kopartırız...ozellikle bojan ve kleiza...bjelica zaten en kotu 2 yerde 3 luk atar; 8-10 reb ceker..

Çevrimdışı Alper Zeynel

• Üye
Zoric'i faul konusundan dolayı idareli kullanabilmek için bugün maça ilk 5'te Oğuz başlar sanki.

Çevrimdışı Fere

• Üye
Yalcin'cim Hosgeldin seref verdin.
Memnun olduk.Hayirli olsun :)

Hoşgördüm,sağolasın Dostum....

Çevrimdışı fundamental

• Üye
hakemler ilk iki periyot geçen maçtaki gibi her şeyi çalmazlarsa,çatır çatır yeriz bu sefer.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
hakemler ilk iki periyot geçen maçtaki gibi her şeyi çalmazlarsa,çatır çatır yeriz bu sefer.

Onun için Fatih i verdiler maça..Adamda öyle bir gözlük varki efsane..Olmayanı görüyor o gözlükler sayesinde..

Bakınca çıplak gösteren efsane gözlüklere eş değer.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı fundamental

• Üye
Onun için Fatih i verdiler maça..Adamda öyle bir gözlük varki efsane..Olmayanı görüyor o gözlükler sayesinde..

Bakınca çıplak gösteren efsane gözlüklere eş değer.

hocam en kötü hakemi de yeneceğiz. başka çare yok.

http://1.bp.blogspot.com/-NyYooeMJRZA/UtjghfoIO1I/AAAAAAAAEmk/rImEdD4YI2s/s1600/Capture.JPG

Çevrimdışı bilal1907

• Üye
ulan bu fatih bırakmadı gitti hakemliği.obra reis bugün tokat manyağı yapacak ergeni