Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 392163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gfbcan

• Üye
Ceza almazsak en az 10 sayı farkla alırız. Ama benc arkası önemli:). Ceza alırsak bence gs bir adım önde diye düşünüyorum. Özellikle mental anlamda.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
bu maçta vurup indirmeliydik malesef yapamadık, şimdi her türlü pisliği yapar alırlar final maçını bize de seyretmek kalır :(

Çevrimdışı Alper Zeynel

• Üye
Herkesin kendi evindeki maçları kazandığı bir seri oldu,düzen değişmez şampiyon oluruz.

Çevrimdışı gfbcan

• Üye
Bo-Arroyo
Emir-Ender
Melih-Cenk  Bojan-Markoishvili
Kleıza-Erceg  Bjelica- Ersin
Oğuz-Furkan Zorıc-Bonsu

Kariyer olarak bakmazsak performans anlamında bence pek de çok üstün bir kadromuz yok. Özellikle Cenk ve Markoishvili çok üstündüler.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Tam aksine, Galatasaray yetenek ve kalite olarak bizden daha kotu; ama mental olarak ve ekstra sutlarla oyunda kalabilen bir takim.  Bu kadar kotu bir takimin bize bu sekilde kafa tutabilmesini baska turlu aciklamak mumkun degil.

Galatasaray iyi mi kötü mü sabaha kadar tartışılır ama bence oldukları şey iyi veya kötü değil verimli bir takım olmaları. Bir şekilde ellerindeki Efes artığı tekaüt kadrosundan iyi verim alıyorlar. Arroyo ve Markoshvili iyi adamlar, sakatlanmasa Gordon mesela bize açık ara en çok problem yaratacak adamlardan biriydi.

Adam değil, sırf onun yüzünden milli takımı da desteklemiyorum ama Ergin'in bu tip kadrolarla başarılı olduğu gerçeği ortada. Burada GS kötü biz çok iyiyiz söylemi üzerinden eleştiri yaparsak herkesi kovmamız lazım
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
...dünya üzerinde detayları bu kadar kötü uygulayan,bu kadar kırılgan bir takım daha yok.

Dünya üzerinde?

Bir şeyleri abartmadan yazma şansımız yok mu? Cidden keskinlik ile abartıyı fena halde birbirine karıştırıyoruz. Net ve keskin olmak iyidir; ama bu kadar abartı başka bir şey.

Çevrimdışı exex

• Üye
3 kez deplasmanda bu takıma kaybetmemiz çok anlamsız oldu.  1 2 tamamda 3 ?

7. maça çok sert ve sağlam girip gereken cevabı vermeliyiz.

Çevrimdışı maliboz

• Üye
  • Yer: istanbul
Bu arada bu maçta Emir'in özellikle farkı kapatırkenki performansını es geçmeyelim gerçekten iyi oynadı ama kazanmak için devreye başka birinin daha girmesi gerekiyordu olmadı.
valla Emir'e bende kızıyorum ediyorum söyleniyorum ama  en azından bence bu sene Emir'e yüklenildiği kadar  kötü değil Kleiza savunulacak kadar iyi değil .Tamam Emir beklentileri karşılıyamıyor diyoruz kötü diyoruz de hadi ol artık diyoruz ama bu adamın bu sene kazandırdığı en az 7_10 arası maç vardır.Kleiza ise beklenti+kalite karşılığında çıkan sonuç eşitliği bırak %20 bile değil.E hadi bekliyoruz olalacak inşallah vs.derkn euroleauge regular top 16 play off kupa derken sezon bitti biz artık Kleiza patlayacak maç kazandıracak derken valla bizi patlattı sinirden.Adam tek başınamı oynıyacak dersenizde aynı şeyler Emir içinde geçerli.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Kleiza; melih ve ömer iyi değiller..gerisi beklenen yada beklenene yakin düzeyde...su mac bari kleiza iyi oynasin...hatta melihin gününde olmasini istiyorum..çok atar..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı diren_isyan

• Üye
Okan Y. koç ve kadro ile ilgili hayal kırıklıkları hakkında doğru tespitler yapmış : http://parkedefener.com/forum/index.php?action=profile;area=showposts;u=43

takım mühendisliğindeki sorun hem son 3-4 seneden hem de sezon başında yaşanan zaman kaybının seçeneklerimizi daraltmış olmasından kaynaklanıyor. bunların üzerine yerli oyuncu rotasyonunda varolan kısıtlar maalesef koçun da elini sınırlıyor.

yaşanan zaman kaybı, pg transferinin yapılamamış olması, yerli oyuncu eksikliği, yabancı sınırlaması ve lider rol için alınan kleiza'nın savunma/atletizmde yaşadığı kariyer erozyonu vb problemler herkesin malumu.

varolan tüm bu sorunların bu sezon üstesinden bir kerede gelinmesini beklemek de mantıklı değil.

tıpkı koçun zaman zaman kleiza ve preldzice fazla müsamaha gösterdiği/şans tanıdığı eleştirisinde olduğu gibi.

oysa tavsiye edilen alternatif düzenler zaten pek çok kez denendi ve onların da kısıtları var. (4.maç 4. çeyrekte 5 kısalı düzen ve bjelica'nın kleiza'ya tembel pasında yapılan top kaybı ve sonrası gibi vb)

yani yapılan eleştirilerde haklılık payı olsa da sunulan çözümlerin zannedildiği kadar parlak olmayabileceği hesaba katılmıyor maalesef.

gs ise 3 senedir Beşiktaş'de oluşturulmuş bir yapının devamı niteliğini taşıdığından ve eklemelerle geldiğinden rollerin daha iyi tanımlanıp, dağıtıldığı bir düzen içinde oynayabiliyor, dahası takımın direksiyonunda kimin olduğu da belli!! 10-11 kişilik bir rotasyonla oynama/hamle avantajı da cabası.

tüm bunlara rağmen gs'nin oyun stratejisinin de ciddi kısıtları var ve öngörülemezlik/oyunu koparma açısından hala biz daha avantajlıyız.

bu yüzden soğukkanlı kalıp olumsuz noktaları değil, elimizde olan avantajlı noktaları öne çıkarmalıyız. bunu yaparak gerçekleştirilecek kenetlenme şampiyonlukta bizi avantalı kılacaktır.

3. çeyrek tıkanıklığı ve 4. çeyrekte direksiyonun kimde olacağının belirsiz olması zaten sezon boyunca yaşadığımız problemler ama şunu unutmayın bu seride 13-14 sayılardan birden fazla kez geri gelmeyi başardık; ve hala kendi evimizde rakip kim olursa olsun 2-3 dk'da oyunu rakip için geri döndürülemez noktalara taşıyabilme becerisine sahibiz.

« Son Düzenleme: 17 Haziran 2014, 01:34:36 Gönderen: diren_isyan »

Çevrimdışı hercumerc

• Üye
  • Yer: Tampa,FL
bu takimin kimyasi problemli. istikrarli diyebilecegimiz oyuncu nerdeyse yok.

1. Bjelica: forumda inanilmaz ovguler okuyorum hakkinda ama bu seri de 3. mac ve biraz da bu mac disinda hicbir macta yeteneklerinin hakkini vererek oynamadi hep idare etti.

2. Kleiza: aslinda bir istikrari var ara ara iyi oynayarak o istikrari bozuyor ama obradovic nedense onun yeteneklerine cok guveniyor. Bizde bir mac daha iyi oynayip istikrarini bozsun diye beklliyoruz.

3. Emir: gerci bugun ve icerdeki maclarda cok iyiydi ama 3. ve 4. maclarda istedigimizi alamadik. istikrar konusunda donem icerisinde cok dalgali bir performansi var.

4. Zoric: Sene icerisinde formsuzdu lig sonuna dogru form tutmaya basladi. Suan icin istikarinin onunde ki en buyuk en engel cok cabuk faul problemi sorunu yasiyor olmasi.

5. Bojan: Hem hucum hem savunma olarak ne zaman ne yapacak tahmin etmek zor.

6. Melih: Bence aralarinda istikrarsiz olma hakki olan tek oyuncu. gecen seneden bu seneye cok buyuk bir atlama yapti belki gecen senenin iki kati mac yapmistir. Performansinda ki dalgalanma kabul edilebilir.

7. Oguz: Sakatliktan iyi dondu aslinda genel sorunu zaten hep istikrar ve savunmaydi. Eskiye nazaran savunmasi cok daha iyi ama yinede hangi mac ne performans verecegini kestirmek zor. Ayrica Annesini yeni kaybetmis birisinin sahada olmasi dahi takdire sayan.  Onun icin o da Melih gibi istikrarsizligi kabul edilebilir.

Takimin yarisindan fazlasinin nasil bir performans verecegini kestiremiyoruz. Bu takim kurulurken muhtemelen Kleiza, Bojan, Bjelica, Emir gibi oyuncularin en azindan bir vasati olacagi dusunuldu ama iyi gunleri ile kotu gunleri arasinda daglar kadar fark var. Yani idare etmesi cok zor bir takim. O yuzden saha avantiji ve seyirci destegi bizim icin cok daha kritik. 
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2014, 02:01:23 Gönderen: hercumerc »

Çevrimdışı gfbcan

• Üye
Zaten performans anlaminda bakinca seri 3-3.  Kastettigimiz sey oyuncular arasi farklar.  Galatasaray'dan ekstradan soktuklari uclukler disinda ne gorduk bu seride?  Canli da izledim bu takimi.  Hicbir esprisi yok.

Zaten adamların en başarılı olduğu yön bu bir şekilde buluyorlar bu üçlükleri. Bunu sezon genelinde başardıklarını düşünüyorum. Ve biz bunu bildiğimiz halde tutamadık adamları.

Çevrimdışı vonyc

• Üye
  • Yer: Eskişehir
  • Andrew Goudelock !!!
Ynt: 2014 BBL ŞAMPİYONU FENERBAHÇE ÜLKER
« Yanıtla #2997 : 17 Haziran 2014, 02:49:32 »
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik haydi çocuklar...
Sevdamıza kimse engel olamaz,
Bazen hüzün vardır,bazen mutluluk,
Fener sevgisinin adı konamaz,
Ne kupa büyüklüğü,ne şampiyonluk!!!

Çevrimdışı bilal1907

• Üye
kardeşlerim çok karakterli(!) oyuncu topluluğu var elimizde özellikle yabancılar hepsine verilen para helal olsun!!!!!! o kadar para harcıyorsun 2 dakika da maç kaybediyorsun şimdi maziye bakıyorum da henry turner ,dallas comegys ne yürekli oyuncularımız ölümüne o forma için savaştılar skat sakat oynadılar ama o formaya hiç haksızlık etmediler.kendilerini saygıyla anıyorum.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Kritik yerlerde sokuyorlar sutlari; ama biz atamiyoruz..mesela erce 4.periyot Basi atti 3 sayiyi...biz atamadik bir turlu..gerçi ayni şey onalronda deplasmandaki maçlarında geçerli...sonuçta evinizde daha guvenliyiz; daha rahatiz ve daha iyi savunma yapip tempo yapiyoruz..7.mactada ayni şey olur..taraftarla beraber akar gider oyun..gs ne olduğunu anlamadan maçtan kopar atislari girmezse.kaldi ki çok atabileceklerini sanmiyorum.onlarda da biz tempo yapinca bir Ürkeklik oluyor..biz 10 safi dussek bile geri en az 2 defa geri geliyoruz..ama onlarin o lüksü bir defa düştüler mi geri imkani yok toparlayamiyorlar.çünkü adam gibi oyun oynamiyorlar esasinda.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2014, 08:47:03 Gönderen: Vanguards of FB »