Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 391933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
GS li taraftarlar da burayı okuyorlardır diye yazıyorum.

Recep Ankaralı'nın tapelerde adı geçti diye veryansın ediyorlar. Sadece onlar açısından bakarsak, sadece adı geçmek yeterli mi? Devamında takipsizlik kararı çıktı.
Aynı mantıkla GS nin de adı çıktı savcılıkta, hatta klüpte araştırma yapıldı Denizli maçı için. GS mantığı ile baktığımızda bu durumu nereye koyuyoruz?

Hayatımda GS kadar kendisiyle çelişen başka bir klüp görmedim

Hem suçlu hem güçlü hem mazlum

Hayır bir de tapelerde adı çıktıktan sonra kaç Galatasaray maçı yönetmiş bir şey dememişler, şimdi ne değişti? :)

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Arkadaşlar,

koçluk basketboldaki en kilit ve zor pozisyonlardan biri
Fenerbahçe kulüp kültürü dünyanın belki de en zorlu çalışma ortamlarından biri

bu ikisi bir araya geldiğinde Fenerbahçe'de koçluk (veya teknik direktörlük) sportif görevler anlamında dünyanın en zor işlerinden biri.

Eleştirinin kıyasıya olduğu, başarıların sıradan başarısızlıkların ise doğal afet gibi olduğu bir ortamda 1 kişiye bütün takımı emanet ediyorsunuz ve sonuç bekliyorsunuz. O emanet ettiğiniz kişinin karakter itibarıyla bunu kaldırabilmesi lazım (bkz Zico, Aykut Kocaman, Aydın Örs) Bu noktalardan bakıldığında Zoc hariç Avrupa basketbolunda bize uyabilecek bir koç yok. Bu bence birinci gerçek.

İkinci gerçek, Fenerbahçe "Ülker" organizasyonunun halen daha idari anlamda oturmamış olması. İlk defa bu sene sponsorla yönetim tek isim üzerinde uzlaştı(Ahmet Özokur) Takımda 3 tane menajer-direktör tarzı adam var(dı) (NK, Mirsad, Renda) Hangisinin ne iş yaptığı belli değil. Yaptıkları tek iş konuşmak. Kaç defa Mirsadla Zoc'un saha içinde tartışmasına sahne olduk. NK ile ilgili muhtelif rivayetleri zamanında Kemal yazdı. Cenk Renda nispeten sessiz ama onun sahiden ne iş yaptığını bilmiyorum. Bilen varsa da aydınlatsın.

Hal böyle iken OBradovic sahadaki problemlerin yanısıra organizasyonun handikaplarının da bir numaralı müsebbibi oluyor. En basitinden 4 yabancı oynatma olayı: Kenarda 3 yardımcı+2 menajer var. Bunların görevleri zaten bu tip şeyleri takip etmek. Skorboardlar çalışır mı? Sayılar doğru yazılır mı? Fauller doğru yazılır mı? Kurallar uygulanır mı? Ama biz naptık? 4 yabancı üzerinde Obra maça odaklanmamış dedik.

Hepimiz bir yerlerde çalışıyor ve iş yapıyoruz. Kaçımız işi için karar vermek zorunda bilmiyorum. Ama karar verici pozisyonunda çalışanlar için verdikleri bir kararı doğru olduğuna inandıkları için verirler ve sonuç genelde 50% pozitif 50% negatif olur. Kimse karar verici olmak istemez, çünkü karar verici olursanız eleştirilirsiniz ve dengeniz bozulur.

Obradovic iyi bir sezon mu geçirdi? Ne beklediğimiz ile doğru orantılı olarak bence vasat bir sezondu. Vasat bir sezon olmasında muuhtelif etmenler vardır. Ama Cem'in dediği gibi "First of all, I want to congratulate Bandırma Kırmızı"dan ve play-offlarda maç dahi kazanamayan takımdan sonra şu sene final oynamak önemlidir.

Şu perşembe günü öyle de böyle de bir geçsin, ondan sonra uzun uzun yazarız. Hatta bir ara niyet etmiştik inşallah sezon başında koçu da ziyaret ederiz ve bir kaç dakika da olsa onu dinleriz. Ben Zoc'un Fenerbahçe basketbolu için şans olduğuna inanıyorum, inşaallah da uzun yıllar çok başarılı olacağız.

Son olarak koç çok sert diyenler için şunu söyliyim, koç bence gerçekten duygusal. Benim için sezonun Zoc anı, deplasmandaki Efes lig maçında (saat 17:00da oynanan maç) Bojan'ın çooook kötü oynadığı bir dönemde arka arkaya iki basketinden sonra Efesin mola almasından sonra neredeyse orta sahaya kadar gelip Bojana sarılmasıdır. Bu adamla oyuncuları arasında özel bir ilişki var. Biz işte maçı izlediğimiz camın arkasından veya salondan bunu anlayamayız. Bizim bu anlayamadığımız şey de Obradovic'i Obradovic yapan şeydir

selamlar
Okan
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Arkadaşlar,

koçluk basketboldaki en kilit ve zor pozisyonlardan biri
Fenerbahçe kulüp kültürü dünyanın belki de en zorlu çalışma ortamlarından biri

bu ikisi bir araya geldiğinde Fenerbahçe'de koçluk (veya teknik direktörlük) sportif görevler anlamında dünyanın en zor işlerinden biri.

Eleştirinin kıyasıya olduğu, başarıların sıradan başarısızlıkların ise doğal afet gibi olduğu bir ortamda 1 kişiye bütün takımı emanet ediyorsunuz ve sonuç bekliyorsunuz. O emanet ettiğiniz kişinin karakter itibarıyla bunu kaldırabilmesi lazım (bkz Zico, Aykut Kocaman, Aydın Örs) Bu noktalardan bakıldığında Zoc hariç Avrupa basketbolunda bize uyabilecek bir koç yok. Bu bence birinci gerçek.

İkinci gerçek, Fenerbahçe "Ülker" organizasyonunun halen daha idari anlamda oturmamış olması. İlk defa bu sene sponsorla yönetim tek isim üzerinde uzlaştı(Ahmet Özokur) Takımda 3 tane menajer-direktör tarzı adam var(dı) (NK, Mirsad, Renda) Hangisinin ne iş yaptığı belli değil. Yaptıkları tek iş konuşmak. Kaç defa Mirsadla Zoc'un saha içinde tartışmasına sahne olduk. NK ile ilgili muhtelif rivayetleri zamanında Kemal yazdı. Cenk Renda nispeten sessiz ama onun sahiden ne iş yaptığını bilmiyorum. Bilen varsa da aydınlatsın.

Hal böyle iken OBradovic sahadaki problemlerin yanısıra organizasyonun handikaplarının da bir numaralı müsebbibi oluyor. En basitinden 4 yabancı oynatma olayı: Kenarda 3 yardımcı+2 menajer var. Bunların görevleri zaten bu tip şeyleri takip etmek. Skorboardlar çalışır mı? Sayılar doğru yazılır mı? Fauller doğru yazılır mı? Kurallar uygulanır mı? Ama biz naptık? 4 yabancı üzerinde Obra maça odaklanmamış dedik.

Hepimiz bir yerlerde çalışıyor ve iş yapıyoruz. Kaçımız işi için karar vermek zorunda bilmiyorum. Ama karar verici pozisyonunda çalışanlar için verdikleri bir kararı doğru olduğuna inandıkları için verirler ve sonuç genelde 50% pozitif 50% negatif olur. Kimse karar verici olmak istemez, çünkü karar verici olursanız eleştirilirsiniz ve dengeniz bozulur.

Obradovic iyi bir sezon mu geçirdi? Ne beklediğimiz ile doğru orantılı olarak bence vasat bir sezondu. Vasat bir sezon olmasında muuhtelif etmenler vardır. Ama Cem'in dediği gibi "First of all, I want to congratulate Bandırma Kırmızı"dan ve play-offlarda maç dahi kazanamayan takımdan sonra şu sene final oynamak önemlidir.

Şu perşembe günü öyle de böyle de bir geçsin, ondan sonra uzun uzun yazarız. Hatta bir ara niyet etmiştik inşallah sezon başında koçu da ziyaret ederiz ve bir kaç dakika da olsa onu dinleriz. Ben Zoc'un Fenerbahçe basketbolu için şans olduğuna inanıyorum, inşaallah da uzun yıllar çok başarılı olacağız.

Son olarak koç çok sert diyenler için şunu söyliyim, koç bence gerçekten duygusal. Benim için sezonun Zoc anı, deplasmandaki Efes lig maçında (saat 17:00da oynanan maç) Bojan'ın çooook kötü oynadığı bir dönemde arka arkaya iki basketinden sonra Efesin mola almasından sonra neredeyse orta sahaya kadar gelip Bojana sarılmasıdır. Bu adamla oyuncuları arasında özel bir ilişki var. Biz işte maçı izlediğimiz camın arkasından veya salondan bunu anlayamayız. Bizim bu anlayamadığımız şey de Obradovic'i Obradovic yapan şeydir

selamlar
Okan

Okan çok güzel yazmışsın, değişimin daha başındayız asıl Obradovic etkisi önümüzdeki sene görülecek bence, sabırlı olmalıyız, takımı desteklemeliyiz. Şampiyonluk güzel bir başlangıç olacak.

Çevrimdışı SARI KANARYA

• Üye
  • Yer: İZMİR
Bunlar maça çıkma kararını açıkladığı anda bizim yönetim uyanık olmalı.Resmi siteye koyacakları gs nin hakemleri baskı altına alıp en ufak olayda salonun boşaltılmasına sebebiyet verecek maça çıkmamama kararındaki u dönüşlerini anlatan metin şimdiden hazır olmalı.

Tbf her ne kadar biz hakemlerin arkasındayız demesine rağmen hakemler şuanda bitik ve bize bilenmiş durumdalar.İşte böyle ne ev sahipliğimiz kalır ne saha avantajımız nede taraftar baskımız.Yönetim süreci iyi yönetmeli.Onların hamlelerine sessiz kalırsan kendi sahanda,hakemlerin seni doğramasına izin verirsin.

Taraftara büyük iş düşüyor.Maçı ya onlar getirecek yada kaybettirecek.Maç esnasında sinirlerine hakim ol takımı destekle,gs her atağa çıktığında salonu inlet.Küfür etme,ettirme.Hatta ergin ataman doping yapsana,ergin ataman mola alsana tezahüratı bile yapılmamalı.Hakemler bu yüzden dahi sırf şirin gözükmek adına anons yaptırabilir.

Hakemin vereceği olumsuz kararlarda salonu inlet,kulakları sağır et.Bu hakemler elbetteki etkilenecektir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
mirsad ve nedim karakaş seneye takımda olmayacaklar Okan dostum...

ayrıca neyse ki bu sene oyuncular toplanıp yönetime '' biz hoca ile çalışmak istemiyoruz'' demediler. bu da önemli bir gelişme...

Ahmet Özokura olan saygım ve sevgim her geçen gün biraz daha artıyor...

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
mirsad ve nedim karakaş seneye takımda olmayacaklar Okan dostum...

ayrıca neyse ki bu sene oyuncular toplanıp yönetime '' biz hoca ile çalışmak istemiyoruz'' demediler. bu da önemli bir gelişme...

Ahmet Özokura olan saygım ve sevgim her geçen gün biraz daha artıyor...

olmayacaklarını biliyorum canım kardeşim de mesele o değil
mesele Organizasyon içinde görev tanımı, ve bu görevle orantılı sorumluluk tanımı gerekiyor. Gherardini de gelse durum bu
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Son maç yanlış hatırlamıyorsam kendisi de "oyuncu seçimlerinde hata" olduğunu ifade etmişti. Doğru mudur? Yanlış mı okumuşum?

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Son maç yanlış hatırlamıyorsam kendisi de "oyuncu seçimlerinde hata" olduğunu ifade etmişti. Doğru mudur? Yanlış mı okumuşum?
son maç için rotasyonu yanlış yaptık dedi hakan abi
ayrıca top 16 dan elendikten sonra . vidmar sakatlığı sonrası uzun oyuncu transferinde hata yaptık opsiyonları daha iyi değerlendirebilirdik gibilerinden bir açıklama yaptı.

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
Obradovicin kocluguna laf soyleyen oldugunuda dusunmuyorum fakat kendisininde kabul ettigi hatalari oldu bu sene orasida gercek.Bunlari dile getiripte biz basit kafaliyiz onun yaninda o daha iyisini bilir biz kimiz demekte dogru degil bence.

Bu mantikla onu elestirmek icin bir İvkovic bir Pesic bir Popovich bir Phil Jacksonmu olmak lazim.Dunyada bunlardan zaten 4 yada 5 tane var.

Bazi noktalar vardir beyazsa beyaz siyahsa siyahtir.Bu herkes icin aynidir.Kocun bende bu sene formsuz ve alisma doneminde oldugunu dusunuyorum.Emek vermedigi konusuna katilmiyorum kesinlikle tum dusuncesini bize veriyor ama transferlerde basarisiz ve bazi gereksiz israrlari bize pahaliya mal oldu.

Bu demek degildir ki yollayalim baskasi gelsin.Tabiki seneyede devam etsin uzun yillar devam etsin ama bizde nacizane kendi goruslerimizi soyluyoruz

Yahu kardeşim, benim ağzımdan ne zaman 'laf etmeyin bu adama' gibi bir şey duydun? Ben eleştirinin muhakkak lazım olduğuna inanan bir adamım.

Forum neden var? Tabii ki eleştireceksiniz, eleştireceğim.

Benim derdim bu değil. Adamı küçümseyen, emeğine laf eden şeyleri kabul edemiyorum. Hatalarını görüp, bunlar üzerinden tartışmak tabii ki bize de fayda sağlar.

Kimsenin derdinin Obradovic'e laf edilmemesi olduğunu düşünmüyorum.

Açık şekilde, Obradovic'in bu kadar sahiplenilmesine çıldıranlar var. Ben de neden bu kadar sahiplendiğimizi anlattım sadece.

Yoksa genel olarak vasat bir sene geçirdiğimize ve gerekli kadronun kurulamadığına katılıyorum. Hatta son yazdığım yazıda da -sitede mevcut, kendi yazdıklarımı alıntı yapmayı sevmiyorum- açık açık söyledim bunu.

Benim derdim bu değil. Yanlış anlamışsın ya da anlatmışım.
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2014, 13:28:08 Gönderen: Eto »

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Dünya üzerinde maç içerisinde koçluk hatası yapmayan koç yok..

O çok övülen Popovich bile maç içerisinde-seri içerisinde yaptığı hatalarla kaç defa Spurs'un elenmesine sebep oldu.

Koçluk konusunda herkes yanlış yapabilir ancak siz bence takımın geçen sezon ki halini unutuyorsunuz ya da bilmiyorsunuz..

Geçtiğimiz senelerde zıt pıt koç gitsin diye uğraşan oyuncular, gece hayatından kendi kaldıramayan oyuncularla doluydu bu takım.. Ne bir takım arkadaşlığı vardı ne de bir saygı.. Bu takım 30 md kadrolarla iki kere galibiyet alamadan çeyrek finalde elendi.

Bu sene ise o yerden yere vurduğumu Kleiza nın bile arka planda takıma yaptıklarını biliyoruz. Ki takım arkadaşlığına filan girmiyorum..

Hiç uğraşmadığını iddia ettiniz bir takım kendiliğinden bu hale gelemez..

İspanyol koç olayına hiç girmiyorum tamamen saçmalık. Aynısını bir dönem de Itoudis için çıkardığınız olanları gördük sonra..

İnsandan anlamıyor dediğiniz adam kaç 35 yaşında Euroleague şampiyonu olmuş birisi.. Kaç yıldır da takımlarını şampiyon yapmış bir adam.. Ama insan da anlamıyor doğru.

Bizde ki hastalık belli canım. Herkes koç olduğundan her şeyin kağıt üstünde olduğunu bittiğini düşünüyor. Yok bu girsin, yok bu çıksın.. Sanki takımın son halini biliyormuş gibi.

Transfer konusunda eleştiriyorsunuz ama dönemin şartlarını unutarak bunu yapıyorsunuz..

Ayrıca Teodosic transferi gerçekleşse koçun asıl o zaman kurduğu kadroyu görürdük.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı cembut

• Üye
Pota altında sıkıntı yaşarız  :)

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
güzel abim siyasete girmeyelim canını yerim senin ...

bu mesajı da sil bence :) yani diger sayfanın son mesajını :)
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2014, 13:53:47 Gönderen: Vanguards of FB »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
bu mesajı da sil bence :) yani diger sayfanın son mesajını :)
halletim :)

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
Kendi capimda biraz kafa yorup; mumkun mertebe nesnel olmaya calisip, soyle bir derleme yaptim:

Oncelikle Obradovic'in mumkun oldugu kadar fazla bu takimin basinda kalmasi gerektigini dusunenlerden biri oldugumu soyleyeyim.  Tartisamayacagimiz iki olgu ile baslayalim:

(1) Obradovic, kariyer anlaminda Fenerbahce'nin basina gelmis en basarili koctur.
(2) Bir takimin uzun soluklu basariyi yakalamasi icin 1 senelik yapilanma kafi degildir. 

Bu iki olguyu bir araya getirince soyle bir onerme karsimiza cikiyor: Obradovic'i uzun soluklu olarak yaptigimiz bir planlamada, 1 senede yaptiklari ile yargilamamaliyiz. 

Buna ekleme yapacak olursak: Her ne kadar, Obradovic'i uzun soluklu olarak yaptigimiz planlamada, 1 senede yaptiklari ile yargilamasak da, belli maclar ozelinde yaptigi yanlislari degerlendirebiliriz. 

Bence farkli goruslerin dile getirilmesinde yasanan anlasmazliklar bundan kaynaklaniyor.  "Kisa sureli, mac ozelindeki elestiriyi savunanlar" ile "uzun soluklu planlamayi goz onune alanlar" arasindaki tansiyon da denebilir buna. 

Basta da dedigim gibi benim Obradovic'e olan uzun donemli guvenim sonsuz.  Buna olan inancim da, Obradovic'in bu seneki performansinin sorgulanabilir oldugu gercegini degistirmiyor.  Sorgulanabilir olmasinin sebepleri de:

(1) Eger varsa, oyuncu secimlerindeki yanlisliklar.
(2) Belli mac ozelindeki israrlari.

Bir de soyle bir arguman var: "Hoca'nin performansini takimin basarisina gore degerlendirmek gerekir".  Yani takim sampiyon olursa, Obradovic de bu elestirileri bertaraf etmis olur.  Ben buna da inanmiyorum.  Sebebi de su: eger Fenerbahce, kadro kalitesi bakimindan nisbeten kotu bir takim olsa idi, bu onermeye katilirdim.  Ama kadro kalitesi rakiplerinden daha iyi ve gorunuste sampiyon olacagina dair kuvvetli (prima facie) bir varsayim var zaten.  Yani sampiyonluk geldiginde dahi bu seneye iliskin konusulacak ve duzeltilecek cok sey olacaktir.

Dedigim gibi, Hoca'ya guvenim sonsuz ama bu seneki performansinin sorgulanabilir olmasi da bir gercek. 

Abi üzerine bastıra bastıra söylüyorum: Obradovic vasat bir sezon geçirmiştir. Bunda güvendiği oyuncuların, geç gelmesinin de katkıları vardır.

Dediğim gibi, ben de kadro yapılanmasındaki yanlışları, hataları yüz kere yazdım. Bojan'ın bu şekilde kullanılmasını, Kleiza'nın üzerine bu kadar gidilmesini garip bulduğumu yazdım ama Obradovic şöyle düşünüyor: Bugünü kendi yöntemlerimle hallederim, Fenerbahçe'nin geleceği önemli. Ayrıca, bunların sebepleri de bellidir. Bojan'ı böyle kullanmaktan başka şansı yoktu mesela. Bunları uzun uzun konuşabiliriz.

Şunu görmek gerek; Obradovic belki de kariyerinde ilk kez seneye gerçek bir guardı olmadan başladı. Kariyeri boyunca elinde bulunan en kötü şut potansiyeli olan takımla başladı. Bunların ana sebebi istediği guardı bulamaması aslında. Verdiği iki ismi alamadık, öylesine bir transfer de yapmadı. İki senedir enkaza dönen bir takımı buralara getirdi. İddia ediyorum, şu psikolojideki takım Obradovic olmadan buralara bile gelemezdi. Bunu hiçbir zaman bilemesek de geçen senelerden bir çıkarım yapmak mümkün.

Ben demiyorum ki bu adama laf edilmesin. Sorgulanabilir. Anlattığım şey bu değil.
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2014, 14:00:34 Gönderen: Eto »