Bu arada oyunla takımla alakasız olarak, bu maçta da canımı sıkan şeyler oldu. Maç öncesi yoğun yağmur vardı, salon önünde unifeb li gençler ile sohbet ediyorduk , bizim Istanbul tayfanın yeni jenerasyonu tertemiz çocuklar, Avcılar kampüsten gelenler Beyazıttan gelenleri bekliyordu. Fazla kalabalık değillerdi 10-15 kişi olacaktı. Gişede bilet satılmakta diye içeri yöneldik ama meğersem gene seçmece taraftar alınıyordu.
Sadece ailelere maç günü Gişede bilet veriliyor dedi görevliler, gelenlere göz atıp kime bilet verilecek diye yönlendiriyordu gişe görevlisini.
Ben biraz ters gidince biletimi verdi, geçtim. Ama iki genç vardı, çocuk yanımdaki kardeşim aile sayılmıyor muyuz diye söyleniyordu, onlara bilet satmadıkları için gişe önünde duruyordular.
Biraz sonra dışarıda diğer arkadaşları da gelen üniversiteliler bilet alıp içeri girmek istedi. Görevli bilet satılmıyor dedi, çocuklar nasıl yani diye durakladı, önlerinde biletler duruyordu, aile haricindekilere bilet sayılmayacak talimatı verilmiş.Biraz tartışma başlayınca spor büro polisleri de oraya birikiverdi. Salon içi boş haldeyken bu çocukları yağmurda dışarıya çıkardılar.
Gebze' den servisle gelen ufak kolej ögrencileri vardı, pankartla okul adını açacaklardı ama polisler el koydu, iki tarafındaki sopalarını söktüler, kızların elinde kartonlara yazı yazmak için tuttukları kalemleri bile aldılar, kızcağız şu köşeye geçip I love Kim yazayım abi diye yalvarıyordu.
Bu esnada elinde bedava biletleri ile gelen diğer grup girmeye başladı. Gerçi onlarda ilk set kendi aralarında kavga etti, polis müdahale ediverdi. Birkaçı dışarı çıkarken diğerleri biz de çıkalım madem diyerek kuyruk olup ayrıldılar, sahada Fenerbahçeyi desteklemek önemli değildi. Yarım saat sonra bir kısmı geri geldi, maç bitmeden de çıktılar.
Fenerbahçeyi severek bu havada onca yolu gelenler dışarıda kalırken bu tiplerin sırf yönetim tercihiyle içeri alınması ayıptı. Maç sonrası Hakan Dinçay ile ve Abdullah Paşaoğlu ile bayağı tartıştım. Her maçtan sonra niye sadece sen sesini çıkarıyorsun, bir Avrupa maçı aldık onun da tadını bırakmadın diye sitem ettiler.
Bunca iş güç arasında stattan bilet alarak niye gelmiyormuşuz, kombine çıkacak bir kaç maç sabredin deyince , ben artık voleyboldan da soğudum sayenizde , kombine çıkınca daha rahat edersiniz, istediğinize kartları dağıtıp kendi akranlarınızla maç izlersiniz dedim. Sanki şu süreçte doğal olan gelenlerin kendilerine ulaşarak imtiyazla içeri alınması yada otelden sokulmasıymış gibi bir mantıktalar, kibarca Fenerbahçeyi uzaktan sevin diyorlar, bu gidişle az kaldı öyle olacak.