Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)  (Okunma sayısı 177501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Zihinbaz13

• Üye
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
Ynt: ŞL 1. Maç Stiinta BACAU - Fenerbahçe Grundig 13.11.2014 [18.00]
« Yanıtla #76 : 13 Kasım 2014, 19:40:26 »
Tebrikler Melekler. Manşetler hala sıkıntılı. Merve kendine gelemedi daha.Umarım Ecz maçında bu şekilde servis karşılamayız. Kim harikasın ne diyebilirim ki sana. Servisleriyle yıktı geçti:))
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
ŞL 2. Maç Fenerbahçe Grundig - Azeryol Bakü 26.11.2014 [19.00]
« Yanıtla #77 : 13 Kasım 2014, 19:44:14 »

Şampiyonlar Ligi B grubunda ikinci maçımız Azeryol Bakü ile;

26 Kasım Çarşamba

19.00 Fenerbahçe Grundig - Azeryol Bakü Ntvspor Smart Canlı

Fenerbahçe ilk maçında deplasmanda Stiinta Bacau 3-0 yenerken,

Azeryol Bakü kendi sahasında Nantes ı 3-2 mağlup etti.

« Son Düzenleme: 26 Kasım 2014, 10:06:03 Gönderen: Anka »
FENERBAHÇE

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #78 : 13 Kasım 2014, 19:52:56 »
2. setten itibaren yetişebildim maça.Takım çok güven vermiyor,açıkçası daha alacak çok fazla yolumuz var,Kim'in servislerini saymazsak normal bir takım gibi oynuyoruz,manşet ve savunmada çok büyük problemler var.Bosetti'yi çok fazla arıyoruz.Kim hem hücum etsin,hem manşet alsın,hem de servis atsın,Kristin de hiçbir şey yapmasın,kötü servislere bile çok basit hatalar yapıyor,hücum da zaten sıkıntılı oyuncu,arka alan savunması da iyi değil.Bosetti tam randımanlı olarak oynamaya başladığı an 2 gömlek yükselir bu takım.

Ama ne olursa olsun bu takım şampiyonlar ligi şampiyonu olmalı,o derecede bir kadro var.Allah korusun eğer şampiyon olamazsak bana göre bu 3 nedenden dolayı olabilir.Ya Allah korusun sakatlıktan olur,ya orta oyuncu seçiminden dolayı olur,bana göre Dicle gibi çok iyi blok yapan bir oyuncu Eda'nın yerine oynamalı,zaten hücumcu çok var,rakibin iyi manşet aldığı anlarda Bauer de yavaş kalıyor,bloklara zor yetişiyor,bu yüzden Dicle seçimi bana göre çok önemli.Ayrıca Eda kadar olmasa da servisleri de tutturduğunda fena değil Dicle'nin,son olarak da şampiyon olamazsak liberodan dolayı olamayabiliriz ki bana göre en yüksek ihtimal bu.Servis karşılamada çok basit hatalar yapıyor,geçen sene çok iyi oynuyor dediğimiz zaman bile yapıyordu,yapmaya da devam edecektir.Sene başında kurulan kadro ve kadro mühendisliği bence 100 üzerinden 99,işte o 1 puan liberodan dolayı gidiyor.Ben olsam bu liberoya 1 sene iyi oynadı diye güvenmezdim,inşallah başımız ağrımaz ve Merve Dalbeler beni yanıltıp çok iyi oynar,yolun sonu da şampiyonlar ligi şampiyonluğu olur.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #79 : 13 Kasım 2014, 20:16:47 »
2. setten itibaren yetişebildim maça.Takım çok güven vermiyor,açıkçası daha alacak çok fazla yolumuz var,Kim'in servislerini saymazsak normal bir takım gibi oynuyoruz,manşet ve savunmada çok büyük problemler var.Bosetti'yi çok fazla arıyoruz.Kim hem hücum etsin,hem manşet alsın,hem de servis atsın,Kristin de hiçbir şey yapmasın,kötü servislere bile çok basit hatalar yapıyor,hücum da zaten sıkıntılı oyuncu,arka alan savunması da iyi değil.Bosetti tam randımanlı olarak oynamaya başladığı an 2 gömlek yükselir bu takım.

Ama ne olursa olsun bu takım şampiyonlar ligi şampiyonu olmalı,o derecede bir kadro var.Allah korusun eğer şampiyon olamazsak bana göre bu 3 nedenden dolayı olabilir.Ya Allah korusun sakatlıktan olur,ya orta oyuncu seçiminden dolayı olur,bana göre Dicle gibi çok iyi blok yapan bir oyuncu Eda'nın yerine oynamalı,zaten hücumcu çok var,rakibin iyi manşet aldığı anlarda Bauer de yavaş kalıyor,bloklara zor yetişiyor,bu yüzden Dicle seçimi bana göre çok önemli.Ayrıca Eda kadar olmasa da servisleri de tutturduğunda fena değil Dicle'nin,son olarak da şampiyon olamazsak liberodan dolayı olamayabiliriz ki bana göre en yüksek ihtimal bu.Servis karşılamada çok basit hatalar yapıyor,geçen sene çok iyi oynuyor dediğimiz zaman bile yapıyordu,yapmaya da devam edecektir.Sene başında kurulan kadro ve kadro mühendisliği bence 100 üzerinden 99,işte o 1 puan liberodan dolayı gidiyor.Ben olsam bu liberoya 1 sene iyi oynadı diye güvenmezdim,inşallah başımız ağrımaz ve Merve Dalbeler beni yanıltıp çok iyi oynar,yolun sonu da şampiyonlar ligi şampiyonluğu olur.
Bence bu hamleleri zamanında yapacaksın.Bunun icin de hem bunları takip edeceksin hem o butce olacak hem de oyuncu tercihini senden yana kullanacak.Seyma Ercan mesela gelisir gelismez ayrı bir konu ama BJK zamanında odeme yapmadı diye bonservisini aldı daha alır almaz Ecz.'ya imza attı.Kubra Akman icin Vakıf ailesine daire aldı denildi.İlbank'ta oynayan Dilara Bagcı 10-15 sene libero aratmayacak bir oyuncu idi.Ama Ecz. ve Vakıf o kadar istahla saldırıyorlar ki engelleyen kimse de yok.Yıllardır Buse Kayacan gibi onemli bir libero yedek beklerken ustune Dilara Bagcı'yı aldılar.Dilara 2 yıl Nilufer'de 1.lig,2.lig kiralık oynadı.Bu sene de Buse'yi hava degisimine yolladlar Bursa'ya sadece 1. Lig degil,TVF Lisesi,altyapı uzun,yetenekli kim varsa topluyorlar.FB deki uzun,yetenekli oyuncular hocaları tarafından goturuluyorlar.

Bunların da 2 sebebi var.1. si Turk oyuncuda hırs yok,istek yok,arzu yok.Dolayısı ile paranın bir gun sekmedigi,en ufak baskının olmadıgı,basarısızlıgın sorgulanmadıgı ve bol para aldıgı bu takımlara gidiyorlar.2.'si bu takımları durduracak bir kısıtlama,Fed. yok.Yabancı yasagı varken kiralıga en ufak yasak yok.Busra yıllardır kilolu ve agır nerede Nesve Buyukbayram sadece Gozde gibi calısmayı seven bir istisna cıkabiliyor.Kubra'yı alsaydık belki 10 sene orta aramazdık.Ama o bile ciddi maliyet,Dilara Bagcı'yı alsak 10 sene libero aramazdık ama iste zamanında alacaksın,butcen olacak,oyuncu seni tercih edecek.Nursevil Aydınlar,Gamze Alikaya Koc İOO pasorleri,Aslı Kalac,Ozgenur Yurtdagulen Yesilyurt ortaları hepsi transfer hepsi maliyet ayrıca TVF Lisesini sımuruyorlar orada da burada kolej,barınma,maas gibi ciddi imkanlar sunuyorlar.

Sonucta kolay degil ayrıca Ecz.'da 5 senedir inanılmaz basarısızlık var.Ama sorgulayan yok,Nalan Ural hala orada,oyuncular duruyor.Vakıf 2008-12 arasında 4 sene 1CL istisnası dısında nal toplamıs.7 yıl sampiyonluk,15 sene Turkiye Kupası beklemis bunlar Gozde'nin sozleri ama hic tepki yok.FB,GS da bu basarısızlıklar da sorgulanır.
Velhasıl kelam libero icin 2 genc oyuncu da oldugu icin Merve ile yola cıkılmıs.Cok da elestirilecek bir durum yok.Merve'yi eziklerde smacor seyrettim,libero seyrettim simdi de bizde libero oynuyor.

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #80 : 13 Kasım 2014, 20:32:19 »
Bence bu hamleleri zamanında yapacaksın.Bunun icin de hem bunları takip edeceksin hem o butce olacak hem de oyuncu tercihini senden yana kullanacak.Seyma Ercan mesela gelisir gelismez ayrı bir konu ama Beşiktaş zamanında odeme yapmadı diye bonservisini aldı daha alır almaz Ecz.'ya imza attı.Kubra Akman icin Vakıf ailesine daire aldı denildi.İlbank'ta oynayan Dilara Bagcı 10-15 sene libero aratmayacak bir oyuncu idi.Ama Ecz. ve Vakıf o kadar istahla saldırıyorlar ki engelleyen kimse de yok.Yıllardır Buse Kayacan gibi onemli bir libero yedek beklerken ustune Dilara Bagcı'yı aldılar.Dilara 2 yıl Nilufer'de 1.lig,2.lig kiralık oynadı.Bu sene de Buse'yi hava degisimine yolladlar Bursa'ya sadece 1. Lig degil,TVF Lisesi,altyapı uzun,yetenekli kim varsa topluyorlar.FB deki uzun,yetenekli oyuncular hocaları tarafından goturuluyorlar.

Bunların da 2 sebebi var.1. si Turk oyuncuda hırs yok,istek yok,arzu yok.Dolayısı ile paranın bir gun sekmedigi,en ufak baskının olmadıgı,basarısızlıgın sorgulanmadıgı ve bol para aldıgı bu takımlara gidiyorlar.2.'si bu takımları durduracak bir kısıtlama,Fed. yok.Yabancı yasagı varken kiralıga en ufak yasak yok.Busra yıllardır kilolu ve agır nerede Nesve Buyukbayram sadece Gozde gibi calısmayı seven bir istisna cıkabiliyor.Kubra'yı alsaydık belki 10 sene orta aramazdık.Ama o bile ciddi maliyet,Dilara Bagcı'yı alsak 10 sene libero aramazdık ama iste zamanında alacaksın,butcen olacak,oyuncu seni tercih edecek.Nursevil Aydınlar,Gamze Alikaya Koc İOO pasorleri,Aslı Kalac,Ozgenur Yurtdagulen Yesilyurt ortaları hepsi transfer hepsi maliyet ayrıca TVF Lisesini sımuruyorlar orada da burada kolej,barınma,maas gibi ciddi imkanlar sunuyorlar.

Sonucta kolay degil ayrıca Ecz.'da 5 senedir inanılmaz basarısızlık var.Ama sorgulayan yok,Nalan Ural hala orada,oyuncular duruyor.Vakıf 2008-12 arasında 4 sene 1CL istisnası dısında nal toplamıs.7 yıl sampiyonluk,15 sene Turkiye Kupası beklemis bunlar Gozde'nin sozleri ama hic tepki yok.FB,GS da bu basarısızlıklar da sorgulanır.
Velhasıl kelam libero icin 2 genc oyuncu da oldugu icin Merve ile yola cıkılmıs.Cok da elestirilecek bir durum yok.Merve'yi eziklerde smacor seyrettim,libero seyrettim simdi de bizde libero oynuyor.
Valla abi Kübra da muhteşem oyuncu olacak da Dilara Bağcı dediğin gibi 15 sene götürürdü bizi,2030'a kadar libero aramazdık :) Ama bizde suç bulamıyorum ben,onlarca şubemiz var,hepsine bu kadar yatırım yapmak çok zor,Vakıfbank ve Eczacıbaşı'nın voleybol dışında branşı yok,doğal olarak yükleniyorlar,istedikleri gibi cirit atıyorlar,çok zor onlarla baş etmek.Ama herşeye rağmen bir şekilde Dilara'yı alabilsek gerçekten müthiş olurdu,diğerleri o kadar önemli değil.
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2014, 20:34:23 Gönderen: fbkolik »

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #81 : 13 Kasım 2014, 20:37:33 »
Valla abi Kübra da muhteşem oyuncu olacak da Dilara Bağcı dediğin gibi 15 sene götürürdü bizi,2030'a kadar libero aramazdık :) Ama bizde suç bulamıyorum ben,onlarca şubemiz var,hepsine bu kadar yatırım yapmak çok zor,Vakıfbank ve Eczacıbaşı'nın voleybol dışında branşı yok,doğal olarak yükleniyorlar,istedikleri gibi cirit atıyorlar,çok zor onlarla baş etmek.Ama herşeye rağmen bir şekilde Dilara'yı alabilsek gerçekten müthiş olurdu,diğerleri o kadar önemli değil.
Bunların istahını kesmesi gereken Fed. ama hem Devlet hem Fed. sana destek olacagına sana rakip olacak cıkıyorlar.Fed. sponsor olup istedigi gibi at kosturuyorlar.
2+1 diyorlar oyle oluyor,kiralıga sınır olmasın diyorlar oyle oluyor.Devlet Bankaları ile bu isin icinde oldugu surece yapacak fazla birsey yok.

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #82 : 13 Kasım 2014, 21:00:27 »
Kim'in servisleri yüzünden maça giremeden 3 puanı aldık :)

Genel takımın oyunu hakkında bir şey söyleyemem ama oyuncunun yüzleri, sayı aldıktan sonraki sevinçleri filan ekrandan bile oluyor. Geçen seneki gibi güzel bir arkadaşlık ve bir amaç uğruna odaklanmış takım var.

Montano bence iyiydi. Açık toplara vurayım derken hatalar yaptı yüzdesi ondan düşmüş olabilir. Servislerin hemen hepsini dışarı attı ama smaç servislerine ritim bulması adına olur böyle şeyler. Eczacıbaşı maçında iyi servise ihtiyacımız var yine böyle devam ederse değiştirir herhalde.

Bauer gerçekten özel bir oyuncu. Ligde oynamıyor olması büyük şanssızlık. Oyunda olduğu her saniye fark yaratıyor.

Eda-Leo uyumu oldukça güzel. Eda'dan 2012 performansındaki hücumları görüyoruz neredeyse. Manşet iyi geldikçe bunlar daha da iyi olacaktır.

Kristin standart devam ediyor. Ne iyi denebilir ne kötü ama bugün Meliha'nın hiç oyuna girmeyişine şaşırdım. Kristin ile değişir diyordum.

Merve sezon başından beri beklentinin altında kalan tek oyuncu bana göre. Geçen seneki performansından hala uzak. Umarım toparlar bir an önce.

Elif sonradan giriyor oyuna katkı sağlıyor. Dicle - Gökçen girseler eminim blokta iyi işler yaparlar. Polen çok ritim bulamasa da onun yedekte olması her zaman iyidir.

Ben çok umutluyum. Oyuncular hırslılar istekliler amaçlarının ne olduğunun farkındalar. Bauer ile Montano'nun sayı aldıktan sonraki hırsları ayrıca hoşuma gitti. Kim'in Eczacıbaşı ve VB karşısındaki servislerini ayrıca merak ediyorum.

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
Ynt: ŞL 2. Maç Fenerbahçe Grundig - Azeryol Bakü 26.11.2014 [19.00]
« Yanıtla #83 : 13 Kasım 2014, 23:09:16 »
Oradayız,hallederiz,sıkıntı yok ;)
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.

Çevrimdışı exex

• Üye
« Yanıtla #84 : 14 Kasım 2014, 00:16:55 »
3-0

GT-I9001 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Çevrimdışı altann

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • Fenerbehçe Spor klübü
« Yanıtla #85 : 14 Kasım 2014, 10:12:37 »
Tebrikler fenerbahçe grundig.

Dünkü karşılaşmada takımın servisleri iyi attığında neler yapabilirceğini gördük.lo bianco ve edanın uyumu gayet iyi.Manşetler pasöre iyi geldiğinde lo bianco takımı daha da çeşitli ve göze hoş voleybol oynatırdı.Elif oyuna girdiğnde iyi oynadı.Elif Kim Young'a nasıl pas atılması gerektiğini gerçekten iyi biliyor.

Takımda manşetler iyi geldiğinde hucum konusunda sıkınıt olacağını zannetmiyorum..

Gördüğüm kadarıyla takımın biraz zamana ihtiyacı var.Maç içinde rakibe çok fazla üst üste sayı veriyoruz.Rakip iyi servis attığında kristin ve Mervenin aksadığını gördük.Merve geçen yıl çok iyi sezon geçirmişti.Bu yıl merveini oyununda düşüş var.
Montanda oyun olarak  da düzelme var.Takıma adapte olmaya başlamış.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #86 : 14 Kasım 2014, 10:22:48 »

Maçın tekrarı 11.00 de FBTV de.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #87 : 26 Kasım 2014, 13:00:04 »

Maç Ntvspor Smart dan canlı yayınlanacak, tekrarı saat 22.00 de FBTV de.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #88 : 26 Kasım 2014, 13:14:36 »
Geçen sezon 2 maçta da 3-0 yenmiştik.Yine net favoriyiz.

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #89 : 26 Kasım 2014, 17:22:02 »
CL yeni başladı ve rakipleri inceleyecek çok fazla bilgi yok elimizde ama kağıt üstünde çok fazla numarası olan bir takım değil Azeryol. İyi servisle Nikoliç'i oyundan düşünürüp, Filipova'nın tek ayaklarını ve Brako'yu kollamamız gerekecek.

Son maçlarda manşette biz de zorlandık ama nedense bugün çok zorlanacağımızı düşünmüyorum ve salona doğru yola çıkıyorum :)