Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)  (Okunma sayısı 177188 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hmetin

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)
« Yanıtla #420 : 29 Ocak 2015, 16:28:21 »
Ben bu eslesmeyi haksızlık olarak goruyorum.Hic de sevinmiyorum.Cekiniyorum.Ben CL Klasman grubunu 1. olarak,namaglup 18 puanla bitirmisim.Bana Agel,Cannes,Volero gelip F4 de yerimi almam gerekirken İtalya ve Polonya takımlarını kollamak icin Turk takımları icinden FBG kurban secilmis.

Bu yol zorludur eyvallah,hepsi ile oynamak zorundayız dogrudur.Ben Vakıf'a elenip F4 goremezsem bana yazık degil mi?Sucum 1. olmak mı?Mac kazanmak mı?
Ecz.,Vakıf en genis kadroya ve en buyuk butcelere sahip takımlar,Larsson 1m avro,Kazan 850 verdi kabul etmedi.2 takımda da 15-16 oyuncu var.Kiralıkları da eklesen 25'i bulur.
Merve'nin yedegi yok.Adamlarda Dilara Bagcı yedek,digerinde Gizem Orge var.De Kruif dedigin orta Sampiyon takımın ortası,Rasic zaten belli,bunlarla Bauer-Kristin aynı maliyette oyuncu mu?Tamam oynayalım Ecz.-Vakıf ama yarı finalde oynayalım.CEV bizi neden cezalandırıyorsun?

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #421 : 29 Ocak 2015, 16:32:04 »
Bu sene Eczacıbaşı daha tehlikeli. Vakıfbank 5 yabancılı oynadığında iyi oynuyor ama en son geçen hafta Piacenza bile süründürmenin yolunu buldu Vakıf'ı. Bir kısa bir uzun servislerle orta hücumlarını durdurmak, köşeleri de takip etmek. Bu sene en iyi servis atan takımlardan biriyiz üstelik. 6'lı play-off zorlu olacak Vakıf da gelse Kazan da gelse ama geçeriz diye düşünüyorum. Kazan'ın Vakıf'ı eleme ihtimalini de yabana atmayalım. Kazan formunu gittikçe yükseltirken Vakıf hala bocalama evresinde.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #422 : 29 Ocak 2015, 16:32:11 »
Ben bu eslesmeyi haksızlık olarak goruyorum.Hic de sevinmiyorum.Cekiniyorum.Ben CL Klasman grubunu 1. olarak,namaglup 18 puanla bitirmisim.Bana Agel,Cannes,Volero gelip F4 de yerimi almam gerekirken İtalya ve Polonya takımlarını kollamak icin Turk takımları icinden FBG kurban secilmis.

Bu yol zorludur eyvallah,hepsi ile oynamak zorundayız dogrudur.Ben Vakıf'a elenip F4 goremezsem bana yazık degil mi?Sucum 1. olmak mı?Mac kazanmak mı?
Ecz.,Vakıf en genis kadroya ve en buyuk butcelere sahip takımlar,Larsson 1m avro,Kazan 850 verdi kabul etmedi.2 takımda da 15-16 oyuncu var.Kiralıkları da eklesen 25'i bulur.
Merve'nin yedegi yok.Adamlarda Dilara Bagcı yedek,digerinde Gizem Orge var.De Kruif dedigin orta Sampiyon takımın ortası,Rasic zaten belli,bunlarla Bauer-Kristin aynı maliyette oyuncu mu?Tamam oynayalım Ecz.-Vakıf ama yarı finalde oynayalım.CEV bizi neden cezalandırıyorsun?

Huseyin Abi, birazlik duygusal dusunuyorsun bu hususta.  Yenilgisiz, 18 puanla tamamlamamizda cok basit bir grupta olmamizin da etkisi var.  Grubun uc ve dort numarali takimlari felaket durumdalardi.  O yuzden, namaglup tamamladigimiz icin imtiyaz beklemek bence dogru degil.  Ayrica, herkesin hedefi sampiyonluk: kadro da bunu basarabilecek gucte.  O yuzden, Vakifbank ile simdi veya sonra eslesme arasinda pek bir fark gormuyorum.  Hatta bence daha iyi cunku Final Four'un atmosferi baska oluyor: daha guclu oldugumuz zamanlarda bile kaybetmistik. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #423 : 29 Ocak 2015, 16:33:50 »

Kadro olarak da kesinlikle katilmiyorum.  Turkiye Ligi'nde sinirli kadronun etkisi hisediliyor ama her yabancinin oynadigi Sampiyonlar Ligi'nde, bu kadromuzdan yakinacak olursak ayip olur :) 

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #424 : 29 Ocak 2015, 16:51:02 »
Besim Hocam bana gore İtalyan ve Polonya takımlarını kollamak icin Turk takımlarını harcıyorlar.Bu sene de bizi gozlerine kestirmisler.Grupları ben yapmadım.Ayrıca Cannes'lı grubu da 16 puan ile bitirip yine namaglup 1. olabilirdik.Sonucta Ecz.-Vakıf eslesmesi lazımken Ecz. gorece daha kolay rakipler bize ise daha zorlarını vermisler.
Samimi olarak Kazan'dan en ufak korkum yok.Eleyecegimize %1000 eminim.Ama Kazan'ın Vakıf'ı gecebilecegini dusunmuyorum.Ve Vakıf macından korkuyorum.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #425 : 29 Ocak 2015, 17:00:35 »
Biz şanssızsak Vakıf ne oluyor o zaman?
ilk turda son şampiyon Gamovalı Kazan ile eşleştiler. Sonraki turda kupanın en büyük 3 favorisinden birisi, onu geçerlerse de diğeri ile eşleşecekler. Onların korkması lazım. Ben niye korkayım.
Ayrıca mevcut kadromuzla kimseden korkmam ben. Montano formunu bulmuşken, Bosetti de sene başındaki beklentilerimizi karşılarsa 2.kupa gelir bu sene. Buna da yürekten inanıyorum ben.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #426 : 29 Ocak 2015, 17:01:25 »
Kazan vakıf maçları da altın sete dahi gidebilecek maçlar. Vakıf önce bir kazanı elesin bakalım

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #427 : 29 Ocak 2015, 17:05:59 »
Kazan vakıf maçları da altın sete dahi gidebilecek maçlar. Vakıf önce bir kazanı elesin bakalım
Vakıf'ın durumu beni hic ilgilendirmiyor hocam zaten Vakıf,HB,İBB gibilerinin olması anlamsız
Ayrıca orada bir sıkıntı yok.Police evsahibi olunca Kazan ile Vakıf eslesmis.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #428 : 29 Ocak 2015, 17:35:25 »
Vakıf'ın durumu beni hic ilgilendirmiyor hocam zaten Vakıf,HB,İBB gibilerinin olması anlamsız
Ayrıca orada bir sıkıntı yok.Police evsahibi olunca Kazan ile Vakıf eslesmis.

Cahilligimi mazur gorun ama eslesmeler kura sonucunda mi belirleniyor? 

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #429 : 29 Ocak 2015, 17:41:24 »
Cahilligimi mazur gorun ama eslesmeler kura sonucunda mi belirleniyor? 
Ben de bilgili degilim hocam benim bildigim CEV'in pasa gonlune gore oluyor.

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #430 : 29 Ocak 2015, 18:20:59 »
Aslında bizimkine benzer bir şanssızlığı erkeklerde Zenit yaşıyor diyebiliriz. Onlar da gruptaki tüm maçlarını kazandılar ve 18 puan yaptılar ama üç Rus takımının final four'a gidemeyecek olması nedeniyle çeyrek finalde Belgorod ile eşleştirildiler. Oysa ki bu ikisine göre daha zayıf bir takım olan Novosibirsk final four için daha uygun bir yolda önce Tomis ardından da muhtemelen Rzeszow ile eşleşecek.

Şimdi kadınlarda da olan şey aynısı, üç takımdan ikisi birbiriyle eşleşecekti, bize Vakıfbank denk geldi. Bildiğim kadarıyla Cev kura çekimini şu şekilde yaptı:

Ev sahibi belirlendikten sonra 4 grup lideri yani biz, Vakıfbank, Eczacıbaşı, Dinamo Moskova ve ikinci sırada yer alanlardan en yüksek puana sahip olan iki takım Yamamay ve Volero Zürich seri başı oldu, eşleşmeler bu şekilde tamamlandıktan sonra şunun galibi bununla eşleşecek denileceği zaman da bu noktada aynı ülkeden üç takım final four'a gidemez kuralı devreye sokuldu. Yani bu sistemde ikinci turda Kazan ile eşleşip ardından Vakıfbank-Cannes şeklinde de bir eşleşmeye de denk gelebilirdik, ya da ikinci turda Dresdner sonra da Azeryol-Yamamay galibiyle oynama ihtimalimiz de olabilirdi.

Neyse, artık kuralar çekildi, bundan sonra yapacak bir şey yok ama final four'un amacı en iyi takımları izlemekse o zaman bu aynı ülkeden üç takım final four oynayamaz, aynı ülkeden iki takım finali oynamayaz kurallarını umarım seneye bırakırlar.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #431 : 29 Ocak 2015, 18:33:56 »
Aslında bizimkine benzer bir şanssızlığı erkeklerde Zenit yaşıyor diyebiliriz. Onlar da gruptaki tüm maçlarını kazandılar ve 18 puan yaptılar ama üç Rus takımının final four'a gidemeyecek olması nedeniyle çeyrek finalde Belgorod ile eşleştirildiler. Oysa ki bu ikisine göre daha zayıf bir takım olan Novosibirsk final four için daha uygun bir yolda önce Tomis ardından da muhtemelen Rzeszow ile eşleşecek.

Şimdi kadınlarda da olan şey aynısı, üç takımdan ikisi birbiriyle eşleşecekti, bize Vakıfbank denk geldi. Bildiğim kadarıyla Cev kura çekimini şu şekilde yaptı:

Ev sahibi belirlendikten sonra 4 grup lideri yani biz, Vakıfbank, Eczacıbaşı, Dinamo Moskova ve ikinci sırada yer alanlardan en yüksek puana sahip olan iki takım Yamamay ve Volero Zürich seri başı oldu, eşleşmeler bu şekilde tamamlandıktan sonra şunun galibi bununla eşleşecek denileceği zaman da bu noktada aynı ülkeden üç takım final four'a gidemez kuralı devreye sokuldu. Yani bu sistemde ikinci turda Kazan ile eşleşip ardından Vakıfbank-Cannes şeklinde de bir eşleşmeye de denk gelebilirdik, ya da ikinci turda Dresdner sonra da Azeryol-Yamamay galibiyle oynama ihtimalimiz de olabilirdi.

Neyse, artık kuralar çekildi, bundan sonra yapacak bir şey yok ama final four'un amacı en iyi takımları izlemekse o zaman bu aynı ülkeden üç takım final four oynayamaz, aynı ülkeden iki takım finali oynamayaz kurallarını umarım seneye bırakırlar.

Cagdisi bir kural haline geldi.  Ayni ulke derken, bu bahsi gecen takimlar (Vakifbank, Eczacıbaşıbasi, Fenerbahce) zaten birbirleriyle daha buyuk bir rekabet icerisindeler.  Kazandiklari kupalari ulkeye degil de kulube mal etmek lazim.  Zaten Fenerbahce Kulubu olarak bize en buyuk zorluklari cikartan KENDI ULKEMIZDEKI FEDERASYON degil miydi? 

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #432 : 29 Ocak 2015, 18:35:00 »

Eleyemesin bence :)

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #433 : 29 Ocak 2015, 19:03:23 »
Cagdisi bir kural haline geldi.  Ayni ulke derken, bu bahsi gecen takimlar (Vakifbank, Eczacıbaşıbasi, Fenerbahce) zaten birbirleriyle daha buyuk bir rekabet icerisindeler.  Kazandiklari kupalari ulkeye degil de kulube mal etmek lazim.  Zaten Fenerbahce Kulubu olarak bize en buyuk zorluklari cikartan KENDI ULKEMIZDEKI FEDERASYON degil miydi?

Önemli olan Türk takımlarının başarısı klişesini en basit ifadeyle "ucuz milliyetçilik" olarak görüyorum, bunun Türkiye'de alıcısı olan ciddi bir kitle olabilir ama kalkıp Pao-Olympiakos finalinde "kazanan Yunanistan oldu, önemli olan da buydu" dendiğini düşünebiliyor musunuz?

Ancak sanırım Cev'in ciddi anlamda organizasyona olan ilgiyle alakalı sıkıntıları var ve bunu çözmek adına farklı iki ülkeden takımın final oynamasını çok ciddiye alıyorlar. Bu sayede daha aşağı seviyeden takımların final şansı yaratılmış oluyor, bunun da organizasyona olan ilginin artması gibi olumlu bir sonucu olacağını düşünüyorlar. Hatta buna bir de ev sahibinin direkt final four'a kalması saçmalığını da eklemek gerekiyor. Bu sayede son yıllarda Galatasaray, Zürich ya da bu sene Chemik gibi takımlar aslında olmaları gerekenin çok üzerinde sıralarda organizasyonu tamamlıyorlar.

Ancak bu yapılan şampiyonluk favorilerine ciddi anlamda zarar verdiği gibi çoğu zaman final four gibi en üst düzey organizasyondaki maçların çoğunun sonucunu önceden tahmin edebilmemizi sağlıyor, ki sanırım istenecek en son şey bu olsa gerek.

Çevrimdışı ertugrul_solomon

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #434 : 29 Ocak 2015, 19:44:58 »
Bu saatten sonra iş Abbondanza'da.Elinde kupayı alabilecek kadro mevcut.Takımını daha üst seviyelere hazırlayıp kupayı getirmeli. Bu arada inşallah Kazan, Vakıf'ı eler ve Gamova'yı bize karşı izleriz.