Fenerbahçe 58-56 Galatasaray Odeabank
Skora bakıpta aldanmayalım.İlk yarı 34-23 ikinci yarı 24-33
Önce Tebrikler.Zorda olsa aldık.
''Teknik arıza yüzünden Maç yayınını veremiyoruz''İlk yarıyı seyredilemedi ''arıza'' yüznden.. Bunu kabullenemiyorum.Sorumluların hesap vermesi gerekmektedir.Bırakın Türkiye'yi Euroleague’e yakışmadı..Televizyonun Başında yüzlerce insan , maça çok ilgi olduğunu sanki taraftar grublarının içeriye alınıp alınmama durumundan dolayımı verilmedi diye düşünenler olmadı değil.Maçın içinde yayın kopsa anlarım.Bizim bilmediğimiz birşeyler döndü gibime geliyor.
Hakemleri Beğenmedim,Euroleague’ge göre hakemler değil.Biz ev sahibimiyiz deplasman takımımıyız anlıyamadım.Türk Hakemleri böyle yönetseydi topa tutarlardı.
İlk Yarı 16 sayı fark atıyorsun İkinci yarı 24-33 Galatasaray’ın üstünlüğüyle geçiyor.
Kim nederse desin Bu takım kabuk değiştirmiş.İkinci yarı özellikle 3.periyot ve 4 periyot Fırtına gibi oynıyan takım 20 dakikadan sonra dökülmeye başlıyor.Galatasaray’lı oyuncular son dakikalarda beceriksiz olmasa bu maçı kaybetmiştik..
İsfendiyar Başkan; Anladık Transfer yapmak istemiyorsunuz,Rotasyonu dar tutuyorsunuz,İyi hoşda Bu bojovic’i taraftar istemiyor boşuna neden para ödüyorsunuz?İllaha taraftar yuhalasın mı onumu istiyorsunuz.Bu Bojovic ; Hocayı da size de zor durumlarda bırakacak neden anlıyamıyorsunuz? Ben Türkçe yazmaya çalışıyorum ama Yazılarım Çin’ce olarakmı çıkıyor acaba?. Bu maç gitseydi bunun vebalini nasıl ödiyecektiniz?
Maçtan önceki yazımda ‘’ Birsel Artık Sazı Eline alması lazım.Onun eski haline gerçekten ihtiyacımız var.Bu maçta Birsel.Bojovic,Olcay,Tuğba’nın savunması ve eline geçen topları üstün körü kullanmadan,top kaybı yapmadan verecekleri Asist ve atacakları yüzdeli Üçlükler çok önem kazanacak.Galatasaray Odeabank’tan Nuria Martinez’i çok iyi savunmamız gerekmekte.Sete set oynarsak Enson maçta bizi yendi yine yener.Sete set kalırsakda ozaman 1 Numaralara çok iş düşüyor.Bojovic’in alınma nedeni savunma bu maçta oynarsa ve Birsel’le el ele verir biz bu maçı koparırız derlerse bu maçı alırlar.Galatasaray Alan savunmasına geçincede Zelleosu,Biba Zaman alırsa Cansu,Tuğba ve 1 Numaraların atacağı üçlükler bizi rahatlatır.Galatasaray durarak oynamayı seven bizde hızlı oynamayı seven bir takımız.Eğer hızlı çıktıklarımızda boş dönmezsek,İlerde saçmalamaz,top kayıpları yapmazsak fark bile açılabilir.Çünkü bizim Uzunlarımızda geriye çabuk koşan savunma yapabilen oyunculara sahibiz.Tina’nın Ndour’un ve Quanitra Hollingsworth’un gününde olması enbüyük dileğim'’böyle yazmıştım.ve yazdıklarımda bire bir çıktı sanki, Hızlı çıktığımız alanlarda duvar gibi geri döndük.Angel kadar top çalan oyuncumuzda olmadı.Uzun atılan topları rakibe kaptırdık.Dışardan atılan üçlükler yine istenilen seviyede değildi.Nuria martinez’in sakatlanıp çıkması sonucu biz Günay’a daha çok baskı yaparız diye düşündük ondada başarılı olamadık.
Quanitra Hollingsworth’tan başka beğendiğim oyuncumuz olmadı. savunma savunma diyen hocamız var ama Bu maçta görüldü ki savunma konusundada en başarılı bulduğum Quanitra oldu.Olcay oynasaydı inanıyorum önde daha çok baskı yapardık.Rakipten baskı yiyoruz herkes adam tutmaya başlamış Tuğba bir oyana bir buyana koşup duruyor oan ne kadar güzel savunma yapıyoruz diye düşündüm

Bence özellikle maçın sonlarına doğru Galatasaray bizden daha iyi savunma yaptı.
Bojovic’i bize öneren kimse gerçekten tanımak isterdik.Taraftarın Bojovic’e karşı tahammülü kalmadı.Özellikle oyun içinde katkısı olmadığı gibi 10 dakika onda ısrar etmek yanlıştı.Bojovic sahada odlumu hem Olcay’ı kesiyor,hem Birsel’in ve Zellous’un performansınıda düşürüyor.Winnicki Neden bukadar Bojovic’i kayırıyor anlıyamıyorum.
Zaten Rotasyonumuz dar ,Ndour,Olcay,Cansu neden yer almadı bana biri açıklasın.
1 Numaralarımız yine yeterince katkı veremedi.Birsel eskiye göre daha iyi olmasına karşın eski gücüne ulaşamadı.Birsel’in eski hallerine ihtiyacımız var.Ona güvencim hala tükenmedi.Bu maçtada eskiye göre birazdaha silkinmişti.2 üçlük bile bize ilaç gibi geldi.
Tina’ya bakıyorsunuz bir maçta 24 sayı atarken bu maçta 7 sayıda kaldı.
Zellous 13 sayı, Bibrzycka 12 sayı atmalarına karşın yinede kendi performanslarından uzaklardı.
Tuğçe yine skordan uzak durmaya başladı.Takım olarak çok iyi oynasakda skoru bir iki kişiye yüklersek onların formsuz olduğu zaman sayı üstünlüğü rakibe geçebiliyor.
Nevriye’yi bizim takımda neden görmek istediğim anlaşılmıştır herhalde.Tekbaşına takımı taşıdı.Nevriye ayarında UzuN pivot yerli oyuncu yok.Bizde olsaydı Tina’nın Bence gittiğinde yokluğunu aratmazdı.Hoş Tina’da bugün yokları oynadı.
Ben Ekrem Memnun’unu pek sevmem salon içinde maç esnalarında yaptığı hareketleri itici buluyorum.Ama Hoca olarak Winnicki’den daha iyi olduğunu sanıyorum.Saha içinde Işıl Alben,Alba Torrens özellikle oyun kurum aşamasında hep Hocalarına bakarlardı.Şimdi Ayşegül’de gözleriyle hep hocasını takip etti.Bu ilişkiler maç anında çok itici gelsede demekki doğrusu bu.Winnicki kollarını bağlamayı bırakmış deli gibi bağırıyor duruyor ama onu tınlayan bile yok.Ben bu durumları görünce Obradovic’i daha çok seviyorum.Bir oyuncu hatamı yaptı alıyor kenara haslıyor sonra birdaha sürüyor sahaya,taki istenilen yapılana kadar.Ekrem sanki Obradovic’işn çırağı olma yolunda ama Winnicki’de bir gelişme görmüyorum.
Taraftar Olarak salonu tıkabasa doldurduk.Herkese Teşekkürler. Fenerbahçe Grundig-Vakıfbank maçında da salon dolmuştu.Ama Taraftar olarak kendimizimi yenilememiz lazım mı diye kendimi sorguluyorum..Mesela şarkılar marşlar laylay lom yapalımda maçada etki edelim.Takımı ateşlemek demek Küfür etmekden geçmiyor,Belki küfürler oyuncuyu daha çok kamçılıyabilir.Örneğin Hakem yanlış karar verdi salon yıkılsın,Rakip ataga çıktığı an ıslıklar yada (Fenerbahçe Ülkeri’in Yurt dışında oynadıpı maçlarda gördüm) elle vurulan aletler,Bizimkiler basket atınca salonun top yekün alkışı,Rakibi sitrese sokmakda Takımımızı ateşlemekde bizim elimizde diye düşünüyorum.Taraftarı yönlendirecek kişilerinde kendilerini yenilemeleri,Çağa ayak uydurabilmeleri ve kadın,erkek,çoluk,çocuk tek bir elden hareket elde etmeleri gerekmektedir.
.Zaten Rotasyonumuz dar bir kadroyla çıkıyoruz birde Winnicki elindeki dar rotasyonun hepsini kullanmazsa kendi eliyle maçı zora sokuyor.Taraftarda tam bu anda bencten gelecekleri motive ettiğinde kendilerinede güven gelecek giren çıkanı aratmayacak.
Futbolda önemli maç önceleri 2-3 gün kamp alınırlar ve ailerinden uzak birbirleriyle daha çok motive olabilirler.acaba Bu maçlardan önce bu yapılıyormu?Bu duruma açıklık getirecek arkadaş varsa bizide bilgilendirsin.
İkinci yarı bukadar kötü oynamamıza rağmen ben Abdi İpekçideki maçta daha iyi oynıyacağımızı zannediyorum inşallah yanılmam
Maçı anlatan ve yorumluyan arkadaşların daha dikkatli olmasını diliyorum.Örneklerden birini vereyim ; Casas habire faul alıyor diyorum ki hala 5lemedimi bu derken maçı anlatan Casas ilk faulunu yaptı deyince Allah Allah bende nasıl maç izliyorum diye düşündüm,sonra Casas bir faul daha yaptı.Casas 5 faululden dolayı çıktı dedi.
Salon: Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji
Hakemler: Uros Obrknezevic (Sırbistan), Ademir Zurapovic (Bosna Hersek), Wojciech Liszka (Polonya)
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 6, Tuğba Palazoğlu 4, Zellous 13, Hollingsworth 14, Charles 7, Bibrzycka 12, Bojovic 2, Tuğçe Canıtez
Galatasaray Odeabank: Martinez 2, Casas 2, Şebnem Kimyacıoğlu 5, Lyttle 5, Nevriye Yılmaz 18, Dubljevic 14, Ayşegül Günay 5, Bone 5, Deniz Çolakoğlu, Bahar Çağlar
1. Periyot: 18-11
2. Periyot: 34-23
3. Periyot: 45-40
5 faulle çıkan: 39.16 Casas (Galatasaray Odeabank)
(
https://twitter.com/Ahadeli )