Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 424573 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Abiler birşey merak ediyorum sezon başından beri izlediğim bütün maçlarda karşı takım bize karşı sürekli yüksek yüzdeyle üçlük atıyor, en başlarda şans felan dedim ama sezon başlayalı kaç maç oldu, savunmada sürekli switch yaparak sürekli yardım savunması getirerek yapmaya çalıştığımız savunmadan dolayı karşı takım çok fazla boş üçlük buluyor ve bunlarıda sokuyorlar hem oyuncular böyle çok hareketli bir savunmayı yaparken çok yoruluyorlar sonra hücumda herhangi bir oyuncu topu elinde 20 saniye tutarak dinlenmeye çalışıyor.

Merak ettiğin kısım neydi? :) Tespitte bulunmuşsun zaten :P

Çevrimdışı RickyHickmannn

• Üye
  • Yer: antalya
    • RickyHickmannn
Merak ettiğin kısım neydi? :) Tespitte bulunmuşsun zaten :P
forumdakilerle aynı düşüncede olup olmadığım :)
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 13:27:57 Gönderen: RickyHickmannn »

Çevrimdışı valance

• Üye
ufuk sarıcanın takımına tokatlanıp durmaktan bıktım yahu
uzun uzun yazacak çok şey var da neyse. dün akşamdan beri hala kendime gelemedim müthiş hayalkırıklığı içindeyim tarif edemem
allah sonumuzu hayretsin.
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 13:52:06 Gönderen: valance »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Karşıyaka geçen sene de play offda deli gibi üçlük atıyordu bize. Yanılmıyorsam Can 7-8 tane üçlük atmıştı bir maçta. Onların oyun planı dış atışa dayalı zaten. ikilikten çok üçlük deniyorlar. Bu maça özgü bir şey değildi yani. Bu maçı da geçen seneye ait sayarsak galatasaraya ve karşıyakaya karşı yaptığımız 16 maçta 8M almış olduk.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Turkiye Ligi'ndeki takimlar, olaganin biraz ustunde ucluk attiklari surece, bize karsi sanslari var.  Aksi takdirde, krali gelse yenemezler bizi.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Maçın siniri geçtikten sonra yazmak istedim maç hakkında. Biraz uzunca bir yazı olabilir ama sıkıcı olmaz diye umuyorum.

Takımdan 3 çeyrek boyunca iyi ışıklar gördük. Savunmada takım iyi şeyler denemenin ötesine geçip başarılı işler yaptı. Ancak hazırlık döneminde çoğu maçta olduğu gibi fazlaca üçlük yedik. Bu kadar üçlük yemekte Karşıyaka'nın böyle bir alışkanlığı olması ve iyi şut atmaları kadar yaptığımız bazı hataları göz ardı etmemek lazım. El üstü atılan şutları bir kenara koyarsak, biz savunmada adam değişince kısa-uzun ve uzun-kısa ters eşleşmeleri oluştu. Kısaların driplinglerini ve sırtı dönük oynayan uzunları iyi savunsak da, adam değiştikten sonra top ters tarafa gidince hemen iki oyuncunun kendi adamına dönmesi gerekiyor. Bu ikinci değişimin başarılı olması için topun gittiği taraftan kolay geri gelememesi (çünkü bir cross pasta biz adam değişirken oyuncular boş kalabilir) ve özellikle topsuz tarafta adamlarına dönen oyuncularımızın birbiriyle uyumunun (koordinasyon) çok iyi olması gerekiyor. Ancak kafama takılan bir şey, biz adam değiştikten sonra hücum sonuna kadar oyuncular kendi adamına geri dönmeye teşebbüs etmedi. Bu maçlık mantıklı olabilir ama uzun vadede, eğer bir maçta perdeleri switch yaparak savunuyorsak, topsuz taraftaki bu ayarları iyi yapmak ve koordinasyonu arttırmak gerekiyor, sezon ilerledikçe daha iyi oluruz diye düşünüyorum. Zaten olamazsak her maç rakip takımın şutörleri "iyi gününde olur" ve ah vah ederiz. Kaymalar ve yardım rotasyonları da yine sezon ilerledikçe daha başarılı olacaktır.

Savunmada ne kadar iyi savunursanız savunun, kötü şut attırdıktan sonra ribauntu almak gerekiyor. Şut istatistikleri dışındaki çoğu istatistik gibi ribauntlar da yakın, Karşıyaka'nın net pivotları olmasa da diğer atletik oyuncularının ribaunt katkısı üstünlük kurmamızı engelledi. Biraz her maç sonrası tekrara döndü ama bu yıl kısa oyuncuların da yardımıyla iyi ribaunt almamızın takımın başarısı/üst sınırı için çok kritik olduğunu düşünüyorum. EL'de iyi savunma yapmanın öneminden bahsediyoruz ama savunmadaki bütün doğru işler, kaymalar, rotasyonlar, birebirde geçilmeme... ribauntu verdiğimiz an hepsi camdan uçup gidiyor. Oyuncular tekrar stance'e oturuyor, yüzler düşüyor ve başarılı olduğumuz açık saha hücümuna net ribaunt alamadığımız için çıkamıyoruz. Özellikle yarısahada yetenekli oyuncuların sayısının her geçen gün azaldığı Avrupa'da geçiş hücumları ve dolayısıyla net ribaunt almak bence çok önemli.

Hücuma gelirsek, yine ilk 3 çeyrek doğru işler yaptık. Beni en mutlu eden rakipte atletik ve yıpratıcı oyuncular olmasına rağmen Emir, Hickman, Bogdan gibi oyuncuların kararlı şekilde potaya gitmesiydi. Bu doğru penetreleri istikrarlı şekilde bütün maça yayamasak da sezon başı olmasından dolayı bunu ve "bazı" top kayıplarını göz ardı edebiliriz: perdeden çıkan oyuncuya geç verilen paslar, perdede devrilen uzuna zamanında verilmeyen paslar, oyuncuların sahada doğru yerleşemeyip(spacing) setin akışını bozması... Bunlar oyuncular setlere alıştıkça düzelecek. Ancak yarısahada top getirememek geçmişte kaldığını düşündüğümüz üzücü bir durum oldu. 24 saniye süresinin bozulmasının bizim dezavantajımıza olduğu doğru, ancak zaten sezonda bizim rakibimiz Karşıyaka olmayacak ve tam sahada, yarı sahada daha baskılı savunmalarla karşılaşacağız. Bu noktada Kenan ve Hickman "top taşıma - seti başlatma - maç sonunda kritik anlarda doğru hücumu oynatma" sorumluluğun altından kalkmak zorunda, yoksa bizim için çok sıkıntılı bir sene olabilir. Emir'i saymıyorum çünkü ne kadar az yıpranır ve yarı sahada top kullanırsa o kadar başarılı olduğunu düşünüyorum artık.

Kenan demişken, onun kadroya girememesi ve Türk oyuncuların bu kadar az süre alması neye işaret ediyor bilmiyorum. Kemal abinin söylediği iddiaların da doğru olmadığına inanmak istiyorum. Ama her oyuncu taşıdığı formanın ağırlığını ve ne kadar şanslı olduğunu bilmek zorunda, tarih kaybolup giden yetenekli genç sporcularla dolu. Hepimizin hatırlaması gerekiyor ki Obradoviç gibi biri bir oyuncuyu oynatmıyorsa, genç ve yaşlı, o oyuncu suçu kendinde aramalı. Bu noktada Obradoviç'e giydirmeye çalışan arkadaşlara da Allah akıl fikir versin diyorum, bu kulüp artık oyuncu/menajer çiftliği olmamalı ve olmaması için biat kültüründen nefret etsem de Obradoviç'i o gitmek isteyene kadar savunurum, savunmalıyız.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
@Kutay
Eline sağlık Kutay, eklemek istediğim bir konu da oyuncularımızın hırsı idi. Özellikle hücumda üçlükleri bulunca oyuncularımız iyi tepki vermişti ancak maç sonunda bunu göremedik :D

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
@Kutay
Eline sağlık Kutay, eklemek istediğim bir konu da oyuncularımızın hırsı idi. Özellikle hücumda üçlükleri bulunca oyuncularımız iyi tepki vermişti ancak maç sonunda bunu göremedik :D

Evet vücut dilleri iyiydi. Ama zaten düşününce şu an sezon başı ve herkes gaz, artı ucunda kupa var, hırslı olmasalar sıkıntı olurdu. :)
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
sahsen ilk 3 periyot takımın hucumunu cok begendim..savunmada eksiklikler vardı...switchlere bir cozum bulmak lazım...bu konu ancak calısarak cozulur...

ama bence 4. periyottaki hucum rezilligimiz kesinlikle 24 saniye cihazının basımıza actıgı is...gerek oyunculara stres oldu saniyeyi gorememek gereksede yorulan ksk dinlendi..ozellikle dixon tekrar devreye girdi...

obra'nın 1-2 hatası oldu...ama oyuncular sacma top kayıpları ustune tuz biber ekti..ozellikle de bu hatalara ksk'nin yuksek yuzde ile gene 3 sayı atması iyice dengeleri kacırdı..hickman'ın  atısı ustune tuy dikti..

ama bence 24 saniye cıhazının bozulması ksk'nin tam isine geldi...oyun belki kopacakken moral ve yorgunluk olarak tekrar ksk umitlendi...

neyse kaybettigimiz kupa ksk'ya olsun...

lig ve kupa bizim umarım bu sene...

ama guard konusunda bence de 1 takviye iyi olur...ozellikle el'de lazım oalcak gibi..

Çevrimdışı gimme

• Üye
Bence dün oynadığımız oyun gayet iyiydi, özellikle mücadele konusunda istekli bir ekip vardı sahada . Hatalarımız tabii ki vardı ama oyun olarak gidişat iyiye doğru...
Sadece ,sezon öncesi bence cok anlam ifade etmeyen bir kupa maçında 9 kişilik rotasyonla oynamak beni üzen tek konu oldu diyebilirim.

Çevrimdışı gimme

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #175 : 09 Ekim 2014, 20:48:24 »
Yabancı sınırlaması kalktı lig şenlendi. :) Bu sene çok güzel bir lig bizi bekliyor bence.

Çevrimdışı Aaskın

• Üye
  • Yer: Bursa
  • Son sözümüz FENERBAHÇE
« Yanıtla #176 : 09 Ekim 2014, 21:09:11 »
Spurs maçı ne zaman bilmiyorum ama türk telekom ile maç önümüzdeki salı

Çevrimdışı seyhan_1907

• Üye
  • #Obradovicinaskeri
« Yanıtla #177 : 09 Ekim 2014, 21:41:05 »
2013-2014 Sezonu Şampiyonluk Kupasını henüz almadık. Federasyon şampiyonluğu tescilledikten sonra vermek istemiş ancak Yöneticiler bizim belirleyeceğimiz sonraki bir tarihte almak isteriz demişti. Umarım o tarih 6.haftadaki FBÜlker-gsLivHospital maçı bitimi olur çok güzel olur, O kupa siz buradayken elimizde yükselecek demek olur :) umarım benim düşündüğümü düşünmüşlerdir. 

Yeni sezon hayırlı olsun FBÜlker'e ligde ve Euroleague'de başarılar dilerim.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Kafam yerine geldi şöyle sağlıklı kafa ile kendimce beğendiğim ve begenmedigim kısımları yazalım
* çok sevdigim reise eleştiri yapalım.
-can a süre vermesini beklerdim. Hem savunma sertliği hemde hücum temposu açısından faydası olurdu. Kupa maçlarında çok faydalı olmuştu.. garipsedim işin açıkçası
-palacios aslında 4 numara ama 5 den süre aldı. Semih savunmada çok ağır kalırdı eyvallah ama Mutlu nun oynadığı dakikalarda (5- 6 dakika bile olsa )  semihe süre vermesi gerekirdi diye düşünüyorum.
-12 kişilik rotasyonumuz var ama bu maç 9 kişi ile oynadik. Takdir reisin ama 12 de kullansa iyi olurdu.

Ilk 3 periyot maç inanılmaz zevkliydi. Her iki takim da iyi oynadı. Savunma da hatalarimiz olsa dahi ilk dakika hatta 38 dakika itibari ile sadece 65 sayi yemistik.
30 dakika hücumda çok doğru oynadik. Yapılabilecek her kombinasyon denedik. 30 dak sonunda 18 asist vardı. Goudelock 3 ncü periyot muazzam oynadı. Yana doğru yarım adim atarak gonderdigi 3 lukler muazzam.

Ne olduysa 24 saniye cihazı bozulup 15 dakika ara verdikten sonra oldu.son periyot durduk. 1 tane bile asist yapamadık.
Kötü bir 8 dakika berbat bir son 2 dakika oynadik
4 numaralaramiz ikiside kötüydü. Bjelica nin kendine gelmesi lazım Vesely hücumda çok aceleci oynadı.
Hem zoeic hemde oguz mac genelinde iyi oynadılar. 5 lerin adı çıkmış. 4 lerimiz sicti ama mac sonu 5 lazim diyip durduk
Haksızlık yapılıyor.
Gelelim 71 66 ondeyken yaptığımız aptalca top kayıplarına. Izahati yok. Böyle hata yapma luksumuz yok. Mola vs bana hikaye geliyor. 3 tane oyuncu 3 kere o topu oyuna nasıl sokmaz anlamıyorum.  Beyinleri tutuldu sanırım 8)

Kötü oldu kazanmak güzel olurdu ama son periyot ve son 2 dakikadan dersler çıkaralım
Son 3 5 dakika harici ben memnunum.
Bogdan i birsekilde oyuna sokmamiz lazım. Bu süreç ne kadar uzarsa bize zarari olur. Biran önce dahil edelim oyuna.
Her elini kolunu sallayam içeri giremiyor. Yardim savunmasinda hatalar yapmazsak 3 4 tane 3 luk yemezdik.bunlar antreman ile çözülecek mevzular.
Gabriel attigi 4 tane 3 lugun izahati yok
. Sezon boyunca takipçisi olacağım 8)

Transfer mevzusunda benim fikrim belli 7nvi yabancı be kullanmak gerekli diye düşünüyorum imkanlar dahilinde olursa oyun kurucu almak iyi olur.
İmkanlar nedir kimler alınabilir fikrim yok
Benim tercihlerim
1 koponen
2 kalnietis
3 huertel

3 ününde klüpleri ile sözleşmesi var farkındayım sadece fikir yürüttum.

Hayırlısı olsun..
Mücadele ettikleri müddetçe benden yana hakları helal olsun
Obradovic in bende kredisi sonsuz konuşmaya gerek yok.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

uğur baydar bu forumda olmayacaksın ... olmana da gerek yok . çok önemli bir ortam değil burası .. illa girmeye çalışmanın ne anlamı var anlamıyorum . insan da biraz gurur olsa 3 kere kovulduğu yere farklı isimler ile girmeye çalışmaz. insanda tabi
git gülmek istiyorsan twitterda gül.
vazgeç artık burada bulunmaya çalışmaktan.
bu kadar derdin arasında seninle daha fazla uğraşmak istemiyorum ....
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 23:54:16 Gönderen: Cem Ağrak »