En son EL maçında 2 pozisyon, bu maçta da 2 pozisyon Goudelock'un yapabildiği en iyi savunmayı yaptığını gördüm. Bunu da kinayesine ya da iğnelemek için yazmadım, samimi gözlemim. Bu olumlu bir gelişmedir, en önemlisi işin ruh hali ve zihinsel tarafı. Yarın Spanoulis ile oynarken bakacak olmuyor, bir kendi atıyor, bir Spanoulis, "şunu 2 savunma durdurayım da, görelim bakalım kimmiş makineli tüfek!" diyecektir. Yavaş yavaş inanıyorum.
Kenan'ın savunmadaki hali çok önemli. 2 metrelik bir gard savunma yaparsa 2 kişi sayılır. Ayakları, vücudu sabittken bile devamlı hareket etti, bir de sürekli parmak ucuna bastı, daha önceleri topuğunu yere çok bastığı için hepten yavaş kalıyordu. Bir de Calderon tarzı bir örgütlemeci hali var, bugün gerçekten yakıştırdım kendine. (Kaldı ki Calderon'un tribünlere yaptığını düşünürüm hep, yapmacık gelir)
Bu akşam bence maçı kazanmaktan ziyade, Lofton'a yaptığımız Spanoulis'i tutma idmanı çok mutlu etti beni. Onun da şansızlığı bu maçın Oly maçı öncesine denk gelmiş olması. Lofton kullandığı 10 şutun tamamını zorlama attı, bulduğu 4 ikilik isabeti de zor sayılardı. 2 tane boş üçlük atmış olsa daha üzülürdüm doğrusu.
Obradoviç Oly maçı için Semih'i saklayıp Serhat'a prova mı yaptırdı acaba? Bunu bir kez Denizli yapmıştı Hollanda maçı öncesinde. Uzun kıvırcık saçlı bir oyuncuyu (galiba adı Selimdi) ilk 15 dk oynatmıştı hazırlık maçında, 15. dk'dan oyundan aldı. Sonra Hollanda'yı 1-0 yendiğimiz maç boyunca Kluivert ile oynamıştı, Kluivert'e kafayı sıyırttı Selim o maçta. Daha sonra "Bazı şeyleri görmek için yaptım, buna da 15 dakika yeter" demişti. Neyse, konu dağılmasın, Obra da Zoriç'in 7, Semih'in 6 ve Hickman'ın 0 dakikası ile böyle bir ustalık düşünmüş olabilir.