Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 433183 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
bayadır foruma girmiyorum - içimden girmek gelmiyor. yanlış anlaşılmasın kimsenin de sorunu değil tabi ki , herhangi birisinin girip girmemesi kimseyi ilgilendirmez.
bu maç saymazsak - yendiğimiz maçlardan sonraki çok gou - bogdan , sohbetleri beni biraz yoruyor.. dediğim gibi herkes istediği gibi yazmakta sonsuz özgür , ben sadece dip not olarak düşmek istedim...

dünkü maçın sonrasında yine tipik bir Fenerbahçe ülker mağlubiyeti sonrası alıştığımız standart kısır döngü ortaya çıktı-çıkıyor çıkacaktır da
hem forumda hemde twitterda--

1- ben gibi utkan gibi Kemal gibi okan, abdullah onur abi uğur vs vs vs gibi takımı ve obradoviç'i koşulsuz destekleyip sıvayanlar grubu var . bizler hayatın polyanna tarafıyız. heğ bardağın olumlu taraflarını bakan , mutlu olmaya çalışan , olan olumsuzlukları dahi görmeyen görmemeye çalışan bildiğin sıvacılar grubu..

2- bizim sıvadığımız aksine Obradoviç'ten nefret eden bir grup var. istediği kadar maç kazanırsa kazansın istersen eurolegude 10 da 10 yapsın fark etmiyor. alınan ilk galibiyetten sonra o ağzına kadar dolu olan bardağın boş kalan dudak paylık kısmını gören ve onu abartan insanlar var. bununda önüne geçilmez yapılacak bi şey yok. herkesin kend fikri sonuçta . belki de yıllarca bu kadar çok çıkartıp avrupayı serinletmesi kanlarına dokunmuştur.

3- hayata kötümser bakan, mutlu olmayı berecemeyen , hep pessimist olan , sporu basketbolu sevmeyen insanlar var.

4- galatasaray maçları kendileri için kırmızı çizgi olan ( ben buna sonuna kadar saygı duyuyorum ) bu foruımda olan abiler kardeşlerim de var. sonuna kadar haklılar.

5- hocaya oyunculara ailelerine küfür edenler var. özellikle twitterda bunları klüp bence mahkemeye vermeli , ciddiyim bu konuda , ne olursa olsun kimsenin herhangi bir oyuncunun veya hocanın '' karısına anasına ailesine kutsalına hatta kendisine '' küfür etme hakkı olmamalı
twitterda birkaç tanesinin capsini ben aldım , gerekli mercilere ileticem , böyle ahlaksızlık yapılmamalı , işte bu yüzden twitterdan bazen nefret ediyorum , insanlar kendilerinde taraftarız diye milletin anasına karısına küfür etme hakkını kendinde buluyor..
vereceksin mahkemeye sonuna kadar götlerinden terleteceksin hadlerini bilecekler.

vallaha ben yenilgiyi bekliyordum - bu derbi zamanı hoş olmadı diye düşünüyordum. belki de iyi olmuştur.
çok havalanmıştık sanırım takım ve taraftar olarak , henüz birşey kazanmış değiliz , güzel işler yapıyoruz ama yarış henüz bitmedi , çok zorlu bir top 8 serüveni bizim önümüzde olacak..

Galatasaray maçının herhangi bir açıklaması bence olmaz olamaz. ben üzüldüm geçti gitti , ama herkes ben değil ,
mağlubiyet başta koça yazar sonra oyunculara yazar. herhangi bir oyuncuya yazmaz bence takıma komple yazar..
gerekli dersleri çıkartıp cuma günkü çok kritik liderlik için çıkacağımız maça hazırlanmamız lazım..
ben kendi adıma dünü unutan adam değilim , yaşanılmışlıkları silip atmam ama bu yenilgi de işte gönlümde ufak bir yara olarak kalacaktır.
oyuncular sezon genelinde bu kulübün en çok gurur duyacakları şubedir.
ligde lider eurolegude 8/2 ilk gurplar ve 7/2 top 16 performansı ile bizlerin başını öne eğmiyorlar.
cuma zor maç var.
yenme ihtimalimiz düşük , galatasaray maçı ile alakasız olarak söylüyorum.
olimpiakos çok istim üzerinde kendi evlerinde de ciddi olarak dominant bir takımlar
hayırlısı olsun..
uzun süre sonra 2 maç üst üste kaybetmiş olacağız

Çevrimdışı esref

• Üye
  • Yer: İzmir
    • cavus7
Önceki sayfalarda eleştiri yaptım,ama foruma sadece eleştiri yapmak için giren birisi değilim,abilerimin dediği gibi takım yenilince sanki daha çok yorum yazılıyor.

Aynen katılıyorum ama normal görüyorum ben yenilince duygular daha yoğun oluyor o da sevgiden kaynaklanıyor heralde. :) FB düşmanlarına ithafen bozar mı sandınız lan acılar diyerek bu maç hakkındaki söyleyeceklerimi sonlandırıyorum. Takımda da konuşulmuyordur eminim çoktan Oly maçına odaklanılmıştır. :)

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
başka bir mail ortamında koça takıma giydirenler için yazdığım bir yazı, elimden geldiğince argoları çıkarmaya çalıştım, kalan olduysa affola..

ama gene söylüyorum bu kadar da abartmaya gerek yok. adamlar abartır tabi, tutunacak tek dal bu ellerindeki. ama biz neden bu kadar büyütüyoruz anlamıyorum. sanki adamları hiç yenemiyoruz da elimizdeki tek şans buydu, onu da kaçırdık gibi bir zihniyet var. ona bakarsan sene başında da aroyo, arodori, furkan, ender, pocius, smith, jawai, vougioukas gibi ismler varken, başlarında hoca da varken yendik bunları.

hayır, aslında anlıyorum​, tamamen futbol seyircisinden kaynaklanıyor. basketbolda normal sezonun ağırlığı %50-60 ı geçmez. önemli olan playoff lardır. nba de bir söz var, gerçek sezonun marttan önce başlamaz diye. basketbolun formatı farklı, önemli olan ligde kimi nasıl yendiğin değildir, isterse ligde 5 sefer yenilsin, playofflarda elediğinde geçiyorsun rakibini.

kim hatırlıyor 1954 dünya kupasında macarların almanları 8-3 yendiğini grup maçlarında ? 8 gol lan borumu.. ama herkes şampiyonun almanya olduğunu biliyor. kim google giripde 60 sene öncenin grup maçlarına bakıyor ? en çok yarı final, belki çeyrek final.. özetle format farklı, mantık farklı. kimse senede 80 maç motive olamaz. bu takımın bu sene oynadığı maç sayısı 50 ye geldi (20-21 lig maçı, 6 türkiye kupası, 1 cumhurbaşkanlığı kupası, 19 euroleague) daha en az 8 el maçı var (f8 garanti bence, orada 3-0 yenilirsek 8 maç daha demek ki fazlası var bu sayının azı yok), 17-18 de lig maçı var, gene playoff larda 2-0 elendiğiöizi var sayarsak. toplamda 26 maç yapıyor min., bu sayı 40 a kadar çıkabilir f4 + türkiyede final dersek. bu maçların hepsi sona yaklaştıkça daha önemli hale geliyor.

ha bu gs maçına motive olmayacaksında ligde hangi maça motive olacaksın o zaman ? 80 maç motive olma ama bu maç motive olunacak maçlardan birisi olmak zorunda, zorunda da şöylede birşey var, elin sırpı, amerikalısı, yunanı şeyine takmıyor işte normal sezon maçını. bunun olması için takımda türk oyuncun olacak ibo gibi, mirsad gibi, ömer gibi. hiç olmadı rekabeti ve önemini bilen bir türk hocan olacak. senin böyle bir maçta süre alacak kalitede tek yerli oyuncun var, Emir Preldzic :)

bizde bunların hiçbiri yokken gs de sinan, kerem ve ergin (yok desenizda adam tribünden yağdırıyordu emirleri), 1 gün önceki büyü yapılmış stadda alınmış malubiyet ve fakir fukara edebiyatı gibi türklerin en büyük motivasyon kaynaklarından birisi vardı.

sonuçta, olan oldu, adamlar nerdeyse100 sayı attılari bir çeyrekte 6/6 yüzdeyle üçlük atıp 27 sayı buldular, ellerini sallaya sallaya yendiler..

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet
Su mac galatasayla degik de herhangi bir takımla her ha gi bir lig maci  olsa bu kadar abartilmazdi.dun mac esnasinda ve sonrasinda cok sinirliydim ama simdi sakinlestikten sonra tek dusundugum normal bir maglubiyet otesi yok.

Çevrimdışı bilal1907

• Üye
dün çok kötü oldu ama obra reis fena sinirlenmişti birilerine tersten saplayacak gibi bunun acısını olimpiyakos deplasmanından çıkarırız inşallah

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
kaybetmek kötü ama zerre üzülmedim :D moral olsun sefillere :) ligde final serisi dışında ne kafa takacak pek maç yok.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • RWB0 & SC30
Sıradan bir lig maçı olsa da cok acı verici bir yenilgi oldu sahsım adına..
Maçtaki hakemler icin de ne desem az. Rakibin toplam 10 faulü yoktur herhalde, istatistiklere bakmadım ama o kadar cift taraflı düdük vardı ki cıldırdım

Maç için bir iki şey karalarsam,
Patrick Youngı cok begendim ben. KAç sayı atmıs kaç ribaund almış bilmiyorum ama boyalı alanı kararttı resmen. Potaya gidemedik dünkü maç

Bir benzeri de dunston yapacak cuma günü. Öncesinde iyi idman olmustur umarım.

Bizim adımıza da en iyi isim goudelocktı.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2015, 15:09:42 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Leggenda di Trieste

• Üye
  • Yer: Pendik
Bu maçın bu kadar çok moral bozması basında ve çevrede çok dillendirilmesi elbet
Gs lı basın futbolda da basketbolda da bunu çok iyi yapıyor
Diğer önemli husus sakatlık durumları
Ben enderin de sinanın da pocius un da zerre ciddi sakatlıkları olduğunu zannetmiyorum
Müthiş bir kurgulama var gerçekten gs da
Her maç farklı farklı iki oyuncunun sakatlık yaşaması dalavereden başka birşey değil
Böylece taraftarının negatif gazını alıyor pozitife çeviriyorlar
Dün 9 kişilik normal bir rotasyonu olacak takımı da 6 kişiye indirgediler
Kendi adıma konuşursam benim canımı sıkan tek ve yegane nokta bjelica ve bogdanovicin dünkü
neredeyse sıfır motivasyonları ve konsantrasyonları
Dün özelinde niye öyle olduğunu gerçekten merak ediyorum

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Bogdan'da bizim oyuncumuz, Goudelock'ta bizim oyuncumuz.. Bir sıkıntı olmazsa ikisi de Avrupa'da iki üç yıl içinde Top-5 oyuncu olacaklar..

Ancak Gou üzerinden yaptığınız bütün eleştiriler sonuna kadar yanlış ve yorumcuların etkisinden kalan yorumlar..

Bir kere lütfen şunu anlayın lütfen Bogdan düşündüğünüz kadar iyi bir bire bir oynayan oyuncu değil. Olması da gerekmiyor. Bogdan'ı değerli kılan şey her şeyi neredeyse elit düzeyde yapabiliyor olması.. Ama topu Gou dan alalım ona verelim o birebir oynasın içi boş bir teori..

Gelelim başka bir yanlışa.. Gou sadece bitirici olsun, topla oynamasın diyenler var.. Bakın Gou topu domine ettiği anları biraz sınırlasın, özellikle maçın başında daha az topu domine etsin diyin anlayayım ama Gou topla oynamasın boş bir düşünce.. Koç ondan bunu istiyor.. Topla oynamasını, oyuna hükmetmesini, gerekirse bitirmesini, gerekirse ikili oyunda uzunu beslemesini istiyor. Yok istemese bana göre Gou dan daha net bir bileği olan Melih'i bitirici olarak oynatırdı..

Koç senin benim gibi sadece bu maçı düşünmüyor. Geleceği de düşünüyor.. Bu takımın bir kademe üst seviyeye atlaması Bogdan ile olmaz.. Bogdan zaten potansiyeline yaklaşıyor.. Ancak Gou bu şekilde evrilirse olur.. O da bunu istiyor.. Ki bence Kupa dan beri Gou bu konu da çok olumlu mesajlar veriyor.. Kazanılan CSKA maçının en önemli faktörlerinden biri odur. Burada maçın sonunda da, 3. çeyrekte attığı sayıları Bogdan denese maç orada kopardı.. Ha ama dediğim gibi gerek yok.. Bogdan öyle bir oyuncu değil. Onu özel yapan hatta belki Gou dan daha potansiyeli gösteren başka şeyler var..

Senin şuanda bütün hücum setlerinin ana kaynağı rakiplerin Gou'ya yaptığı yoğun baskı üzerine kurulu.. Bakın gidin okuyun. Euroleague sitesinde açıklamalar var.. Rakip koçların Gou hakkında açıklamaları var. Rakipler bütün savunma düzenini ona göre kuruyor.. Biliyorlar ki kurmazlar ise Gou 40 sayıyı bırakır potalarına..

Dün yüzünden Gou yu savunmada eleştirmekte hata.. Sinan attığı 3 üçlüğü de uzunun elinin üstünden attı.. Yani aslında senin istediğin şutları soktu..

Basın zaten Gou yu sürekli değersizmiş gibi göstermeye çalışıyor bari siz bunu yapmayın..

Son konu ise yok bu takım karaktersiz, yok bu takım şerefsizdir diyenler var..

Bakın dünkü yenilgiyi kabullenebilen Fenerbahçeli çok azdır. Bu yenilgi herkese koymuştur.. Ama tek maç üzerinden böyle hakaretler yapmak, sizin karakterinizdeki yanlışları gösterir. Bu sonuç rezalet midir? Evet, rezalettir. Ama Fenerbahçe tarihindeki ilk rezalet değildir, son da olmayacak.. Aynı Galatasaray, Madrid, Barcelona nın tarihinde bir çok rezalet olduğu gibi..

Demem o ki takımı eleştirin, yanlışları vurgulayın.. Tartışılsın... Ama şu takıma karaktersiz filan demeyin lütfen.. Ayıp oluyor..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
Zeki Abi'm, ne yaptin sen? :)  Ben de sana acik acik soyleyeyim, dunku macta Goudelock'i elestirmenin bence "kral ciplak" demek ile bir alakasi yok.  Goudelock, verdigi paslarla 4 asist yapmis.  Bir o kadar da arkadaslarini bosta biraktigi pas vardi.  Son saniye hangi top kaybi anlamadim?  Bjelica'nin yaptigi sacma hucum faulu mu kastettin acaba?  Bir de Bogdan demissin de, dunku maca "cikmayan" bir oyuncudan bahsetmeye gerek yok bence.  Burada hemen herkesin hemfikir oldugu uzere, dunku maca kafa olarak hazir cikan uc oyuncu vardi ve bunlarin basinda Goudelock geliyordu.  Sene sonu gitmeli demene saygi duyarim ama bu macin ozelinde, bence yanlis bir yorum olmus cunku macin en iyisiydi.
Aynen yazdığın gibi.Dünkü maçın Gou ile ne ilgisi var takım oyuna hiç girmedi ki zaten Hickman ve Gou dışında birşey yapmaya çalışan da yoktu.Başka maçlarda Gou'nun takımın savunmasına ve hucumuna negatif etkileri oldu ama dünkü maçı bu adama fatura etmek haksızlık.Takım kötüydü aynen Efes macı gibiydi umursamadılar ve saygı göstermediler rakibe, nasıl olsa yeneriz havası vardı.Bu bizde  taraftarda da  vardı.Obra'nın açıklamaları da bunu söylüyor zaten.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2015, 17:09:57 Gönderen: Jason Bourne »

(EREN)

• Ziyaretçi
Ne zamandan beridir Galatasaray maçları Fenerbahçe için , "önemsiz, kaybetsek bile sorun değil" şeklinde yorumlanacak maçlar oldu. Ülker birleşmesi, Ülker arena, Metro Enerji salonu falan derken taraftar zihniyeti de Ülkerleşmeye başladı sanırım. (Tamam yönetim,profesyonellik,kurumsallık anlamında Ülker zihniyeti güzel ama benliğimizi unutturmasın ) Fenerbahçe ile Galatasaray Survivorda bile kapışsallar izlerken strese giren insanlarız biz. O yüzden züürt tesellisine gerek yok. Takımın bizi dün utandırdığını ,  Galatasaraylılara basketbol konusu açıldığında ;yıllarca susmayacakları bir koz verdiğimizi kabul etmek ne takımın bu sezon ki başarılarını hiçe saymak olur ne de Obradovici kötü koç yapar.

Play-Off ta çıksınlar karşımıza , aklımız Avrupada bahanesi de dünkü mağlubiyeti açıklamaya yetmiyor. Fenerbahçe futbol takımı ,şampiyonlar ligi maçlarından önce oynanan Galatasaray maçlarına kaybetse normal mi karşılayacağız? Ve ayrıca geçen sene rakibimiz finalde Galatasaraydı 3 maçı kaybettik bu maçı yine 6 kişiyle kaybetmişken hangi verilere güvenip bu kadar rahat olabiliyoruz?

Fenerbahçe Ülker bu sene çok iyi takım olma yolunda büyük işler başardı, hatta bence beklentilerin bile şimdilik üstüne çıktı. Ama maalesef hala büyük takım olamadı. Bunu kupa finali ve dünkü maça bakınca daha iyi anlarız. Rakiplerine  daha sahaya çıkmadan "biz bu takımı yenemeyiz" izlenimi yaratamıyoruz. Bugün Eskişehir basket bile o uyuz salona geldiğinde "kesin kaybederiz" diye düşünmüyordur.

Salon demişken, genelde basketbol takip edenler tarafından "lümpen futbol seyircisi" diye tabir edilen kitlenin , ne kadar etkili  olabileceğini bir kez daha gördük. Şimdi biraz iddialı bir cümle yazacağım ,Bizdeki bu kadro ve koç Galatasarayda olsa ve top 8 de saha avantajı yakalasalar yüzde 99 final 4 yapar gözüyle bakardık ama biz saha avantajı yakalarsak şansımız ortada olacak . Böyle bir iddia ortaya atarken de, ateşli tribün çocuğu zihniyetiyle yazmıyorum tamamen sahada gördüğüme ve geçmişte oynanan maçlara bakarak yorum yazıyorum.

Bu takım cuma günü Atinada maçı kazanabilir  , hatta hiç şaşırmam böyle bir skora . Ama bu maçın ayıbını unutturmaz. İkisi çok farklı hikayeler olarak kalacak. Yoksa bana da sorsalar Atina mı bu maç mı diye Atinada galibiyet seçerim ama bu ; mağlubiyete hele bu ölmüş galatasaraya karşı alınana kılıf olmamalı.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2015, 17:11:56 Gönderen: (EREN) »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
bu goudelock real'e filan gitse çok başımızı taşlara vururuz ama elimizde olunca değerini bilmiyoruz. gerçi ben jaycee carroll'la karşılaştıranlar gördüm ayrılsa mutlu olurlar sanırım ama ihalenin hep gou'ya kalması hiç hoş değil. aynısı ilk geldiği sene mehmet topal'a da yapılıyordu yok kazma yok top yeteneği yok diye şimdi niye aklıma geldi bilmiyorum ama topal söke söke kabullendirdi kendini aynısını gou da yapacak..
Goudelock'u Carrol'a karşılaştıran adam basketbolla bu sene ilgilenmeye başlamıştır. Goudelock fiziki temas konusunda zayıf olmakla beraber komple bir skorerken Carrol bildiğin statik şutör. Hakkını yemeyelim, bazen şut feykinin ekmeğini driblingle de yer ama o kadar.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Euroleague Top 16 - 8. Maçı

Tarih: 27.02.2015
Yer: Moskova

CSKA Moskova:75  Fenerbahçe Ülker:81

Obradovic'in askerleriyiz, karakterli oyunculara sahibiz, yürek koyduk, işte zafer budur, Fenerbahçe böyle maçları kazanmalı, ligi nasıl olsa bir şekilde alırız, bizim rakibimiz artık CSKA olmalı, Oly olmalı, Real olmalı, Barca olmalı, Maccabi olmalı.

Kesin öyledir.

Önce kendimize karşı dürüst olalım, önce kendi karakterimizi oturtalım, önce ne istediğimizi bilelim ki sonrasına bakarız. Bu mağlubiyetin bahanesi olmaz. Bahane derdine düşen birini de görmedim. Maçtan sonra koç zaten gerekeni fazlasıyla söyledi. Lakin bu mağlubiyete bu kadar anlam yükleyip, final four yolunda olan bir takımı itin götüne sokacaksak eğer, işimiz var.

Ben küçükken futbolda çok Galatasaray şampiyonluğu gördüm. Bana dediler ki, Galatasaray'ı yenelim, şampiyon olmasak da olur. Çocuktum, bende buna inandım. Büyüdükçe anladım ki, bu söylenen züğürt tesellisinden öteye gitmiyor. Galatasaray UEFA kupasını kaldırırken, süper kupayı alırken, Avrupa'da ses getirirken, bizde Johnson'ın hasbelkader attığı golle avunduk durduk.

Galatasaray bizi değil 6 kişiyle, isterse 1 kişiyle yensin, ben final four istiyorum.
Kısa, net...

Kimse mağlubiyet sevmez, kimse Galatasaray mağlubiyetini kolayca hazmedemez ancak oyuncular da saçmalar, yeri gelir koç da saçmalar. Biz de biraz eleştiride tutarlı olmak durumundayız.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Hiçbir oyuncu babamın oğlu olmadığı gibi düşmanım da değildir. Ben Glock kötü oyuncu falanmı diyorum, bomboş pozisyon bulunca atmalı diyorum o sorumluluktan kaçıyor atmıyor diyorum. Topun girip girmemesi zerre kadar umurumda değil, şutunu atsın diyorum. Ender gibi pıtpıt oynayıp durmasın, hatta 3'lük atsın diye son anda topu Emire falan atmasın diyorum. Obra da dün kaç defa kenarda sitem etti beyefendiye. Savunma falan yapmıyor, savunma görmek isteyen Hickmana baksın. Ondan sonra bir de takıntılı falan oluyoruz mazallah hemde yeni yetme ergen gibi. Benim için spor dünyasında Fenerbahçeden ve onun menfaatlerinden başka hiçbir payda yoktur deyip bu meseleyi de kapatıyorum.

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
İyiki yenildik..bizi bekliyorlarmış yazmak için...çok sırtlan var piyasada