Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 424813 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • tolgagumus_
Ynt: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #255 : 14 Ekim 2014, 22:51:59 »
İlk hafta maçlarının sonunda Fenerbahçe Ülker +12 averajla ligde ilk sırada yer aldı.

"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Buraya link koymak istemiyorum
Aç youtube dan izle fbkolik kardeşim.
Senin anlam veremediğin savunma stratejisi sayesinde  obradovic in kazandığı 2007 2009
2011 yılı şampiyonluklari nasıl olmuş belki hafizan tazelenir
Çok çalışırsanız makina düzeninde bu kaymalari yaparsınız bunun için çok çalışmak lazım.

Maç için sen yazmışsın olmulu tek.bi.bok.yoktu. herşey berbattı. Rezalet ötesinde bir hücum ve savunma düzeni vardi.
Bala göte rakibi 61.sayida tutup.14 top kaybi yaptigimiz maçta 18 asist ile 73 sayı ürettik. Sadece 7 tane 3 sayılık atış atmışız.bu da inanılmaz kötü derece düşük rakam. Şöyle min 15 tane 3 sayılık atamadıktan sonra o galibiyetin bir anlamı yok benim gözümde..

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Maçı banttan izledim

(+)lar

Bjelica ve Bogdan milli takımdan döndüler
Veyseli daha etkili kullandık'
Semihden nispeten faydalanabildik

(-)

Baskı Altında iyi top çıkartamadık. Burada hickman veya cana fazla kabahat bulamıyorum, hiçbir guard baskıda kusursuz kalamaz. Sorun bizim baskıyı doğru okuyup saha içinde ona göre yerleşemememiz. Bunun çözüleceğine inanıyorum

Melih ve Kenan biraz devreye girmeli. Bilhassa Melih şut olarak iyi başlamadı . Kenan için biraz sabretmemiz Lazım

Naçizane önerim:

TOP 16ya kadar ne çok uçalım ne de çok moral bozalım. Hazırlıkların devam ettiğini düşünürsek biraz daha rahat maç izleriz

Ve

FENERBAHÇE MAÇ KAZANINCA SEVINILIR, ANLAMSIZ ELIMIZDE OLMAYAN ŞEYLERDEN ÖTÜRÜ NEGATIFLİK SAÇMAYA GEREK YOK. O MANTIKLA KAYBEDERSEK NE YAPICAZ?
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2014, 11:40:09 Gönderen: Okan Y. »
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Basketbolda 2 şeyi kazandırmak çok zor...

1-Savunma Düzeni ve disiplini

2-Set  hücumu ve set temposu...

Zaman alır..Kolay değil eleştirirken biraz dikkat
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Top kaybetmemizin sebebi @hercumerc abimizin dediği gibi Hickaman ve Can'ın baskı altındayken driplingi kesmeleri,Hickman zannedersem iki defa driplingi kesti.Bir de rakip Telekom olduğu için az üçlük yedik diyenler var.Yahu Karşıyaka maçında en az beş altı üçlük el üstüydü,el üstü üçlüklere nasıl çözüm üretilir?Bugün nispeten daha iyiydik,Bogdan ve Bjelica'nın toparlanması güzel.Vesely hücumda mümkün mertebe boyalı alanda top alsın,Semih'i yavaş yavaş devreye sokuyoruz.Anlamadığım nokta Goudelack Karşıyaka ve Telekom maçlarında nedense dışarıdan şut atmaktan kaçındı.

Çevrimdışı cmbhdr

• Üye
  • Yer: Sivas
    • cembahadiracar
Bu maç için Bjelica'nın fırca yiyip 3.periyot geri dönmesi benim özelimde yeterliydi bu maç için.Geçen dönem gibi 90'ları atıp 75 üstü yiyen bir takım yerine böyle düşük skorlar bizim Obradovic takımı olarak ilerlediğimizi gösteriyor.Ben umutluyum Can özverili oynuyor bugun Andrew skor üretemedi ama defans olarak aksamadı.Bizim takımın basarısının sırrı bence Emir'in dakikalarında gizli.Diğer oyuncular bana yan rol gibi geliyor.
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz Fenerbahçe!

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Bu maç için Bjelica'nın fırca yiyip 3.periyot geri dönmesi benim özelimde yeterliydi bu maç için.Geçen dönem gibi 90'ları atıp 75 üstü yiyen bir takım yerine böyle düşük skorlar bizim Obradovic takımı olarak ilerlediğimizi gösteriyor.Ben umutluyum Can özverili oynuyor bugun Andrew skor üretemedi ama defans olarak aksamadı.Bizim takımın basarısının sırrı bence Emir'in dakikalarında gizli.Diğer oyuncular bana yan rol gibi geliyor.

Bjelica firca yedikten sonra, 3. periyot baslamadan once bu tur fircalamalarin Obradovic'in hocalaginin alamet-i farikalarindan oldugunu; kendisinin oyuncu psikolojisini cok iyi bildigini dile getirmistim. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Top kaybetmemizin sebebi @hercumerc abimizin dediği gibi Hickaman ve Can'ın baskı altındayken driplingi kesmeleri,Hickman zannedersem iki defa driplingi kesti.Bir de rakip Telekom olduğu için az üçlük yedik diyenler var.Yahu Karşıyaka maçında en az beş altı üçlük el üstüydü,el üstü üçlüklere nasıl çözüm üretilir?Bugün nispeten daha iyiydik,Bogdan ve Bjelica'nın toparlanması güzel.Vesely hücumda mümkün mertebe boyalı alanda top alsın,Semih'i yavaş yavaş devreye sokuyoruz.Anlamadığım nokta Goudelack Karşıyaka ve Telekom maçlarında nedense dışarıdan şut atmaktan kaçındı.

Topu cikarana adamakilli perde getiren biri olmali.  Burada bir eksiklik mevcut.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Topu cikarana adamakilli perde getiren biri olmali.  Burada bir eksiklik mevcut.

Yeterince hareketli değiliz birde
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı cmbhdr

• Üye
  • Yer: Sivas
    • cembahadiracar
Bjelica firca yedikten sonra, 3. periyot baslamadan once bu tur fircalamalarin Obradovic'in hocalaginin alamet-i farikalarindan oldugunu; kendisinin oyuncu psikolojisini cok iyi bildigini dile getirmistim. 
Obradovic açısından bakmadım ben abi onu tartısacak kapasitede oldugumu da düşünmüyorum :). Benim için Bjelica'nın geri dönüşü önemliydi çünkü Karsıyaka macında hala tatildeydi kendisi ve çok kötü bir maç geçirdi.Geçen sene de onu maçtan soyunma odasına gönderdiğini hatırlarsak Bjelica mental açıdan bence güçlü bir oyuncu bunun ters tepme ihtimalide var sonuçta.
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz Fenerbahçe!

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Maçla ilgili değerlendirme yaparız ama bir kaç tartışılan şeye açıklık getirmek istedim.

Top çıkartma konusunda dribling hatasından çok sahaya yanlış yerleşmemizden gelen hatalar yapıyoruz. Lise maçlarında oynamıyorsanız top çıkartırken birinci esas topu fazla kenarlara götürmeden mümkün olduğunca pasla topu orta sahaya getirmektir. Baskıda top getirilirken 2 oyuncu kendi yarı sahasında diğer 3 oyuncu da diğer yarı sahada olmalıdır. Bu 3 oyuncunun kendi arasında yapacağı perdelemeler sonrası 3 oyuncu dan biri sağa, biri sola biri de ortaya gitmelidir. Ve bu noktadan sonra oyuncular mümkün olduğunca aynı yerde kalmalıdır ki hareket etmekten dolayı bir pas hatası olmasın.. Bunun dışında bir de topsuz bölge taktiğiyle top çıkartabilirsin ama o bu tarz seviyelerde çok basit kaçar..

Bizim hatalarımız daha çok bu anlattığım yerleşmeyi yapmamamız sebebiyle oldu.

Diğer bir konu Telekom'un üç sayılık atışları hafife alınmış galiba.. Oynayan oyuncuların hepsini izlemiş birisi olarak şunu söylemeliyim ki Telekom üç sayı çizgisinin arkasından oldukça tehlikeli bir takım. Zaten normal de yüksek yüzdeyle atamayan bir takım olsa bizim gibi pota altı savunması vasat olan bir takıma karşı 32 üçlük atış denemeleri mantıklı olmazdı.. O konuda yanılıyorsunuz.

Bir de fbkolik arkadaşımız savunmayı eleştirmiş. Kendisinin endişelerini anlıyorum ama koç bugünleri düşünürken yapmıyor bu savunmayı.. Top-16 seviyesinde bu tarz bir savunmaya mecbur olduğumuz için şimdiden deniyor. Şu kısalar ve uzunlar ile yer yer riskli olan bu savunmayı ilerisi için denemek zorundayız.

Okan abi diğer topikte çok güzel bir şeyden bahsetmiş. Geçtiğimiz sezon evet çok yüksek yüzdeyle üçlük yedik ama yediğimiz ikilik yüzdesi düştü diye. Bu tamamıyla bu savunmanın tercihi yüzünden olmuş bir şey. 

Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
Bu konuda sadece top çıkartırken değil sete set hücumda da eksiklik çekiyoruz abi.

PNR dediğimiz olay sadece kısa oyuncunu yetenekleriyle alakalı değildir. Uzun oyuncunun yaptığı perdelemenin kalitesi de bu nokta da çok önemlidir. Çok fazla iki kanattan oyuncu çıkartıp, şut denetmediğimiz için o perdelemeler için bir şey söylemeyeceğim ama perdeleme konusunda maalesef uzunlarımızın hataları çok. Zoric, dışında tam anlamıyla doğru perdeleme yapan bir oyuncu yok.

Doğru perdeleme nasıl olur derseniz Ömer Aşık'ı izleyebilirsiniz. Ömer hücumda yetenekleri eleştirilir ama perdeleme konusunda oldukça elittir.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
Yeterince hareketli değiliz birde
Yukarı da söyledim abi ama izninle tekrarlayım. Yapılan perdelemeler sonrası top çok sıkışmadığı sürece hareket etmek yanlış olur.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Yukarı da söyledim abi ama izninle tekrarlayım. Yapılan perdelemeler sonrası top çok sıkışmadığı sürece hareket etmek yanlış olur.

Evet sanırım öyle olması lazım.Haklısın.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #269 : 15 Ekim 2014, 00:52:24 »
Ekim ayı itibari ile 11 maç oynamış olacağız ama iyidir. Çok maç yapmak daha hızlı form tutmak demek. Yorgunluk eninde sonunda geçecek.