Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 424812 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
  • Yer: İstanbul
Takım savunma sürekli switch deniyor ama kimse farkında değil bilinçli deneniyor. Şut yüzdesi düşük takımlara karşı switch sonrası diplerde unutulan kısalar sorun yaratmaz. Bunu %40+ ile şut atan takıma uygularsan facia olur. Rakip bu şutları kaçırdıkça tempo yükseliyor ve dönen toplar ile açık alan fastbreak sayıları bularak skoru yükseltip vurup geçiyorsun. Rakibin direncini kırmak için ideal. Bu savunmanın artısı da switch sonrası yüksek post ve alçak post aşırı hareketlilikten kapanıyor. Rakibi şuta zorlayıp tempoyu yükseltebiliyorsun. Rakibin set düzenini bozmak basketbolda her şey.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Takım savunma sürekli switch deniyor ama kimse farkında değil bilinçli deneniyor. Şut yüzdesi düşük takımlara karşı switch sonrası diplerde unutulan kısalar sorun yaratmaz. Bunu %40+ ile şut atan takıma uygularsan facia olur. Rakip bu şutları kaçırdıkça tempo yükseliyor ve dönen toplar ile açık alan fastbreak sayıları bularak skoru yükseltip vurup geçiyorsun. Rakibin direncini kırmak için ideal. Bu savunmanın artısı da switch sonrası yüksek post ve alçak post aşırı hareketlilikten kapanıyor. Rakibi şuta zorlayıp tempoyu yükseltebiliyorsun. Rakibin set düzenini bozmak basketbolda her şey.
Dediklerinize yüzde yüz katılmakla beraber.. Pasör uzunu olan takımlara karşı  bu sistem işe yaramaz..
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2014, 00:59:28 Gönderen: Utkan Şahin »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
Dediklerinize yüzde yüz katılmakla beraber.. Pasör uzunu olan takımlara karşı  bu sistem işe yaramaz..

Pasör uzunu olan çok fazla takım yok zaten Avrupa'da. Fiziksel zaafiyeti olup şutu olan da var da, onların da sayısı az en nihayetinde.

Bunu denedediğin yer zaten o yüzden çoğunlukla TBL ve zaten ağır favori olduğun maçlar.

Çevrimdışı nuevitas

• Üye
  • Yer: istanbul
Tüm branşlara bakıyorum onlarca belki yüzlerce sorun gürüyorum ve erkek basketbola bakıyorum hemen zihnimde reisi görüp saygı duruşana geçeyorum.Kısaca diyorum ki 3 günlük basketbol bilginizle reisi dünkü çocuk gibi eleştirmeyin ve bu takıma guvenin çünkü bu takım obrasıyla gherardiniyle ve bazen çok haksızlık etsekde ülker desteğiyle bu kıtanın en buyuk takımı olucak.

hmetin

• Ziyaretçi
Hep kendimizi elestiririz.Avrupalı'yı,yaptıklarını overken kendimizi genelde hep elestiririz.Halbuki onların yaptıgı da her zaman dogru degildir.
Bir arkadas Barcelona subeyi kapatsın deyip atıfta bulunuyor.Barcelona'nın basında bana gore Inuquez'in erkek klubu versiyonu olan Xavi Pasqual var.Barcelona'da bir suru elit uzun,Tomic,Navarro,Minnesota'ya giden guard vs var.Barcelona'nın F4 yapamaması ya da F4'de dvamlı 4. olması basarısızlıktır.Israrla adamla devam ediyorlar.Bana gore yanlıs onlara gore de dogru yapıyorlar.Oly 2 tane EL kazanmıs bir tane Super Kupa macı icin kocu kovuyorlar.Adam dusen butceye ragmen 2 tane EL kazanmıs,daha degersiz bir kupa icin adamı sutluyorlar.Yaptıkları bence son derece yanlıs ama klubu onlar yonetiyor.

Sen 8-10 yıldır deli para harcıyorsun.Avrupa'nın en modern salonu ve tesisleri sende ama Piangiani geliyor hem veteranları getiriyor hem de her mac 100 yiyoruz.Obradovic ve Bjelica bana gore 5 yıl kalmalıdır.Ama Obradovic elestirilmeyecek diye bir sey de yoktur.Ben teknik analiz yapabilen biri degilim.Ama yapılan analiz dogru ise,mantıklı ise ister 15 yasındaki ister 65 yasındaki yapmıs benim icin onemli degildir.Yanlıs transfer varsa bu elestirilebilir.Takım gecen sene 90 yediyse bu elestirilebilir.Eger tespit dogru ise yuklenilmemesi lazım ama biri cıkıp Obradovic defolsun gitsin diyen varsa buna tepki gosterirsin.Bu takım 100 yese de Obradovic kalmalıdır.Ama sanki 2 numarada sislik var gibi gorunuyor denilebilir.2 eksik oyuncu alınıp daha efektif bir takım kurulmalıydı denebilir.Her elestiri getirene de tepki gostermemek gerekir diye dusunuyorum.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Hep kendimizi elestiririz.Avrupalı'yı,yaptıklarını overken kendimizi genelde hep elestiririz.Halbuki onların yaptıgı da her zaman dogru degildir.
Bir arkadas Barcelona subeyi kapatsın deyip atıfta bulunuyor.Barcelona'nın basında bana gore Inuquez'in erkek klubu versiyonu olan Xavi Pasqual var.Barcelona'da bir suru elit uzun,Tomic,Navarro,Minnesota'ya giden guard vs var.Barcelona'nın F4 yapamaması ya da F4'de dvamlı 4. olması basarısızlıktır.Israrla adamla devam ediyorlar.Bana gore yanlıs onlara gore de dogru yapıyorlar.Oly 2 tane EL kazanmıs bir tane Super Kupa macı icin kocu kovuyorlar.Adam dusen butceye ragmen 2 tane EL kazanmıs,daha degersiz bir kupa icin adamı sutluyorlar.Yaptıkları bence son derece yanlıs ama klubu onlar yonetiyor.

Sen 8-10 yıldır deli para harcıyorsun.Avrupa'nın en modern salonu ve tesisleri sende ama Piangiani geliyor hem veteranları getiriyor hem de her mac 100 yiyoruz.Obradovic ve Bjelica bana gore 5 yıl kalmalıdır.Ama Obradovic elestirilmeyecek diye bir sey de yoktur.Ben teknik analiz yapabilen biri degilim.Ama yapılan analiz dogru ise,mantıklı ise ister 15 yasındaki ister 65 yasındaki yapmıs benim icin onemli degildir.Yanlıs transfer varsa bu elestirilebilir.Takım gecen sene 90 yediyse bu elestirilebilir.Eger tespit dogru ise yuklenilmemesi lazım ama biri cıkıp Obradovic defolsun gitsin diyen varsa buna tepki gosterirsin.Bu takım 100 yese de Obradovic kalmalıdır.Ama sanki 2 numarada sislik var gibi gorunuyor denilebilir.2 eksik oyuncu alınıp daha efektif bir takım kurulmalıydı denebilir.Her elestiri getirene de tepki gostermemek gerekir diye dusunuyorum.

Huseyin Hoca'm zaten sorun da yapilan analizin dogrulugunu ortaya koyacak bir mekanizmanin olmamasi.  Bunu defalarca konustuk.  Evet, kimse Obradovic'ten daha iyi bilemez derken, bunu dememizin sebebi (1) Obradovic'in tecrubesi (2) Mukemmele yakin bilgiye erisimi olan tek kisi olmasi.  2 numarayi biraz izah edecek olursak; biz taraftar olarak belli eksiklikleri tespit edebiliyoruz.  Obradovic'in bunlari gormedigini dusunmek aptallik olur.  Bizim gordugumuzun aynisini ve hatta cok daha fazlasini zaten goruyordur.  Bunun ne sekilde duzeltilecegi ise devreye bir suru farkli degiskeni sokuyor.  Iste bu noktada, bizim Obradovic'in sahip oldugu mukemmele yakin bilgi yok.  Mukemmele yakin bilgi derken kastim, basariya gitmesi icin ona yardimci olan bilgi degil.  Aksine, onun her istedigini yapmasini engelleyen unsurlardan (butce kisitlamalari; oyuncularla ilgili gunluk bilgiye sahip olmasi; oyuncularin karakterini gozlemleyebilmesi) bahsediyoruz.  Biz bu bilgiye sahip olmadigimiz icin bazi seyleri cok basite indirgiyoruz gibime geliyor.  Hani akademik yaklasimla pratik yaklasim arasinda fark vardir ya: biri teoride ideal olani ortaya koyar; digeri ise pratikte yapabileceklerimizi...  Iste taraftar, teorik olarak yaklasir: en ideali ister.  ama bunu isterken maalesef pratikte gercekliklerin farkinda olamaz.  Obradovic bunlarin ikisine de fazlasiyla sahip.  O yuzden, elinden gelenin en iyisini yaptigina eminim. 

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Top kaybetmemizin sebebi @hercumerc abimizin dediği gibi Hickaman ve Can'ın baskı altındayken driplingi kesmeleri,Hickman zannedersem iki defa driplingi kesti.Bir de rakip Telekom olduğu için az üçlük yedik diyenler var.Yahu Karşıyaka maçında en az beş altı üçlük el üstüydü,el üstü üçlüklere nasıl çözüm üretilir?Bugün nispeten daha iyiydik,Bogdan ve Bjelica'nın toparlanması güzel.Vesely hücumda mümkün mertebe boyalı alanda top alsın,Semih'i yavaş yavaş devreye sokuyoruz.Anlamadığım nokta Goudelack Karşıyaka ve Telekom maçlarında nedense dışarıdan şut atmaktan kaçındı.

Ek olarak Hickman'ın geçen sene TOP16 ve devamında vites artırdığını unutmayalım,özellikle Milano serisinde çok iyi performans sergiledi.
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2014, 02:17:13 Gönderen: nemanja bjelica »

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
Ek olarak Hickman'ın geçen sene TOP16 ve devamında vites artırdığını unutmayalım,özellikle Milano serisinde çok iyi performans sergiledi.

Hep skor yaratan oldu, topu yönlendiren ve getiren kişi olmadı. Bugün Goudelock'un yaptığı şeyi Devin Smith ile bölüşüyordu. Aynı konu değil. Artık farkına varmamız lazım. Hickman point guard değil ve point guard oynadığı sürece verimi inanılmaz düşüyor. Kendi üzerinde hissetiği baskının boyutu sınırlarını aşmak üzere.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock

Oly, Bartzokas'i Süper Kupa yüzünden göndermedi. Son 3 kupayı Panathinaikos'a kaptırdığı, Spanoulis ile arasının kötü olması ve son maç sonrası Oly taraftarının Bartzokasi tartaklaması sonrası yollar ayrıldı.

Ki kendisi iyi bir koçta değil..

Barcelona konusunda dediklerinizi katılmakla beraber, Pasqual, Iniguez le asla aynı cümlede geçmeyecek kadar iyi bir sistem koçudur. Sadece düzen dışına çıkamama ve maç içerisinde doğruyu bulamama gibi sıkıntıları var. Ayrıca elindeki skorer kısa rotasyonun ederi o.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Hep skor yaratan oldu, topu yönlendiren ve getiren kişi olmadı. Bugün Goudelock'un yaptığı şeyi Devin Smith ile bölüşüyordu. Aynı konu değil. Artık farkına varmamız lazım. Hickman point guard değil ve point guard oynadığı sürece verimi inanılmaz düşüyor. Kendi üzerinde hissetiği baskının boyutu sınırlarını aşmak üzere.
Görüşlerinize saygı duyuyorum,ama Hickman'ın top kaybetmesinin esas sebebi birden driplingi kesip pas atmaya çalşması ve Besim abinin dediği gibi,top çıkarken adam akıllı perde gelmemesi.Esasen bu noktada sıkıntı Kenan ortalarda yok.

Çevrimdışı cmbhdr

• Üye
  • Yer: Sivas
    • cembahadiracar
Olayı gerçekten çok iyi özetlemissiniz.Biz aynı oyunu Karsıyaka maçında da sergiledik sutları girmediği zaman farkımızı ortaya koyduk ta ki ön saha baskısına kadar eğer o kargaşayı atlatabilseydik bugun ki skorun aynısı olacaktı.Rakiplerimizi bence yaptığımız switclerle hep aynı şeye itmek bizim takım savunmamız için çok olumlu.Bir takım sadece o gün iyi 3luk atarak bizi yenemez.Maçları dikkatli izlediğimi düşünüyorum biz el üstü sutu cok fazla yiyoruz.Kısacası benim gerek basketbol da gerek futbol da bir felsefem vardın kolay basket atıp zor basketleri yiyorsak her zaman için o takım iyi yoldadır.
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz Fenerbahçe!

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
Olayı gerçekten çok iyi özetlemissiniz.Biz aynı oyunu Karsıyaka maçında da sergiledik sutları girmediği zaman farkımızı ortaya koyduk ta ki ön saha baskısına kadar eğer o kargaşayı atlatabilseydik bugun ki skorun aynısı olacaktı.Rakiplerimizi bence yaptığımız switclerle hep aynı şeye itmek bizim takım savunmamız için çok olumlu.Bir takım sadece o gün iyi 3luk atarak bizi yenemez.Maçları dikkatli izlediğimi düşünüyorum biz el üstü sutu cok fazla yiyoruz.Kısacası benim gerek basketbol da gerek futbol da bir felsefem vardın kolay basket atıp zor basketleri yiyorsak her zaman için o takım iyi yoldadır.

Komple yanlış anlamışsınız. Savunmada boş şutu vermek iyi savunma yapmak demek değildir ama o şutları atamıyorlarsa rakibi illa o şutlaraa zorlamak da makul bir yol olabilir. Esasen kalite savunma; pasta doğru pozisyon alırken cut edenleri iyi takip edip pas açısını kapamak, şutta ise rakibin görüş açısını bozacak kadar yükseğe çabuk ellerini kaldırmandan geçer.

Dediğiniz yanlış. Bir takım iyi gününde yüksek yüzdeli 3lük atarak kazanabilir imkansız maçı bile. Yaşınız yeter mi bilmiyorum ama Tracy McGrady, maçın son dakikasındayken 35 saniyede 4 tane 3lük ve basket faulden gelen 1 serbest atışı da atarak maç kazandırdı. 35 saniyede 13 sayı ve atışların hepsi üçlük. Basketbolda şut atabiliyorsan imkansız diye bir şey yoktur.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Koç ile Bjelica arasında çok büyük problem var galiba.Oyuna girdi,savunmada Bjelica ile sırtı dönük oynayan oyuncu basketi bulunca hemen geri çıkardı,20 saniye ya oynadı ya oynamadı.Takımın tamamı doğru işler yapıp bir tek Bjelica yanlış yapıyor da biz görmüyoruz galiba.İnşallah Bjelica'yı kaybetmeyiz.

Basketbolun taktik, teknik kısımlarından hiç anlamam. Ama koçun Bjelica'yı oyuncan almadan önceki hali benim bile dikkatimi çekmişti.

Bjelica oyuna girdikten sonra  Mc Cauley'i savunduğu ve basketle sonuçlanan pozisyonu gözünüzün önüne getirin. Orada Bjelica ne yaptı?  Resmen göstermelik bir savunma yaptı. Hemen ardından hücum yaptığımız sırada (yanlış hatırlamıyorsam Hickman) bir üçlük denedik ve çemberden seken topta Ribaund kovalamak yerine Bjelica ne yaptı? Bildiğimiz Bjelica gibi değil de, öylesine topa gider gibi göründü. Ardından potamıza hücum başlattıklarında Bjelica'nın geri koşması esnasındaki görüntüsüne bakarsanız Obradoviç'in ne denli haklı olduğunu görürsünüz.

Kaldı ki, sonradan oyuna girdiğinde yine  Mc Cauley'i potamızda savunması esnasında yine basket yedik. Ama bu sefer yediğimiz baskete rağmen ciddi bir savunma gayreti gösterdi. Neticede koç ta yenilen baskete rağmen Bjelica'yı alkışladı. Sonrasında zaten biliyorsunuz. Bjelica, Bjelica gibi oynamaya başladı.

Demek istediğim; Dün bir kez daha gördüm ki, Obradoviç'in kıymetini bilmek lazım.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Maçı canlı izleyemedim, twitter'da ilk yarıda hickman'a çok ağır eleştiriler vardı. Bir an maçı kaybediyoruz sandım meğerse öyle değilmiş :) Top taşıyamıyor diye çok eleştiriliyor, istatistiklere baktım çok mu top kaybı yapmış diye sadece 3 top kaybı var ki diğer maçlarda da 2-3 kayıp yapan en az 2 oyuncumuz oluyordu.İstatistik demişken TBL sitesinde istatistik göremiyoruz, İlker sayesinde bizim resmi sitede var hepsi, buradan teşekkürlerimi iletiyorum :D

3. çeyreğin başından itibaren izleme şansı buldum youtube'dan. Semih iyi süre almış bence ama dağınık bir görüntüsü vardı 2. yarıda, süre aldıkça konsantrasyonu da artacak kendini bulacak bence.. Bogdanovic çok güzel bir "merhaba" dedi, 2. yarıdaki penetreleri çok güzeldi.. Bjelica kendine gelebileceğini gösterdi bunlar hep olumlu şeyler. Can da aldığı sürede çok kötü işler yapmıyor, bence bu senenin ekstra katkı alacağımız oyuncularından. Melih yine 12dk süre almış, skora daha fazla katkısı olabilecek bir oyuncumuz ancak sadece 3 sayısı var.

Savunma konusuna gelince geçen sene de bomboş üçlük yediğimiz çok maç oldu ancak bence bu konuda koordinasyonu arttırmak adına denemeye devam etmeyi istiyor koç. İleride faydasını görürüz inşallah. 14 top kaybı yine çok ama koçun dediği gibi basit top kayıpları bunlar düzeltemeyeceğimiz bir şey değil.

Son olarak hepimiz Kenan'dan ümitliyiz ancak süre alamaması önemli bir problem olabilir, koçun sebepsiz yere kenarda oturtacağını sanmıyorum Kenan'ı, dileğim daha da çok çalışması ve formayı kazanması. Geçenlerde antrenman sonrası bir tek Bogdanovic'in antrenman sonrası ekstra şut çalıştığını okudum, doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama ciddi anlamda yıldız olmak istiyorsa Berk, Kenan ve Melih salonda yatıp kalkmalılar.

« Son Düzenleme: 15 Ekim 2014, 09:49:55 Gönderen: Solamnus »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Komple yanlış anlamışsınız. Savunmada boş şutu vermek iyi savunma yapmak demek değildir ama o şutları atamıyorlarsa rakibi illa o şutlaraa zorlamak da makul bir yol olabilir. Esasen kalite savunma; pasta doğru pozisyon alırken cut edenleri iyi takip edip pas açısını kapamak, şutta ise rakibin görüş açısını bozacak kadar yükseğe çabuk ellerini kaldırmandan geçer.

Dediğiniz yanlış. Bir takım iyi gününde yüksek yüzdeli 3lük atarak kazanabilir imkansız maçı bile. Yaşınız yeter mi bilmiyorum ama Tracy McGrady, maçın son dakikasındayken 35 saniyede 4 tane 3lük ve basket faulden gelen 1 serbest atışı da atarak maç kazandırdı. 35 saniyede 13 sayı ve atışların hepsi üçlük. Basketbolda şut atabiliyorsan imkansız diye bir şey yoktur.

ben spora matematik gibi bakılmasına karşıyım. 2 x 2 = 4 eder doğrusu matematik için geçerli , içinde insan faktörü olan her spor için tek bir doğru olduğunu düşünmüyorum.
Tmac gibi durum bana 10 tane sayabilirmisin cengiz kardeşim ?

yaşın yeter mi bilmiyorum 8) seneyi de tam hatırlamıyorum ( 92 veya 93 olabilir) Chiago -Blazers serisinde Michael '' The God ''Jordan ın reis 6 tane 3 lük göndermişti ahatta onu savunmakla görevli olan Clifferd Robinson ohaa filan demişti. bunun gibi 2nci maç sayabilir miyiz
benim yaşım yetmiyor eskiyi hatırlamıyorum ben sayamam Hakan yaman 40 ına basamak dayamış bir abimiz olarak anlatsın
bekliyoruz

Edit : Semazen, akarship abilerimiz anlatmasın lütfen yoksa Jerry West e filan girerler basketbolun tarihi filan derken sıkılırız :) :)