Ben de yakından takip ederim Fenerbahçe'yi ama Berk'le ilgili herhangi bir falso yakalayabilmiş değilim. Siz böyle deyince twitter'ına filan baktım hatta, acaba abuk subuk şeyler mi yazmış diye, yoo aklı başında olmayan bir şey de paylaşmamış çocuk. @Chauncey Billups Berk'le ilgili konuşursam yer yerinden oynar dediği ve siz de desteklediğiniz için bildiğiniz özel bir durum mu var dedim doğal olarak. Kendisinden cevap alamadım bu konuyla alakalı.
An itibariyle Berk, Kenan'a göre daha parlak maçlar çıkarıyor. Kenan'ın özgüveni dahi sıfır şu anda. Şut atmaya korkuyor, içeri drive etmeye çekiniyor. Airball atıyor vs... Ha Berk 10 sayı 10 asist ortalamayla mı oynuyor hayır, ama Kenan sürekli eleştiri yerken Berk daha çok beğeni topluyor. Fizik olarak baktığınızda Kenan'ın Berk'e göre daha basketbolcu görünümlü olduğu doğrudur, Berk ufak tefek cılız bir şey gibi gözüküyor. Ama bence yetenek olarak Berk daha önde. Kenan'ın sakatlanmadan önceki halini de biliyorum, Berk daima beni daha çok heyecanlandıran bir oyuncu olmuştur. Ufak tefek oluşuna da bakmayın, topa baskıyı Kenan'dan daha bile iyi yapar. Saha görüşü de bana göre daha iyi ve asist yapmaktan çok keyif alan bir oyuncu. Bunlardan Kenan'a antipatiyle baktığım sonucu çıkmasın, ikisi de bizim oyuncumuz, ikisinin de çok iyi yerlere gelmesini en az sizin kadar isterim. Aslında genç oyuncular hakkında karşılaştırma yapıp birini yüceltmeyi öbürünü batırmayı da sevmem ama dediğim gibi Berk hakkında havada kalmış ithamlar okuyunca buna gerek duydum.
Koç iyi ki sizin gibi önyargılı düşünmüyor, kim daha çok hak ediyorsa ona göre süreleri paylaştırıyor. Bu çocuklar belli yetenekleri olmasaydı zaten Fenerbahçe Ülker'de oynuyor olmazlardı şu an, ikisi de burada olduğuna göre var belli sebepleri. Bu doğrultuda zaman kimi daha ön plana çıkaracak, bekleyip görelim.
Daha once de dedigim gibi, bende olusan kanaatin muessibi ne Kemal ne de baska biridir. Tamamen, kendi gozlemlerimdir: hem sportif (maclardaki performans) ve hem de salon-disi (medyaya yansiyan hususlar) gozlemlerden mutevellit diyebiliriz.
Berk'in daha parlak maclar cikarttigini soylemissiniz. Ben boyle bir mac gormedim bu sene. Eger spesifik olarak, su mactir dersen, tekrar izler, eyvallah derim. Eger parlaktan kastin, iceri "drive" edip, turnike atmaktan ise, haklisin. Euroleague macindaki bu turnike de zaten meselenin ozunu gayet guzel bir bicimde ortaya koyuyor:
- Kenan'a karsi insanlarin beklentileri cok daha fazla. Kenan, potansiyel olarak, takimda en cok umut veren genc. Buna bagli olarak, Kenan icin cita hayli yuksek iken, Berk icin cita cok daha alcak diyebiliriz. Atilan alelade bir turnikeye tum salonun ayaga kalkmasi da zaten bunun guzel bir tezahuru.
Berk'in en buyuk artisi oyun zekasi. En buyuk eksiklikleri ise sutu ve baski altinda cok ciddi hatalar yapmasi. Kenan, bu baglamda bana daha cok guven veriyor.
"Aslında genç oyuncular hakkında karşılaştırma yapıp birini yüceltmeyi öbürünü batırmayı da sevmem". Zaten, son zamanlarda Kenan'i koruyan yorumlar okumanin sebebi de bu. Cok kotu bir sakatliktan calisma azmi sayesinde cabucak cikan ve fakat psikolojik olarak halen daha onun sikintilarini ceken bir oyuncuya en ufak bir musamaha gosterilmez iken, Berk'in alelade turnikelerinde dahi tum salon ayaga kalkiyor. Ben burada, bir taraftar veya bagimsiz bir gozlemci olarak, hayli rahatsizlik duyuyorum. Eger, benim eski yorumlarima bakarsan, Kenan'in air ball'lerini dile getirdigimi de goreceksin.
Ikisi de genc oyuncular ve en onemlisi bu takim icin ter akitiyorlar. Her ikisi icin de basaridan baska bir sey dileme ihtimalimiz yok. Ancak, bunu yaparken, yaptiklari yanlislari da dengeli bir bicimde elestirip, ortaya koymak lazim. Sen nasil ki, Berk'in cok daha iyi oldugunu dusunup, Kenan'in air ball'lerinden dem vuruyorsan, ben de aynisini Kenan icin dusunuyorum. Bunda bu kadar takilacak ne var?