Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 859667 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Bu arada Vessely'nin takip smacı yılın hareketine adaydır benim gözümde.

İkincisi değil mi? Hickman'ın kaçan turnikesinden sonra hafif yarı değirmen çemberi kırarcasına vurduğu smaç...

Çevrimdışı Stojakoviç

• Üye
  • Yer: Ankara/İzmir
  • It ain't over till it's over!
    • dincerorc
İkincisi değil mi? Hickman'ın kaçan turnikesinden sonra hafif yarı değirmen çemberi kırarcasına vurduğu smaç...

Evet
Hoops and rap

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Neden medyaya karşı dikkatli olmalıyız:

Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Biz 4-2 ile grupta 3. sıradayız. Bu sezon evimizde 1 galibiyet 1 yenilgi aldık.

Turow 1-5 ile son sırada deplasmanda 3 maçı da kaybettiler.

İlk maçı deplasmanda 91-76 kazandık.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2014, 12:48:02 Gönderen: Utkan Şahin »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet

ilk once icimizdeki irlandalilar misali icimizdekileri kanaldakileri yonetimdekileri temizleyelim abi de.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Bir kepaze mac daha bu takim ne zaman oynayacak goudelock bu kadar sayi atmasa...?!?. Fatal error...

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
turrow özellikle ters takımdır. Rahat çıkarsak sıkıntı olur bunu yazın bir kenara

Çevrimdışı fundamental

• Üye
Bence şuanki en önemli nokta bogdan - glock arasındaki top paylaşımının, bağın artması.

Turow maçında bir pozisyon vardı hatırlarsanız glock'un ribaunt sonrası topu alıp kendi bitirdiği,bogdanın suratını dönüp bıraktığı. Dün glock'un üçlüğü sonrası molaya girilirken bogdan ile aralarındaki bağın arttığını görebiliyoruz.

ikisi de takımla topu paylaşmaya başladı. glock'un 5 asistini buna bağlıyorum. keza bogdan'ın da şu 2-3 maçlık periyodda emir'in oyun kurucu pozisyonunda oynaması gibi bir misyon yüklendiğini söyleyebiliriz bence. o zaman da karşımıza artan hickman performansı çıkıyor. dün hickman gayet güzel cezalandırdı. son yıllarda fenerbahçe'nin problemi olan ceza üçlükleri artık atılabiliyor ki beni basketbol izlerken en çok heyecanlandıran anlar bunlar.

Oyun kurucu mevzusuna gelince,dün düşünmeden edemedim. Hackett çok mu yakışırdı şu kadroya ?

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
Bu forum en hoşuma giden kısmı açıkcası aile ortamı olması.

Çok karamsarlığın gereği yoktu. ki çıktığımız ksk gs bayern milano tüneli etkileyici.

Herkes herkesle anlaşamıyor bazen aynı fikirde de olmuyoruz ama seviyeyi aşağıya çekmek herşeyi eleştirmek için yazmak özellikle maç sırasında  sıkıcı haller alabiliyor

Milano dan galibiyetle dönmek ve bundan mutlu olmayanları görmek üzücü oluyor. Anın tadını çıkarmak önemli bence

Bu arada euroleague konuşma arasında maç öncesi bi bok olmaz dediğim adamların 2 hafta arayla takımın skor lideri olması takımda büyük emeğim olduğuna işaret :).

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk

Yuh arkadaş ya! Resmen tetikçilik yapıyorlar, bunları okuyan basketbolla fazla alakası olmayanlar da saydırıyor her fırsatta ayıp yav!

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Sevgili Solamnus, çok güzel yazmışsın bana göre, eline sağlık ancak katılmadığım, ya da küçük bir ekleme yapmak istediğim diyeyim, bir nokta var. Bence Vessely, Hickman, Bogdanoviç daha yüzdeli oynamaya başlayıp takım hızlandığında Goudelock da daha nefes alacaktır. Tabi bir de Semih ve Zoriç Goudelock'a biraz daha alıştıklarında, onun olacağı yeri hissedip, öngörüp ona göre atacaklardır.

Benim için bu ille de gerek değil ama bu süreç sonunda Goudelock sayesinde diğerlerine daha zor ikili sıkıştırma gidecektir de, ki esas bu esas ters eşleşme yaratıp bizi başarıya götürecektir.

Takımda değişimin başaldığı Bayern maçında olduğu gibi by maçta da "maça ben hükmedeceğim, akışı ben belirlerim" havası vardı. Bu da yapılan idmanların, konuşmanın alışmanın sonucudur. Deplasmdaki Barça maçında da benzer bir ifade ve ruh hali olursa işte o zaman coşarım. Kaybedebiliriz de, ama bu hava önemli, bu sayede mağlubiyetlerden sonra bile ilerleme kaydedeceğiz.
Diğer oyuncuların performansinin yükselmesiyle evet elimiz cok daha rahatlayacak şu an öne çıkan silahımız Goudelock olarak görülse de Bjelica ve Bogdan iyi oynadığı anda rakipler için büyük sıkıntı olacaktır.

Dün bir pozisyonda Goudelock ters tarafta Bogdan ı bulmuş güzel bir üçlük sayisi bulmuştuk, aslında savunulması ne denli zor bir takım olduğumuza bir örnek bu.

Kalan maçlarda Goudelock üzerine çok baskı uygulanacağı kesin gibi, bu gibi durumlarda birilerinin açığa çıkıp topu alması veya Goudelock un ikili sıkıştırma yolda iken boştaki arkadaşlarına top çıkarmayı öğrenmesi lazım.

Bunu avantaja çevirmeyi başarabilirsek hücum konusunda çok büyük seviye atlarız. Nede olsa şutu iyi olan oyuncu sayımız çok bu sene.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #1557 : 21 Kasım 2014, 14:17:43 »
Efesin son maçının yanlış hatırlamıyorsam 3. periyodunda bir ara Sariç savunma yaparken faul yaptı rakip oyuncuya, Murathanoğlu '' Sariç ayaklarıyla değil de elleriyle savunma yapmaya kalkınca '' yorumunu yaptı. Zaytung falan değildi canlı yayında dinledim. :)

Çevrimdışı _FB1907_

• Üye
Başta efsane coach Obradoviç ve tüm takıma tebrikler..Maçta en çok dikkatimi çeken şey , fizik olarak çok diriydik ve Milano'ya da bunu kabul ettirdik..Bence rakibin en önemli oyuncusu Gentile'nin sakatlanması işimizi daha da kolaylaştırdı..Maçın kopmamasının ve rakibin maçın sonunda oyuna ortak olmasının en büyük nedeni kaçırdığımız 12 faul atışı gözüküyor..Bu eksiğimizi de giderebilirsek hem oynayan oyuncuların hem de izleyenlerin keyif aldığı bir takım haline hızla ulaşıyoruz..Takımın son dönemdeki zorluk derecesi yüksek maçlarda gösterdiği performans takdire şayan..

Bogdanoviç'in biraz daha ritm bulması ile İnşallah çok daha büyük başarılar gelecektir..Dün yine turnikeleri bitirmede sıkıntı yaşasa da Hickman bence bu sezon takımda kalmalıdır..Heurtel le takas söylentileri dolaşıyorken takıma adapte olmaya başlayan oyuncudan da olmamak lazım..Mr. Kenan "0" da çekse dün akşam gibi sayı katkısı da verse benim için Bjelica ve Emir'le birlikte bu takımdaki top class bir oyuncudur..Ben uzun zaman sonra İbrahim Kutluay'ın A takıma çıktığındaki heyecanı  Kenan da buluyorum..İnşallah gelişimi de olumlu olur ve uzun yıllar çubukluya ve Türk basketboluna katkı verir..

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #1559 : 21 Kasım 2014, 14:26:43 »
Savunma ayaklarla yapılır, ondan yana bir sıkıntı yok. Ayakların çabuk değilse ancak elini sokuşturursun ve onlardan da yüzde seksen aleyhine faul düdüğü çıkar. Oysa adımların baskı yaptığın rakipten hızlıysa, her defasında karşısına dikilir ve onu yön değiştirmeye mecbur bırakırsın. Ayaklarla savunma yapmak denildiğinde ilk akla gelen The Glove lakaplı efsane gard Gary Payton'dır ki, bu lakabın kendisine veriliş nedeni olarak eşsiz ayak çabukluğu ile savunduğu rakibi eldiven gibi sarıp sarmalaması olarak gösterir. "Rakip nereden vurup geçmek isterse ben oraya ondan bir adım önce gelmeye çalışırım" der. "Elinde top olan her basketbolcunun kafasında bir öncelikli yapmak istediği şey, o olmazsa ikinci seçenek vardır; ben rakibi savunurken topu kapmak için değil, sahayı olabildiğince az görmesi ve ilk tercihini, hatta mümkünse ikinci tercihini uygulamasına engel olmaya çalışırım. Rakibimi çizgi tarafına doğru sıkıştırmaya çalışırım ki, oradan diğer dört arkadaşının tamamını birden görmesi zor olur. Tercihleri sınırlanır." Eski Fast-Break dergilerinin Türkçeye çevirdiği bir röportajında böyle diyordu. Aklımda kaldığı kadarıyla ve kendi kelimelerimle özetledim.

Kısacası, ayak çabukluğu olmadan iyi savunma yapılmaz. Yani yapılmaz derken, ayaklar ellerden daha mühimdir. (Ve hatta şut dahi dizlerden atılır. Ama bu ayrı bir tartışma konusu...)
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2014, 14:32:00 Gönderen: Hakan Yaman »