Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 849638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sambaras

• Üye
  • Yer: Ankara
Anlamadığım şey şu: Kazanmamız gereken maçları neye göre belirliyorsunuz? Örneğin benim için loserlık lig ya da kupa finalleri ya da işin gelip tek maça dayandığı bazı serilerin arka arkaya ya da rahatsız edici miktarda çok kaybedilmesidir.
Evet zaten böyle değil mi? Bana böyle olmadığını örneklerle açıklamanızı beklerdim. Daha geçen sene önümüzdeki Milano maçı da en büyük örnek değil mi? Hatta Spahijalı 2 senede de final maçlarını oynayamadığımız o 2 sene. Birinde 3-0 la başlayıp 3-3 le elendik.Diğerinde de son maç deplasmanda Milanoyu yensek çıkıyorduk. 2 sinde de yapamadık.

Kazanmamız gerek baskısı tamamen psikolojik. Mesela o Pao hezimeti sonrası Barca maçında vardı o baskı ve yine alamadık. Deplasmandakinde ise yoktu ve kazandık.

Oly maçında da grup 2.liği hedefinin baskısı vardı, hepimiz aynı hesapları yapıyoruz, oyuncular da yapıyor, bunu kabul etmemek doğru olmaz.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2015, 14:56:04 Gönderen: sambaras »

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ayrıca önümüzde kritik 2 deplasman var..sonra caja maci...cska maçı sonrası reaksiyonu verirsek bu 2 maçı alırız rahatça..oyun iyi çünkü..belki cska ama oly gibilerine yetmedi ama novogrod ve bjk gibi takımlara yetirlyor..savunmasız iyi çünkü 70 civarı yediğimiz surece 2 macida alırız zorlanmadan..

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
yav aşın artık şu loser muhabbetini arkadaş, 2 maç kaybetmekle loser olunmaz kazanmakla da winner olunmaz. Dün maçı kazansaydık kimsenin gıkı çıkmayacaktı.
CSKA da Oly de grubumuzdaki en iyi takımlar bunlara başabaş oynayıp kaybettik diye yas tutacak değiliz. Evimizde kaybettik evet ama deplasmanda da kazanabiliriz, benim umudum var.
Bu gruptan çıkacağımıza da eminim, hatta Efes'in üstünde bitiririz diye düşünüyorum.
Maalesef fikstürün başında en zorlu rakiplerle karşılaşmak zorunda kaldık, bundan sonrasında rahatlıkla galibiyet serisi yaparız. 2 sene yatırım yapılmasıyla direkt F4 oynayan takımları içeride dışarıda ezecek halimiz yok.

Elbette kaybedicez, oyun bu dünyanın sonu değil. Geçen sene gruptan çıkamamıştık bile, bazı maçlarda erkenden havlu atmıştık Obra olmasına rağmen, bu sene bence çok daha güçlü bir takımız. Biraz zaman tanıyın, koç da oyuncular da bunu hakediyor.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • RWB0 & SC30
Top 16da icerdeki macların hepsini almak gerekiyor.. Kazanılması gereken maclar bunlar.
kaybediyorsan da deplasmanda kazanmak gerekiyor o macı. İlkini düzelttik sıra 2.nde

Bu sekilde gitmezseniz gruptan cıkmanız cok zor.
Önümüzdeki 2 deplasmanın min1 alamazsak gecmiş olsun :)

Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Mesajları okudum. Ben de diyorum Fenerbahçe Ülker loserdır. Bir takımın loser olması için daha ne gerekiyor, kazanması gereken hangi maçı kazanmış, gerçekten ihtiyaç duyulduğunda ne zaman tamam bu iş dedirtmiş? Bunu yazdım diye foruma bi daha yazmamam mı gerekiyor şimdi (lafım modlara değil tabi ki)? Kimse okumak zorunda değil ne demek yahu olumsuz yazı yazılınca saygı duymamak neden?

İyi takım olmakla karıştırmayın şu işi, iyi bir takım da loser olabilir. Ben taraftardaki şu zihniyeti kabul edemiyorum: Cska ya hadi neyse de Olympiakosa evinde maç vermek nasıl normal ve doğal olabilir? Biz niye hedefliyoruz o zaman üst noktaları?

Kendinizi Oly taraftarının yerine koyun, o düşük bütçeleriyle evinde üst üste 2 maç verseler, biri de bize olmak üzere, eminim bizden çok tepki verirlerdi. Büyük düşünmek bütçeyle olmuyor işte. Kafaca hazır olmak gerek önce.

Ikinci olmak için paoyu yenmmek gerekiyordu yendk yeter mi?

Çevrimdışı furkan

• Üye
Evet zaten böyle değil mi? Bana böyle olmadığını örneklerle açıklamanızı beklerdim. Daha geçen sene önümüzdeki Milano maçı da en büyük örnek değil mi? Hatta Spahijalı 2 senede de final maçlarını oynayamadığımız o 2 sene. Birinde 3-0 la başlayıp 3-3 le elendik.Diğerinde de son maç deplasmanda Milanoyu yensek çıkıyorduk. 2 sinde de yapamadık.

Kazanmamız gerek baskısı tamamen psikolojik. Mesela o Pao hezimeti sonrası Barca maçında vardı o baskı ve yine alamadık. Deplasmandakinde ise yoktu ve kazandık.

Oly maçında da grup 2.liği hedefinin baskısı vardı, hepimiz aynı hesapları yapıyoruz, oyuncular da yapıyor, bunu kabul etmemek doğru olmaz.

Geçen yıl kazandığımız final serisi ya da Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarını da örnekleyelim o zaman, Galatasaray'ı loser mı yaptık bu maçlarla? Ya da kazanmamız gereken maçları kazandık diye neden bizim takım winner olmadı mı?

Yılda atmışın üzerinde maç oynuyoruz ve bunların en azından üçte birlik kısmı kendi gücümüze yakın takımlarla olan maçlar, kalkıp 20 maçta aldığımız her üst üste iki mağlubiyet ya da galibiyet halinde loser ya da winner kavramlarını kullanmak kafama yatmıyor.

Bir takımın yıllık hedefleri vardır, bu takımdan ne bekliyorsunuz? Benim bu sene için başarı kıstasım lig şampiyonluğu ve Euroleague'de çeyrek final. Başarı ya da başarısızlık ifadelerini buradaki sonuçlara göre kullanmayı tercih ederim, ama belki sizin başarı kıstasınız bana göre çok daha yüksek hedeflerin gerçekleşmesidir. Eğer öyleyse bile on dört maçlık bir periyodun sadece üç maçı geride kaldı, halen hedeflere ulaşıp ulaşmayacağımızı belli edecek maçlara epeyce zaman var.

Çevrimdışı sambaras

• Üye
Ikinci olmak için paoyu yenmmek gerekiyordu yendk yeter mi?

İlk tur grubunda 2.olmakla 3.olmak arasındaki fark nedir izah edebilir misiniz?
Gerçekten burda aman 3.olmayalım 3.olursak çok felaket gruba düşeriz 2.olalım da rahat gruba düşelim gibi bir durum mu vardı?

Çevrimdışı sambaras

• Üye
Geçen yıl kazandığımız final serisi ya da Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarını da örnekleyelim o zaman, Galatasaray'ı loser mı yaptık bu maçlarla? Ya da kazanmamız gereken maçları kazandık diye neden bizim takım winner olmadı mı?

Yılda atmışın üzerinde maç oynuyoruz ve bunların en azından üçte birlik kısmı kendi gücümüze yakın takımlarla olan maçlar, kalkıp 20 maçta aldığımız her üst üste iki mağlubiyet ya da galibiyet halinde loser ya da winner kavramlarını kullanmak kafama yatmıyor.

Bir takımın yıllık hedefleri vardır, bu takımdan ne bekliyorsunuz? Benim bu sene için başarı kıstasım lig şampiyonluğu ve Euroleague'de çeyrek final. Başarı ya da başarısızlık ifadelerini buradaki sonuçlara göre kullanmayı tercih ederim, ama belki sizin başarı kıstasınız bana göre çok daha yüksek hedeflerin gerçekleşmesidir. Eğer öyleyse bile on dört maçlık bir periyodun sadece üç maçı geride kaldı, halen hedeflere ulaşıp ulaşmayacağımızı belli edecek maçlara epeyce zaman var.

Ben TOP8 den şahsen mutlu olurum. Ama dün evimde aldığım maçı vermemi de normal kılmaz bu.

Kendiniz loser kelimesi için tanımı çok güzel yapmıştınız. Sadece o 2 olayla da Gs loser olmuyor. Örneklerin çok fazla olması lazım. Bizde çok fazla.
Kaldı ki ev sahibi avantajının bizde olduğu bir seriyi kaybetti diye kimse Gsyi suçlayamaz.

Çevrimdışı furkan

• Üye
Ben TOP8 den şahsen mutlu olurum. Ama dün evimde aldığım maçı vermemi de normal kılmaz bu.

Kaldı ki ev sahibi avantajının bizde olduğu bir seriyi kaybetti diye kimse Gsyi suçlayamaz.

Elbette dün akşama dair memnun olunmayacak bazı şeyler var, hayal kırıklığım da var, ancak temel itirazım loserlık ifadesineydi, top 8'e kalındığı zaman beklenmedik yenilgiler de olsa genel değerlendirme varılan nokta üzerinden yapılacaktır, o zaman da bu tür yenilgilerin değeri pek bir değeri kalmaz.

Ancak "Kaldı ki ev sahibi avantajının bizde olduğu bir seriyi kaybetti diye kimse Gsyi suçlayamaz" ifadesine bir de şöyle bakalım. Saha avantajı Galatasaray'da olsaydı ve onlar şampiyon olsalardı ciddi miktarda Fenerbahçeli yine kendi takımını loser ilan edecekti.

active

• Ziyaretçi
Yıllardır söylüyoruz bizim için ana hedef Euroleague olmalı diye.Ligde geçen sene kazandık ama zaten kazanmamız gereken bir ligi kazandık.Yani çok ahım şahım bir başarı değil ki Obra gibi kariyerinde sayısız kupa bulunan bir adam için çok da başarılı bir sezon değildi bence.
Gelelim looserlık konusuna. Looserlıkla anlatılmak istenen bazılarının anladığı gibi kazanmak ya da kaybetmek değil.Mesela ne anlatmak istediğimi söyleyeyim.
 Oly maçı da Cska maçı da yapı olarak farklı ama gidişat olarak aynı maçlardı.İki maçta da geriye düştük maç sonun önde girdik ama iki maçı da benzer senaryolarla kaybettik.Hatta iki maçta da uzatmaya götürme şansımız varken ikisinde de topu oyuna sokamamak gibi çok basit hatalar yaparak kaybettik.Sadece bu iki maç değil biz kaç senedir aynı senaryoyu yaşıyoruz.Asıl sıkıntı burada eğer siz takımın kazanması gereken maçları lig maçları olarak görüyorsanız ve buna winnerlık diyorsanız görüşünüze saygı duyarım ama başımızda Obra gibi Ben buraya hiçbir arenada ikinci olmaya gelmedim diyen bir adam varken ben bunu kabullenemiyorum mutlaka artık şu hedef maçlarındaki galibiyet sayımızın artması gerektiğini düşünüyorum benim görüşüm bu
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2015, 16:06:24 Gönderen: active »

Çevrimdışı sambaras

• Üye
Elbette dün akşama dair memnun olunmayacak bazı şeyler var, hayal kırıklığım da var, ancak temel itirazım loserlık ifadesineydi, top 8'e kalındığı zaman beklenmedik yenilgiler de olsa genel değerlendirme varılan nokta üzerinden yapılacaktır, o zaman da bu tür yenilgilerin değeri pek bir değeri kalmaz.

Ancak "Kaldı ki ev sahibi avantajının bizde olduğu bir seriyi kaybetti diye kimse Gsyi suçlayamaz" ifadesine bir de şöyle bakalım. Saha avantajı Galatasaray'da olsaydı ve onlar şampiyon olsalardı ciddi miktarda Fenerbahçeli yine kendi takımını loser ilan edecekti.

Böyle güzel tartışılınca ne kadar da güzel oluyor forum amacına ulaşıyor.:)
O son cümleye hak veriyorum çoğunluğun görüşü öyle olur.
Ama ben öyle bakmam ev sahipliği Gsdeyken kaybetmeye loserlık demem. Neden normal sezonu sallamadın da küçük detayların konuştuğu yerde ev sahipliğini Gsye bıraktın diye kızarım ama.
Not:Arkadaşlar forum tartışmak için var. Birinin argumanını bu mevzuyu aşalım diyip kestirip atmakla hiçbir yere varılmıyor. Fikir beyanı yapıp güzelce tartışıldığında herkes meramını rahatlıkla açıklamış oluyor.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2015, 16:17:32 Gönderen: sambaras »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Looserlik.olarak lanse edilen konu Türkiye nin Türklerin sanırım genetiginde var...
asvele kaybedilen efes serilerinden tut
Voleybolda Bergamo ya kaybettigimiz.final maçı
yenemedigimiz zalgiris.deplasmani
Gecemedigimiz benfica serisi...

O kadar çok var ki iyi oynayip hak edip sonuca ulaşamadığimiz mac final çok var...
bizi kötü yapmaz
biz iyi takımız yetenekli takımız canavar gibi savunma yapıyoruz eşşek gibi mücade ediyoruz ama işte kritik 2 maçı alamadik.
sambaras şunu diyor. Ya cem.abi 15 sayi geride olsak fatk yesek ağzımi acarsam serefsizim ama it gibi mücadele et iyi oyna maçı götür hatta 9 sayıdan gel öne geç ama maç sonunda o atışı yapama :(
Buna hepimiz gibi uğur da çok üzülüyor...

hmetin

• Ziyaretçi
Hepimiz FB liyiz.Hatta bircogumuz cogu bransını takip ediyoruz.Herkes imkanı olcusunde kimi maca giderek kimi paket alarak TV den takip ediyor.
Bu takım ilk turda "acaba" mı dedik ama muthis bitirdi.İnsallah yine aynısı olur.Endiselenen,korkusu olanları haksız cıkarır,mutlu eder.
Beni F8 tatmin etmez.2 yıldır F4 olmalıydı.Chris Paul ile Lebron gelse bunlar var ama bu takım hic F8,F4 yapmadı diye bir dusunceye katılamıyorum.Bu takımda Avrupa'nın en iyi 4 numarası Bjelica var.En iyilerden 2 ya da 3 nasıl kabul ediliyorsa Bogdan Bogdanovic var.En atletik oyunculardan Vesely var.Eurocup sayı kralı Goudlock var.Avrupa'nın en iyi kocu Obradovic var.Avrupa'nın en iyi salonu var.Avrupa rekoru kıran seyircileri var.35 yoksa da 20-22 butce var.

Bu takım evinde Oly,Pana'ya 10 sayı atacak, deplasmanda da 2-3 sayı ile yenilecek.Her tarafları kultur olsun.Spanulis dedigin adam 33 yasında cok da genc degil, macın sadece 2 dakikasını seyredebildim.Onun icin yorum yapamayacagım.Ama Oguz egilene kadar Dunston topu alıp smacı vurmamalı, CSKA'ya yenildik bunu kabul ederim.Sorun da serbet atıs degildi bana gore tamam her ne kadar adamlar 46 da 42 falan da atsa alamadıgımız 1-2 savunma ribauntundan yenildik.Onu alsaydık zaten 74-72 kazanıyorduk.Olabilir normal karsılıyorum.Ama Oly,Pana maclarını normal karsılamıyorum.Biz bu 2 takımı da icerde,dısarda yenebilecek kapasitede ve gucte takımız.Olayı sadece FB seyircisi sadece basarı ister,bu olmazsaya indirgenmesin.Bu takımın gucu var,kapasitesi var.Ama artık o mac kazanacak noktada olması lazım kazandıgımız mac 14-5 3'luk 14-5 serbest atıs ,sezonun yarısını gectik.Rakip FB den korkmalı,bu takım gercekten guclu takım basit hatalar,her onemli macta rakibin yuksek yuzdeli 3'lukleri artık olmamalı,FB Barca'ya yenilebilir ama Oleson,Navarro'su olmayan Barca'ya yenilmemeli,kadro ve butce olarak bizden ustun olmayan benzer olan Oly-Pana'ya vurup gecmeli bu takım bos takım degil

Ben looser vs demem demiyorum.Ben guclu takımımız var diyorum ve eksiklerin giderilip artık parkeye bu gucun yansıtılması lazım diyorum.Hicbir zaman da kabul etmiyorum F8 ne zaman yaptık,F4 ne zaman gorduk vs, gercekten Lebron-Harden gelse ama biz ne zaman F4 gorduk denilecek.Ben inanmıyorum CSKA ve OLY i deplasmanda yenecegimize ama yenelim bana kapak olsun burayı da alıntılayıp bana gosterin.Yeter ki FB kazansın.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2015, 18:15:12 Gönderen: hmetin »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Looserlik.olarak lanse edilen konu Türkiye nin Türklerin sanırım genetiginde var...
asvele kaybedilen efes serilerinden tut
Voleybolda Bergamo ya kaybettigimiz.final maçı
yenemedigimiz zalgiris.deplasmani
Gecemedigimiz benfica serisi...

O kadar çok var ki iyi oynayip hak edip sonuca ulaşamadığimiz mac final çok var...
bizi kötü yapmaz
biz iyi takımız yetenekli takımız canavar gibi savunma yapıyoruz eşşek gibi mücade ediyoruz ama işte kritik 2 maçı alamadik.
sambaras şunu diyor. Ya cem.abi 15 sayi geride olsak fatk yesek ağzımi acarsam serefsizim ama it gibi mücadele et iyi oyna maçı götür hatta 9 sayıdan gel öne geç ama maç sonunda o atışı yapama :(
Buna hepimiz gibi uğur da çok üzülüyor...

Bu dediklerin gsde pek yok Cem. Köpek gibi şans var adamlarda. Bir düşün uefa finali, süper kupa finali, bayan basket avrupa kupasının ikinci maçta uzatmada kazanılış şekli, geçen seneki euroleague. Nerede finale çıksalar o kupayı alıyorlar.Bir tek cev kupasını kaybettiler yamamay'a. O da sanırım altın setti.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Gs nin ne yaptığının önemi yok..

Gs bundan sonra hiçbir branşta Finale falan yaklaşamayacağı için onlar sadece bizim çıkacağımız Finallerin muhasabesini yapıp karşı takımı desteklemekle uğraşacaklar ancak.
HaBaBaM GüM GüM GüM