Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 862009 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
15 sayı fark attık 6 sayfa yazılmış.
5 sayı fark ile yeseydik . 10 sayfa olurdu. 1 sayı farkla yenseydik 13 olurdu
Allah korusun yenilseydik 20 kesin olurdu..

kimse zorla yazacak değil tabiki
ama sanal ortamı , twitterı forumları ağırlıklı olarak kötü ve üzgün durumlarda kullanıyor olmamız da bir garip durum...
yıllardır bu hiç değişmedi böyle de gidecek sanırım.

küfür ettiğimiz kadar eleşitirip kendi haklılığımız ortaya çıkartmak için buraya yazdığımız kadar transfer isteğini yazdığımız kadar mutlu güzel şeyleri de yazabilsek keşke. mutluluk ifadelerinden güzel şeylerden korkmasak keşke.
bak şimdi üzüldüm :( çok afresif bir toplum olduk ALlah sonumuzu hayır etsin.

abi maç çok geç saatteydi, ondan uzun uzadıya yorum yazamadım belki diğer arkadaşlar da maçtan sonra benim gibi mutlu huzurlu bir uyku çekmiştir ;)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
abi maç çok geç saatteydi, ondan uzun uzadıya yorum yazamadım belki diğer arkadaşlar da maçtan sonra benim gibi mutlu huzurlu bir uyku çekmiştir ;)
boşver forumu cemo.
Ama nefretten beslenen toplum olduk beni uzen mevzu budur.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Semih az oynattigini söylemiştim ama 4nu faulu almış. Ben onu iskaladım reise selam "ben kendime gerekeni yapacam  "

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Maç istatistiklerine şöyle bir baktım, top kaybımız 11. Daha da aşağıya çekmemiz lazım. Bu arada Can sürekli top kaybı yapıyor denilmiş bu maçta sadece 1 top kaybı var, 3 top kaybı yapan Emir bu konuda liderliği üstlenmiş, takip ettiğim kadarıyla Hickman çok top kaybı yapıyordu bu maç hiç top kaybı yapmamış :D

Ribaundlarda 33-28 üstünlüğümüz var aldığımız 13 hücum ribaundu çok çarpıcı bir istatistik.

14 asistimiz var en çok asist yapan oyuncularımız 3'er asist ile Emir ve Bjelica, bence bu sayıyı ortalama 18 yapmalıyız. Bu arada geçen sene Top16 ortalamamız 13.78 bu sene normal sezon ortalamamız tam 14 ama daha iyi olmalı diyorum çünkü geçen sene normal sezonda bu ortalama 16.2 idi.

Oyuncu performanslarına gelecek olursak;

Goudelock takımı yine sırtlayan isim oldu ancak sürekli 30+ dk süre alıyor umarım ileride bu yorgunluğa yol açmaz ve böyle devam eder. Sadece 3 üçlük denemiş, zaten takım olarak da 13 tane üçlük teşebbüsümüz var anlaşılan içeriye yoğunlaşmışız. 30 ratingi var EL'de Teodosic ile karşılaştırılıyor ancak bu hafta 18 ratingi var Teo'nun. Kızılyıldızda kaybetmelerine rağmen Marcus Williams 31 ranking yapmış ancak EL'de büyük ihtimalle haftanın MVP'si Goudlelock olabilir.

Ricky Hickman belkide şuana kadar ki en iyi maçını oynadı, bence savunmadaki konsantrasyonu çok iyiydi, pas yollarını iyi kapattı, size dezavantajı olduğu anlarda bile iyi savunma yaptı. Bana göre tek sıkıntısı 0/3 üçlük denemesiydi, maalesef üçlük isabeti konusunda şimdiye kadar iyi bir yüzde yakalamış değil.

Bjelica özellikle maçın sonlarında iyi savunma yaparak maçı getiren isimlerden biri oldu, 6 ribaundla 7 ribaund alan Oğuz'dan sonra en iyi 2. ismimiz. Ancak hücum konusunda daha etkili olabilirdi sadece 5 sayısı var.

Semih 11dk süre aldı ve bence iyi oynadı, bence iyi katkı verdi belki ribaundlarda biraz daha etkili olabilirdi. Yine de süre almaya devam ettikçe daha da iyi olacağına inanıyorum.

Bogdanovic, 18dk süre aldı fakat bu maç çok fazla etkili olduğu söylenemez, daha süreye ihtiyacı var anlaşılan.

Can, yaklaşık 9dk süre aldı, ancak ne iyi ne kötüydü bence yine de süre almaya devam etmesi önemli.

Oğuz 25dk süre alarak 5 numarada koçun ilk tercihi olduğunu gösterdi 5/11 ikilik sayıyla 10 sayı üretti ve 7 ribaundla da en çok ribaund alan oyuncumuz oldu. Sakatlıktan döndükten sonra hemen hemen her maç olumlu katkı verdi, Allah nazarlardan saklasın diyorum.

Vesely, 20dk süre alıp 8 sayı üretmiş. Açıkçası Vesely'nin oyununu pek iyi bulmadım bu maç özelinde, özellikle hücumda etkin değildi, savunma konusunda da ekstra bir katkısı olmadı bence.

Kenan 14 dk süre aldı, 2 sayısı ve 2 asisti var. Maça iyi başladı akıllı da işler yaptı ancak sonradan oyun kurmakta biraz zorlandı sanki. Ama önemli olan süre almaya devam etmesiydi. 2 üçlük deneyip isabet bulamadı ancak geçen sene %36 ile üçlük atıyordu.

Emir 25dk süre aldı, 16 sayı 4 ribaund 3 asist 4 top çalması var.  Bence oldukça iyiydi tek sıkıntı yaptığı 3 top kaybı bu maç özelinde o kadar da kusur olur diyelim.

Son olarak formsuz olduğunda koçu eleştirmiştik bu maç da bence rotasyon oldukça iyiydi, özellikle farkın kapandığı bölümlerde üst üste molalar alarak farkı korumak için elinden geleni yaptı koç. Özellikle Zoric'i kenarda bırakıp Semih'e güvenmesi önemli, bazı koçlar beğendikleri oyunculardan vazgeçemiyorlar bu da forma konusunda adaleti sarsıyor. Çok şükür Obradovic'imiz var.

Edit: bu arada 5 kez bloklanıp hiç blok yapamamışız özellikle Vesely'den blok izlemek güzel oluyor aslında bunu da es geçmeyeyim ;)
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2014, 09:24:45 Gönderen: Solamnus »

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Maç tam da düşündüğüm gibi başladı ve bitti.

Maça çok hızlı gireceğimizi, sonradan tempomuzun düşeceği ama sonlara doğru kadro derinliğimiz ve kalitemiz ile maçı koparacağımızı düşünmüştüm. Aşağı yukarı düşündüğüm gibi oldu.

Dün akşam oyuncuların performanslarından ziyade koçun performansı dikkat çekti. Her halinden bu maçı ne kadar ciddiye aldığı belliydi. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Bogdanovic, 18dk süre aldı fakat bu maç çok fazla etkili olduğu söylenemez, daha süreye ihtiyacı var anlaşılan.

Bogdanovic'in sıkıntısı süreye olan ihtiyaçla değil, benim görebildiğim kadarıyla sistemle ilgili... (Sistem derken TAKIM İÇİ ROL DAĞILIMINI kastediyorum.) Onu Partizan'da parlatan ve Avrupa basketbolunun göz bebeği yapan rolü Fenerbahçe Ülker'de Goudelock'a verilmiş durumda... Koçun şu ana kadar izleyebildiğim maçlarda Bogdanovic'ten istediği rol daha çok geçmiş senelerde Ömer Onan'ın yaptığı işler... Ömer Onan'lık yapsın diye Bogdanovic'i kadroda tutmak da fazlasıyla lüks... Ne olacak, nasıl bir ayar yapılacak bilmiyorum ama şu düzende devam ederse bu sistem Bogdan'ı pörsütebilir. Genç oyuncu nihayetinde... Umarım bu sıkıntılara göğüs gerip altından kalkabilecektir. Çünkü saha içinde mental olarak çok güçlü; umarım saha dışında da aynı dik duruşu sergiler ve ayakta kalır. Avrupa basketbolunda 30 yaşın altında adından söz etmeye değecek belki tek süper-star adayı... Spanoulis'ler, Navarro'ları bir yana bırakırsak, o seviyelerde bir kariyer elde etme potansiyelinde başka isim yok. Sarıp sarmalanması gereken bir değer... Umarım harcanmaz.
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2014, 09:43:39 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Zoric oynamadı diye sevinen arkadaşlar
Pana ve Barca maçlarında Zoric 20+ dakika oynar :)
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı furkanzengin

• Üye
  • Yer: istanbul-sarajevo
belki çoğunuza saçma gelecek ama daha en az 1 ay lazım bu takıma o yüzden şu aşamada EL'de kazanılan her maç değerli eleştiriye de kapalı bence. 

Enkaz haldeki Semih'den 5 6 ay eline top değmemiş olan Kenan'dan hayatında hiç büyük takımda oynamamış olan Can'dan bir şeyler yaratmaya çalışıyor hoca. Aynısını PAO'da falan yapsa burada sayfalarca methiye düzülür adama. Geçen yıl ki Efes Barca maçından sonraki Semih'i düşünün dünkü Semih'e bakın bir de.

tek işlevi şut atmak olan Melih'i p&r oynatan kısaya çevirdi adam ama gene de yaranamıyor bizim taraftara. Vuyoşeviç yapsa ulan ne adam be ufacık çocuğa güveniyor helal diye yazacak adamlar Obradoviç Kenan'a güvenip guard almadığı için eleştiriyor. Taraftarın kendisine şunu sorması lazım hemen başarı mı yoksa sindire sindire oturan bir takım yaratıp sonrasında mı başarı kovalamak daha önemli.

Ben Barca ya da Maccabi taraftarı değilim benim takımım her sene F4 da yapmıyor bu sene de yapmasa olur yeter ki hoca istediği sistemi oturtabilsin. 11 yaşımdan beri Erdal Koşan'lı hüsnü Çakırgil'li Fenerbahçe'yi de izledim Tabak'lı Abdul Rauf'lu Dream Team'i de ilk kez bir oyun karakteri yaratmaya yaklaşırken görüyorum takımı bu benim için her şeyin üstünde.
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2014, 11:40:51 Gönderen: Cem Ağrak »
Naprijed Zmajevi Naprijed Bosno

Çevrimdışı altann

• Üye
  • Fenerbehçe Spor klübü
Maçı intenete yüklemişler.Burdan izleyebilirsiniz...
(The video's owner prevents external embedding)
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2014, 11:39:43 Gönderen: altann »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
belki çoğunuza saçma gelecek ama daha en az 1 ay lazım bu takıma o yüzden şu aşamada EL'de kazanılan her maç değerli eleştiriye de kapalı bence. 

Enkaz haldeki Semih'den 5 6 ay eline top değmemiş olan Kenan'dan hayatında hiç büyük takımda oynamamış olan Can'dan bir şeyler yaratmaya çalışıyor hoca. Aynısını PAO'da falan yapsa burada sayfalarca methiye düzülür adama. Geçen yıl ki Efes Barca maçından sonraki Semih'i düşünün dünkü Semih'e bakın bir de.

tek işlevi şut atmak olan Melih'i p&r oynatan kısaya çevirdi adam ama gene de yaranamıyor bizim taraftara. Vuyoşeviç yapsa ulan ne adam be ufacık çocuğa güveniyor helal diye yazacak adamlar Obradoviç Kenan'a güvenip guard almadığı için eleştiriyor. Taraftarın kendisine şunu sorması lazım hemen başarı mı yoksa sindire sindire oturan bir takım yaratıp sonrasında mı başarı kovalamak daha önemli.

Ben Barca ya da Maccabi taraftarı değilim benim takımım her sene F4 da yapmıyor bu sene de yapmasa olur yeter ki hoca istediği sistemi oturtabilsin. 11 yaşımdan beri Erdal Koşan'lı hüsnü Çakırgil'li Fenerbahçe'yi de izledim Tabak'lı Abdul Rauf'lu Dream Team'i de ilk kez bir oyun karakteri yaratmaya yaklaşırken görüyorum takımı bu benim için her şeyin üstünde.
ben o çoğunluk içinde değilim.. 1 e 1 aynı şeyleri düşünüyoruz.
şimdi ben Obradoviç i çok sevip ona mümkün mertebe laf ettirmemeye çalışıyorum bana kızıyorlar. putlaştırdığımı( zı ) söylüyorlar. bizde salağız Furkan bi boktan anlamıyoruz ya işte ondan öylesine tapıyoruz...
Ben Fenerbahçe Basketbolunu çok seviyorum ve çok önemsiyorum işte bu yüzden Obradoviç için sınırsız kredim var. 22 senedir yaptıkları için ve ortaya ne çıkartmaya çalıştığını gördüğüm için bekliyorum umutla.
Oğuz dan da bahset , o muazzam fundemental sahibi olan ama hantallığı yüzünden 5 6 senedir boş geçen Oğuz bugün Pnr sonrası smaç yapıyor. yardım savunmasına geliyor. Oğuz şu anda zenci olsa ahhh ohhh çekiyorduk..
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2014, 11:49:19 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Dünya Kupası 14 Eylül'de bitti yanılmıyorsam...24 Ekim'deyiz...Yani tam takım olarak çalışmaya başlayalı 1 ay bile olmadı...Bu yüzden eleştirirken dikkatli olmalıyız..Ben de dün uzun savunmasından dolayı negatif şeyler yazdım ve bana göre maalesef orada pek düzelemeyeceğiz transfer yapmazsak...Ama bu ligi açık ara götürürüz..EL için ise nasip,kısmet diyeceğiz artık

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Dünya Kupası 14 Eylül'de bitti yanılmıyorsam...24 Ekim'deyiz...Yani tam takım olarak çalışmaya başlayalı 1 ay bile olmadı...Bu yüzden eleştirirken dikkatli olmalıyız..Ben de dün uzun savunmasından dolayı negatif şeyler yazdım ve bana göre maalesef orada pek düzelemeyeceğiz transfer yapmazsak...Ama bu ligi açık ara götürürüz..EL için ise nasip,kısmet diyeceğiz artık

sen adamsın Volkan abi sana hetrşey serbest.
sinirli olduğun zaman boşalmak için bana yaz whatsup dan  , yaz ama başka bir şey yapma :)
misal @ardglr kardeşim 20 sayı dan 10 a düşünce fark çıldırıyor sonra ben sakinleştiriyorum kendisini telefonda
sinirleri alınmış bir budist gibiyim bu aralar maçları izlerken tv başında ...
başı sıkışan bana gelebilir

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
sen adamsın Volkan abi sana hetrşey serbest.
sinirli olduğun zaman boşalmak için bana yaz whatsup dan  , yaz ama başka bir şey yapma :)
misal @ardglr kardeşim 20 sayı dan 10 a düşünce fark çıldırıyor sonra ben sakinleştiriyorum kendisini telefonda
sinirleri alınmış bir budist gibiyim bu aralar maçları izlerken tv başında ...
başı sıkışan bana gelebilir

Yok be Cem..low post savunmamız maalesef feci...Milano maçında böyleydi, dün de...Hatta 4 kısa ile bizi yenen Gaziantep'ten de Harris ile Higgins'i tutamadık...Aslında bizim takımın sorunlarından biri de bu...HakanYaman yukarda yazmış bir tane savunmacı yok takımda...Geçen sezon tu kaka edilen Ömer Onan kadarı bile...Bu da gösteriyor ki biz 80-90'lı sayılara çıkmadığımız maçları zor kazanırız...

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Yok be Cem..low post savunmamız maalesef feci...Milano maçında böyleydi, dün de...Hatta 4 kısa ile bizi yenen Gaziantep'ten de Harris ile Higgins'i tutamadık...Aslında bizim takımın sorunlarından biri de bu...HakanYaman yukarda yazmış bir tane savunmacı yok takımda...Geçen sezon tu kaka edilen Ömer Onan kadarı bile...Bu da gösteriyor ki biz 80-90'lı sayılara çıkmadığımız maçları zor kazanırız...

Savunmacı çıkarırızda abi onların da başka defoları var
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Semih'in smaçı gecenin Dunk'ı seçilmiş :D
Dunk of the night: Semih Erden, Fenerbahce Ulker Istanbul