Maç istatistiklerine şöyle bir baktım, top kaybımız 11. Daha da aşağıya çekmemiz lazım. Bu arada Can sürekli top kaybı yapıyor denilmiş bu maçta sadece 1 top kaybı var, 3 top kaybı yapan Emir bu konuda liderliği üstlenmiş, takip ettiğim kadarıyla Hickman çok top kaybı yapıyordu bu maç hiç top kaybı yapmamış

Ribaundlarda 33-28 üstünlüğümüz var aldığımız 13 hücum ribaundu çok çarpıcı bir istatistik.
14 asistimiz var en çok asist yapan oyuncularımız 3'er asist ile Emir ve Bjelica, bence bu sayıyı ortalama 18 yapmalıyız. Bu arada geçen sene Top16 ortalamamız 13.78 bu sene normal sezon ortalamamız tam 14 ama daha iyi olmalı diyorum çünkü geçen sene normal sezonda bu ortalama 16.2 idi.
Oyuncu performanslarına gelecek olursak;
Goudelock takımı yine sırtlayan isim oldu ancak sürekli 30+ dk süre alıyor umarım ileride bu yorgunluğa yol açmaz ve böyle devam eder. Sadece 3 üçlük denemiş, zaten takım olarak da 13 tane üçlük teşebbüsümüz var anlaşılan içeriye yoğunlaşmışız. 30 ratingi var EL'de Teodosic ile karşılaştırılıyor ancak bu hafta 18 ratingi var Teo'nun. Kızılyıldızda kaybetmelerine rağmen Marcus Williams 31 ranking yapmış ancak EL'de büyük ihtimalle haftanın MVP'si Goudlelock olabilir.
Ricky Hickman belkide şuana kadar ki en iyi maçını oynadı, bence savunmadaki konsantrasyonu çok iyiydi, pas yollarını iyi kapattı, size dezavantajı olduğu anlarda bile iyi savunma yaptı. Bana göre tek sıkıntısı 0/3 üçlük denemesiydi, maalesef üçlük isabeti konusunda şimdiye kadar iyi bir yüzde yakalamış değil.
Bjelica özellikle maçın sonlarında iyi savunma yaparak maçı getiren isimlerden biri oldu, 6 ribaundla 7 ribaund alan Oğuz'dan sonra en iyi 2. ismimiz. Ancak hücum konusunda daha etkili olabilirdi sadece 5 sayısı var.
Semih 11dk süre aldı ve bence iyi oynadı, bence iyi katkı verdi belki ribaundlarda biraz daha etkili olabilirdi. Yine de süre almaya devam ettikçe daha da iyi olacağına inanıyorum.
Bogdanovic, 18dk süre aldı fakat bu maç çok fazla etkili olduğu söylenemez, daha süreye ihtiyacı var anlaşılan.
Can, yaklaşık 9dk süre aldı, ancak ne iyi ne kötüydü bence yine de süre almaya devam etmesi önemli.
Oğuz 25dk süre alarak 5 numarada koçun ilk tercihi olduğunu gösterdi 5/11 ikilik sayıyla 10 sayı üretti ve 7 ribaundla da en çok ribaund alan oyuncumuz oldu. Sakatlıktan döndükten sonra hemen hemen her maç olumlu katkı verdi, Allah nazarlardan saklasın diyorum.
Vesely, 20dk süre alıp 8 sayı üretmiş. Açıkçası Vesely'nin oyununu pek iyi bulmadım bu maç özelinde, özellikle hücumda etkin değildi, savunma konusunda da ekstra bir katkısı olmadı bence.
Kenan 14 dk süre aldı, 2 sayısı ve 2 asisti var. Maça iyi başladı akıllı da işler yaptı ancak sonradan oyun kurmakta biraz zorlandı sanki. Ama önemli olan süre almaya devam etmesiydi. 2 üçlük deneyip isabet bulamadı ancak geçen sene %36 ile üçlük atıyordu.
Emir 25dk süre aldı, 16 sayı 4 ribaund 3 asist 4 top çalması var. Bence oldukça iyiydi tek sıkıntı yaptığı 3 top kaybı bu maç özelinde o kadar da kusur olur diyelim.
Son olarak formsuz olduğunda koçu eleştirmiştik bu maç da bence rotasyon oldukça iyiydi, özellikle farkın kapandığı bölümlerde üst üste molalar alarak farkı korumak için elinden geleni yaptı koç. Özellikle Zoric'i kenarda bırakıp Semih'e güvenmesi önemli, bazı koçlar beğendikleri oyunculardan vazgeçemiyorlar bu da forma konusunda adaleti sarsıyor. Çok şükür Obradovic'imiz var.
Edit: bu arada 5 kez bloklanıp hiç blok yapamamışız özellikle Vesely'den blok izlemek güzel oluyor aslında bunu da es geçmeyeyim