Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 860026 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mrsic12

• Üye
  • Yer: istanbul
Ha, biz takıma güvenmiyoruz yani, öyle mi? "Zor olacaktır"la "kayar geçeriz" aynı şey mi?
Sizin takıma olan güveninizle alakalı bi yorumda bulunduğumu sanmıyorum,siz nasıl böyle bir anlam çıkardınız ilginç doğrusu. İnsanlar öngörüde bulunmuş belki duygularını ön plana çıkartıp öyle yorumlamış. Bunu sınırlandırma gereği hissetmeniz garip geldi. Maç için konuşacak olursak da evet 'kaydık geçtik'.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • RWB0 & SC30
umuyorum ve inanıyorum ki evimizdeki son euroleague macıydı..

Top8 baskısını atınca daha net gördüm ki, maccabiden 1-2 gömlek iyi takımız.
Bastan sona son derece rahat giden bir top 8 macı da görmüş olduk :)
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2015, 00:19:14 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Pass first lafını bir kez bile kullanmadım ama sene başında, defalarca Guard ve atletik uzun lazım demiş birisi olarak.

Zisis transferinin sizce manası nedir, sene başında yapılan bir yanlışın telafisi değil midir.

Vesely bu takıma direk 5 numara oynasın diye mi transfer edildi, sene başındaki planlamada takımda 4 numara oynaması öngörülen tek kişi Bjelica mıydı yoksa Vesely ile birlikte 4 numaradaki süreleri paylaşması mı planlanmıştı.

Sizce Vesely transfer ediliğinde 5 numaradan bu kadar süre alması planlanıyor muydu, yoksa Zoriç-Oğuz-Semih rotasyonu koçun isteklerine cevap veremediği için, ya da atletik, net rebound çeken, içeriyi karartan bir pivotumuz olmadığı için mi Vesely 5 oynuyor.

ecnebilerin güzel bir sözü var "not a rocket science" diyorlar.

bu takımın sene başındaki halinden bugüne kadar olan gelişimine atfen sizin gibi düşünmeyenlere itinayla laf sokuyorsunuz lakin,

bu takımın el mahkum o guard transferini yaptığını nedense görmek istememişsiniz.

Sevgili Cem Ağrak çok güzel, naif bir adam.

Ama bu forumda onun naifliğini malesef bulamıyoruz,

ben daha önce buraya daha da yazmam demiştim, yine gençten bir arkadaşımız böyle atar yaptığı için.

gerçekten benim aklım hafsalam almıyor.

neyse ki Obra büyük koç ve başarılı insanların en önemli özelliklerinden biri hatalarını görüp inat etmek değil vazgeçmek.

O da, Zisis'i almayıp alın size takım mantığıyla çalışsaydı muhtemelen şimdi grubu 3. bitirmiş Barca deplasmanından maç çalar mıyız hesabı yapıyorduk.

Derdim tasam transfer istenmesi değil. Derdim tasam takıma ve bu adama güvenilmemesi.

Bu takıma karaktersiz dendi. Bu adama neler neler dendi. O zaman bunları diyenlerin şuan seviniyor olması benim canımı acıtıyor.

Ne Zisis, ne de Vesely sizin planlandığınız ya da nitelediğiniz şekilde şuanda da kullanılmıyor. Bu kadronun kurulduğu zamandan beri ana plan 2-3-4  rotasyonun üzerine takımı kurmaktı. Zisis'in tempoyu ayarlaması için alındı gayette iyi yapıldı.

Bu sezon beni Avrupa'da beni en çok şaşırtan oyuncuların başında gelen Vesely ise hem savunmada çok şey öğrendi. Hem de içeriye gömülen ve dışarıya pas kanallarına baskı yapan savunmamız çok işe yaradı.

İşin özeti bu takım yapılan hareketlere, yapılan iftiralara rağmen ayakta kaldı. Eğer siz bu takıma karaktersiz dediyseniz, komisyoncu dediyseniz, bi bok olmaz dediyseniz gayet laflarımdan alınabilirsiniz.

Derbi kazandığı için futbol takımını, bu takımdan daha karakterli görenlerde oldu onları da unutmadık.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı maliboz

• Üye
  • Yer: istanbul
Tüm takıma tebrikler.Kenan Sipahi iki maçta oyunun iki yönünde gayet iyi katkı verdi.Kenan'ın sergilediği iyi performans muhakkak hem Kenan'a hem takıma ileride olumlu yansıyacaktır.Semih Erden gayet iyi oynadı.Vesely,Bjelica,Bogdan,Gou'yu söylemeye gerek bile yok.Coach iki maçta rotasyonu çok iyi ayarladı.Zisis savunma ve oyunu yönlendirmede gayet iyi katkı veriyordu,skor olarakta katkı vermeye başladı.Taraftar gayet iyiydi.Devam.Bu arada sene başında 3 numara yok,pass first guard yok(Efes aldı birisini,gördük ne hale getirdiğini) Dunston gibi uzun yok başarı gelmez yaaaaa diyenlerde bizden çok seviniyor.Savunma iyi ama Efes kadar iyi!!!! değiliz,henüz onların seviyesine ulaşamadık.
yanlız bizim koçta iyi değil galiba :) adam bir kaç olumsuz etki veriyo bünyeye:)
bir kere kendinizi bi anda mal gibi bir gülümsemeyle maç izlerken bulabilirsiniz :) 
sonra ulan diyon sırf bu adam bu bizim güzel basketbolculara kızmasın diye alıp futbolla bayan basket maçına götürsek diye hayal kurduruyo
ve en kötüsü  adam son şampiyonu güle oynaya 15 e yatırıyo veya yatırtıyo diyelim bizim taraftar tepkisi ya son çeyrek savunma düştü ya biraz sıkalım ya demeye başlıyoz :)
valla en kötü günümüz böyle olsun renktaş

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Derbi kazandığı için futbol takımını, bu takımdan daha karakterli görenlerde oldu onları da unutmadık.

En efsanesi buydu zaten ..

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
Bogdan maç sonu açıklamalarıyla hem güldürdü hem hüzünlendirdi. "Sanırım taraftarımız euroleague de bizi kendi evimizde son kez izledi"
Zisis in yaptığı savunma resmen al ders niyetine okut cinsindendi, müthiş zeki bi adam.
Goudelock ın t.ş.kları ataşehirin dışından taştı da taştı
Semih erden se mi semi erden repliğininhakkını verdi resmen +18 e bağladı
Hz Bjelica nın maç içindeki sevinç ve hırs reaksiyonları maç sonu roportaj yapmama totemi, buraların en iyisi benim dedirten oyunu
Mr Kenan sipahinin biçoklarımıza laflarımızı yedirten cesareti kocaman yüreği.
Obradovicin adına tezahurAt yapılınca oyuncuları gösterip koltuğa oturması( sen allahın bi lutfusun)
Arenadaki ortamdan sitem edilirken resmen salonu cehenneme ceviren 14bine yakın taraftar
Ve daha niceleriyle. güzel bir gece daha. Yıllardır Hayallerini kurduğumuz final4 için sadece 1 galibiyete ihtiyacımız var.
Bi bakmışız ard arda 3galibiyet almışız kupayı kaldırmışız. ;)
Hayatında basketbol izlememiş fenerbahçeliler ekran başına kitleniyorsa, baska takım taraftarı olan basketbolseverler sporseverler bu keyfi yaşamak için özellikle bu takımın maçlarını izliyorsa.
Sonumuz ne olur yasayıp görcez ama gurur duyulası muazzam bi takımımız var. Bu günlere gelmemizde emeği olan herkesten allah razı olsun ::)
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı İbrahim Awwad

• Üye
Pass first lafını bir kez bile kullanmadım ama sene başında, defalarca Guard ve atletik uzun lazım demiş birisi olarak.

Zisis transferinin sizce manası nedir, sene başında yapılan bir yanlışın telafisi değil midir.

Vesely bu takıma direk 5 numara oynasın diye mi transfer edildi, sene başındaki planlamada takımda 4 numara oynaması öngörülen tek kişi Bjelica mıydı yoksa Vesely ile birlikte 4 numaradaki süreleri paylaşması mı planlanmıştı.

Sizce Vesely transfer ediliğinde 5 numaradan bu kadar süre alması planlanıyor muydu, yoksa Zoriç-Oğuz-Semih rotasyonu koçun isteklerine cevap veremediği için, ya da atletik, net rebound çeken, içeriyi karartan bir pivotumuz olmadığı için mi Vesely 5 oynuyor.

ecnebilerin güzel bir sözü var "not a rocket science" diyorlar.

bu takımın sene başındaki halinden bugüne kadar olan gelişimine atfen sizin gibi düşünmeyenlere itinayla laf sokuyorsunuz lakin,

bu takımın el mahkum o guard transferini yaptığını nedense görmek istememişsiniz.

Sevgili Cem Ağrak çok güzel, naif bir adam.

Ama bu forumda onun naifliğini malesef bulamıyoruz,

ben daha önce buraya daha da yazmam demiştim, yine gençten bir arkadaşımız böyle atar yaptığı için.

gerçekten benim aklım hafsalam almıyor.

neyse ki Obra büyük koç ve başarılı insanların en önemli özelliklerinden biri hatalarını görüp inat etmek değil vazgeçmek.

O da, Zisis'i almayıp alın size takım mantığıyla çalışsaydı muhtemelen şimdi grubu 3. bitirmiş Barca deplasmanından maç çalar mıyız hesabı yapıyorduk.

Durum daha iyi anlatılmazdı herhalde. Elinize sağlık abi.

Çevrimdışı exex

• Üye
Çok şükür Allah'ım Çok şükür ...
Önce Final-four İNŞALLAH...

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
Derdim tasam transfer istenmesi değil. Derdim tasam takıma ve bu adama güvenilmemesi.

Bu takıma karaktersiz dendi. Bu adama neler neler dendi. O zaman bunları diyenlerin şuan seviniyor olması benim canımı acıtıyor.

Ne Zisis, ne de Vesely sizin planlandığınız ya da nitelediğiniz şekilde şuanda da kullanılmıyor. Bu kadronun kurulduğu zamandan beri ana plan 2-3-4  rotasyonun üzerine takımı kurmaktı. Zisis'in tempoyu ayarlaması için alındı gayette iyi yapıldı.

Bu sezon beni Avrupa'da beni en çok şaşırtan oyuncuların başında gelen Vesely ise hem savunmada çok şey öğrendi. Hem de içeriye gömülen ve dışarıya pas kanallarına baskı yapan savunmamız çok işe yaradı.

İşin özeti bu takım yapılan hareketlere, yapılan iftiralara rağmen ayakta kaldı. Eğer siz bu takıma karaktersiz dediyseniz, komisyoncu dediyseniz, bi bok olmaz dediyseniz gayet laflarımdan alınabilirsiniz.

Benim yazdığım mesaj gayet açık, ne bir kimsenin karakterine ne de haysiyetine laf etmişim, tamamen saha içiyle ilgili yazdıklarım, en başında da böyleydi.

ben ne dediğimi de ne demediğimi de iyi biliyorum,

insanlar demiş ki pass first guard olsun, ben o zamanlar demiştim ki bu takımın guard'a ihtiyacı var,

sen şimdi diyorsun ki Zisis tempoyu kontrol ediyor, sizin tabir ettiğiniz şekilde bir rolü yok.

bana göre de, Zisis birebir benim bu takıma transfer lazım derken eksik olarak gördüğüm şeyleri yapıyor.

benim de zaten bu kadar skor yönü güçlü kısa varken guard gelsin diye beklediğim, biraz savunma yapsın, oyun aklı olsun, bu skorer adamları doğru yerde topla buluştursun, takım savruk olduğu anlarda frene bassın vs idi.

muhtemelen pass first diyen arkadaşlar da buna benzer bir beklenti içindeydi.

yine sizin dediğiniz doğru olsun güzel kardeşim, zisis transfer isteyenlerin istediğinden bambaşka bir rolle oynuyor olsun şu anda.

sene başında transfer isteyenlere denmeyen kalmadı bu forumda (komisyoncu diyen, karaktersiz diyenlerle sadece basketbol eleştirisi yapanları ayırt etmek lazım tabi)

şimdi transfer geldi ve o transferin de çok büyük payıyla başarı geldi ama hala laf sokmakta beis görmüyorsunuz.

bu güzel günde daha da uzatıp insanların keyfini kaçırmaya gerek yok,

en çok siz biliyor, takımı da en çok siz seviyorsunuz,

hoş, maçtan önce koyar geçeriz yazmışız ona bile tepki gelmiş ne bu rahatlık diye,
sene başında bu takımın kurgusu yanlış dediğimizde de aforoz ediliyorduk.

hem koyduk geçtik, hem de bizim söylediğimiz transfer birebir gerçekleşti, her ne kadar size göre rolü başka olsa da...
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2015, 01:21:24 Gönderen: Del Piero »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Benim yazdığım mesaj gayet açık, ne bir kimsenin karakterine ne de haysiyetine laf etmişim, tamamen saha içiyle ilgili yazdıklarım, en başında da böyleydi.

Harun, sonuçta bu takımın karakterine, haysiyetine laf edenler de vardı. Bence senin üstüne alınman gereksiz. Mesela GS maçında karaktersiz ilan edilen adamların, şimdi aynı kişiler tarafından karakterli ilan edilmesi ve yere göğe sığdırılamaması bana samimi gelmiyor.

Bence bu samimiyetsizliktir.

GS maçında Vesely karaktersizdi bu kişilere göre, şimdi ne değişti, karakter nakli mi yapıldı ?

Bir takımın eksiği gediği, transfer ihtiyacı ayrı konulardır, bunlar tartışılır. Sana göre ihtiyaç vardır, bana göre yoktur. Sana göre gereklidir, bana göre gereksizdir. Ama takımın genel karakteri farklı bir konudur. Karakter haftadan haftaya değişmez, bir takım ya karakterli oyunculardan oluşuyordur ya da tam tersidir.
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2015, 01:23:22 Gönderen: Chauncey Billups »

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Şimdi baktım,

Top16da maccabi ve Fenerbahce ribaundlarda ortalama 36,5 ile aynı sırayı 4.lüğü paylasıyormus

playoff rakamları.
Fenerbahce: 82 (29 ofansif)
maccabi: 58 (14 ofansif)

bir istatistigi var mı bilmiyorum ama top8de, önceki turlara oranla aldıgımız ofansif ribaundlardan daha cok sayı cıkarıyoruz sanki.
Gaza geldik herhalde :D
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2015, 01:24:19 Gönderen: Bukefalos »

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
Sevgili Kemal,

Arkadaş pass first guard ve atletik uzun isteyenlere bugün laf sokmayı uygun gördüğü için ben de sene başında bu takımın kurgusu yanlış diyenlerden olduğum için sadece o kısmına cevap yazıyorum. Vesely ya da Obra'nin karakterine laf etmedigim için zaten o kısmına cevap vermiyorum.

Obra konusunda sene başında elestirilerim oldu ama sadece kadro ile ilgili, ne komisyoncu dedim ne de karaktersiz.

Ben burada ya da başka bir yere yazarken kul hakkı gozetiyorum. Kimseye komisyon alıyor diyemem, görmeden, şahit olmadan.

Ama burda şöyle bir sıkıntı var, birileri komisyoncu dedi diye, saha içi hakkında konuşanlara da sallıyor insanlar.

Bugün aslında toplu bir cevap niteliğinde benim yazılarım. Herkes tutturmuş transfer istiyordunuz bakın takımı görüyor musunuz diye laf sokma  çabasında. Görüyoruz da bizim dedigimiz transfer oldu zaten...

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Andrew Goudelock

ben ne dediğimi de ne demediğimi de iyi biliyorum,

insanlar demiş ki pass first guard olsun, ben o zamanlar demiştim ki bu takımın guard'a ihtiyacı var,

Aforoz demişsiniz. Valla ben sizin transfer istediğiniz bile hatırlamıyorum. Kimseyi transfer istedi diye göndermedik çok şükür. Hayatım boyunca da ben çok biliyorum diye bir düşüncem olmadı ondan bize bir şey öğretilirse gayet memnun olurum..

Aynen koçun öğrettiği gibi.

sen şimdi diyorsun ki Zisis tempoyu kontrol ediyor, sizin tabir ettiğiniz şekilde bir rolü yok.

bana göre de, Zisis birebir benim bu takıma transfer lazım derken eksik olarak gördüğüm şeyleri yapıyor.

benim de zaten bu kadar skor yönü güçlü kısa varken guard gelsin diye beklediğim, biraz savunma yapsın, oyun aklı olsun, bu skorer adamları doğru yerde topla buluştursun, takım savruk olduğu anlarda frene bassın vs idi.

muhtemelen pass first diyen arkadaşlar da buna benzer bir beklenti içindeydi.

yine sizin dediğiniz doğru olsun güzel kardeşim, zisis transfer isteyenlerin istediğinden bambaşka bir rolle oynuyor olsun şu anda.

sene başında transfer isteyenlere denmeyen kalmadı bu forumda (komisyoncu diyen, karaktersiz diyenlerle sadece basketbol eleştirisi yapanları ayırt etmek lazım tabi)

şimdi transfer geldi ve o transferin de çok büyük payıyla başarı geldi ama hala laf sokmakta beis görmüyorsunuz.

bu güzel günde daha da uzatıp insanların keyfini kaçırmaya gerek yok,

en çok siz biliyor, takımı da en çok siz seviyorsunuz,

hoş, maçtan önce koyar geçeriz yazmışız ona bile tepki gelmiş ne bu rahatlık diye,
sene başında bu takımın kurgusu yanlış dediğimizde de aforoz ediliyorduk.

hem koyduk geçtik, hem de bizim söylediğimiz transfer birebir gerçekleşti, her ne kadar size göre rolü başka olsa da...

Bir kere ben size koça hakeret ettiniz yada komisyoncu dediniz demedim.

Maç önü de niye rahatsınız tarzı bir şey de söylemedim.

Kim ne söylediyse onun peşine düşün, küçük küçük kendinizce laf sokmaya çalışmayın.

Başarı filan umurumda değil benim. Yeterki önce zihniyet değişsin. Doğruyu bulalım. Şuan yavaş yavaş olduğu gibi.

Transfer mevzusuna gelirsek derdim transfer istenmesi değil. Transfer isteyebilirsin. Cem abi burada kendisi biliyor normal sezonda bir çok kez benim de tempoyu tutacak bir guard alınması lazım dediğimi..

Benim derdim koça güvenmeyen, onun bazı şeyleri görmediğini düşünenlerle.. Sen, ben sadece o günü görebiliyoruz. O adam ise yarını da o görebiliyor ve ona göre davranıp ona göre başarılı oluyor.

Meşhur pass first mevzusuna gelirsek anlatmaya çalıştığım şey başarının sadece bir yoldan gelmeyeceği.. Basketbolun değişken olduğu ve başarının başka türlü de gelebileceği..

Sizin dediğiniz gibi tempo ayarlarsın diye guard istiyoruz diyen kişi ben çok görmedim. Genellikle bizim niye Teodosic imiz yok tarzı istekler gördüm.

Eğer siz bu zihniyette değilseniz, laflarımın sizle alakası olmadığını anlamaınız lazım.
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2015, 01:44:34 Gönderen: Utkan Şahin »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
sizin sadece şunu netleştirmeniz lazım

kime kızıyorsunuz, koça komisyoncu takıma karaktersiz diyenlere mi,

yoksa bugün size göre rolü farklı olsa da guard istemiş olanlara mı,

herkesi aynı kefeye koyup herkese sallamışsınız ben de kendi yazdıklarımla ilgili kısmına cevap vermişim.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Bence bu mevzularda isim vermek, alıntı yapmak daha saglıklı ve etik.
konusursam pentagon catlar diyen Aziz Yıldırım muhabbetine dönüyor cünkü

En saglıklısı Cem Abinin yaptıgı gibi alıntılar :D
sosyal medyadan biriyse ben bu forumda yazılmasını anlamsız buluyorum
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2015, 01:52:27 Gönderen: Bukefalos »