Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 860026 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
sizin sadece şunu netleştirmeniz lazım

kime kızıyorsunuz, koça komisyoncu takıma karaktersiz diyenlere mi,

yoksa bugün size göre rolü farklı olsa da guard istemiş olanlara mı,

herkesi aynı kefeye koyup herkese sallamışsınız ben de kendi yazdıklarımla ilgili kısmına cevap vermişim.

Takıma ve koça güvenmeyen herkese..

Transfer istemek yada eleştirmek takıma ya da koça güvenmemek demek değildir.  Ancak bazı kesim gibi sırf özenerek transfer istemek yanlıştır ve ilk dediğime çıkar. Nedir bu demek istediğim? Şu tarz bir oyuncumuz olsun. Heurtel olsun.  Bu kadro ile gruptan bile çıkamayız. Bence bu hatalı bir harekettir.

Bakın Heurtel gelseydi bugün çok daha kötü bir halde olabilirdik. Ki o da bir pass first guard. Ki şuanda form olarak Zisis ten daha iyi durumda. Ama bize uyan Zisis'ti.

Bir bölüm taraftar sırf transfer olsun diye transfer istedi. Bu şekilde isteyenler hatalıdır. Ama sezon başlar takımı izlersin, eksiklerini görürsün. Takımın bir üst seviyeye çıkması için şöyle bir hamle yapması lazım dersin. Kendince bir öngürü de  bulunursun. Bu bence doğru olandır.

Ben kendi adıma ilkine yapanlara kızıyorum.

Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Andrew Goudelock
Maçla ilgili de yeri gelmişken bir şeyler söyleyeyim. Benim Fenerbahçe tarihinde izlediğim en iyi basketboldu. Özellikle ilk çeyrekteki oynadığımız oyunla bizi yenebilecek takım sayısı 1 geçmez.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Pass first lafını bir kez bile kullanmadım ama sene başında, defalarca Guard ve atletik uzun lazım demiş birisi olarak.
Zisis transferinin sizce manası nedir, sene başında yapılan bir yanlışın telafisi değil midir.

Vesely bu takıma direk 5 numara oynasın diye mi transfer edildi, sene başındaki planlamada takımda 4 numara oynaması öngörülen tek kişi Bjelica mıydı yoksa Vesely ile birlikte 4 numaradaki süreleri paylaşması mı planlanmıştı.
Sizce Vesely transfer ediliğinde 5 numaradan bu kadar süre alması planlanıyor muydu, yoksa Zoriç-Oğuz-Semih rotasyonu koçun isteklerine cevap veremediği için, ya da atletik, net rebound çeken, içeriyi karartan bir pivotumuz olmadığı için mi Vesely 5 oynuyor.

Sene basinda guard ve atletik uzun alinsin demenin benim nazarimda pek hukmu yok.  Neden oldugunu su sekilde izah edeyim:

Sene basinda eksikliklerin neler oldugunun herkes farkindaydi.  Bunlari Obradovic'in gormedigini iddia etmek yanlis olur.  Bunda hemfikiriz sanirim.  Ancak bizim haiz oldugumuz farkindalik, sinirli bir rasyonaliteye tekabul ediyor.  Takim icindeki dinamikler; yonetimin empoze ettigi butce sinirlamalari; yine yonetimin verdigi ilgili talimatlar gibi unsurlarin farkinda degiliz, bilemeyiz.  Bununla ilgili bilgiye sahip olan kisi de Obradovic.  Bu noktada su ayirimi yapmak lazim: bir kisim insan eksiklikleri kabul etmesine ragmen, Obradovic'in aklindaki varyasyonlari denemesini makul gordu.  Diger bir kisim insan ise, bu eksiklikleri mutlak gorup, Obradovic'in bu varyasyonlari denemesini dahi yadirgadi; kufurler edildi; Obradovic'in hocaligi yargilandi.  Daha ritme oturmayan takimi gordukten sonra, Obradovic'in istifa etmesi gerektigini soylediler.  O noktada, Hoca'nin denedigi varyasyonlardan guard ile ilgili olani tutmayinca, Hoca transfer gerekliligi hususunda tatmin oldu ve kulubun yonetiminin de cevaz verecegi sartlar olustu.  Uzun hususunda ise muvaffak oldu.

Bu bilgiler isiginda, sene basinda X, Y, Z lazim demek benim acimdan pek bir anlam ifade etmiyor.  Orada Hoca'nin oncelikle MEVCUT SARTLAR altinda, elindekilerle belli varyasyonlari deneyip guard alimina karar verilmesi ile sezon basinda guard alinmali demek arasinda boyle onemli bir nuans var. 

Umarim kendimi ifade edebilmisimdir. 
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2015, 03:10:36 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Mesguliyetten dolayi, izleme sansim olmamisti maci.  Eve gelince, oturup tum maci izledim.  Acik ve net, Goudelock oyuna girdigi maclarda bambaska bir takim oluyoruz.  Bu maci da zaten ilk yarida Semih ile birlikte almislar; ikinci yariya da iki takim, vakit oldurmek icin cikmislar.  Onlar basta olmak uzere, tum takimi ve teknik ekibi tebrik ediyorum.  Takimimiz gercekten cok ozel.  Yillar gecse de geri donup donup izleyecegimiz maclar oynadilar. 

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Hayatımda izlediğim en güzel maçlardan biriydi, Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Ragıp'ın yazısında belirttiği gibi Erdal Koşan'lardan Hicri Güneri'lerden Avrupayı titreten takım hüviyetine gelmek elbette kolay olmadı, taraftar olarak bu takımın kıymetini bilmek ve bu günlerin tadını çıkarmak lazım. :)

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
.....

Şimdi tam bir satranca dönecek iş. Çünkü Guy Goodess ilk maçın acısıyla hemen Vesely ve Bjelica üzerine yüklenecek.

...

Adam sahada Semihi görünce şok olmuştur..

...

Obradovic'in bir maçın son saniyesinde bile rakibin ne yapacağını satır satır anlatıp ona göre oyun çizebildiğini düşünürsek bu maç için de Obradovic'in farklı bir şeyler ortaya koyacağıını düşünebiliriz.

...

Ama bu resmen terbiyesizlik, Sen çık ilk maçın yıldızını kenarda bırak, saniye almamış adamı sahaya sür :)

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Mesguliyetten dolayi, izleme sansim olmamisti maci.  Eve gelince, oturup tum maci izledim.  Acik ve net, Goudelock oyuna girdigi maclarda bambaska bir takim oluyoruz.  Bu maci da zaten ilk yarida Semih ile birlikte almislar; ikinci yariya da iki takim, vakit oldurmek icin cikmislar.  Onlar basta olmak uzere, tum takimi ve teknik ekibi tebrik ediyorum.  Takimimiz gercekten cok ozel.  Yillar gecse de geri donup donup izleyecegimiz maclar oynadilar. 

hi Andre, how r u...-))))

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Dunku maca bir de soyle bakin...zisis sakatti, crmba gunu yapilanidmanda da kenan ayak bilegini kotu burkmus..emir zaten sakat ve ikinci yarisinda bir ara ayagini kalduramayacak hale geldi...ama ucu de sahada inanilmaz oynadi..maccabilililer ozellkle kenana cok vurdu..ki butun iyuncularimiz yuzlerine boyle darbeler aldilar...maalesef hakemler onlara cok toleransliydi..bu yuzden pzts bize ozellkle macin basinda acayip dudukler calinacaktir..bana gore maccabi'nin takimindan cok lobisi rakibimiz artik

Çevrimdışı bohannon_1907

• Üye
  • Yer: Çekmeköy
Sene basinda guard ve atletik uzun alinsin demenin benim nazarimda pek hukmu yok.  Neden oldugunu su sekilde izah edeyim:

Sene basinda eksikliklerin neler oldugunun herkes farkindaydi.  Bunlari Obradovic'in gormedigini iddia etmek yanlis olur.  Bunda hemfikiriz sanirim.  Ancak bizim haiz oldugumuz farkindalik, sinirli bir rasyonaliteye tekabul ediyor.  Takim icindeki dinamikler; yonetimin empoze ettigi butce sinirlamalari; yine yonetimin verdigi ilgili talimatlar gibi unsurlarin farkinda degiliz, bilemeyiz.  Bununla ilgili bilgiye sahip olan kisi de Obradovic.  Bu noktada su ayirimi yapmak lazim: bir kisim insan eksiklikleri kabul etmesine ragmen, Obradovic'in aklindaki varyasyonlari denemesini makul gordu.  Diger bir kisim insan ise, bu eksiklikleri mutlak gorup, Obradovic'in bu varyasyonlari denemesini dahi yadirgadi; kufurler edildi; Obradovic'in hocaligi yargilandi.  Daha ritme oturmayan takimi gordukten sonra, Obradovic'in istifa etmesi gerektigini soylediler.  O noktada, Hoca'nin denedigi varyasyonlardan guard ile ilgili olani tutmayinca, Hoca transfer gerekliligi hususunda tatmin oldu ve kulubun yonetiminin de cevaz verecegi sartlar olustu.  Uzun hususunda ise muvaffak oldu.

Bu bilgiler isiginda, sene basinda X, Y, Z lazim demek benim acimdan pek bir anlam ifade etmiyor.  Orada Hoca'nin oncelikle MEVCUT SARTLAR altinda, elindekilerle belli varyasyonlari deneyip guard alimina karar verilmesi ile sezon basinda guard alinmali demek arasinda boyle onemli bir nuans var. 

Umarim kendimi ifade edebilmisimdir. 

Hem de çok güzel ifade etmişsin Besim, tüm söylediklerinin altına imzamı atarım.
Kuşandık sarı laciyi

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
eskiden Obradoviçin panathinaikosu gündemdi herkes övgüyle ve imrenerek bahsederdi şimdi o kadar şanslıyız ki kelimelerle anlatamıyorum ama anlatıcam OBRADOVİÇ'İN FENERBAHÇESİ ötesi yok

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
bende tartışmaya dahil olayım

öncelikle fenerbahçe taraftarının öne çıkan özeliği memnuniyetsizliğidir ( buna bende dahilim) işler kötü gittiği anda eleştirmeye başlarız . Bence bu maçın sonunda sezon başında yapılan eleştirileri ortaya koyup cadı avına çıkmak bence hoş olmuyor
Üstüme alındığımdan da yazmıyorum
Ayrışma hoş değil yoksa o onu demiş bu bunu demiş pek de önemli değil. gümbür gümbür final four a gidiyoruz. Birbirimizin eleştirilerimiz yerine keyfi paylaşmamız daha doğru

He bu arada benim klasik zisis eleştirilerimin karşılığını casus sağolsun enseme tokatı patlatarak verdi sağolsun :),

İşin keyfini yaşamak önemli

Dün çok güzel bir ortam vardı salonda allah tv başında izleyendende  salona gelendende takımı kurandanda razı olsun

Çevrimdışı ObiCanKimobi

• Üye
    • @ObiCanKimobi
Panathinaikos taraftarını şimdi çok daha iyi anlıyorum. Bizi hüzünle takip ediyorlardır şimdi.  Gerçekten çok şanslıyız şükür. Müthiş maçtı çok mutluyum :)

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Her yönüyle güzel, keyifli bir maçtı.

Maçtan önceki düşüncem; İlk maçın aksine, bu kez bizim iyi bir başlangıç yapacağımız ve seyircinin desteği ile tempomuzu arttırarak maç sonuna kadar arkamıza bakmayacağımız yönündeydi. Düşüncem, daha doğrusu temennim gerçekleşti.

Şimdi deplasmanda yeni bir sayfa açacağız. Rakip son kozlarını oynayacaktır. Her ihtimale açık bir maç. Ama inanıyorum ki, ilk maç olmasa bile ikinci maçta işi bitiririz. Allah kaza bela vermesin diyerek, bu takımı bize izlettiren herkese teşekkürler.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Yahu son şampiyonla playoff oynuyorsun, biraz temkinli yaklaşmanın ne zararı olur? Takım çatır çatır oynuyor, eyvallah da ağzımızdan ne kadar kolay çıkıyor koyar geçeriz lafları. Benim tepkim takıma güvenilmesine değil ki neden öyle anlaşılıyor bilemiyorum.

Öte yandan del piero;

Bu ben demiştim tavrının sebebi nedir kardeşim? Gard lazım demiştim, uzun lazım demiştim... E, bu takımda Zisis mi vardı 8-2 yaparken? Barcelona'yı deplasmanda yenerken?
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Şimdi takım PANA deplasmanında fark yediği anda Ben de dahil çok kişi umutsuzluğa kapıldı ve hayal kırıklığına uğradı..Koç bile..Hatta bırakacak diyenler bile yok muydu?

Yahu koç un maç içinde görüntüleri ve vücut dili bile hayal kırıklığına uğramış bir adamı gösteriyordu bize..

Allah a şükür geçti o günler ama o anda abartmadan tepki verenlerin bence pek de kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum..

Hala dediğim Gibi Zoriç ilk transfer edildiğinde Okan onun için söylenenleri alıntılamıştı Twitterda...

Cem Ağrak da Burada yazılanları alıntıladı..Sonuç olarak çoğumuz inanmıyorduk bazı şeylere..

O gün Zoriç harika transfer diyorduk bende dahil çok kişi birde..Aralık ayında bela okuyanlar vardı..Şimdi yine harika iş çıkarıyor diyenler yine aynı kişiler..Yani çok enteresan bir sene yaşıyoruz.
HaBaBaM GüM GüM GüM