Pass first lafını bir kez bile kullanmadım ama sene başında, defalarca Guard ve atletik uzun lazım demiş birisi olarak.
Zisis transferinin sizce manası nedir, sene başında yapılan bir yanlışın telafisi değil midir.
Vesely bu takıma direk 5 numara oynasın diye mi transfer edildi, sene başındaki planlamada takımda 4 numara oynaması öngörülen tek kişi Bjelica mıydı yoksa Vesely ile birlikte 4 numaradaki süreleri paylaşması mı planlanmıştı.
Sizce Vesely transfer ediliğinde 5 numaradan bu kadar süre alması planlanıyor muydu, yoksa Zoriç-Oğuz-Semih rotasyonu koçun isteklerine cevap veremediği için, ya da atletik, net rebound çeken, içeriyi karartan bir pivotumuz olmadığı için mi Vesely 5 oynuyor.
Sene basinda guard ve atletik uzun alinsin demenin benim nazarimda pek hukmu yok. Neden oldugunu su sekilde izah edeyim:
Sene basinda eksikliklerin neler oldugunun herkes farkindaydi. Bunlari Obradovic'in gormedigini iddia etmek yanlis olur. Bunda hemfikiriz sanirim. Ancak bizim haiz oldugumuz farkindalik, sinirli bir rasyonaliteye tekabul ediyor. Takim icindeki dinamikler; yonetimin empoze ettigi butce sinirlamalari; yine yonetimin verdigi ilgili talimatlar gibi unsurlarin farkinda degiliz, bilemeyiz. Bununla ilgili bilgiye sahip olan kisi de Obradovic. Bu noktada su ayirimi yapmak lazim: bir kisim insan eksiklikleri kabul etmesine ragmen, Obradovic'in aklindaki varyasyonlari denemesini makul gordu. Diger bir kisim insan ise, bu eksiklikleri mutlak gorup, Obradovic'in bu varyasyonlari denemesini dahi yadirgadi; kufurler edildi; Obradovic'in hocaligi yargilandi. Daha ritme oturmayan takimi gordukten sonra, Obradovic'in istifa etmesi gerektigini soylediler. O noktada, Hoca'nin denedigi varyasyonlardan guard ile ilgili olani tutmayinca, Hoca transfer gerekliligi hususunda tatmin oldu ve kulubun yonetiminin de cevaz verecegi sartlar olustu. Uzun hususunda ise muvaffak oldu.
Bu bilgiler isiginda, sene basinda X, Y, Z lazim demek benim acimdan pek bir anlam ifade etmiyor. Orada Hoca'nin oncelikle MEVCUT SARTLAR altinda, elindekilerle belli varyasyonlari deneyip guard alimina karar verilmesi ile sezon basinda guard alinmali demek arasinda boyle onemli bir nuans var.
Umarim kendimi ifade edebilmisimdir.