Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 861182 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Zoric bilekleri yumuşak bir oyuncu olabilir,öyle de ama ne zaman gördün sen bunun bir işe yaradığını.Attığı basketleri dikkatli izle,hep bomboş pozisyonda al da at diye paslar geliyor ki buna rağmen Zoric'in bu pozisyonları bile kaçırdığı oluyor ya da bazen içeri iyi devrilip sayı buluyor.Sen ortada hiçbir pozisyon yokken Zoric'e"Al ne yaparsan yap" deyip topu verdiğinde Zoric ne yapıyor,asıl önemli olan o.Barcelona hiçbir şey yapmadan sadece Tomic'e "Al ne yaparsan yap" deyip 15 sayı buluyor maç başı,keza Krstic de öyle sayılar buluyor.Sırtı dönük oyunu ne zaman işe yaramış Zoric'in ya da orta mesafeleri ne zaman işe yaramış.Biz Zoric'e ne zaman "Al ne yaparsan yap" dediğimizde başımız hep çok ağrıdı.Savunmasından hiç bahsetmedim bile.

Samuels denilen adam çok enteresan bir oyuncu.Geçen sene çok fazla seyretme imkanım oldu.O bildiğimiz siyahi oyunculardan değil.Adam hem fena savunma yapmıyor,hem sırtı dönük oynuyor,hem orta mesafesi var,çok boş kaldığında 3lük bile atıyor ve bir maçta 3 tane 3lük isabeti bulmuştu geçen sene.

Ne zaman mı gördüm? Çok geriye gitmeye gerek yok. Geçen sezon final serisini tekrar izlerseniz, Zoric'in, topun el yaktığı anlarda orta mesafe şutları nasıl soktuğunu görürsünüz. Hücumda Krstic ile Tomic ile kıyaslıyorsunuz. Savunmadan bahsetmemişsiniz bile. Bahsedin lütfen, Dusnton ile kıyaslayın. Ribaunt konusunda da Mirsad Türkcan ile kıyaslarsanız en verimli sonucu alırsınız.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 14:17:36 Gönderen: finkployd »

fbkolik

• Ziyaretçi
Ne zaman mı gördüm? Çok geriye gitmeye gerek yok. Geçen sezon final serisini tekrar izlerseniz, Zoric'in el yakan orta mesafe şutları nasıl soktuğunu görürsünüz. Hücumda Krstic ile Tomic ile kıyaslıyorsunuz. Savunmadan bahsetmemişsiniz bile. Bahsedin lütfen, Dusnton ile kıyaslayın. Ribaunt konusunda da Mirsad Türkcan ile kıyaslarsanız en verimli sonucu alırsınız.
Türkiye Liginin benim için hiçbir şey ifade etmediğini,2. sınıf,3. sınıf takımlara karşı hiçbir şey ifade etmediğini hep söyledim.Eğer hedefimiz söylendiği gibi Final Four ise en üstteki takımlara karşı ne yapmış,hatta bir altındaki Malaga'ya,Milano'ya karşı falan ne yapmış ona bakmak lazım.

Savunma kısmında Dunston ile ribaund kısmında ile Mirsad ile kıyaslamak ferrari ile şahini kıyaslamak gibi birşey.Onun için kıyaslamaya hiç gerek yok.

Ama hep diyorum keşke Zoric özellikle top 16'da iyi oynasın,orta mesafeleri soksun,sırtı dönük basketler bulsun,çok mutlu olurum ama zarar vermesin o da benim için kafi.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 14:21:59 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ahahahahaha ahahahahah ahahahhaha

Lan tuzak cümleler yapma allasen :) :)
Vicdanim rahat lan yediğimiz pizzalari zor hazmettik reis
ya o değil de.4.tane mal var tam önümüzde Allah bize.sabir.versin

>:( >:( >:( >:(Vay bizden mi bahsediyorsun...tam önümüzde falan kinayeli laflar ;D ;D ;D ;D

Neyse dünkü maç öncesi toplantıyı Barça öncesi tekrarlayalım ama pizzaları ortak yiyelim aga salonda haşat olduk sonra...
Takıma gelince; kazanmak güzel...Milano çok küçüksenecek bir takım değil bence..Muazzam kadroları var...Ve burada, piyasada kiralanacağı söylenen Can ile maça başlayan Obradovic'i tebrik etmek lazım. Milano kısalarının fizik üstünlüğünü dengelemeyi çok iyi bildi...Can da o penetreleri korkmadan bitirirse ciddi anlamda hücum katkısı da verir bize Ömer Onan tarzında....
Dün 17 veya 19 sayı yedik hücum ribaundlarından sonra...ki çoğunda da ciddi savunma yaptık...Bunu dengelesek maç çok rahat geçecekti...Ama belki de böylesi iyi oldu...Geçen sezon da ilk turu güle oynaya geçmiş sonra canımız sıkılmıştı...
Yalnız dün pg sorunumuz yine sırıttı...Forvetlerden oyun kurmak iyi de baskıyı abartan Oly, Barca, Real gibi takımlara karşı zorlanırız...Hem de forvetlerimiz fazla yıpranıyor böyle...
Eğer söylenildiği gibi Kazan yılbaşında kepenk indiririrse Zizis'i kaçırmamak lazım..
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 14:40:34 Gönderen: Tekirdağlı »

Çevrimdışı finkployd

• Üye
Türkiye Liginin benim için hiçbir şey ifade etmediğini,2. sınıf,3. sınıf takımlara karşı hiçbir şey ifade etmediğini hep söyledim.Eğer hedefimiz söylendiği gibi Final Four ise en üstteki takımlara karşı ne yapmış,hatta bir altındaki Malaga'ya,Milano'ya karşı falan ne yapmış ona bakmak lazım.

Savunma kısmında Dunston ile ribaund kısmında ile Mirsad ile kıyaslamak ferrari ile şahini kıyaslamak gibi birşey.Onun için kıyaslamaya hiç gerek yok.

Ama hep diyorum keşke Zoric özellikle top 16'da iyi oynasın,orta mesafeleri soksun,sırtı dönük basketler bulsun,çok mutlu olurum ama zarar vermesin o da benim için kafi.
Final serisinden bahsediyorum. Geçen sezon f8 yapan Galatasaray ile oynadık ki yerel rekabetler hele ki playoff serilerinde bahsettiğiniz baş altı takımlarla yapılan maçlardan daha zordur.

Top16'da sırtı dönük basketler bulup sizi mutlu etme kısmına gelirsek, inşallah dediğiniz gibi olur. Fakat olmaması da, 'Attığı basketleri en kalas pivotlar atar.' eleştirisini yapmanın Zoric'e haksızlık olduğu gerçeğini değiştirmez.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
@finkployd

Sen her zaman yavrum hatta her maç sonrası öncesi yaz.
Bu arada ilk yazdığın ağır ironi içeren yazin muhteşemdi
çok keyifli okudum...

Bu arada volkan abim sana laf edeni Allah çarpar :)
okan ve kemal birbirlerime gırgır samata takılıyorlar tanımayanlar farklı düşünmesin..
misal
 Zafer ve Kemal erdem.gece eve 2.30 gitti. Şimdi  bu.guzel insanlara niye söyle böyle yapmadın diyecek adamin biraz haddini bilmesi lazım.benim tavrim net bu konuda. Saygı saygi

Ayrıca mac önü piza yedik
ben
@dr_tylerr serkan
kemal erdem
ozkan
kuga zafer
volkan abi
onur ve uğur
berk ve arkadaşı
okan

Çok güzel keyifli bir sohbetti..

3 sayi gerideyken bana dönüp maç bizim olacak diyen değerli kardeşim @dr_tylerr ağzını bal yesin...

« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 14:53:51 Gönderen: Cem Ağrak »

fbkolik

• Ziyaretçi
Final serisinden bahsediyorum. Geçen sezon f8 yapan Galatasaray ile oynadık ki yerel rekabetler hele ki playoff serilerinde bahsettiğiniz baş altı takımlarla yapılan maçlardan daha zordur.

Top16'da sırtı dönük basketler bulup sizi mutlu etme kısmına gelirsek, inşallah dediğiniz gibi olur. Fakat olmaması da, 'Attığı basketleri en kalas pivotlar atar.' eleştirisini yapmanın Zoric'e haksızlık olduğu gerçeğini değiştirmez.
Daha zor olsaydı Milano ve Malaga maçlarında taksimetre gibi sahada kaldığı her an zarar yazmazdı.Bir oyuncu kötü oynayabilir,formsuz olabilir ama baş altı takımlar olan Milano ve Malaga maçlarında yaptıklarını geçen sene izlemediyseniz bir izleyin ve görün.

Zoric'in attığı basketleri Furkan da içeriye iyi devrilerek atabiliyor veya boşken Arroyo'nun  iyi paslarıyla bomboş kalıp basket atıyor.Yani Zoric'in attığı basketlerin aynısını Furkan da atıyor.Furkan klas mı kalas mı sizce?Ayrıca Zoric 10 maç orta mesafe bulamayıp 1 maç bulunca bu Zoric'in orta mesafesinin iyi olduğu anlamına gelmez.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Fbkolik
Sen şimdi 3000 tane mac izlemissindir kesin ama islakamis olman doğal
zoric in orta mesafesi iyidir
senin ondam nefret ediyoe olman bu gerçeği değiştirmeyec3k

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Ne zaman mı gördüm? Çok geriye gitmeye gerek yok. Geçen sezon final serisini tekrar izlerseniz, Zoric'in, topun el yaktığı anlarda orta mesafe şutları nasıl soktuğunu görürsünüz. Hücumda Krstic ile Tomic ile kıyaslıyorsunuz. Savunmadan bahsetmemişsiniz bile. Bahsedin lütfen, Dusnton ile kıyaslayın. Ribaunt konusunda da Mirsad Türkcan ile kıyaslarsanız en verimli sonucu alırsınız.

en verimli sonucu almak için zoric'in bu saydığınız adamlarla kıyaslanması gerekir zaten...

yok eğer furkan ve bonsu'ya karşı final serisinde gösterdiği performansı ölçü alacak isek;
zoric'in avrupa birliği ve balkanların en iyi pivotlarından olduğu noktasına varırız ki sağlıklı bir sonuç olmaz bu...

fbkolik

• Ziyaretçi
Ben fenerbahçe armasıyla sahada oynayan,mücadele eden,savaşan kimseden nefret etmem abi.Zoric'in mücadelesine,iyi niyetine hiçbir zaman birşey demem sadece maçlarda yaptıklarını söylüyorum.Avrupada orta mesafe attı,sırtı dönük basket attı da ben mi söylemedim.Keşke özellikle de el yakan,sert geçen maçlarda  atsa da biz de mutlu olsak.

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
zoric in orta mesafe şutu yokmuş onu da öğrendik , hem yumuşak bilek hem de attıklarının tamamı kalasvari sayılarmış. Kontratı devam ediyor buy out ödemişiz koçun da yaklaşımı kötü değil. Final serisindeki furkanla bile eşdeğer tutulması hiç objektif değil.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
Maçtaydım, çok fazla gözlem yapma şansım oldu. Maçı en önemli yerinde elimizden kaçırdık. Aynı yerlerde sürekli pick&roll oynayınca sürekli yardım getirdiler. 2. yarıdaki kaosun sebebi budur.

İser kabul edin, ister etmeyin point guard eksikliği, yaratıcı eksikliği gün gibi ortada.Önde olmana rağmen tempoyu ayarlayamıyorsan, her topu acele paslar ile yanlıiş yere taşıyorsan pas lideri eksikliği var demektir. Kaç defa topu doğru yere taşıyamamaktan el üstü şutlar attık. Fazlaca ellerinde tuttular guardlar ve savunma yardımları gelince ya savunmanın üzerine saçma paslar atıldı ya da savunma üstünden dengesiz şutlar. Emir çok fazla devreye girmeyince iyice dengesiz, kafası kesik tavuk gibi bir takım oluyor. 2 pozisyonda sorumluluk aldı, resmen işin şekli değişti. İnanılır gibi değil.

Zoric'in orta mesafesi var diye ısrar edilmemeli. Zoric'in post-upı hiç yok. Oğuz'un bile etkili. Post-upta dönüp hook atacağına turnoaround jump-shot atıyor. Bu şimdi nasıl kabul edilebilir olur? Sıfır sertlik katkısı. Alçak postta top alınca içeri zorlayamıyor. Her topu geri dönüyor. İç-dış paslarını yapacağın takım var, yapamayacağın takım var. Hackett, Moss, Melli, Gentile gibi iyi savunmacılar olunca iç-dış yapman hiç kolay değil. Zoric'in saçma tercihleri maçı bir ara dengeye getirdi. Semih en azından savunmada aktif. O da hücumda bir o kadar etkisiz ya o ayrı ama yerli en azından. Pick&Pop'ta şut sokacak diye bir pivota sabretmek de bek mantıklı değil. Yüksek postta şut da hazırlamıyoruz adama nedense. Zoric'ten beterleri var. Sağlam bir isim olmayacaksa kesinlikle kabulüm ama üst düzey bir pivot alma şansı varken reddettik ise gerçekten bunu kaldıramam.

Goudelock tek başına maçı aldı. Can'ın PG olarak top taşımaktan hiç bir şey yapmaması da, neden Can PG oynuyor diye sordurtuyor.

Çevrimdışı finkployd

• Üye
en verimli sonucu almak için zoric'in bu saydığınız adamlarla kıyaslanması gerekir zaten...

yok eğer furkan ve bonsu'ya karşı final serisinde gösterdiği performansı ölçü alacak isek;
zoric'in avrupa birliği ve balkanların en iyi pivotlarından olduğu noktasına varırız ki sağlıklı bir sonuç olmaz bu...

Katılmıyorum. Eğer bu adamları Zoric'ten iyi olduğu özellikler açısından Zoric ile karşılaştırırsak, Zoric'in Avrupa Birliği ve Balkanların en kötü pivotlarından biri olduğu noktasına varırız ki sanıyorum bu sonuç da çok sağlıklı olmaz.

Çevrimdışı ardglr

• Üye
    • ardaguler
Zoric koyunun olmadığı yerdeki abdurrahman çelebi’dir, fazlası değil. Piyasada hatta genel olarak avrupada Obradovic ve diğer bütün Yugoslav koçların esasen tercih ettiği tipte uzun sayısı az. Bu durumda ya bu tip kalite olarak tartışılan oyuncularla oynayacağız, ya paraya kıyacağız veya koçun bu konudaki ısrarını sona erdirmesi gerekecek. En doğrusu hangisi olur, ben de bilemiyorum. Ama realiteye bakarsak bu yıl Zoric’le devam edilecek, yukarıda yazdıklarım gelecek yılın planlaması için düşünülebilir. Zoric zaten normal haliyle bile tartışılırken formsuz haliyle pek çekilmiyor, bu da bir gerçek. İyi yaptığı şeyleri yapsın yeter, ama onları da yapamadığında, örneğin orta mesafe sokamadığında, savunmada aksadığında, vasatın altında bir uzun olmaktan kurtulamıyor.

Çevrimdışı BeratAkbaba

• Üye
    • BeratAkbaba
Dunku savunma hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Benim moralimi bozdu acikcasi.Oyuncular ne kadar cabalasa da degismeli savunma ile olmuyor sanki.Zoric rakip kisayla kaldiginda penetreden sayi yiyoruz hep.Deplasman maclarinda ummadigimiz skorlar cikabilir ortaya.Mevcut uzunlarla bu savunma anlayisini basariyla uygulamamiz bence cok zor.
#12 Damir Mrsiç

Çevrimdışı bugra

• Üye
Vesely oyundayken pota altı savunmamız caydırıcı. Bogdan kısa savunması anlamında çok şey katıyor, sadece ofans olarak bakmamak lazım. Kuvvetli bir oyuncu, geri adım atmıyor. Vesely ve Bogdan birlikte oyundayken savunmamız güzel oluyor.

Genel olarak takım savunmasının kötü olduğunu düşünmüyorum ancak bireysel anlamda çabuk geçilen oyuncular olduğu sürece (Bu konuda en zayıf halkamız yıllardır Emir) takım savunması bir noktaya kadar kompanse edebiliyor.

Dün en can sıkıcı olay verdiğimiz hücum ribaundlarıydı. Can iyi niyetli ve savunmada sıkı (zaman zaman 2 numarada Ömer Onan rolünde de izleyebiliriz kendisini) ama çok tecrübesiz, basit top kayıpları yapıyor 1 numarada.

Bir de bu görüntü devam ettiği sürece KSK da Milano da Barcelona da İBB de bize tam saha baskıyla oynar. Top 16'da PG bence gerekecek, mecbur kalacağız.