Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 862399 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #585 : 24 Ekim 2014, 12:53:41 »
Haftaya eğer OAKAdan galip çıkabilirsek ilk 2 yolunda bayağı erken bir avantaj elde etmiş oluruz. Daha şimdiden Milano ile 2 galibiyet fark olması büyük avantaj. Gerçi ben haftaya Armani kazanacaktır düşüncesindeyim. Biraz bizim geçen TOP16da yaşadığımız şoku yaşıyorlar.Eğer Bayern'e de yenilirlerse bayağı sarsılırlar.

uzunca zamandır şöyle sert bir deplasman maçını kazanamadık

OAKA da bir maç kazanalım inşallah
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Solamnus biz zaten hücum ribaundu konusunda her zaman iyiyiz, alamadıgımız savunma ribaundları oluyor kritik mac ve zamanlarda.
Dün macı nba fantasy yüzünden cok iyi izleyemedim ama

Sanırım savunmadaki switchleri eskisi gibi rakibin hücumlarının basında degil de daha sonra yapıyorduk.. Bana öyle geldi, yanlısım da olabilir
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Solamnus biz zaten hücum ribaundu konusunda her zaman iyiyiz, alamadıgımız savunma ribaundları oluyor kritik mac ve zamanlarda.

Sanırım savunmadaki switchleri eskisi gibi rakibin hücumlarının basında degil de daha sonra yapıyorduk.. Bana öyle geldi, yanlısım da olabilir

Switchlerde çok daha iyiydik eskiye göre bence zamanlamalar da doğruydu. Özellikle Kenan, Hickman çok dikkatliydi savunmada. Benim dikkatimi çeken bir şey ise Semih dışarıya savunmaya gittiğinde adamlar şut atınca ribaund sıkıntısı oldu 1-2 pozisyonda, uzunlar dışarda kalınca ribaund sıkıntısı oluyor doğal olarak.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
perdeleme yapan Canmış.. bu bizim net çizilmiş setimiz
aynısını Spurs maçında yapmıştık. VEsely ile Emir yapmış perdeyi kısa oyuncu yapmıştı , bu seferde Semih in adamına Can perde yapıyor ve güzel bir smac geliyor.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
perdeleme yapan Canmış.. bu bizim net çizilmiş setimiz
aynısını Spurs maçında yapmıştık. VEsely ile Emir yapmış perdeyi kısa oyuncu yapmıştı , bu seferde Semih in adamına Can perde yapıyor ve güzel bir smac geliyor.

bir de şu set vardı topu pota altından oyuna sokarken, oyuncular aynı hizaya geçiyor, arkadaki kısalar yanlardan öne doğru hareket ediyor, uzun oyuncu arkaya açılan boşluğa doğru gidiyor ve topu ona veriyoruz. Bir kere Semih ile bir kere de Oğuz ile böyle top oyuna soktuk :)
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2014, 13:22:01 Gönderen: Solamnus »

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Can'a yüklenmeyin melih'in geçirdiği evrim ortada hani Melih'in genç takım zamanını bilenler için gösterdiği gelişim muazzam hatta. Melih'e bu derece çağ atlatan adam Can'a da etki edececektir. daha dün bir bugün iki abartmamak lazım.

Ben abartayım o zaman, Can benim gördüğüm kadarıyla yeni Ömer Onan olabilir, onun verdiği katkıyı kesinlikle verebilir. Herkes Melihin katettiği aşamadan bahsediyor, kimse Oğuzun katettiği mesafeyi görmüyor olamaz herhalde, Oğuz Obradoviçten önce en son ne zaman smaç vurmuştu mesela. 10 cm sıçrayamaz deyip eleştiriliyordu, bidon gibi vücudu vardı. Şimdi maşallah tığ gibi. Kenan da çok iyi oynadı, takım olarak vasatın üzerindeydik daha ne olsun.

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Başkanın, 'Basketbol takımına üçlük atmalarını söylüyorum.' beyanından sonra, takımda çokça şutör varken 91 sayı atılan bir maçta sadece 3 tane üçlük isabet bulmaları Aziz Yıldırım'a kurulan kumpasın kollarının ne denli derinde olduğunu gösterir gibiydi. Ben başkan olsam kapıya koyarım üçlük atamayanları kafam rahat olur.

Son olarak Fenerium, Goudelock için arabanın arkasına koymalık boyundan hareketli ürünlerden yapsa da alsak yahu.

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
Ben abartayım o zaman, Can benim gördüğüm kadarıyla yeni Ömer Onan olabilir, onun verdiği katkıyı kesinlikle verebilir. Herkes Melihin katettiği aşamadan bahsediyor, kimse Oğuzun katettiği mesafeyi görmüyor olamaz herhalde, Oğuz Obradoviçten önce en son ne zaman smaç vurmuştu mesela. 10 cm sıçrayamaz deyip eleştiriliyordu, bidon gibi vücudu vardı. Şimdi maşallah tığ gibi. Kenan da çok iyi oynadı, takım olarak vasatın üzerindeydik daha ne olsun.

Oğuzun sakatlığına rağmen yaşadığı gelişim harika.Oğuz gibi sahip olduğu yetenekler Avrupa kıtasında pek fazla sahip olmayan oyuncu varken gönül isterdi ki koçla daha önce karşılaşsaydı,Oğuz iyi hoş olsa da kayıp yılları fazla.

Koçun da ona ayrı gözle baktığını düşünüyorum.Koç,post-upta iyi oynayan pivotları sever.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Top kayıpları da yapıyor ama Emir bu sene daha olgun oynuyor. Ceza 3 lük lerini atması benim için çok önemli. onun pozisyonuna sahip birisi o 3 lükleri atmak zorunda. tabi bunlar hep Ergin ataman sayesinde oldu.
Transition offence yani geçiş hücumunda ( ki bu sene aslında ana felsefemiz bu oyun planı olacak ) emir çok önemli bir oyuncu. rib aldıktan sonra vitesi turboya alıyor. karar anlarında biraz daha dikkatli olursa bu hücumlar da güzel işler yaparız..
ayrıca Emir in bir imza atışı oldu. uzun kolları ve fiziği avantajını ile rakibin yanından çok güzel turnike bırakıyor
Hakan abi LAryy Bird de böyle atışları yapardı değil mi abim ? ondan esinlenmiş olmasın 

fbkolik

• Ziyaretçi

Evet abi switchleri Gaziantep maçındaki gibi rakip hücuma başlar başlamaz yapmadık genel olarak,biraz daha geç başladık ve switchlerde biraz daha gelişme var her geçen gün,bu yönde olumlu gidiş var ama daha çok fazla çalışmamız lazım.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
abi hücumda o etkiyi veremez ama savunma da kesinlikle çok katkı sağlayacaktır ve sağlıyor zaten . Milano maçında Hackett ı sahada sindirdi dünde sahada çok iyiydi. Can varken hem kısaya iyi baskı yapıyoruz hemde eşleşmeli savunmada rakip 5 ile can kalınca gücü sayesinde boğuşuyor.
iyi niyetli oyuncu eksiklerinin ve yeteneklerinin farkında . her takıma böyle görev adamları şart. hücumda fazla heyecan yapıyor biraz daha kendine güvense daha etkili olacaktır. Can bence bu çalışma ve özveri ile devamlı süre alacaktır. ama ona da hak veriyorum şu anda Euroleague de oynuyor ilk 5 sahaya çıkıyor Obradoviç ile çalışıyor. adapte olması kolay değil :) 

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Evet abi switchleri Gaziantep maçındaki gibi rakip hücuma başlar başlamaz yapmadık genel olarak,biraz daha geç başladık ve switchlerde biraz daha gelişme var her geçen gün,bu yönde olumlu gidiş var ama daha çok fazla çalışmamız lazım.
min 3 ay daha lazım Switch savunması oturması için... hem antreman hemde maç oynamak lazım . hemen olmuyor zor iş

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Maçın tekrarını izliyorum . Bjelica nın Semih e verdiği pas muhteşem...

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Top kayıpları da yapıyor ama Emir bu sene daha olgun oynuyor. Ceza 3 lük lerini atması benim için çok önemli. onun pozisyonuna sahip birisi o 3 lükleri atmak zorunda. tabi bunlar hep Ergin ataman sayesinde oldu.
Transition offence yani geçiş hücumunda ( ki bu sene aslında ana felsefemiz bu oyun planı olacak ) emir çok önemli bir oyuncu. rib aldıktan sonra vitesi turboya alıyor. karar anlarında biraz daha dikkatli olursa bu hücumlar da güzel işler yaparız..
ayrıca Emir in bir imza atışı oldu. uzun kolları ve fiziği avantajını ile rakibin yanından çok güzel turnike bırakıyor
Hakan abi LAryy Bird de böyle atışları yapardı değil mi abim ? ondan esinlenmiş olmasın 

Kemal, hatirlar.  Gecen sene Emir'in ikinci yarida gosterdigi performansi en cok elestiren bendim.  Bu sene hakkini vermek lazim.  Boyle devam etmesi dilegiyle...

Bu arada Cem, aman dikkat et, Ergin Ataman ile yaptigin her ovguyu belli kesimler dogru olarak algiliyor.  Daha da tepemize cikarabilirler.  Dun Turow'a karsi oynanan oyun da acimasizca elestirilmis.  Benzer elestiriler, nedense Dunya Sampiyonasi'nda Ergin'e karsi yoneltilmemisti.  Ergin de zaten "rakip bize ters gelen, enteresan bir takim" deyip isin icinden cikiyordu...

Çevrimdışı fundamental

• Üye
Vesely konuşuldu mu bilmiyorum ama dün hem savunma anlamında hem de pozisyon anlamında gerekeni yaptı. 5 numara pozisyonunda oynadığını hatırlamıyorum bu maç boyunca. 4 numarada daha çok yararlanıyoruz gibi geldi.

Bir de son 5 dakika içinde olacak Glock'un bir pozisyonu vardı yanlış hatırlamıyorsam ribaundu aldık sonra top glockta kaldı öteki sahada bogdan vardı. bogdana vermedi,orda bir bogdan ooof yine görmedi şeklinde bir kafasını eğişi vardı,beni en çok o üzdü. (glock sayıyı buldu ayrı konu) Bu takımda lider olması gereken maçlar olacaktır,burda hakkında methiyeler düzeceğimiz zamanlar olacak eminim ama takımın bir parçası olması gerektiğinin takımın dinamizminin zaman zaman değiştiğinin farkına varması gerek.

pozisyonu da buldum
(The video's owner prevents external embedding)

1.41:30dan itibaren izlenebilir

bjelica ribaundu aldıktan sonra glock'a veriyor sonra bogdan'ın pas isteyişi alamayışı oyunu bırakışı :(
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2014, 16:08:00 Gönderen: fundamental »