Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 860792 defa)

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
Bir top-16 karşılaşmasında deplasmanda nasıl oynamak gerekir dersini verdi bugün takım sahada. Ev sahibi takıma maçın hiçbir anında tempo yaptırmadık, maçın berabere gittiği anlarda bile kontrol hep bizdeydi, bir an bile şüpheye düşmedim galibiyetten şahsen. Yapılması gereken savunmayı sonuna kadar en doğru şekilde uyguladık, istediğimizde yapabiliyormuşuz demek ki. Bu savunmayı yaptığımızda da her şekilde çok iyi hücum potansiyelimizle maçı almamız sürpriz olmuyor. Nizhny bu forumda fazlaca küçümsenmiş gibi geldi bana, doğrudur kadro kalitesi bizle asla bir tutulamaz fakat ntvspor spikerinin de vurguladığı gibi en formda ve moralli şekilde karşımızdalardı bugün unutmamak gerek. En önemli oyuncuları Rochestie ve Thompkins'i (faul problemine de girmesi) takım halinde müthiş savunduk. Hatta sinirden çoğu zaman çocuk gibi hareket yaptılar :)

Gelelim Goudelock konusuna: Forumda çoğu zaman çok eleştiriliyor, ama arkadaşlar bir de bu adamın Avrupa'nın en inanılmaz düzen dışı skoreri olduğu konusuna bakalım, Avrupa' da ver topu eline oynasın hücumda diyebileceğin başka kim var? Doğrudur savunması oldukça düşük seviyede ama bazı şeyler vardır ki adamı en iyi yaptığı işlerden başka işlere yöneltirsen en iyi yaptığı işi de yapamaz konuma gelir. Goudelock bu, başka şeyler beklememek lazım, gülü seven dikenine katlanır hesabı.

Bizim senelerdir temel 3 sıkıntımız var, komik ama gerçek: Bir şekilde rakipten inanılmaz yüzdede 3lükler yiyiyoruz, zaten o yüzdeleri %35-40 (ki bu bile nispeten yüksek bir yüzdedir) civarında bile tutsak o maçları rahat kazanıyoruz fark ederseniz. 2.si senelerdir çok kötü faul atıyoruz, hatta vasat bile değil resmen berbat . Bunu nasıl aşarız, tek yolu tabiki çalışmak, bir çok maçta maçı kopartma yönünden de bu yüzden büyük sıkıntı yaşıyoruz. Kampanya mı başlatırız ne yaparız bilmem ama şu oyuncuları gerekirse ekmek-su verip sahaya kapatıp faul attıralım ki ileride başımız ağrımasın. Bir naçizane 3.meselede takımsal kaynaklı değil ama sadece basketbolda değil her branşta bizden giden adamlar bize karşı şov yapıyor ve bu durum oldukça canımı sıkıyor senelerdir :(

Son olarak da bir parantezde Kinsey'e açmak istiyorum. Çok sevdiğim ve beğendiğim, komple bir oyuncu. Avrupa'nın elit seviye takımlarında rahatça oynayabileceğini düşünüyorum ve neden Nizhny gibi nispeten düşük seviye bir takımda anlamıyorum. Bu konuda sizlerin bilgisi ve görüşlerini merak ediyorum açıkçası. Yaşını bilmiyorum ama onu umarım aramızda görme şansımız olur bir daha. Beşiktaş ve Olimpiakos maçını kazanıp devam etmek dileğiyle, takıma tebrikler.
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2015, 01:55:09 Gönderen: myildirim »

Çevrimiçi myildirim

• Üye
Bu arada berbat serbest atış yüzdemizin yanında bu maçta sadece 8 asist yapmışız, Oğuz (?) ve Emir 3'er asistle en çok asist yapan oyuncularımız. Nemanja tam 10 reb almış. Maçı toplam 4 top kaybıyla bitirmişiz.

Gou'nun oyunda olduğu çoğu dakikalarda birebir üzerinden oynadığımız için bu asist rakamı şaşırtıcı değildi bugün. Bu seneki pas ve asist performansımızın da geçen senelere nazaran nispeten olumlu olduğunu düşünüyorum hatta, Zisis'de takıma daha iyi adapte olup bu alanda bizi daha iyi seviyelere çıkaracaktır. Bjelica son yıllarda ribaunt sezgisini inanılmaz geliştirdi, nerede durması gerektiğini çok daha iyi biliyor ki ribaund için en önemli olay budur zaten. Nazar değmesin buz adamımıza bu konuda. 4 numaralar için ribaund katkısının maksimum önemli olduğunu düşünmüşümdür hep. Top kaybının bu kadar az olması da sevindirici bir gelişme sezon öncesi o konudaki kötü performansımıza bakınca.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Bence hala daha dogru rotasyonu bulamadı hoca. Arayısı devam ediyor gibi.
Goudelock ile bogdanovic ayrı ayrı kullanmak akıllıca olmus, bakalım buna diger maclarda da devam edecek mi, merak ediyorum

macın en kritik istatistigi top kayıpları olmus.

goudelock ve bogdanovic de ellerine saglık.

Haftaya oly macı,
Bizim en iyi oldugumuz pozisyon olan forvetlerde onlar da cok kuvvetliler. Bize en ters takım bence olympiacos
Yunanlarla icerde oynadıgımız macları kazanıyoruz genelde umarım yine öyle olur.

petway cok formda, dikkat edilmesi lazım
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2015, 02:19:36 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı fundamental

• Üye
Bu macta benim en dikkat ettigim nokta glock'un topu eline aldiginda atislarini bulmak icin oldugu yerde kalmamasi oldu. Topu eline alir almaz sahayi dolasti pozisyon aradi. Daha once alistigimiz oldugu yerden kaldirip atma huyu bu macta yoktu ki oyununa olumlu yansiyacagini dusunuyorum. Olur da savunmayi sirtina aldiginda biraz kafasini kaldirabilirse asist ortalamasi bile tutturmasi mumkun.

Obra'nin etkisi takimda ciddi hissediliyordu,herkes dogru isi yapmaya calisti. Yanlis yaparim korkusu da hissediliyordu.

Bu arada Zisis'in ilk galibiyeti oldu. (exex'e selam olsun)

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #2764 : 10 Ocak 2015, 02:53:04 »
Sen Fenerbahcesi büyük düşün derseniz :)
Haftaya Anadolu efes kazansın derim, sonra cok zor olacak ama Efesi 2 macta da yenersen cok büyük avantaj sahibi olursun. Yapılamayacak birsey değil sonucta.

İlk hafta icerde fire verdik, olympiacos firesi vermeyelim yeter. Top 16 espirisi icerde mac vermemek.. Her türlü top 8 yapıyorsun zaten o sekilde.
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet
semih ve serhat disinda tum isimlerin dakika almasi da dar rotasyon elestirilerine cevap oldu.
ama bu rotasyon isini oly macinda gosterebilir miyiz? gorecegiz

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Bu maçta Goudelock yüzünden 9 sayı yenildi. Her maç bu şekilde çıkartamaya çalışacağım. Artısı eksisi ne taraftar görsün diye.. Çünkü belli başlı basketbol fenomenleri bir şeyi söyleyince bizim taraftarımız her durumda aynı şey var sanıyor..

Not: Goudelock un savunmasını savunmuyorum. Sadece artımız, eksimizi ortaya koyuyorum.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Hakem olayım diye yola çıkıp, beceremeyip, tetikçi olanlar da bu fenomenlerin içine dahil mi Utkan ?

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Hakem olayım diye yola çıkıp, beceremeyip, tetikçi olanlar da bu fenomenlerin içine dahil mi Utkan ?
En başta onlar geliyor abi...
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Zoric'in aldığı her dakika diğer oyunculara saygısızlıkmış, Goudelock sırf zararmış, Semih niye yokmuş imalı bir şekilde çözemiyormuş ama bunların hiçbiri koçla alakalı değilmiş.

Koça asla laf söylemiyormuş. Biz okuduğumuzu anlamıyormuşuz.

İtiraf ediyorum, Zoric'e ben süre verdim, Semih'e ben süre vermedim, Goudelock'da da ben ısrar ettim. Bunlar koçluk durumlar değil yani tamamen benimle alakalı konular.

Yorumculuk yerine dansözlük yapsalar daha fazla para kazanırlar.
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2015, 05:37:57 Gönderen: Chauncey Billups »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
I think this game has shown that we can play well against any team as long as we play with discipline. We did just that for some time. I can’t say we played a bad game defensively, but of course Goudelock hurt us a lot tonight. It’s a good lesson for our team that you should play every episode till its final. Nothing terrible happened, we’ll continue to work."

Rakip koç Ainas Bagatskis böyle konuşmuş

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

OBRADOVIC, ZELJKO
Fenerbahce Ulker Istanbul
"We came here with a lot of respect for Nizhny Novgorod after their solid performance in the regular season and the first game of the Top 16. Our aim was to stop the opponents defensively and I think we did well. In the second half we did a good job moving the ball and using our talent. And I’m happy with the win here, because every game is so important in the Top 16."

Reis de böyle konuşmuş. .

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Cska maçından sonra eleştirmiştim ama bugün hakkını vermem lazım, Goudelock dün kötü yaptığı işlerde sırıtmazken iyi yaptığı işleri özellikle ikinci yarı çok iyi yaptı. Attığı sayıların bir kısmı Novgorod beyaz bayrağı çektikten sonra gelse de, rakibin beyaz bayrağı çekmesini Goudelock sağladı. Goudelock'ın yanında Bjelica, Bogdanovic her zamanki gibi iyiydi. Hickman'ın olmadığı deplasmanda rakibi 60 sayıda tutmak güzel. Geçen haftaki mücadeleden sonra bu hafta da temponun hemen hiç yükselmediği bir maçı domine etmek de umut verici.

Şimdi önümüzde final sınavı gibi bir sınav var. Top16'da içerde maç kaybetme lüksümüzü geçen hafta kullandığımızı düşünüyorum. Olympiacos maçı belki bizim bu sezon kaderimizi belirleyecek. Öncelik tabiki kazanmak olmalı ama kazanırken de hatrı sayılır bir farkla kazansak tadından yenmez. Sanırım geçen sene 'Bu maç çok önemli.' pankartı vardı tribünde. İşte tam o pankartlık maç. Takım inşallah kazasız belasız atlatır maçı.
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2015, 10:49:29 Gönderen: finkployd »

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Bir çok kişinin aksine ben oldukça çekiniyordum dün akşam için. Ama özellikle son anlarda oldukça rahat bir maç izledik. Asla küçümsenmemesi gereken bir galibiyet aldık, emeği geçenlere teşekkürler.

Ben ekrandan izlerken özellikle Goudelock'ın ilk anlardaki oyununa anlam verememiştim. Topu alıp hep bire bir zorlamalarla kendi kendine bir şeyler yapmaya çalışıyor, attığı şutlardan da isabet bulamıyordu. Top ona geldiğinde akıcılık kayboluyordu sanki. Ama buna rağmen koç ona süre vermeye devam etti.  O anda kendi kendime şöyle düşündüm: Bir Semih, serhat, Melih en küçük hatada veya olumsuz hareketinde kenara gelirken, Goudelock'ın bu dokunulmazlığı(!) nedendir acaba?

Ve bunun cevabını da Goudelock maç sonu oyunu ile verdi zaten.  Allah nazardan saklasın.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Bu maçta Goudelock yüzünden 9 sayı yenildi. Her maç bu şekilde çıkartamaya çalışacağım. Artısı eksisi ne taraftar görsün diye.. Çünkü belli başlı basketbol fenomenleri bir şeyi söyleyince bizim taraftarımız her durumda aynı şey var sanıyor..

Not: Goudelock un savunmasını savunmuyorum. Sadece artımız, eksimizi ortaya koyuyorum.

utkan neye göre 9 sayı yedirdi diyorsun Gaude