Bir top-16 karşılaşmasında deplasmanda nasıl oynamak gerekir dersini verdi bugün takım sahada. Ev sahibi takıma maçın hiçbir anında tempo yaptırmadık, maçın berabere gittiği anlarda bile kontrol hep bizdeydi, bir an bile şüpheye düşmedim galibiyetten şahsen. Yapılması gereken savunmayı sonuna kadar en doğru şekilde uyguladık, istediğimizde yapabiliyormuşuz demek ki. Bu savunmayı yaptığımızda da her şekilde çok iyi hücum potansiyelimizle maçı almamız sürpriz olmuyor. Nizhny bu forumda fazlaca küçümsenmiş gibi geldi bana, doğrudur kadro kalitesi bizle asla bir tutulamaz fakat ntvspor spikerinin de vurguladığı gibi en formda ve moralli şekilde karşımızdalardı bugün unutmamak gerek. En önemli oyuncuları Rochestie ve Thompkins'i (faul problemine de girmesi) takım halinde müthiş savunduk. Hatta sinirden çoğu zaman çocuk gibi hareket yaptılar
Gelelim Goudelock konusuna: Forumda çoğu zaman çok eleştiriliyor, ama arkadaşlar bir de bu adamın Avrupa'nın en inanılmaz düzen dışı skoreri olduğu konusuna bakalım, Avrupa' da ver topu eline oynasın hücumda diyebileceğin başka kim var? Doğrudur savunması oldukça düşük seviyede ama bazı şeyler vardır ki adamı en iyi yaptığı işlerden başka işlere yöneltirsen en iyi yaptığı işi de yapamaz konuma gelir. Goudelock bu, başka şeyler beklememek lazım, gülü seven dikenine katlanır hesabı.
Bizim senelerdir temel 3 sıkıntımız var, komik ama gerçek: Bir şekilde rakipten inanılmaz yüzdede 3lükler yiyiyoruz, zaten o yüzdeleri %35-40 (ki bu bile nispeten yüksek bir yüzdedir) civarında bile tutsak o maçları rahat kazanıyoruz fark ederseniz. 2.si senelerdir çok kötü faul atıyoruz, hatta vasat bile değil resmen berbat . Bunu nasıl aşarız, tek yolu tabiki çalışmak, bir çok maçta maçı kopartma yönünden de bu yüzden büyük sıkıntı yaşıyoruz. Kampanya mı başlatırız ne yaparız bilmem ama şu oyuncuları gerekirse ekmek-su verip sahaya kapatıp faul attıralım ki ileride başımız ağrımasın. Bir naçizane 3.meselede takımsal kaynaklı değil ama sadece basketbolda değil her branşta bizden giden adamlar bize karşı şov yapıyor ve bu durum oldukça canımı sıkıyor senelerdir
Son olarak da bir parantezde Kinsey'e açmak istiyorum. Çok sevdiğim ve beğendiğim, komple bir oyuncu. Avrupa'nın elit seviye takımlarında rahatça oynayabileceğini düşünüyorum ve neden Nizhny gibi nispeten düşük seviye bir takımda anlamıyorum. Bu konuda sizlerin bilgisi ve görüşlerini merak ediyorum açıkçası. Yaşını bilmiyorum ama onu umarım aramızda görme şansımız olur bir daha. Beşiktaş ve Olimpiakos maçını kazanıp devam etmek dileğiyle, takıma tebrikler.