Merhaba,
1.5 senedir foruma hergün giriyorum diyebilirim. Dayanamayıp mesaj yazacağım gün bugünmüş

Obradovic felsefesi, çalışma azmi, disiplini, enerjisi ve fair-play ruhu ile bir basketbol koçundan çok daha fazlası. Gençlerimiz için gerçek bir lider ve rol model. Obradovic uzun yıllar kalsın, hiç Final Four hatta Top-8 yapamasak da razıyım. Ancak bazı tercihlerini anlamakta gerçekten çok zorlanıyorum:
Bugün +/- istatistiklerinde 5 numara performansları şöyle:
- Semih'in oynadığı 8 dakikada skorda +11 öndeyiz.
- Oğuz'un oynadığı 16 dakikada ise +2 öndeyiz.
- Toplamda bu iki oyuncunun oynadığı 24 dakikada +13 öndeyiz.
- Vesely'nin 5 numarada oynadığı 13 dakikada ise -17 sayı gerideyiz maalesef.
Semih 3. çeyreğin ortasında 7 sayı gerideyken girdi oyuna. Sonra 4. faul'ü alınca çıktığında 4 sayı öne geçmiştik. Ancak kalan 7 dakikada oyuna giremedi bir daha, maçı Vesely ile bitirdik. Bunu anlamakta zorlanıyorum.
------------------------------------------------------------
Emir'in oynadığı 23 dakikada +14 öndeyiz. Emir'i de çizgiye basıp top kaybettiğinde çıkardı oyundan ve son 5-6 dakikada tekrar oyuna almadı. Bunu da anlamakta zorlanıyorum.
- Vesely 5 numarada süre aldığı 13 dakikada -17 sayı gerideyiz. Ancak 4 numarada aldığı 15 dakikada +7 sayı öndeyiz. Vesely'nin 5 numara performansı belirleyici olmuş gibi görünüyor.
- Bjelica ise Vesely ile 13 dk'da -17 iken, Semih/Oğuz ile 8 dk'da +6. Dolayısıyla Bjelica belirleyici değil.
Pota altı yumuşak olan takımlara karşı Vesely + Bjelica ikilisi takımı coşturuyor, ancak Oly gibi sert pota altı olan takımlar karşısında bunun takıma zarar verdiğini düşünüyorum.
Biz maçın sonunu Zizis ve Vesely yerine Emir ve Semih ile oynasaydık, farklı olur muydu diye düşünmekten alamıyorum kendimi, bir cevabı olmadığını bilmeme rağmen

FB Ülker herşeye rağmen (hakemler dahil) maçı kazanma noktasına getirebildiyse, savunmadaki o muhteşem 2. yarı performansı ile yaptı bunu. O emeğe yazık oldu, gerçekten çok yazık oldu.
Goudelock ile oynarken, onu rahatlatmak için 5 numaramızın sırtı dönük skor tehdidiyle oynayabilen ve perdeleme yapabilen bir oyuncu olması önemli. Bu kesinlikle Vesely veya Zoric değil. Zoric gibi bir pivotu taşımak zorunda kaldıysak bu kadroda, Semih ve Oğuz'un katkısına ihtiyacı var takımın. Nitekim Semih oyundayken 2 tane boş 3'lük yarattı (Goudelock'a boyalı alandan asist yaptı, Bogdan'a da çok şık bir perde yaptı). Vesely'nin sportmenlik dışı faul alarak attığı basket pozisyonda, asisti yapan Gou yine Semih'in perdesiyle içeri girmişti.
Umarım Semih oyun konsantrasyonunu geliştirmeye devam ederek Obradovic'in güvenini kazanır ve umarım Obradovic de Semih'e karşı birazcık daha hoşgörülü olur.