Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 847713 defa)

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Goudelock konusuna gelince de; ben de daha verimli kullanılabileceğini düşünenlerdenim. Ama şunu çok net görebiliyorum ki adam büyük bir nimet takımımıza ama, burası önemli; Avrupa basketboluna yabancı. Nerede ne yapması gerektiğini vs tam olarak kestiremiyor. Bu maç Cska maçı yapılan hatalar, yaptığı hatalar işte bunların hepsi yol su elektrik olarak dönecektir bize ileride, hepsi tecrübe demek bunların.
Bırakın hatayı yanlış tercihleri şimdi yapsın, ilerleyen maçlar da ve turlarda bunlardan ders çıkartığımıza adım gibi eminim.

Katiliyorum.  Bu adam icin tum buyuk GM'lerin agizlarinin suyu akmiyor ise namerdim.  Bir de Goudelock'in bir iki secimine bu taraftar cok takiliyor.  Bu kadar buyuk bir cifte standarta daha once denk gelmedim.  Adamin yaptigi son suc secimi yanlisti ama daha 1 dakika vardi oyunun bitmesine ve mac berabere idi.  Daha sonra, Vesely'nin durup dururken topu kaptirmasi; Bogdan'in uclukte yaptigi amator faul; ve son olarak Zisis'in top kaybi yerine sadece bizi tum mac oyunda tutan adami konusmanin adi, en olumlu tabiri ile, cifte standarttir. 

Çevrimdışı narcikmazi

• Üye
  • Yer: Istanbul
    • @skayalar2
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #3106 : 17 Ocak 2015, 02:04:14 »
Çok kritik bir mağlubiyet aldı Fenerbahçe Ülker..
1.nin büyük ihtimalle belli olduğu grupta 2.lik için çok önemli bir iç saha maçını son bölümde ki kötü oyun ve taktiksel hatalar sonucu kaybettik..
Fanatik bir göz ve istatistiğe girmeden yazıcam gördüklerimi,
Andrew Goudelock, ofansif gücü Euroleague'in üzerinde olan bu adamın savunma gücü de Eurocup'ın altında.. Onu geçmek için ekstra herhangi birşeyler yapmaya gerek yok, yürüyerek bile geçilebilen bir oyuncu.. Bu seviyeler de ''gülü seven dikenine katlanır'' mantığı pek işe yaramıyor..
Ne yapılabilirdi? Obra'dan iyi bilecek halimiz tabi ki yok ama nacizane, Emir'e daha fazla süre verip, oyun kurucu pozisyonuna Zisis'in olmadığı anlarda Kenan alınıp, 2 de Bogdan olmalıydı..
Yani 2 de genelde Bogdan rotasyonunda da Gou olmalıydı, olmalı..
Emir Preldzic'e son 4 maçtır güvenmeye başladı Obra..
Ben Emir'in tahtada olması gereken ilk oyuncu olduğunu düşünüyorum, ama 3 numara da..
Çok ihtiyaç olmadıkça da 1 de olmamalı...
Ofansif manada takımın yaptığı, takımın yaptığı derken çizilmiş, planlanmış (ikili oyun vs.) göze çarpan neredeyse hiç birşey yok..
Neredeyse maçın tamamı birebir oyunlarla geçiliyor, daha doğrusu bireysel oyunlarla...
Ver Gou'ya sallasın..
Jan hücum ribaundu alıp, spekteküler bir smaç basıp, takımı havaya soksun, bu gazla bir 4-5 dakika takım ritim bulsun, ilk boş dönülen hücumla ivme rakibe geçsin..
Savunma için maç özelinde söylenecek negatif hiçbir şey yok..
1 numara gelmeden takımda ki ''uçurumdan düşerken takımı durdurabilecek'', ''beyler ne oluyor?'' diyebilecek oyuncu açığı halen devam ediyor...
Zisis, takıma ya ağırlığını henüz koyamadı yada hafif geldi. Bunu artık zaman gösterecek..
Maçın kilit adamının Lojeski olacağı çok belliydi ve Amerikalı oyuncu yanıltmadı.
Bizim Serhat Çetin'e Obra'nın çok basit bir oyuncu muamelesi yapması canımı çok sıkıyor. Tamam bir Lojeski, Moss, Gelabale vs değil belki ama bu kadar da unutulacak, kenara atılacak oyuncu değil. Bence 3 numara da kesinlikle süre almalı, en azından savunmada direncin düştüğü anlarda mutlaka olmalı, katkı vereceğine eminim.
Benzer durum, hangi sebeple oyuna alınmadığını bilmediğimiz Semih Erden, Euroleague'in en iyi pivotlarından biri. Obra, bunu görmemekle beraber, ona güvenmiyor. Mesaj veriyor vs hikayelerine asla katılmıyorum, kimse o konuya girmesin.
Bu kadar yüksek bütçeli takımın dominant bir 5 numarası olmaması da İsmail Kartal'ın hatası değil sanırım. Tamam coacha laf etmek günah, Allah çarpar ama insanız işte duramıyoruz.
Sonuçta 2 mağlubiyetimiz var biri CSKA'ya biri OLY'ye. Kaybedilmesi çok anormal maçlar değil ama hedefler, salon, harcamalar ve böyle bir coach a sahip olmak bazı şeyleri zamana bırakmayı engelliyor..
14 maç daha var ama takımın dengesizliği en azından yakın geleceğe güvenerek bakmamızı engelliyor.. Bunu yazacağımı hiç düşünmezdim ama nerdesin be Ricky Hickman?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Yıl 1998
Yer Abdi İpekçi
Fenerbahçe 99-84 Zalgiris Kaunas
Ordaydım...

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #3107 : 17 Ocak 2015, 02:18:39 »

Sonuçta 2 mağlubiyetimiz var biri CSKA'ya biri OLY'ye. Kaybedilmesi çok anormal maçlar değil ama hedefler, salon, harcamalar ve böyle bir coach a sahip olmak bazı şeyleri zamana bırakmayı engelliyor..
14 maç daha var ama takımın dengesizliği en azından yakın geleceğe güvenerek bakmamızı engelliyor.. Bunu yazacağımı hiç düşünmezdim ama nerdesin be Ricky Hickman?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Valla, nasil yaptin bilmiyorum ama benim ve birkac arkadasimin, bu forumda elestirdigimiz tum kliseleri (klise derken kastim artik kaliplasan onyargilar) tek bir yoruma sigdirmissin :)  Katildigim bircok yer de var ama.  Cok ilginc oldu bu :)
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2015, 02:19:26 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı ulgenunal

• Üye
  • Yer: İstanbul
Merhaba,

1.5 senedir foruma hergün giriyorum diyebilirim. Dayanamayıp mesaj yazacağım gün bugünmüş :)

Obradovic felsefesi, çalışma azmi, disiplini, enerjisi ve fair-play ruhu ile bir basketbol koçundan çok daha fazlası. Gençlerimiz için gerçek bir lider ve rol model. Obradovic uzun yıllar kalsın, hiç Final Four hatta Top-8 yapamasak da razıyım. Ancak bazı tercihlerini anlamakta gerçekten çok zorlanıyorum:

Bugün +/- istatistiklerinde 5 numara performansları şöyle:
   -  Semih'in oynadığı 8 dakikada skorda +11 öndeyiz.
   -  Oğuz'un oynadığı 16 dakikada ise +2 öndeyiz.
   -  Toplamda bu iki oyuncunun oynadığı 24 dakikada +13 öndeyiz.
   -  Vesely'nin 5 numarada oynadığı 13 dakikada ise -17 sayı gerideyiz maalesef.

Semih 3. çeyreğin ortasında 7 sayı gerideyken girdi oyuna. Sonra 4. faul'ü alınca çıktığında 4 sayı öne geçmiştik. Ancak kalan 7 dakikada oyuna giremedi bir daha, maçı Vesely ile bitirdik. Bunu anlamakta zorlanıyorum.

------------------------------------------------------------

Emir'in oynadığı 23 dakikada +14 öndeyiz. Emir'i de çizgiye basıp top kaybettiğinde çıkardı oyundan ve son 5-6 dakikada tekrar oyuna almadı. Bunu da anlamakta zorlanıyorum.

-  Vesely 5 numarada süre aldığı 13 dakikada -17 sayı gerideyiz. Ancak 4 numarada aldığı 15 dakikada +7 sayı öndeyiz. Vesely'nin 5 numara performansı belirleyici olmuş gibi görünüyor.
    -  Bjelica ise Vesely ile 13 dk'da -17 iken, Semih/Oğuz ile 8 dk'da +6. Dolayısıyla Bjelica belirleyici değil.

Pota altı yumuşak olan takımlara karşı Vesely + Bjelica ikilisi takımı coşturuyor, ancak Oly gibi sert pota altı olan takımlar karşısında bunun takıma zarar verdiğini düşünüyorum.

Biz maçın sonunu Zizis ve Vesely yerine Emir ve Semih ile oynasaydık, farklı olur muydu diye düşünmekten alamıyorum kendimi, bir cevabı olmadığını bilmeme rağmen :(

FB Ülker herşeye rağmen (hakemler dahil) maçı kazanma noktasına getirebildiyse, savunmadaki o muhteşem 2. yarı performansı ile yaptı bunu. O emeğe yazık oldu, gerçekten çok yazık oldu.

Goudelock ile oynarken, onu rahatlatmak için 5 numaramızın sırtı dönük skor tehdidiyle oynayabilen ve perdeleme yapabilen bir oyuncu olması önemli. Bu kesinlikle Vesely veya Zoric değil. Zoric gibi bir pivotu taşımak zorunda kaldıysak bu kadroda, Semih ve Oğuz'un katkısına ihtiyacı var takımın. Nitekim Semih oyundayken 2 tane boş 3'lük yarattı (Goudelock'a boyalı alandan asist yaptı, Bogdan'a da çok şık bir perde yaptı). Vesely'nin sportmenlik dışı faul alarak attığı basket pozisyonda, asisti yapan Gou yine Semih'in perdesiyle içeri girmişti.

Umarım Semih oyun konsantrasyonunu geliştirmeye devam ederek Obradovic'in güvenini kazanır ve umarım Obradovic de Semih'e karşı birazcık daha hoşgörülü olur.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Merhaba,

1.5 senedir foruma hergün giriyorum diyebilirim. Dayanamayıp mesaj yazacağım gün bugünmüş :)

Oncelikle foruma hosgeldin!  Bilmedigim icin soruyorum: +/- istatistikleri belli bir yargiya varmak icin destekleyici bir unsur olabilir ama meseledeki tum gercekligi tam olarak yansitamaz diye dusunuyorum.  Eger basketbol tek bir kisinin oynadigi bir oyun olsa idi ve Semih tek basina, sadece Dunston'a karsi mucadele verse idi, bu durumda +/- istatistikleri tum gercekligi yansitirdi.  Ancak oyuncu sayisi ve oyunun kompleksitesi arttikca, bu istatistik de gercekligi tam olarak yansitmaktan o derece uzaklasiyor.  Mac icindeki keskin gozler ve hangi gorevlerin basarilmak istendigini bilmek cok daha onem arz ediyor gibi.   

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
Cem abi bu maç için senden uzun bir yorum ve değerlendirme bekliyorum . Analiz ve Düşüncelerin değerli merak ediyorum diyeceklerini 😊

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet
« Yanıtla #3111 : 17 Ocak 2015, 04:05:29 »
onumuzde 11 mac var ama su anda elenmisiz gibi bir hava var.noluyoruz ya.
11 mac
macin icinde bir dakika da her sey oluyor 11 macta niye olmasin.bu umitsizlik beni öldürüyor.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2015, 04:05:46 Gönderen: onee »

Çevrimdışı eu_kobe

• Üye
  • Yer: antalya
obradovic'in istifa etmesini ima eden arkadaşlara katılıyorum bakın ima da etmiyorum direkt istifa etsin diyorum. olympiakos cska'yla kafa kafaya oynayıp son saniyelerde kaybetmek, barcelona'yla kafa kafaya oynayıp son saniyelerde kazanmak filan büyük heyecan geriliyoruz boş yere. obradovic istifa etsin biz 2. çeyreğin ortasında 20 fark yiyelim geri dönecek ruh zaten Hak getire, alıştığımız hak ettiğimiz buymuş demek. bu takımlarla 40 dakika kafa kafa oynayacak hale gelmek bir adımdır, bir adım daha atarız bu maçları %50 bandında kazanmaya başlarız. bu adımları atmaya başladığımızı görmemek körlüktür, nankörlüktür..

Çevrimdışı maliboz

• Üye
  • Yer: istanbul
Ynt: Euroleague Top-16 3. Maçı -
« Yanıtla #3113 : 17 Ocak 2015, 04:17:40 »
ben bu takımla gurur duyuyorum. Evet can yakıcı  bir maç oldu yine kazanacağımız maçı elimizin tersiyle ittik ama sonuna kadar savaşıp pes etmeyen bir takımız bu da gözle görülen bir gerçek.Yazmıyayım yazmıyayım diyorum da
Efesin cska savunmasını ve yediği sayıyı öven arkadaşların bizim cska maçında yediğimiz sayı ve yaptığımız savunmayı unuttuklarını , bu takımın daha önce top 16 da 1 yada 2 galibiyet alabildiğini bilipte bu takıma loser diyen arkadaşların, Gou yüzünden maçı kaybettik diyen ve ondan önceki skorerimiz Bojan'ın geçen sene Top 16 da gelen sıkıştırmalar karşısında ne hale geldiğini görmeyen ve bu adam eşşek yüküyle sayı atmasa o bir top için tartışmaya gerek bile kalmayacağını görmeyen  arkadaşların ve Efes güzellemesi yapan arkadaşların şaka yaptığına inanmak istiyorum.
Aslında sadece faul yüzdemiz bile biraz daha iyi olsa bu gün bunları hiç konuşmaya bile gerek kalmazdı.Sonra Zoc çıkıpta çalışmıyorlar dediği
zaman aslında bu günler için söylediğini takıma giydirmekten göremiyoruz.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2015, 04:26:04 Gönderen: maliboz »

Çevrimdışı ulgenunal

• Üye
Oncelikle foruma hosgeldin!  Bilmedigim icin soruyorum: +/- istatistikleri belli bir yargiya varmak icin destekleyici bir unsur olabilir ama meseledeki tum gercekligi tam olarak yansitamaz diye dusunuyorum.  Eger basketbol tek bir kisinin oynadigi bir oyun olsa idi ve Semih tek basina, sadece Dunston'a karsi mucadele verse idi, bu durumda +/- istatistikleri tum gercekligi yansitirdi.  Ancak oyuncu sayisi ve oyunun kompleksitesi arttikca, bu istatistik de gercekligi tam olarak yansitmaktan o derece uzaklasiyor.  Mac icindeki keskin gozler ve hangi gorevlerin basarilmak istendigini bilmek cok daha onem arz ediyor gibi.

Hoşbulduk. Haklısın, destekleyici veri olarak yazdım. Yine de makul şüphe için yeterli gibi :)

Play by play 'i de incelenmiştim detayda.

- Semih 25-34 arası 8 dakika kesintisiz oyunda kaldı.
   - Bu sürede Oly sadece 1 saha içi basket buldu (4 de serbest atış)
   - FB Ülker ise tümü saha içi 18 sayı buldu.
   - Oly tam 10 değişiklik yaptı bu sürede.
   - FB Ülker sadece 1 değişiklik yaptı (Vesely -> Bjelica)
   - Bizim 5: Semih, Emir, Glock, Bogdan, Bjelica idi.

34.dakikada önce Semih sonra Emir çıktı. Vesely ve Zizis girdi:

- Kalan 6 dakikada 5 top kaybı yaptık (maç toplamı 11)
   - Oly hiç top kaybı yapmadı (maç toplamı 15)
   - Hiç oyuncu değiştirmedik.
   - 8 sayı attık, 18 sayı yedik.

Bu son 6 dakikayı farklı oynayabilirdik diye düşünüyorum.

Çevrimdışı bugra

• Üye
« Yanıtla #3115 : 17 Ocak 2015, 10:00:26 »
CSKA-OLY-EFES maçları dışındaki maçlarda 8/8 yapacağımıza canı gönülden inanıyorum.
Bu takımın doğal "contender" takımlara karşı son topta kaybetmesi garipsenmemeli. Olabilir, deplasmanda da aynısını biz yapabiliriz. Keza Efes maçları ortada maçlar olur.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ft ler düzeltmeli birinci nokta...
Mac sonları mümkünse sahada doğru 5 olmalı ikinci nokta...

Ben memnunum oyundan..ince ayrıntılarda gidiyor böyle maçlar...
Barca deplasmanı gibi oynarsak. Hem öly hem cska deplasmanda yenemeyecegimiz takim değil...biraz daha zaman...

Ama milno-malaga-caja maçları kayıpsız gecilmeli kabus görmemek için..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Tek üzüldügum nokta ricky dir....
ikinci yarı efsane savunma yaptık yazik pldu.pldu
emir top kaybi
bjelica reisim darden e karşı. 2 post oynayim derken kaybettigi toplar.
gou son hücumda drive etmek yerine sut tercih etmesi. Ki hayvan gibi sutu var ben normal karşiliyorum bu tercihi
16.asist olimpiacos
14 asist.biz.
Olimpiacos da en az 5.6  kere spo ya verdi topu ve inun 1 e 1 i ole hucum etti bunu bizde yapıyoruz  real de cska da yapıyor

Onlar yapınca ohhhh biz yapınca böyle hücum  olur mu..
yapmayın
ama 2 kirtik.maci son top ile alamadik ve kaybettik çok üzücü
yılmak yok ama...semih cok iyi katki verdi keşke faullere dikkat etse ama hoca da zoric i oynatmasin artık  cidden benim de tahammülum kalmad
ıricky yavsaklik yapmasın oynasın özür diliyorum
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2015, 10:49:00 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Obradoviç'in her yaptığını kolayca anlayabileceğimizi kim söyleyebilir? Size göre Semih kesin sahada olmalıdır, koça göre mental kırılganlığı başa bela olabilir. Maçın belli bölümünde iyi oynamak başka, maç sonu oynamak bambaşka.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
obradovic'in istifa etmesini ima eden arkadaşlara katılıyorum bakın ima da etmiyorum direkt istifa etsin diyorum. olympiakos cska'yla kafa kafaya oynayıp son saniyelerde kaybetmek, barcelona'yla kafa kafaya oynayıp son saniyelerde kazanmak filan büyük heyecan geriliyoruz boş yere. obradovic istifa etsin biz 2. çeyreğin ortasında 20 fark yiyelim geri dönecek ruh zaten Hak getire, alıştığımız hak ettiğimiz buymuş demek. bu takımlarla 40 dakika kafa kafa oynayacak hale gelmek bir adımdır, bir adım daha atarız bu maçları %50 bandında kazanmaya başlarız. bu adımları atmaya başladığımızı görmemek körlüktür, nankörlüktür..
eline sağlık